Dobrý den, máme doma 11 let starou fenu bígla. Naposledy se hárala asi před dvěma týdny a dnes jsem si všimla že má trochu kulaté bříško. Když jsem ji po něm pohladila tak po mne varovně vyjela. Obvykle bývá velmi přítulná a hlazení má ráda. Samozřejmě je na štěňata už poměrně stará (byla by to její první). Je podle tohoto možné poznat jestli je v březích?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak fenka může být v březích, pokud jste ji při hárání nehlídala, to by byla v 11 letech pro ni fakt výhra. Nebo může být v prčicích, protože má po hárání zánět dělohy. Jediné, jak poznáte, zda je v březích nebo v prčicích je sono dělohy u veterináře, ideálně co nejdříve udělané.
V březích?
Břeh je v obecném smyslu pruh pevné půdy podél vodní plochy.
Zjednodušeně bývá chápán jako pobřežní linie/pobřežní čára[p. 1]
nebo břehová linie[p. 2]
či místo na rozhraní souše a vodní plochy,
např. oceánu, moře, jezera nebo řeky.
¨
Fena může být březí,
nikoliv těhotná - kdybyste to chtěla vylepšit.
V 11 letech?
Musím být "korektní", musím být "korektní" ...
Uživatel s deaktivovaným účtem

A1B2C3
napsal(a):
Dobrý den, máme doma 11 let starou fenu bígla. Naposledy se hárala asi před dvěma týdny a dnes jsem si všimla že má trochu kulaté bříško. Když jsem ji po něm pohladila tak po mne varovně vyjela. Obvykle bývá velmi přítulná a hlazení má ráda. Samozřejmě je na štěňata už poměrně stará (byla by to její první). Je podle tohoto možné poznat jestli je v březích?
Ne, není. Březost (případně zánět) pozná veterinář. Ten má vzdělání a potřebné přístroje.
A taky se zeptám. Vy jste ji v době hárání neměli pod dohledem?