Zlatý retriever šteniatka s PP

Prodám Zlatého retrívra - Chovateľská stanica,,Diamond in the heart,, ponúk...
Dohodou
Dobrý den,
Prosím o radu, máme 8,5 letou fenku zlatého retrivra a jednou za čas se stává, že na člověka skočí a začne,, nakryvat ''. Děje se to nepravidelně a v různých situacích jako např. Když si s ní hrajeme. Mohlo by to být vyjádření dominance popřípadě zpusob, jak upoutat pozornost či vyloženě vynucovani pozornosti? A jak tomu zabránit? My ji většinou shodime a nějak odreagujeme (hodíme hračku např.)
Děkuji za rady
Uživatel s deaktivovaným účtem
je to komunikační prostředek jako každý jiný
zapomeňte na nějakou dominanci nebo vynucování si čehokoliv, záleží na mnoha dalších signálech
já jsem třeba měla fenu, co nakrývala když se jí přehřál mozek ze situace, kterou nedokázala sama vymyslet, v podstatě ze stresu/strachu.
Moje první mopsle mě vždy nakrývaly po žrádle, prostě taková děkovačka.
fikovnice
napsal(a):
Můžu se zeptat co to je?
To,co popisuje bodlinka. Pes je buďto rozpumprlikovanej za čáru nebo je v situaci,kterou nedokáže řešit. Typické je třeba při cvičení,když pes dostane úkol,který neumí vyřešit,je na něj moc složitý, a začne žrát trávu -to je to přeskokové chování
janaa
napsal(a):
To,co popisuje bodlinka. Pes je buďto rozpumprlikovanej za čáru nebo je v situaci,kterou nedokáže řešit. Typické je třeba při cvičení,když pes dostane úkol,který neumí vyřešit,je na něj moc složitý, a začne žrát trávu -to je to přeskokové chování
Aha. Děkuji. Já to znala pod výrazem "přetočený" - je to totéž?
V takové chvíli je potřeba v první řadě vypnout stresor. Pokud se děje něco, co psa nadmíru rozčiluje - rozdovádí, tak se toho vyvarovat, předcházet těm situacím.
Dál tohle chování může pokud vím provázet hárání nebo falešku, to se feny chovají fakt ujetě. K tomu třeba doplní znalejší, třeba v jakém období to můžete očekávat a tak.
Případně porucha hormonální rovnováhy (tím vás nechci strašit, ale projevy hárání nebo falešky může mít i fena s cystami na vaječnících nebo endometriozou, pokud jsem správně pochopila).
A jinak mám za to, že vaše bezprostřední reakce je správná - pokud si takové chování nepřejete, tak mu zabránit (psa sundat, odeslat, ideálně mu nedovolit vůbec naskočit) a psa převést na něco jiného (hračka, úkol...).
Nemusí to být ve stresu, může to být i to vynucování.
To mi dělala kníračka, když si myslela, že se zbytečně válím, místo abych s nima šla ven, šla jim dát večeři...
Byla u toho v bohorovném klidu :-)).
Děkuji Vám všem za reakce!
Mě to právě třeba udělala včera a dneska znova, jen jsem seděla a večera a chvíli si ji nevšimala a hned to začala dělat, tak právě nevím... Někdy mi přijde, že to dělá, když je hodně rozdovadena a někdy prostě z ničeho nic, teď to udělala dvakrát po sobě a předtim někdy v dubnu, je to fakt nepravidelný.. My ji mame z útulku a teď mi přijde, že si na mě hodně zvykla kor přes léto a teď jak člověk není tolik venku, tak to dělá asi víc..
Podle veterinarky má skryté hárání, takže my moc nevíme, kdy, není to poznat a když už, tak jen malinko
Může to být i jen prosté vyjádření náklonnosti. Takže jak píšete, shodit a převést pozornost. Taky jsem to tak dělala s naší útulkajdou, protože logicky, to člověku vadí. Ale na druhou stranu - i vzhledem k její laskavé povaze - jsem měla "výčitky" , že jsem její sdělení - u ní to opravdu bylo vyjádření náklonnosti - takhle striktně odmítla. Halt nejsem pes, no. Ale dominanci za tím netřeba hledat