Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Majaaa123

6.9.2022 08:46
Majaaa123

XXX.XXX.27.85

Dobrý den, chtěla bych se s vámi poradit. Plánujeme pořídit kokršpaněla fenečku. Bydlíme v roubence s velkou zahradou a spoustou okolnich lesů. Potřebuji vymyslet způsob jak by mohl být pejsek doma. Taťka odjíždí v 5:30 do práce, takže by pejska dal vycurat na zahradu, poté by s ním šla mamka kolem 7 hodiny na procházku. Ale potom se vracím domů až v 15:20 domů. Pejska bych šla hned vyvencit na dlouhou procházku. Poté ještě jednou večer. Chtěla bych se zeptat, zda si myslíte že by to pejsek doma vydržel? Nebo jestli máte nápad to udělat nejak jinak? Pejsky jsme měli už 3, ale každý byl vychovávan jinak, protože byla jiná doba a věci se měli jinak. Moc všem děkuji za rady, hezký den.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.9.2022 09:08

Není možné udělat psovi dvířka na zahradu? Aby si mohl vyběhnout, kdy chce/potřebuje? Je třeba myslet i na případy, kdy pes nebude zcela zdravý a nebo se na cestě ze školy a práce zdržíte (i blbé zpoždění autobusu nebo školní výlet můžou být pak problém).

6.9.2022 09:16
impact

XXX.XXX.48.83

Roubenka se spoustou lesů mi evokuje nějakou samotu v horách a tam bych se minimálně o štěně samotný na zahradě dost bála. 🦅

Majaaa123

6.9.2022 09:19
Majaaa123

XXX.XXX.27.85

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Není možné udělat psovi dvířka na zahradu? Aby si mohl vyběhnout, kdy chce/potřebuje? Je třeba myslet i na případy, kdy pes nebude zcela zdravý a nebo se na cestě ze školy a práce zdržíte (i blbé zpoždění autobusu nebo školní výlet můžou být pak problém).

Zkusíme nad tím popřemýšlet, díky moc za radu🙏

6.9.2022 09:22

impact napsal(a):
Roubenka se spoustou lesů mi evokuje nějakou samotu v horách a tam bych se minimálně o štěně samotný na zahradě dost bála. 🦅

Taky mě to napadlo - taky kvůli zlodějům. Tak ten průchod do zahradní voliéry - ta by se musela uklízet, ale zase na druhou stranu je to kontrolovatelný prostor, nebudou hračky a díry po celé zahradě, nesežere jedovatou kytku nebo mloka....

Majaaa123

6.9.2022 10:03
Majaaa123

XXX.XXX.27.85

Taky mě to napadlo - taky kvůli zlodějům. Tak ten průchod do zahradní voliéry - ta by se musela uklízet, ale zase na druhou stranu je to kontrolovatelný prostor, nebudou hračky a díry po celé zahradě, nesežere jedovatou kytku nebo mloka....

Ono nejsme úplně na samotě, jsme 3 km od města. Myslím že by si nikdo netroufl přijít na zahradu, ono to ani není jednoduché se k nám dostat🙏. Ale děkuji za názor

6.9.2022 10:09

Tak já jsem od centra města ani ne půl kilometru a vlci se mi prohání po výběhu, stejně tak divočáci a srnky, a dravec už nám slepici taky sejmul. Navíc 3 km vzdušnou čarou mohou být po zemi třeba i pět, tady u nás 3 km už je jiné údolí (často i jiný stát), jiný kraj, jiný mrav No ale třeba budete mít štěstí.

Majaaa123

6.9.2022 10:33
Majaaa123

XXX.XXX.27.85

Tak já jsem od centra města ani ne půl kilometru a vlci se mi prohání po výběhu, stejně tak divočáci a srnky, a dravec už nám slepici taky sejmul. Navíc 3 km vzdušnou čarou mohou být po zemi třeba i pět, tady u nás 3 km už je jiné údolí (často i jiný stát), jiný kraj, jiný mrav No ale třeba budete mít štěstí.

Fakt jo? Tak to je mazec. Bydlíme tady 10 let a naštěstí se nam tohle ještě nestalo🙏 my máme velikou zahradu oplocenou a za zahradou máme ještě jakoby jednu, kde máme stromky a slepice. Takže máme vlastně 2 ploty a musím zaklepat, že se nám ještě žádná nehoda nestala😀🙏.

6.9.2022 10:38
Lily2

XXX.XXX.133.235

Pokud jste školou povinná, tak bych volila pořízení psa na léto, kdy jsou prázdniny. Pak jste s fenečkou doma a když už musí zůstat doma, tak to pro ni nebude takový šok - i když na začátku se počůrávat doma určitě bude. Štěně tak dlouho samo prostě nevydrží.
Plus bych popřemýšlela, jak jste stará, jestli nechcete jít někam pryč na střední či vysokou. Případně, co se psem bude, když ano.

Pokud "taťka" má být výraz pro manžela a jste pracující, tak si doporučuji vzít co nejdelší dovolenou, aby opět to pro štěně nebyl takový šok. Počítat s tím, že loužičku a hromádky budou a učení na ven může trvat déle. Podle mého to ale jde. :)

6.9.2022 10:38

Majaaa123 napsal(a):
Fakt jo? Tak to je mazec. Bydlíme tady 10 let a naštěstí se nam tohle ještě nestalo🙏 my máme velikou zahradu oplocenou a za zahradou máme ještě jakoby jednu, kde máme stromky a slepice. Takže máme vlastně 2 ploty a musím zaklepat, že se nám ještě žádná nehoda nestala😀🙏.

Tak jestli vám nic nebere slepice, je šance, že pes to taky ustojí

Přidejte reakci

Přidat smajlík