Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mariana456

8.9.2022 18:15
Mariana456

XXX.XXX.27.85

Ahoj všichni. Chtěla bych tady rozvést diskuzi na téma "kokršpanělé". Chceme si pořídit fenečku a zajímá mě jakou mají povahu, zda jsou to gaučáci, jak se jim věnujete, zda je máte samotné doma, jaký byli jako štěně, jestli máte nějaké tipy/rady k téhle rase atd.. máme dům s velikou zahradou, přes den bysme ji chtěli mít doma (cca 8 hod) a odpoledne by byla na zahradě s námi, chodili bysme na procházky a tak. Předem díky za rady :).

Mariana456

8.9.2022 20:43
Mariana456

XXX.XXX.27.85

rapotacka11 napsal(a):
Věnovat pozornost každé větě.
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/2732/kokrspanel-anglicky/

Dobře moc děkuji.

9.9.2022 02:09
fikovnice

XXX.XXX.133.223

Mariana456 napsal(a):
Ahoj všichni. Chtěla bych tady rozvést diskuzi na téma "kokršpanělé". Chceme si pořídit fenečku a zajímá mě jakou mají povahu, zda jsou to gaučáci, jak se jim věnujete, zda je máte samotné doma, jaký byli jako štěně, jestli máte nějaké tipy/rady k téhle rase atd.. máme dům s velikou zahradou, přes den bysme ji chtěli mít doma (cca 8 hod) a odpoledne by byla na zahradě s námi, chodili bysme na procházky a tak. Předem díky za rady :).

Nevím nevím, zda by kokrovi stačilo to vyžití a režim, který nabízíte...

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.9.2022 06:39

fikovnice napsal(a):

Myslím si totéž. Přece jenom je to lovecké plemeno šlechtěné k akci. A ne na zahradu a procházky. Znala jsem jenom pár majitelů, ale všichni se se psem věnovali myslivosti.

9.9.2022 08:21
Mí

XXX.XXX.111.232

Kokra jsem kdysi měla,byl fajn,žádný velký divoch,temperament tak akorát.Chytrý,učenlivý a ochotný.Žil s námi v bytě,neměl problém prospat naší pracovní dobu.Nikdy ani nic nezničil.Jen ta jejich vášeň pro vodu...

9.9.2022 08:27
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Má podsadu?
Může být venku?

http://www.celysvet.cz/anglicky-kokrspanel.php

9.9.2022 09:05
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

fikovnice napsal(a):

Podle odkazu, co dávala Rapotacka11, tak by mělo stačit. Plus dřív jsem občas znala někoho, kdo ho měl a mívali ho lidi i běžně v paneláku a nic speciálního s ním nedělali. Prostě ty procházky a tak.

9.9.2022 09:08
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Myslím si totéž. Přece jenom je to lovecké plemeno šlechtěné k akci. A ne na zahradu a procházky. Znala jsem jenom pár majitelů, ale všichni se se psem věnovali myslivosti.

Měla jste ho?
Já mám opačnou zkušenost než vy, jako dítě jsem chodívala venčit kokra.
Dneska potkat kokršpaněla je poměrně vzácnost, tenkrát, v době hluboké totality, byl poměrně rozšířeným plemenem i u nemyslivců.
Jasně, je to temperamentní lovecké plemeno, ale to pudl taky. Myslím, že zrovna u kokra ta lovečina není podmínkou, stejně jako neloví každej golden, jezevčík nebo bulteriér. A neznamená to, že díky tomu mají nenaplněný potřeby.

9.9.2022 09:13

U kokrů jsou dva typy chovnosti - se zkouškou z výkonu a bez ní.

Mariana456

9.9.2022 09:23
Mariana456

XXX.XXX.27.85

Mí napsal(a):
Kokra jsem kdysi měla,byl fajn,žádný velký divoch,temperament tak akorát.Chytrý,učenlivý a ochotný.Žil s námi v bytě,neměl problém prospat naší pracovní dobu.Nikdy ani nic nezničil.Jen ta jejich vášeň pro vodu...

Dobře, moc děkuji za názor, hezký den.

Mariana456

9.9.2022 10:00
Mariana456

XXX.XXX.27.85

Terven napsal(a):
Měla jste ho?
Já mám opačnou zkušenost než vy, jako dítě jsem chodívala venčit kokra.
Dneska potkat kokršpaněla je poměrně vzácnost, tenkrát, v době hluboké totality, byl poměrně rozšířeným plemenem i u nemyslivců.
Jasně, je to temperamentní lovecké plemeno, ale to pudl taky. Myslím, že zrovna u kokra ta lovečina není podmínkou, stejně jako neloví každej golden, jezevčík nebo bulteriér. A neznamená to, že díky tomu mají nenaplněný potřeby.

Kamarádka má právě taky dobrou zkušenost s Kokříky☺ takže děkuji za názor.

9.9.2022 11:18
Archoun

XXX.XXX.63.82

Já mám štěně kokra (půl roku). Nedovedu si představit, že by vydržel 8 hodin doma a pak by mu stačila procházka nebo pobyt na zahradě. Nebo možná mám mega hyperaktivního jedince :-D. Pokud se nevybije tak je to pěkně vzteklá piraňa. Doma ho nenechávám, chodí semnou do práce, kde má své místo v kleci a vydrží odpočívat, ale ne celých 8 hodin. Každé dvě hodiny máme menší procházku a chvíli si v kanceláři hrajeme a procvičujeme povely co už umí. Je docela učenlivý a výcvik různých, v běžném životě nepotřebných kravinek, ho baví. Po práci jdeme na delší procházku, snažíme se místa střídat, na jednom a tom samém místě ho to nebaví, dřepne a prostě nepůjde (na to, že je štěně tak už umí být pěkně tvrdohlavý a nehnu s ním ikdybych se na hlavu stavěla). Po procházce ještě děláme aktivity na zahradě, chvíli simulujeme lov (na prut jsme přidělali hračku a tu loví - strašně ho to baví), pak mu po zahradě poschovávám nějaké pamlsky a musí si je najít, nakonec další cvičení povelů. A po celém dni je z něho fajn pes co se nechá i pomazlit . Miluje vodu, jakoukoli, takže doma bežně rozlité misky, protože přece potřebuje plavat i v misce , venku snad i v největším suchu vždycky někde vyhrabe bahno a je věčně špinavej, už ho podezřívám, že to dělá naschvál, aby doma byla koupačka . Za mě je kokr fajn společník, pokud má možnost se pořádně vybít na tom co ho baví. Jenom z procházek by byl nešťastný on i vy.

9.9.2022 11:45
viu

XXX.XXX.101.74

Pred 30 lety jsme měli kokra. Byl to úplně pohodový pes, bez výcviku ( psí školky snad tehdy ani nebyly 😇). Chodila s námi všude, s brachou na ryby, se mnou na procházky. V létě nám pořád lezla do bazénu, v zimě skákala do vysekaných děr v ledu, sáňkovala s námi....S programem, jaký nabízí zadavatelka by byla určitě spokojená.

Mariana456

9.9.2022 12:18
Mariana456

XXX.XXX.1.254

Archoun napsal(a):
Já mám štěně kokra (půl roku). Nedovedu si představit, že by vydržel 8 hodin doma a pak by mu stačila procházka nebo pobyt na zahradě. Nebo možná mám mega hyperaktivního jedince :-D. Pokud se nevybije tak je to pěkně vzteklá piraňa. Doma ho nenechávám, chodí semnou do práce, kde má své místo v kleci a vydrží odpočívat, ale ne celých 8 hodin. Každé dvě hodiny máme menší procházku a chvíli si v kanceláři hrajeme a procvičujeme povely co už umí. Je docela učenlivý a výcvik různých, v běžném životě nepotřebných kravinek, ho baví. Po práci jdeme na delší procházku, snažíme se místa střídat, na jednom a tom samém místě ho to nebaví, dřepne a prostě nepůjde (na to, že je štěně tak už umí být pěkně tvrdohlavý a nehnu s ním ikdybych se na hlavu stavěla). Po procházce ještě děláme aktivity na zahradě, chvíli simulujeme lov (na prut jsme přidělali hračku a tu loví - strašně ho to baví), pak mu po zahradě poschovávám nějaké pamlsky a musí si je najít, nakonec další cvičení povelů. A po celém dni je z něho fajn pes co se nechá i pomazlit . Miluje vodu, jakoukoli, takže doma bežně rozlité misky, protože přece potřebuje plavat i v misce , venku snad i v největším suchu vždycky někde vyhrabe bahno a je věčně špinavej, už ho podezřívám, že to dělá naschvál, aby doma byla koupačka . Za mě je kokr fajn společník, pokud má možnost se pořádně vybít na tom co ho baví. Jenom z procházek by byl nešťastný on i vy.

Dobrý den, moc děkuji za názor, zase je to takový jiný pohled.. u nás jde spíš o to, vymyslet jak to udělat se stenatkem, aby nebylo samo.. jinak pak odpoledne a víkendy jsou úplně v pohodě, to by bylo s námi furt😉 bydlíme v baráku s velikou zahradou, okolo nás jsou všude lesy, takže podmínky na procházky by tady měl ideální😁

9.9.2022 12:28
Archoun

XXX.XXX.63.82

Mariana456 napsal(a):
Dobrý den, moc děkuji za názor, zase je to takový jiný pohled.. u nás jde spíš o to, vymyslet jak to udělat se stenatkem, aby nebylo samo.. jinak pak odpoledne a víkendy jsou úplně v pohodě, to by bylo s námi furt😉 bydlíme v baráku s velikou zahradou, okolo nás jsou všude lesy, takže podmínky na procházky by tady měl ideální😁

Jestli si nemůžete štěňátko brát do práce s sebou a bude muset být samo doma, určitě bych doporučila klec, nebo nějakou ohrádku, to že vám něco rozkouše je ještě v pohodě, ale mohlo by si ublížit. Kokři jsou popelnice a sežerou všechno, už jsme jedno odpoledne trávili na veterině s tím, že spolkl něco co neměl, naštěstí to vyšlo samo. Procházky v lese jsou fajn, ale nezapomínejte na to, že je to stále lovecké plemeno, aby ste nebyli překvapení, že vám vyráží za něčím víc zajímavějším než vy :). My teď hodně bojujeme s tím, že jakmile vidí ptáčky tak nevidí-neslyší a je jak magor. Na cvičáku jsme dostali tu radu s tím prutem a simulováním lovu, že prý když bude vědět že se loví jen na povel páníčka, tak pak na procházce nebude pronásledovat všechno co se hne. No, zatím nám to nejde

9.9.2022 13:17

Kamarátka mala kokra v byte - demoloval všetko - stŕhal tapety zo steny, obhrýzal všetko čo bolo v dosahu. Venčený bol až nadmieru a aj tak to bol "magor". Ak musel zostať doma sám - a to bolo výnimočne a ozaj nakrátko 30 min - 1 hod - dávala mu košík. Trápili sa s ním asi 3 - 4 roky, nakoniec ho darovali do horárne - bol vonku celý deň a aj tam dožil. No a druhá suseda čo ho mala - nedala naň dopustiť - to bol pravý opak - kľuďas, stačili dve prechádzky okolo sídliska a hajde domov ležkať na kreslo. Takže ako u všetkých psov aj tu platí, že je to individuálne

Mariana456

9.9.2022 13:30
Mariana456

XXX.XXX.27.85

Archoun napsal(a):
Jestli si nemůžete štěňátko brát do práce s sebou a bude muset být samo doma, určitě bych doporučila klec, nebo nějakou ohrádku, to že vám něco rozkouše je ještě v pohodě, ale mohlo by si ublížit. Kokři jsou popelnice a sežerou všechno, už jsme jedno odpoledne trávili na veterině s tím, že spolkl něco co neměl, naštěstí to vyšlo samo. Procházky v lese jsou fajn, ale nezapomínejte na to, že je to stále lovecké plemeno, aby ste nebyli překvapení, že vám vyráží za něčím víc zajímavějším než vy :). My teď hodně bojujeme s tím, že jakmile vidí ptáčky tak nevidí-neslyší a je jak magor. Na cvičáku jsme dostali tu radu s tím prutem a simulováním lovu, že prý když bude vědět že se loví jen na povel páníčka, tak pak na procházce nebude pronásledovat všechno co se hne. No, zatím nám to nejde

Ja jezdím do školy a rodiče si ji do práce asi moc nebudou brat, mamka by možná občas mohla, ale ne každý den🙁. Každopádně jsem ráda že jste mi dala radu ohledně té klece nebo ohrádky, to se bude určitě hodit.. a s tím lovením ptáčků, vám naprosto rozumím, měli jsme welsh springer spaniela pejska a to byl neskutečný divoch.. právě že jsme dostali doporučení na kokrspanela, že je klidnější i mazlivejsi.

9.9.2022 13:35
Archoun

XXX.XXX.63.82

Mariana456 napsal(a):
Ja jezdím do školy a rodiče si ji do práce asi moc nebudou brat, mamka by možná občas mohla, ale ne každý den🙁. Každopádně jsem ráda že jste mi dala radu ohledně té klece nebo ohrádky, to se bude určitě hodit.. a s tím lovením ptáčků, vám naprosto rozumím, měli jsme welsh springer spaniela pejska a to byl neskutečný divoch.. právě že jsme dostali doporučení na kokrspanela, že je klidnější i mazlivejsi.

Vidíte a mě každý koho jsem potkala říká pravý opak, že špringr španělé jsou klidnější. a o úplně jiném plemeni jste doma nepřemýšleli ? Nějaké společenské plemeno, tam by do gaučového psa zapadal asi líp než španělé.. :)

Mariana456

9.9.2022 14:01
Mariana456

XXX.XXX.27.85

Archoun napsal(a):
Vidíte a mě každý koho jsem potkala říká pravý opak, že špringr španělé jsou klidnější. a o úplně jiném plemeni jste doma nepřemýšleli ? Nějaké společenské plemeno, tam by do gaučového psa zapadal asi líp než španělé.. :)

Přemýšleli, ale moc nás nenapadlo jaké jiné plemeno.. a všichni nám říkají jak jsou kokříci hodný, že vydrží doma a že to jsou takový kamarádi do nepohody. A ještě se zeptám máte holčičku nebo chlapečka?☺

9.9.2022 14:09
Archoun

XXX.XXX.63.82

Mariana456 napsal(a):
Přemýšleli, ale moc nás nenapadlo jaké jiné plemeno.. a všichni nám říkají jak jsou kokříci hodný, že vydrží doma a že to jsou takový kamarádi do nepohody. A ještě se zeptám máte holčičku nebo chlapečka?☺

Já mám kluka. A hned po tom co jsme si ho pořídili, tak nám všichni začali říkat, jak ho v rodině měli a že ho pak museli dát pryč, že jsou tvrdohlaví a začali napadat majitele... Ale asi vážně záleží kus od kusu a hlavně na majitelích. I veterinářka při první návštěvě řekla, že si ještě užijeme se zlatým kokříkem . A co třeba kavalír ? Nad ním jste neuvažovali ? To jsou takový miloušové pohodový s podobnýma ušima jak kokříci.

Mariana456

9.9.2022 14:29
Mariana456

XXX.XXX.27.85

Archoun napsal(a):
Já mám kluka. A hned po tom co jsme si ho pořídili, tak nám všichni začali říkat, jak ho v rodině měli a že ho pak museli dát pryč, že jsou tvrdohlaví a začali napadat majitele... Ale asi vážně záleží kus od kusu a hlavně na majitelích. I veterinářka při první návštěvě řekla, že si ještě užijeme se zlatým kokříkem . A co třeba kavalír ? Nad ním jste neuvažovali ? To jsou takový miloušové pohodový s podobnýma ušima jak kokříci.

Říká se, že kluci bývají více temperamentní... Kamarádka měla 2 kokry a říkala, že si nedokáže představit mít jinou rasu. Asi opravdu záleží na tom odkud jsou, tak uvidíme.. Každopádně mně se kavalír líbí, ale rodičům ne..

9.9.2022 14:43
Archoun

XXX.XXX.63.82

Mariana456 napsal(a):
Říká se, že kluci bývají více temperamentní... Kamarádka měla 2 kokry a říkala, že si nedokáže představit mít jinou rasu. Asi opravdu záleží na tom odkud jsou, tak uvidíme.. Každopádně mně se kavalír líbí, ale rodičům ne..

Jo, je možné, že štěně od rodičů co jsou jenom "výstaváci" budou mírnější. Pokud mají tvý rodiče zkušenosti už s jinými loveckými psy, tak by to mohlo být v pohodě. Spoustu lidí si totiž kokra pořídí do bytu s představou, že to bude roztomilý psík na gauči a pak jsou nešťastní. Jen jsem chtěla poukázat, že tahle představa se často s kokrem neslučuje. Tak přeju hodně štěstí s výběrem štenda a ať dělá radost

9.9.2022 15:20

A co americký kokr? Jaký je rozdíl v povaze od anglického?

Mariana456

9.9.2022 15:38
Mariana456

XXX.XXX.27.85

Archoun napsal(a):
Jo, je možné, že štěně od rodičů co jsou jenom "výstaváci" budou mírnější. Pokud mají tvý rodiče zkušenosti už s jinými loveckými psy, tak by to mohlo být v pohodě. Spoustu lidí si totiž kokra pořídí do bytu s představou, že to bude roztomilý psík na gauči a pak jsou nešťastní. Jen jsem chtěla poukázat, že tahle představa se často s kokrem neslučuje. Tak přeju hodně štěstí s výběrem štenda a ať dělá radost

Ano, pár zkušeností už máme, ale moc děkuji za názor a také přeju hodně štěstí :).

Mariana456

9.9.2022 16:16
Mariana456

XXX.XXX.27.85

A co americký kokr? Jaký je rozdíl v povaze od anglického?

Popravdě moc nevím, jestli je nějaký rozdíl.

9.9.2022 16:29
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Mariana456 napsal(a):

Pes do klece na 8 hod?
(prasárna)

Mariana456

9.9.2022 18:17
Mariana456

XXX.XXX.27.85

rapotacka11 napsal(a):
Pes do klece na 8 hod?
(prasárna)

To jsme se špatně pochopily, rozhodně by nebyl v kleci zavřený 8 hodin🤦‍♀️🙈 neměla bych na to srdce ho tam zavřít.

Mariana456

9.9.2022 19:12
Mariana456

XXX.XXX.27.85

viu napsal(a):
Pred 30 lety jsme měli kokra. Byl to úplně pohodový pes, bez výcviku ( psí školky snad tehdy ani nebyly 😇). Chodila s námi všude, s brachou na ryby, se mnou na procházky. V létě nám pořád lezla do bazénu, v zimě skákala do vysekaných děr v ledu, sáňkovala s námi....S programem, jaký nabízí zadavatelka by byla určitě spokojená.

Jee to se hezky čte, moc děkuji za názor 😁😉

9.9.2022 20:15

Mariana456 napsal(a):
To jsme se špatně pochopily, rozhodně by nebyl v kleci zavřený 8 hodin🤦‍♀️🙈 neměla bych na to srdce ho tam zavřít.

A jak dlouho? Ty ve škole, rodiče v práci...

9.9.2022 21:20
fikovnice

XXX.XXX.133.227

Mně se zdá, že slečna by mohla být VŠ studentka. Ale samozřejmě dotaz je na místě. Někteří vysokoškoláci mívají volna více, jiní během semestru pomálu...

Mariana456

9.9.2022 21:22
Mariana456

XXX.XXX.27.85

Ja ve škole od 6:15-14
Tatka 6-15
Mamka 8-19
S tím že by byla doma od 7:30-15 sama

9.9.2022 21:30
fikovnice

XXX.XXX.133.227

Mariana456 napsal(a):
Tatka 6-15
Mamka 8-19

A smím se zeptat - jste středoškolačka, VŠ, nebo snad ještě zákl. škola...? Možná je to někde výše, ale vlákno už je zase příliš dlouhé.

9.9.2022 21:31
fikovnice

XXX.XXX.133.227

Mariana456 napsal(a):
Tatka 6-15
Mamka 8-19

No a skoro 8 hodin samo je na štěně moc!!! Teda domnívám se. Počítáte s tím, že aspoň na začátek, a tím mám na mysli řádově týdny, by se štěnětem někdo být doma měl, a postupně jej tedy zvykal na samotu...??

Mariana456

9.9.2022 22:13
Mariana456

XXX.XXX.27.85

fikovnice napsal(a):
A smím se zeptat - jste středoškolačka, VŠ, nebo snad ještě zákl. škola...? Možná je to někde výše, ale vlákno už je zase příliš dlouhé.

Středoškolačka

9.9.2022 22:18
Zrzavci

XXX.XXX.34.2

Kokr - temperamentní lovecké plemeno - stačí to jako hlavní popis? Možná ne... oproti ohařům, které mám já, je to slídič - tedy pes mnohem hůř odvolatelný od stopy zvěře. Je to fajn milé stvoření, doma... ale .... kdo má rád - opravdu rád - psy, mu neupře jeho lovecké dovednosti.

Mariana456

9.9.2022 22:30
Mariana456

XXX.XXX.27.85

fikovnice napsal(a):
No a skoro 8 hodin samo je na štěně moc!!! Teda domnívám se. Počítáte s tím, že aspoň na začátek, a tím mám na mysli řádově týdny, by se štěnětem někdo být doma měl, a postupně jej tedy zvykal na samotu...??

Ano, jistěže jsme si toho vědomi😉

9.9.2022 23:08
assil

XXX.XXX.121.3

fikovnice napsal(a):

Řekla bych, že týdny s většinou štěňat doma nikdo není, tak týden nebo dva max, ono většina lidí pracuje a to by nemohl mít psa skoro nikdo.

10.9.2022 06:24
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Zrzavci napsal(a):
Kokr - temperamentní lovecké plemeno - stačí to jako hlavní popis? Možná ne... oproti ohařům, které mám já, je to slídič - tedy pes mnohem hůř odvolatelný od stopy zvěře. Je to fajn milé stvoření, doma... ale .... kdo má rád - opravdu rád - psy, mu neupře jeho lovecké dovednosti.

Dyk jo. Chvíli klec, chvíli špacír a bude mi to slušet
a bude mě milovat..

10.9.2022 08:13

Mariana456 napsal(a):
Tatka 6-15
Mamka 8-19

Sedm a půl hodiny v kleci jako osm. V tom není rozdíl. To bych já svému psu nikdy neudělala! Je běžné, že lidi chodí do školy a do práce, a pes musí tu dobu vydržet sám. Ale, proboha, ne v kleci! Klec je vhodná pro křečka, ne pro psa. Pes potřebuje, i když je doma sám, víc prostoru, než klícku. Podle dispozic bytu bych uzpůsobila pro pobyt psa kuchyň a předsíň (sundala koberce, pokud tam teď jsou, dala bych z dosahu elektro šňůry, odpadkový koš, dala bych mu tam pelíšek a hračky, misku s vodou a granulemi - aby se mohl nažrat, 7,5 hodiny je pro štěně dlouhá doba bez krmení). A až bych přišla domů tak bych štěně vyvenčila a bez řečí uklidila moč a exkrementy, které tak malé štěně samozřejmě 7,5 hodiny držet nemůže a neumí. Kdybych neměla možnost nechat psa aspoň ve zmíněných dvou místnostech, nebo jiném vhodném větším prostoru, tak si ho nepořídím. Protože pak prostě nemám podmínky. Použití klece považuji za prasárnu a člověka, který zavírá psa do klece, bych na stejnou dobu do té klece zavřela, aby si to zkusil.

Mariana456

10.9.2022 09:00
Mariana456

XXX.XXX.27.85

Sedm a půl hodiny v kleci jako osm. V tom není rozdíl. To bych já svému psu nikdy neudělala! Je běžné, že lidi chodí do školy a do práce, a pes musí tu dobu vydržet sám. Ale, proboha, ne v kleci! Klec je vhodná pro křečka, ne pro psa. Pes potřebuje, i když je doma sám, víc prostoru, než klícku. Podle dispozic bytu bych uzpůsobila pro pobyt psa kuchyň a předsíň (sundala koberce, pokud tam teď jsou, dala bych z dosahu elektro šňůry, odpadkový koš, dala bych mu tam pelíšek a hračky, misku s vodou a granulemi - aby se mohl nažrat, 7,5 hodiny je pro štěně dlouhá doba bez krmení). A až bych přišla domů tak bych štěně vyvenčila a bez řečí uklidila moč a exkrementy, které tak malé štěně samozřejmě 7,5 hodiny držet nemůže a neumí. Kdybych neměla možnost nechat psa aspoň ve zmíněných dvou místnostech, nebo jiném vhodném větším prostoru, tak si ho nepořídím. Protože pak prostě nemám podmínky. Použití klece považuji za prasárnu a člověka, který zavírá psa do klece, bych na stejnou dobu do té klece zavřela, aby si to zkusil.

Dobrý den, naprosto s vámi souhlasím, rozhodně bychom ho nenechali zavreneho v kleci, ja jen slyšela, že je dobré aby tu klec měl doma OTEVŘENOU a mohl si do ní kdykoli jít, pes to má potom jako svoje místo, kam si rád chodí odpočívat, ale za žádnou cenu bych ho tam na 8 hodin nezavřela, nejsem blázen, kor kokršpaněla, ani jinou rasu proste.. a jak jste psala, my máme kuchyň, obývák a jídelnu spojenou dohromady, takže by měl hezky prostor. Odpadkový koš máme udělaný ve skříňce, to by neměl být problém, jen bysme museli schovat šňůry. Koberce naštěstí taky nemáme. Rozhodně počítáme s tím že někde budou loužičky a exkrementy, dali bysme mu tu dětskou podložku kam by mohl chodit.

Neregistrovaný uživatel

10.9.2022 09:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.186

Mariana456 napsal(a):
Dobrý den, naprosto s vámi souhlasím, rozhodně bychom ho nenechali zavreneho v kleci, ja jen slyšela, že je dobré aby tu klec měl doma OTEVŘENOU a mohl si do ní kdykoli jít, pes to má potom jako svoje místo, kam si rád chodí odpočívat, ale za žádnou cenu bych ho tam na 8 hodin nezavřela, nejsem blázen, kor kokršpaněla, ani jinou rasu proste.. a jak jste psala, my máme kuchyň, obývák a jídelnu spojenou dohromady, takže by měl hezky prostor. Odpadkový koš máme udělaný ve skříňce, to by neměl být problém, jen bysme museli schovat šňůry. Koberce naštěstí taky nemáme. Rozhodně počítáme s tím že někde budou loužičky a exkrementy, dali bysme mu tu dětskou podložku kam by mohl chodit.

To nedelejte. Pak si zvykne že doma se může a už ho to neodnaučíte.

Mariana456

10.9.2022 09:34
Mariana456

XXX.XXX.27.85

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To nedelejte. Pak si zvykne že doma se může a už ho to neodnaučíte.

A tak jak to dělají jiní lidé když si pořídí stene? 14 dní jsou s ní doma a potom musí do práce😕

10.9.2022 09:41

Mariana456 napsal(a):
A tak jak to dělají jiní lidé když si pořídí stene? 14 dní jsou s ní doma a potom musí do práce😕

Treba si ho poridi pred prazdninami, kdy jsou stredoskolaci doma

10.9.2022 16:07
fikovnice

XXX.XXX.133.227

assil napsal(a):
Řekla bych, že týdny s většinou štěňat doma nikdo není, tak týden nebo dva max, ono většina lidí pracuje a to by nemohl mít psa skoro nikdo.

Myslím, že tak ty dva týdny jsou optimální, a pak ale nějak desenzibilizovat. Dost to tu radíme. Přece nelze po 2 týdnech, kdy se štěnětem někdo pořád je, jej po 2 týdnech na 8hod opustit a nechat samo doma...?
Alespoň o nějaké polední pauze za ním zajet, zařídit si, že štěndo bude třeba chvíli v práci - je-li to možné, atp.

10.9.2022 16:25

Mariana456 napsal(a):

Pak musí lidi do práce, do školy. U nás to bylo tak, že ráno venčil ten, kdo šel z domu poslední a odpoledne ten, kdo byl doma první. Žádná podložka, louže se utřela, hovinko uklidnilo, podlaha vytřela. Ne každý má možnost v polední pauze odskočit domů. Zákonná polední přestávka je jen půl hodiny...

10.9.2022 16:34
fikovnice

XXX.XXX.133.227

Pak musí lidi do práce, do školy. U nás to bylo tak, že ráno venčil ten, kdo šel z domu poslední a odpoledne ten, kdo byl doma první. Žádná podložka, louže se utřela, hovinko uklidnilo, podlaha vytřela. Ne každý má možnost v polední pauze odskočit domů. Zákonná polední přestávka je jen půl hodiny...

Ale "Balu" věřím, že uznáte, že ti, kteří jsou tohoto schopni (je jim to umožněno)...tak, že je to pak ideální situace (třeba to odskočení kolem poledne nebo vzetí psíka do práce - na pár hod). Ano, je to určitě menší procento lidí, kteří to takto mohou udělat.

10.9.2022 16:41

fikovnice napsal(a):
Ale "Balu" věřím, že uznáte, že ti, kteří jsou tohoto schopni (je jim to umožněno)...tak, že je to pak ideální situace (třeba to odskočení kolem poledne nebo vzetí psíka do práce - na pár hod). Ano, je to určitě menší procento lidí, kteří to takto mohou udělat.

Samozřejmě, že je to lepší. Ale netroufám si odhadnout, kolik lidí má takové možnosti.

10.9.2022 16:54
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.42.93

My to dělali naprosto stejne jako Vy.
Jak pejsek rostl bylo louzicek min a min...

Rozhodně bych podložku nedoporučovala. Strašně těžko se od ní odvyká!
Fenka na ni byla zvyklá od majitelky a kdekoliv viděla pak něco ležet na zemi (rohozku, predlozku v koupelně nebo i něco co děti zrovna pohodily na zem a připomínalo to podložku, už tam curala. Trvalo fakt hodně dlouho to odnaučit.
Kdežto pejsek, který na ni zvyklý nebyl byl 100% cistotny kolem 4m .

10.9.2022 17:42
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

RozaTonda-mopsi napsal(a):
My to dělali naprosto stejne jako Vy.
Jak pejsek rostl bylo louzicek min a min...

Rozhodně bych podložku nedoporučovala. Strašně těžko se od ní odvyká!
Fenka na ni byla zvyklá od majitelky a kdekoliv viděla pak něco ležet na zemi (rohozku, predlozku v koupelně nebo i něco co děti zrovna pohodily na zem a připomínalo to podložku, už tam curala. Trvalo fakt hodně dlouho to odnaučit.
Kdežto pejsek, který na ni zvyklý nebyl byl 100% cistotny kolem 4m .

A v jakém věku jste si fenku brala? Já měla s fenou něco podobného, a to jsem si ji brala v 7mi týdnech. U chovatelky byla zvyklá na vetbedky a podložky. No a doma měla tendence čůrat právě třeba na koberečky, rohožky, deku která spadla za zem atd. Všechno tohle jsem dala dočasně pryč, při nějakém pokusu třeba malý kobereček zase vrátit se většinou opakovala nehoda, prostě na to byla byla zvyklá. Takže jsem zase odebrala a vrátila až když se fena venčila venku spolehlivě, což bylo ale brzo, ale taky jsem s ní byla doma 24/7.... Právě i z tohohle důvodu jsem se pak snažila náš vrh štěňat co nejvíce učit na čůrání venku, ale já měla tu výhodu, že bylo léto a teplo...

Ono u toho vrhu štěňat je to těžké, taky jsem u nich používala ze začátku podložky... Časem jsem je teda začala brát venčit ven (teda snažila jsem se, ono u 5ti štěňat pár týdnů starých to úplně spolehlivě vychytat nejde), a když bylo hezky tak jsme byli venku skoro celý den, takže se docela dobře naučili na trávu. Akorát teda noční nehody byly no. Ale hned brzy ráno po probuzení se šupajdilo ven a všechna štěnda se krásně vyvenčila na trávě, už v nějakých třeba 6ti týdnech. Na noc v ohrádce ale podložka zůstávala (pokud ji v noci neroztrhali ) a žádné ze štěňat pak doma nemělo problém s čistotností, ani s čůráním na koberečky, deky atd. Poslední dvě štěnda, co zůstávala o trochu dýl, tak ta už ani podložku neměla, protože s námi spala v posteli a i v noci se chodilo venčit, tam už jsem se fakt snažila a musím teda říct, že odcházeli jako čistotní (ale samozřejmě nevydrželi půl dne, byla jsem s nimi doma pořád)....

Ale jinak samozřejmě souhlasím, když si dovezu domů štěně, tak na nějakou podložku kašlu a prostě chodím venčit... Když nejsem doma, tak ta nehoda bude, ale ani tak podložku nedávám, bez řečí uklidím a jedeme dál.

10.9.2022 19:16
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.42.93

Marcel ,my si ji brali až ve 12ti tydnech.

Postup u nás doma stejný, jako u Tondy , ale jakmile viděla něco na zemi podobného podložce mastila se tam vyčůrat. Aspoň se děti trochu naučily uklízet si v pokoji věci ze země

U mých rodičů to bylo veselé - všude měli koberec a něm nějakou ozdobnou rohožku, predložku

Roze, to trvalo opravdu snad do roka, než se toho zbavila. Asi měla zazito víc, jak byla starší

Neregistrovaný uživatel

10.9.2022 20:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.186

Mariana456 napsal(a):

Učí ho to behem tech dvou tydnu. Kdyz doma nejsou ma pes prostor kde se louze nebo hovno seberea utre a proste chvili se smiri s nehodama. Jak dopada vychova s moznoati chodit na plinku vam rada predvedu u mamino jorksiru. Muzete se prijet podívat. 3 ze 4 pruser v dospelosti a neodnaucitelny.

10.9.2022 20:52

Mariana456 napsal(a):

1. venčení brzo ráno před prací
2. venčení dítě ráno před školou nebo/a dospělá osoba před odchodem
(to už by bylo 3. venčení)
3. (respektive 4.) venčení dopoledne rodinným příslušníkem

a pak normál velké odpoledne, večerní a noční

například.....

10.9.2022 22:13
fikovnice

XXX.XXX.134.231

Učí ho to behem tech dvou tydnu. Kdyz doma nejsou ma pes prostor kde se louze nebo hovno seberea utre a proste chvili se smiri s nehodama. Jak dopada vychova s moznoati chodit na plinku vam rada predvedu u mamino jorksiru. Muzete se prijet podívat. 3 ze 4 pruser v dospelosti a neodnaucitelny.

Jako že tři jorkové kadí a močí doma kde se jim zlíbí? Nebo teda na plenu?

Neregistrovaný uživatel

10.9.2022 22:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.186

fikovnice napsal(a):
Jako že tři jorkové kadí a močí doma kde se jim zlíbí? Nebo teda na plenu?

Ne. Ale když nikdo není doma musej mít 3 proticuraci pasy protoze jinak proste zvednou nekde bohu a chcijou. Dokud na ně někdo cuci tak dobry. Brali jsme si je ve 2,3 a 8 letech. Ano chodili i ven ale celoživotne meli i podlozky mno. V uzpusobenem prostredi kde to nevadilo. V běžném domě jaksi jo. Hovna ne. Ty jen venku.

10.9.2022 22:36
fikovnice

XXX.XXX.134.231

Ne. Ale když nikdo není doma musej mít 3 proticuraci pasy protoze jinak proste zvednou nekde bohu a chcijou. Dokud na ně někdo cuci tak dobry. Brali jsme si je ve 2,3 a 8 letech. Ano chodili i ven ale celoživotne meli i podlozky mno. V uzpusobenem prostredi kde to nevadilo. V běžném domě jaksi jo. Hovna ne. Ty jen venku.

Vidíš, tak ty protičůrací pásy jsme my pro Flokyho měli už před cca 45 lety...
A to jsou fakt vyloženě pro zvířata? Nějakej odkaz, prosím?

Jinak podložky též neuznávám, snad vyjma zdravotních problémů u psa.

10.9.2022 22:36
fikovnice

XXX.XXX.134.231

Nechápu, že Ti to vzalo slovo "hovna"...
Mně předtím ne...

Edit: A teď už jo!

Neregistrovaný uživatel

10.9.2022 23:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.186

fikovnice napsal(a):
Nechápu, že Ti to vzalo slovo "hovna"...
Mně předtím ne...

Edit: A teď už jo!

Jako kdyz neni v baraku vubec nikdo maj ty pasy cajk (pruh latky do ktere se da pulka vložky) ale jakmile je doma kdokoli nebo se tu mihne a nemůže jen s nima být tak proste co 2 hodiny ven idealne co hodinu a ty pasy. Jinak je prostě zle.
Chovatelce to za vinu nedavam byli nebo měli to byt chovni psi pro ni takže si je naučila či neučila dle svých podmínek a postor. Byli jsme na vše upozornění dopředu a psi nas nestáli nic vyjma peněz za naftu. Jinak sedí do puntíku vše co řekla. Skryté vady nemoce či jiné nemají. Takže si nestěžujeme. Zvykli jsme si my i psi. Já si je dolů neberu neb s naším jezevcourem úplně nevycházejí (bojí se ho) a navíc ještě než k nám přišel vadili jim papouchove takže u mě stejně nechtěj být. A já zas nemůžu být v druhém bytě neb vařím, uklizim u sebe anebo si běhám kolem svých zvířat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík