Odcizení fenky ode mě když jsem těhotná

Německý špic trpasličí
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.9.2022 22:01
elis025

XXX.XXX.146.53

Dobrý den chci se zeptat na neobvyklé chování naší fenky. Je to německý špic trpasličí a poslední měsíce co jsem těhotná tak pozoruji že se ode mě úplně odcizila. Dřív jsme byly hodně na sobě fixovane kam jsem šla tam šla semnou byly jsme spolu pořád ale tet je to divné jdu spát a ona raději leží na gauči s přítelem už za mnou nechodí jak ocásek úplně změnila ke mě přístup. Hlavně mě přijde že se pořád boji chodí se staženým ocasem po baráku a já nevím co sní je. Když si ji vezmu k sobě tak semnou leží chvilku a potom stejně odejde. Nevíte jak na ni aby se trochu rozveselila? Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.9.2022 22:19

Podle tématu z roku 2018 měla vaše fenka, jestli je to ta samá, nějaké zdravotní problémy. Jestli nevíte, co feně je, zajděte s ní k vetovi, zejména pokud chodí se staženým ocasem po baráku. Gratuluji k těhotenství, ale zdravotní či psychický stav vaší feny s tím nemusí vůbec souviset. Rozveselila bych ji tedy návštěvou veterináře, sonem břicha, odběrem krve a rozborem moči.

6.9.2022 06:33
elis025

XXX.XXX.146.53

Ano je to ta stejná, toto už máme vyřešené po nesčetných vyšetřeních ji v Brně v Animedu tenkrát diagnostikovali ziznivku bere na to prášky a chodí na kontroly krve a vše v pořádku takže to tím nebude nezvraci ani nemá průjem takže to bude spíš psychika. Je to divné a mám celkem strach až malá přijde na svět jak ji vezme ona je taková že nemá ráda cizí lidi. Pokaždé když k nám někdo přijde na návštěvu tak hodně steka. Už jsem zkoušela třeba ji zavřít do jedné místnosti když přišla návštěva a až se uklidnila tak ji pustit ven jenže to začala štěkat na novo, od cizích lidí si nevezme ani pamlsek když ji nabízí to se také zkoušelo.

6.9.2022 07:57
assil

XXX.XXX.206.172

Taky jsem měla takhle odtažitého špice, na všechny děti v rodině si zvyknul, ale nějaký muchlání od nich neměl rád nikdy, takže pérování dětí odmala, že na tohohle pejska se nesahá a neustálý dozor, jedno dvě pohlazení by nevadilo, ale takové to mačkání od malých dětí by fakt nedal. Ideál je pořídit klec, naučit fenku, že tam si může zalézt když chce klid a nikdo jí tam nebude otravovat a děti fakt trénovat v tom nevšímat si jí celkově a ke kleci se ani nepřibližovat.
Možno také pořídit druhého psa, který bude kontaktnější a děti se vyblbnou s ním.

6.9.2022 08:40

elis025 napsal(a):
Ano je to ta stejná, toto už máme vyřešené po nesčetných vyšetřeních ji v Brně v Animedu tenkrát diagnostikovali ziznivku bere na to prášky a chodí na kontroly krve a vše v pořádku takže to tím nebude nezvraci ani nemá průjem takže to bude spíš psychika. Je to divné a mám celkem strach až malá přijde na svět jak ji vezme ona je taková že nemá ráda cizí lidi. Pokaždé když k nám někdo přijde na návštěvu tak hodně steka. Už jsem zkoušela třeba ji zavřít do jedné místnosti když přišla návštěva a až se uklidnila tak ji pustit ven jenže to začala štěkat na novo, od cizích lidí si nevezme ani pamlsek když ji nabízí to se také zkoušelo.

Opravdu žíznivku? Ta je hodně vzácná. Že na to vůbec přišli. Nezpochybňuji, jen se ptám. I pro potřeby výuky. Hormony jsou mé oblíbené téma.

6.9.2022 09:56
elis025

XXX.XXX.146.53

Ano opravdu ziznivku, v té době kdy jsme tam dochazeli tak jsem dostala přesne pokyny kolik může vypít vody a potom jsem ji odebirala moč do zkumavky po určitých hodinách několik dní a oni zkoumaly hustotu moči. U zdravého psa se moč pokud pije tak jak má normálně zahustuje ale u ní to byla stále jak voda. Já tomu moc nerozumím ale prý existují dva typy a ona má naštěstí pro nás tu lepší formu kdy se jí v mozku nevytváří hormon který dává signál ledvinam aby tu moc zahustily, takže důležité je ze ledviny má zdravé, no tak nám nasadily lidský lék jmenuje se minirin melt který vlastně ten hormon má. Tenkrát když jsem jí ho dala poprvé tak už hned viditelné zlepšení sice cura ale už ne tolik a po delším užívání je už dá se říct v pohodě. Sice ty léky stojí na měsíc přes 1000 ale jsem ráda že se to vyřešilo a už je klid.

6.9.2022 12:37

elis025 napsal(a):
Ano opravdu ziznivku, v té době kdy jsme tam dochazeli tak jsem dostala přesne pokyny kolik může vypít vody a potom jsem ji odebirala moč do zkumavky po určitých hodinách několik dní a oni zkoumaly hustotu moči. U zdravého psa se moč pokud pije tak jak má normálně zahustuje ale u ní to byla stále jak voda. Já tomu moc nerozumím ale prý existují dva typy a ona má naštěstí pro nás tu lepší formu kdy se jí v mozku nevytváří hormon který dává signál ledvinam aby tu moc zahustily, takže důležité je ze ledviny má zdravé, no tak nám nasadily lidský lék jmenuje se minirin melt který vlastně ten hormon má. Tenkrát když jsem jí ho dala poprvé tak už hned viditelné zlepšení sice cura ale už ne tolik a po delším užívání je už dá se říct v pohodě. Sice ty léky stojí na měsíc přes 1000 ale jsem ráda že se to vyřešilo a už je klid.

Děkuji za odpověď.

6.9.2022 16:47
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

elis025 napsal(a):

Taky jsem měla psa, co neměl rád cizí lidi a z dětí měl přímo panickou hrůzu. Miminko jsme ho nechali očuchat, kdykoliv měl zájem. Když pak dítě začalo lézt, tak jsme hlídali, aby ho v jeho pelíšku nikdy neotravovalo. Jakýkoliv jejich kontakt probíhal pouze pod dohledem. Zvykl si na dítě a v pozdější fázi, když už bylo dítě větší, tak si sám šel k dceři lehnout a nechával se od ní mazlit. Takže se naučí, že dítě je součástí vaší smečky, ale musí se pořád hlídat oba, aby se naučili jeden druhého respektovat.
A k první otázce, já už nad tím přemýšlela, jak to ten pes vnímá to těhotenství. Taky jsem zaznamenala změnu chování, ale spíš naopak si ke mně chodil lehnout a pořád mi čuchal k břichu. Za začátku mi dělal i to, že se rozběhl a skočil na moje břicho. Já to nijak tragicky nebrala, jen jsem se smála a učila ho opatrně, aby mi na břicho nehupsal. Naučil se lehat ke mně opatrně. Říkala jsem si, co ho na mě začalo tak přitahovat, změna pachu? Chování? Chování se u mě změnilo určitě, byla jsem taková ta pohodová vysmátá těhule, ale taky děsně unavená, takže jsem víc začala spát přes den na gauči.

6.9.2022 17:31

Tak pokud je feňule v pořádku a byla váš ocásek a závislačka, tak může citlivěji reagovat na změny. Jste těhulka a tak se bezděky můžete chovat jinak, můžete se cítit jinak. Jste třeba opatrnější, obezřetnější...možná vám to ani nepřijde, ale citlivý pes na to reagovat může.

Ještě mě napadá...jak dlouho se takhle chová, nemůže to být spojeno s háráním a nebo s faleškou??

6.9.2022 20:03
elis025

XXX.XXX.146.53

Děkuji za radu. Budem to muset taky tak nějak zvládnout, je pravda že se trošku snažím si ji méně všímat aby to pro ni nebyl až tak velký šok až se prcek narodí, spíš mě přijde že se tet hodně upíná na přítele. Spíš ten vztah co jsem s ní měla já před otehotnenim tak má tet přítel.

6.9.2022 21:27

elis025 napsal(a):
Děkuji za radu. Budem to muset taky tak nějak zvládnout, je pravda že se trošku snažím si ji méně všímat aby to pro ni nebyl až tak velký šok až se prcek narodí, spíš mě přijde že se tet hodně upíná na přítele. Spíš ten vztah co jsem s ní měla já před otehotnenim tak má tet přítel.

No já to měla v těhotenství přesně obráceně s čubou NO, Měla jsem hodně času, protože jsem pracovala ve směnném provozu a jako těhotná jsem nesměla dělat noční, takže jsem defakto byla jako na nemocenský. Takže hafo času na prochajdy, ale taky nějaký poleženíčko. Nebylo potřeba naučit čubu, že si jí budu míň všímat...naopak po porodu pěkně zapojit do všech činností.......takový hlídání mimina, do toho prochajdy a všechny ty činnosti okolo...přebalování, krmení, uspávání, to je dřina a jak bych to bez té mé holky zvládla...kdo mi přijde sdělit "hele matko, všeho nech, na zahradě ti brečí kočár" , kdo vylíže všechny ty kelímky od pribiňáků, než se vyhodí, kdo předmyje všechny ty talíře od dětských kašiček, kdo mě bude kontrolovat jestli dobře věším prádlo, a hlavně, komu budu vyprávět, komentovat co dělám a co musíme udělat potom. Komu si postěžuju na to jak jsem unavená a s kým se svalím na gauč, když mi děcko konečně usne.......a to nemluvím o tom, když dítě začne lézt a batolit se.
Prostě být rodinným psem na plný úvazek je dřina a nemyslím si, že kvůli dítěti si mamina-panička všímá psa méně...kdepak, normálně se to pofackuje obé najednou a pes je kolkrát rád, že si zaleze a schrupne..."hele, ty jsi matka, tak se starej chvíli sama, já si jdu odpočinout"

6.9.2022 22:06

elis025 napsal(a):

Si sama odpovídáte na úvodní dotaz, proč se k vám fenka chová "odcizeně". (Jestli jsou tedy vyloučeny všechny zdravotní problémy.) Když si jí méně všímáte, co jiného má dělat než se upnout na přítele? Asi nechápe a nerozumí, proč jste se k ní začala chovat jinak, taky bych chodila se svěšeným ocasem. Vemte ji k sobě zase do party, buďte s ní, vždyť to k miminku může být fajná parťačka, žádný šok pro ni.
Sardullah to popsala skvěle.

7.9.2022 08:41
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Může se hodit
Jak se píše teť a nebo právě teď?

Samozřejmě že na konci toho slova bude písmena ď.
Teď se to píše správně.

7.9.2022 09:29

Taky jsem zapřemýšlela, proč by se teta měla upínat na přítele.

7.9.2022 16:55
fikovnice

XXX.XXX.132.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Opravdu žíznivku? Ta je hodně vzácná. Že na to vůbec přišli. Nezpochybňuji, jen se ptám. I pro potřeby výuky. Hormony jsou mé oblíbené téma.

Žíznivku??
Jako diabetes insipidus? Já ten výraz žíznivka příliš neznám...

7.9.2022 17:26

fikovnice napsal(a):
Žíznivku??
Jako diabetes insipidus? Já ten výraz žíznivka příliš neznám...

Já jo. Říkám to dětem v anatomii. Diabetes insipidus alias žíznivka či úplavice močová. Diabetes mellitus - cukrovka - úplavice cukrová. proto by se správně nemělo říkat jenom diabetes. Ale v laickém povědomí si každý vybaví tu správnou nemoc.

Jo a taky mě zaujalo, že by to byl právě ten d. insipidus. Ale podle popisu to odpovídá.

8.9.2022 14:35
fikovnice

XXX.XXX.134.96

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky jsem zapřemýšlela, proč by se teta měla upínat na přítele.

Njn, holt incest.
Nebo hold incestu?!

Přidejte reakci

Přidat smajlík