Americky stafordširsky terier

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chov. stanice přijímá rezervace...
15000 KčTalka
XXX.XXX.183.57
Dobrý den,
máme s přítelem 4 měsíční štěně Amstaffa, psa má něco málo přes 12 kg a chtěla bych se zeptat, jelikož jsem to nikde nenašla.
Zajímalo by mě, jaká je tak ideální délka procházky pro něj, momentálně chodíme kolem tak 3km denně , ale tak 2 dny v týdnu nejdeme vůbec a hrajeme si na zahradě, je hodně akční a v lese běhá bez vodítka(slyší na povel "ke mně"), takže mi přijde logický, že je pak zadýchaný a i večer unavený. Jakmile je tepleji tak sebou beru vodu, aby se mohl kdykoliv napít.
Ale nejsem si stále jista, jestli to pro něj není moc nebo málo.
Uživatel s deaktivovaným účtem
To se nedá jednoznačně říct, musíte se řídit psem. Chce to najít balanc - poskytnout dostatečné (ne nadměrné) mentální a fyzické vyžití, ale zároveň dostatek kvalitního odpočinku. Musíte si také uvědomit, že procházka po lese, kam chodíte denně, je jinak náročná než např. socializační procházka, kde se štěně setkává s novými podněty.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Záleží, co ty 3 km dělá. Běhání po lese je po měkkém, to je ok, naběhá víc než na vodítku.
Jdu 3x denně ven obejít jen kolečko kolem potoka a chalup a to je kilák, takže ty tři km jsou takové čůrací vycházky.
Jedna je velká a to už běhá kolem a i se něco učí třeba.
Jestli jdete 3 km a ono to poskakuje kolem, tak naběhá víc, no.
Když nemám čas, teď teda už dospělý pes, tak jsme hodinu venku - kousek vodítko a pak les, tam má plno úkolů, práce, zavaří se mu hlava... a pak zas kousek vodítko. Docela dlouho i sprintuje pro klacek nebo míček, takže neměřím vzdálenost, ale co dělá, jak psa zabavím.
Tento pes funí, i když nedělá nic :D oni mají tlustou tlamu uvnitř a jsou spíše sprinteři než vytrvalci.
U štěkanátka je důležitější chodit denně a chodit do civilizace.
Toto nepodcenit. Pes se musí ochodit.
Taky v tom lese počítejte, že na povel "ke mně" (i na jakýkoli jiný) za pár měsíců zapomene,
protože je to trošku lovec. Takže nezaspat a fakt poctivě trénovat.
Prostě nezůstávat jen v lese a nemyslet si, že už jako hotovo.
Nedá se říct, že je to málo/moc. Odpočívá sám od sebe na té vycházce? Přijde domů a nenají se?
To by byl unavený opravdu hodně.
Nožičky rovné? Papání dostatečné, ne moc? Vypadá dobře.
Teď si hodně berou zuby, kosti, takže méně je lepší. Ale nejít nikam dva dny, to dobré není.
Musí se seznámit se světem, lidmi, psy, umět poslechnout i před nimi. Ne že vojna teď, ale ten les není vše...
JanaJanaJanaJana
XXX.XXX.27.178
U štěněte to není od samého začátku o nachozených kilometrech, ale o poměru "vzruchů", tj. kvalitní socializace, tzn. auta, lidi, vlaky, jiní psi, jiná zvířata.
Jinak ty 3 km jsou teď OK, ale do pár měsíců to bude fakt málo, pokud chcete zdravého a vyrovnaného psa. Vemte si, že člověk za hodinu ujde 5 km a to je podle mého nejkratší míra nejdelší procházky během dne. Pes prostě potřebuje pohyb, tečka. Je to důležité pro kvalitní metabolismus, růst svalů a kostí, okysličení krve a tím pádem psychické pohody.