štěně Corgi hledá nový domov (FB: Alona Aleant).

Prodám Velškorgiho - pembroka - Roztomilé štěně Corgi hledá nový domov! Na...
Dohodou
Zdravím, jak byste řešili březí fenku pokud bydlíte ve 3. patře? Zatím máme za sebou krytí, ale chci se připravit pokud to vyjde. Rozhodně ji nemíním nechat hopkat po schodech s bříškem. Existují na to nějaké speciální pomůcky nebo ji strčit do nějaké sportovní tašky a v té ji přenést?
Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zeex
napsal(a):
Zdravím, jak byste řešili březí fenku pokud bydlíte ve 3. patře? Zatím máme za sebou krytí, ale chci se připravit pokud to vyjde. Rozhodně ji nemíním nechat hopkat po schodech s bříškem. Existují na to nějaké speciální pomůcky nebo ji strčit do nějaké sportovní tašky a v té ji přenést?
Děkuji
Tak to jsem zvědavá, co odpoví zkušenější. Speciální pomůcky pro březí fenu, která bydlí ve 3. poschodí.?
Zeex
napsal(a):
Děkuji
Kolik váží fena teď? Jestli hupsala xkrát denně tři patra nahoru a dolu (dlouhej pes, nic moc i tak), asi je "zvyklá".
Corgíci nejsou obři, bych fenu prostě normálně nosila v náruči, až jí naroste pupek. Spíš mě napadá, jak to budete dělat pak se štěňaty. Je budete mít až do odběru jen v bytě?.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.59.109
Zeex
napsal(a):
Fenka má teď 18kg takže proto mám trošku obavy když ještě přibere
No asi ste meli na chov v byte bez vytahu zvolit mensi plemeno. V tasce se vam ponese blbe a neudrzi to tvar. To kdyz uz spis velky pradelni kos, stary kocarek apod. Ale to zas chce dva lidi no. Nicmene tvar to udrzi. A na stenata to bude taky lepší.
Já jsem asi divná, ale corgiho bych nenechala hopkat do 3. patra ani nebřezího.
Pokud bych bydlela ve 3. patře bez výtahu, nepořídila bych si dlouhohřbetý plemeno s krátkejma nohama.
Vím, o čem píšu. Mám mix standardního jezevčíka se stavbou těla jako má standardní jezevčík a když nejezdí výtah, nosím 7 pater v náručí. Plus k tomu pinče háklýho na plotýnky.
Terven
napsal(a):
Já jsem asi divná, ale corgiho bych nenechala hopkat do 3. patra ani nebřezího.
Pokud bych bydlela ve 3. patře bez výtahu, nepořídila bych si dlouhohřbetý plemeno s krátkejma nohama.
Vím, o čem píšu. Mám mix standardního jezevčíka se stavbou těla jako má standardní jezevčík a když nejezdí výtah, nosím 7 pater v náručí. Plus k tomu pinče háklýho na plotýnky.
Proto jsem se pozastavila už u zadání, že majitelka řeší 3 patra schodů až s případně březí fenou.
Zadavatelko
Fenka má teď 18kg
Bylo by foto?
janaa
napsal(a):
Já si teda nedovedu představit,jak jako někde na sídláku beru ven nedoočkovanej vrh štěňat....
Na sídláku bývá výtah, ne? Třeba jde o menší uskupení bytových domů. I tak, když zadavatelka řeší nosení březí feny, co pak s potomstvem a fenou s nalitými struky? Snese vše nějak dolů, vyveze autem někam do kšá, vynese nahoru... Asi. Třeba nám zadavatelka prozradí,, jak to má vymyšlené.
Zeex
napsal(a):
Protože v bytě nebydlíme zase tak dlouho řešila jsem samozřejmě možné problémy s veterinářem a fena sportuje, takže to pro ní problém nebyl. Mohu se zeptat jak foto mého psa pomůže v tom jak ji budu přenášet?
Nijak, jen mám ráda corgiky a chtěla jsem vidět 18kg fenu. Svou radu, jak bych fenu nosila, jsem psala výše, nemusíte ji při tom vůbec tahat za břicho. Co děláte za sport?
Zeex
napsal(a):
Protože v bytě nebydlíme zase tak dlouho řešila jsem samozřejmě možné problémy s veterinářem a fena sportuje, takže to pro ní problém nebyl. Mohu se zeptat jak foto mého psa pomůže v tom jak ji budu přenášet?
Tak třeba by diskutující zajímalo, jak vypadá osmnáctikilový corgi.
napsal(a):
Proto jsem se pozastavila už u zadání, že majitelka řeší 3 patra schodů až s případně březí fenou.
Zadavatelko
Fenka má teď 18kg
Bylo by foto?
To mě zarazilo taky. Welš corgi fena a 18 kilo?
Zeex
napsal(a):
Stále nevím jak to souvisí s mým dotazem. Nevím jestli si představujete nějaký tlustý váleček nebo co přesně čekáte. Je mohutná po svých rodičích, nikoli tlustá abych vás upokojila
Třeba tak, že standard uvádí hmotnost feny 9 - 11 kg. Prostě nás to zarazilo.
Zeex
napsal(a):
Závodně děláme agility a jen tak venku dogdancing. A nedávno (ano vím jak směšné to teď pro vás bude) jsme začali dělat i obrany…psíčkaři na cvičáku se z toho můžou pominout
Ale to vůbec není směšné. Naopak, tady všichni ocení, že má fena vyžití. Viz chameleonHugo a jeho motýl.
napsal(a):
Na sídláku bývá výtah, ne? Třeba jde o menší uskupení bytových domů. I tak, když zadavatelka řeší nosení březí feny, co pak s potomstvem a fenou s nalitými struky? Snese vše nějak dolů, vyveze autem někam do kšá, vynese nahoru... Asi. Třeba nám zadavatelka prozradí,, jak to má vymyšlené.
Tak i na sídlištích jsou 4patráky bez výtahu. Měli jsme štěňata na sídlišti v 6. (s výtahem), v přepravce jsme je naložili do auta a vyváželi za město. Jen sousedi s námi nemluvili (už vůbec). Měli představu, že jim je vyklopíme před domem na hraní. A my nafoukanci jsme je naložili a odjeli.
Takže venčení štěňat nebude problém. Jak s fenkou na schodech bohužel neporadím. Nosit v tašce s vyztuženým dnem? V bedýnce (koši) s popruhem? Určitě to nějak půjde.
Ja bych ji snášela v náručí po schodech. Třetí patro není taková hrůza. To mi přijde nejjednodušší.
Košík by se nesl asi hůř a mohl ještě rupnout někde.. nebo zkuste poptat u veterináře, zda má nějaký tip
Štěňátka pak v pohodě v košíku s dekou a odvézt někam od lidí jak píše Orionka. I když to už bude listopad než se narodí a budou asi spíš doma...
Ať se zadaři a jsou zdravá štěňátka i maminka
No já osobně bych volila asi nějakou sportovní kabelu a nějak vyztužila dno....jako nejsem chovatel a nevím....nebylo by feně nošení v náruči ve vyšším stupni březosti nepříjemné??
Zeex
napsal(a):
Určitě by nebyl problém nosit ji v náručí, jen jsem se bála toho abych ji tím nemačkala bříško…jinak děkuji
Tak ji podeberete pod předními a zadními končetinami, břicho přece mačkat nemusíte.
napsal(a):
Ale to vůbec není směšné. Naopak, tady všichni ocení, že má fena vyžití. Viz chameleonHugo a jeho motýl.
Pardon, její. Abych byla genderově korektní.
napsal(a):
Pardon, její. Abych byla genderově korektní.
Já si teda neumim představit nosit 18 kg živé váhy. Nijak. Pytel 18 kg krmení si přehodim přes rameno a nějak odnesu, ale tohle bych nedala (hlavně teda moje záda...)
napsal(a):
Já si teda neumim představit nosit 18 kg živé váhy. Nijak. Pytel 18 kg krmení si přehodim přes rameno a nějak odnesu, ale tohle bych nedala (hlavně teda moje záda...)
Ale tak dá se to, jen si neumím představit tři patra. Nosím teď lehce přes 20 kg, naštěstí schodů je do 20, takže to není tak hrozné. Nejlépe se mi ten pes zvedá ze sedu, to má nízko těžiště.
Nevím, v čem nosit březí fenu, s tím nemám zkušenost, ale určitě doporučuju zpevnit si core. Já cítím, jak ho zpevněný nemám, že toho psa tahám úplně špatnými svaly a dost trpím se zády (hlavně když zmoknu, ofouknu, hned se mi to kousne).
Edit: Ještě dodám, že na to nošení je potřeba psa naučit, aby sebou nemrskal a byl v klidu (líp se nese /mrskající se pes najednou pocitově ztěžkne/ + bezpečnost). Určitě bych to na místě zadavatelky trénovala s předstihem.
napsal(a):
Ale tak dá se to, jen si neumím představit tři patra. Nosím teď lehce přes 20 kg, naštěstí schodů je do 20, takže to není tak hrozné. Nejlépe se mi ten pes zvedá ze sedu, to má nízko těžiště.
Nevím, v čem nosit březí fenu, s tím nemám zkušenost, ale určitě doporučuju zpevnit si core. Já cítím, jak ho zpevněný nemám, že toho psa tahám úplně špatnými svaly a dost trpím se zády (hlavně když zmoknu, ofouknu, hned se mi to kousne).
Edit: Ještě dodám, že na to nošení je potřeba psa naučit, aby sebou nemrskal a byl v klidu (líp se nese /mrskající se pes najednou pocitově ztěžkne/ + bezpečnost). Určitě bych to na místě zadavatelky trénovala s předstihem.
Ještě by šel teoreticky batoh. Ale viz výše - zvykat.