Joe88

XXX.XXX.56.115
Dobrý den,
před měsícem bylo u mého psa zjištěna menší šelest (nedovírání chlopně), načež jsme dostali cardisure. Včera jsem byla koupit další balení a večer si přečetla příbalový leták, který jsem před tím měsícem nedostala. Zjistila jsem, že se ty prášky mají podávat cca hodinu před jídlem, přičemž já ho doposud dávala vždy při krmení. Veterinářka mě na to neupozornila, tak mě to nenapadlo.
Máte s tím někdo zkušenost? Ovlivňuje to krmivo nějak vstřebávání léků? Psovi je 10let, v dobré kondici a neumím si představit, že bych mu do konce života měla 2x denně strkat do krku prášek a samotný ho nesežere.
Mám v plánu zítra na veterinu zavolat a optat se, ale vzhledem k dnešnímu státnímu svátku zatím zjišťuji info alespoň takto.
Předem děkuji a přeji pěkný zbytek dne 😊
Uživatel s deaktivovaným účtem

Po perorálním podání tohoto veterinárního léčivého přípravku je absolutní biologická dostupnost
léčivé látky 60 - 63 %. Vzhledem k tomu, že je biologická dostupnost pimobendanu při podání s
krmivem nebo krátce potom podstatně redukována, doporučuje se podávat přípravek zvířatům
přibližně 1 hodinu před krmením.
Joe88

XXX.XXX.56.115
napsal(a):
Po perorálním podání tohoto veterinárního léčivého přípravku je absolutní biologická dostupnost
léčivé látky 60 - 63 %. Vzhledem k tomu, že je biologická dostupnost pimobendanu při podání s
krmivem nebo krátce potom podstatně redukována, doporučuje se podávat přípravek zvířatům
přibližně 1 hodinu před krmením.
Moc děkuji za odpověď. A byl by ten účinek snížený tolik i v případě, že by ten prášek dostal úplně v minimálním množství krmiva? Pes dostává maso, takže by dostal jen jedno maličké sousto, ve kterém by ten prášek sežral? Jak říkám, nerada bych dalších 5let 2x denně cpala psovi prášek do krku :(

Joe88
napsal(a):
Dobrý den,
před měsícem bylo u mého psa zjištěna menší šelest (nedovírání chlopně), načež jsme dostali cardisure. Včera jsem byla koupit další balení a večer si přečetla příbalový leták, který jsem před tím měsícem nedostala. Zjistila jsem, že se ty prášky mají podávat cca hodinu před jídlem, přičemž já ho doposud dávala vždy při krmení. Veterinářka mě na to neupozornila, tak mě to nenapadlo.
Máte s tím někdo zkušenost? Ovlivňuje to krmivo nějak vstřebávání léků? Psovi je 10let, v dobré kondici a neumím si představit, že bych mu do konce života měla 2x denně strkat do krku prášek a samotný ho nesežere.
Mám v plánu zítra na veterinu zavolat a optat se, ale vzhledem k dnešnímu státnímu svátku zatím zjišťuji info alespoň takto.
Předem děkuji a přeji pěkný zbytek dne 😊
Bodlinka jako odborník odpověděla. A já se jako laik ptám - proč si neumíte představit dávat 2x denně psovi do krku tabletu? Když je to pro jeho dobro. Já ji dávám, pravda nepravidelně, i kocourovi. Když má blinkací období.
Joe88

XXX.XXX.56.115
napsal(a):
Bodlinka jako odborník odpověděla. A já se jako laik ptám - proč si neumíte představit dávat 2x denně psovi do krku tabletu? Když je to pro jeho dobro. Já ji dávám, pravda nepravidelně, i kocourovi. Když má blinkací období.
Protože pes to snáší velice špatně. Dělala jsem to tak první tři nebo čtyři dny a pes už přede mnou pak utíkal, nechtěl za mnou chodit a v mé přítomnosti už byl nervózní. A to mi zase nepřijde moc dobré pro jeho psychickou pohodu.

Joe88
napsal(a):
Protože pes to snáší velice špatně. Dělala jsem to tak první tři nebo čtyři dny a pes už přede mnou pak utíkal, nechtěl za mnou chodit a v mé přítomnosti už byl nervózní. A to mi zase nepřijde moc dobré pro jeho psychickou pohodu.
Aha. Tak já (asi blbě) považuji za samozřejmé, že to pes dá. Stejně jako kůň, kterému chci dát odčervovací pastu nebo kápnout do oka. Proto jsem od mala všechny své kocoury zvykala i na strkání prstu do tlamičky. Právě pro případy pozdějších tabletek.
Nevím, možná jste ho znervózňovala i svým chováním. Co mám vyzkoušeno od všech zvířat - nedělat zbytečné ciráty, prostě to tak musí být a basta. A po akci ihned odměna ve formě oblíbené ňamky.
napsal(a):
Aha. Tak já (asi blbě) považuji za samozřejmé, že to pes dá. Stejně jako kůň, kterému chci dát odčervovací pastu nebo kápnout do oka. Proto jsem od mala všechny své kocoury zvykala i na strkání prstu do tlamičky. Právě pro případy pozdějších tabletek.
Nevím, možná jste ho znervózňovala i svým chováním. Co mám vyzkoušeno od všech zvířat - nedělat zbytečné ciráty, prostě to tak musí být a basta. A po akci ihned odměna ve formě oblíbené ňamky.
Jaký je rozdíl v tom, když prášek dostane v kousku masa a nebo hned po strčení prášku do krku dostane kousek oblíbené ňamky?
Joe88

XXX.XXX.56.115
napsal(a):
Ale ano, on to zvládne, ale jednorázově. Z dlouhodobého hlediska to je prostě nereálný. Troufám si říct, že kolem toho žádné lítostivé scény ani nic podobného nedělám, snažím se psa neupozorňovat nikdy na nic, co by ho mohlo nějak znejistit, znervóznit. Dělám, jakoby se nic nedělo. Ale z tohoto by už byl nepříjemný "rituál", který si spojí se mnou. A odměnu jsem samozřejmě dávala, ale on není příliš žravý. Pokud je ve stresu, prostě ho nic nezajímá.
Nehledě na to, jaký by to byl pak rozdíl, když by místo pamlsku dostal ten prášek v maličkém množství krmení? Myslím to tak, že bych opravdu jen obalila maličký kousek masa práškem, aby to sežral a krmení by dostal až za tu hodinu
Joe já Vás naprosto chápu. Se svojí šestnáctiletou fenou jsem se dopracovala napřed k tomu, že si v předtuše tabletky odmítala cokoliv vzít z ruky a když jsme přešli na dávání do krku, chodila ke mě se staženým ocasem a třepala se. Což člověk u starýho psa, kde si vážím každýho dne, co jsme ještě spolu, úplně nechce..
Nakonec jsem vyhrála na tom, že je bába celoživotní sýrožroutka a tak má holt denně kousek taveňáku, na který se hrozně těší.

ta tableta je ochucená.
a krmení prostě vadí. můžeme se dohadovat, kolik g krmiva snižuje to vstřebání jak, ale prostě každý kousek vám tu vstřebatelnost snižuje. každý.
mmch připadá mi vtipné, že řešíte tohle a ne to, že to tomu psovi prodlužuje život.
já jsem měla kočku, co jí byl boj, doslova boj, odčervit. jakože kočku zabalit do ručníku a donutit jí tabletu vycucat. pokousaný prsty, poškrábaná jsem vždycky byla všude, kočka týden uražená, prostě rodeo největší a to vím, jak se to dělá a narvala jsem tabletu už do mnoha tlam. s pastou to bylo ještě horší to bylo odčervovadlo pak všude a pak vynalezli spot-on a bylo to nejlepší, co se na světě stalo a pár let jsem jí žádnou tabletu dávat nemusela
no a pak. jsem jí zdiagnostikovala hyperthyreózu. což je chronické onemocnění, které se tlumí doživotním podáváním tablet 2x denně.
no a představte si, zvykly jsme si a ty tablety jsem dávala ještě pět let. Prostě se muselo.

kousek masa, který se potká s tabletou v žaludku, tu tabletu žere a je jedno, jestli je s nebo po.
to už teda pokud se fakt musí, tak opatlat tu tabletu máslem nebo sýrem. jakože něžně po povrchu.
Joe88

XXX.XXX.56.115
napsal(a):
ta tableta je ochucená.
a krmení prostě vadí. můžeme se dohadovat, kolik g krmiva snižuje to vstřebání jak, ale prostě každý kousek vám tu vstřebatelnost snižuje. každý.
mmch připadá mi vtipné, že řešíte tohle a ne to, že to tomu psovi prodlužuje život.
já jsem měla kočku, co jí byl boj, doslova boj, odčervit. jakože kočku zabalit do ručníku a donutit jí tabletu vycucat. pokousaný prsty, poškrábaná jsem vždycky byla všude, kočka týden uražená, prostě rodeo největší a to vím, jak se to dělá a narvala jsem tabletu už do mnoha tlam. s pastou to bylo ještě horší to bylo odčervovadlo pak všude a pak vynalezli spot-on a bylo to nejlepší, co se na světě stalo a pár let jsem jí žádnou tabletu dávat nemusela
no a pak. jsem jí zdiagnostikovala hyperthyreózu. což je chronické onemocnění, které se tlumí doživotním podáváním tablet 2x denně.
no a představte si, zvykly jsme si a ty tablety jsem dávala ještě pět let. Prostě se muselo.
Vím, že je ochucená, ale pes mi ji nesežere. Taky vím, že mu to prodlužuje život, ale pokud to psa už po pár dnech tak psychicky vydeptá, že přede mnou utíká a odmítne si po zbytek dne vzít vše, co mu dám, tak o kolik mu ten život asi prodloužím? A jak ten prodloužený život bude mít kvalitní? To mi přijde trošku kontraproduktivní a proto se snažím najít řešení, které by pro naši situaci bylo ideální.
Znám svého psa dobře, toto (v jeho případě) není o zvyku.

jsem ted koukala, ze C. uz existuje i v kapkach - nebylo by to reseni?

no, pokud mám teda labilního psa, který by se hroutil z tablet na lačno, je otázka, jestli vyhazovat peníze za pimobendan, který si vyvážu krmivem, ne?
napsal(a):
no, pokud mám teda labilního psa, který by se hroutil z tablet na lačno, je otázka, jestli vyhazovat peníze za pimobendan, který si vyvážu krmivem, ne?
Tak nějak nepředpokládám,že by pidi vrstvička masa vyblokovala celý účinek (o což se nehádám,protože to samozřejmě nevím,nicméně naše vetka to třeba mě takhle schválila)
Joe88

XXX.XXX.56.115
petrahei:
Zrovna v mém případě asi ani ne. Pořád bych mu musela cpát něco, co mu nechutná. I když by to pro něj nebylo tak "drastické", obávám se, že i tak by přede mnou brzy zase začal utíkat. Ale když mi nic jiného nezbyde, tak minimálně za zkoušku to stojí, děkuji :)
bodlinka:
Snažím se prostě najít nějakou alternativu, protože mi to není ukradené a chci pro svého psa udělat to nejlepší. Měsíc jsem žila v tom, že krmení není problém, takže se to zkrátka snažím teď nějak vyřešit zapochodu.

janaa
napsal(a):
Tak nějak nepředpokládám,že by pidi vrstvička masa vyblokovala celý účinek (o což se nehádám,protože to samozřejmě nevím,nicméně naše vetka to třeba mě takhle schválila)
celý účinek asi ne, ale jednou takové procento, podruhé takového procento, prostě účinek takové léčby už nebude takový, jak si bude každý představovat.
Joe88

XXX.XXX.56.115
napsal(a):
celý účinek asi ne, ale jednou takové procento, podruhé takového procento, prostě účinek takové léčby už nebude takový, jak si bude každý představovat.
Ale tak pořád tam nějaký účinek bude a bude to lepší, než když by byl pes bez toho. Když vezmu 2g kousek masa a obalím ho v rozdrceném prášku, tak to bude lepší, než když by to ten pes nedostal vůbec, ne?

Joe88
napsal(a):
Ale tak pořád tam nějaký účinek bude a bude to lepší, než když by byl pes bez toho. Když vezmu 2g kousek masa a obalím ho v rozdrceném prášku, tak to bude lepší, než když by to ten pes nedostal vůbec, ne?
to právě není úplně jasné. respektive když výrobce sám říká, že krmivo snižuje biologickou dostupnost "podstatně". to znamená opravdu hodně, ne jen trochu.
a poddávkované léčivo může mít stejné účinky jako vůbec žádné.
prostě pokud je to podávání na lačno zásadní problém, možná bych zkusila změnit léčbu a pimobendan bych nedávala vůbec.

Joe88
napsal(a):
Vím, že je ochucená, ale pes mi ji nesežere. Taky vím, že mu to prodlužuje život, ale pokud to psa už po pár dnech tak psychicky vydeptá, že přede mnou utíká a odmítne si po zbytek dne vzít vše, co mu dám, tak o kolik mu ten život asi prodloužím? A jak ten prodloužený život bude mít kvalitní? To mi přijde trošku kontraproduktivní a proto se snažím najít řešení, které by pro naši situaci bylo ideální.
Znám svého psa dobře, toto (v jeho případě) není o zvyku.
Co vlastně máte za plemeno, jaký je váš pesan? Jen nápad - má rád nějakou hračku, umí nějaké cviky? Zkuste na podávání pilule jít "od lesa" - necpat mu nic násilím, nenahánět ho, nedělat z toho scénu. Naopak mu ji dát jako odměnu za splněný cvik, co vybudovat nový rituál?
Začala bych s nácvikem mimo dobu, kdy budete muset podávat prášek. Svého psa znáte nejlépe, takže vybrat aktivitu, co miluje. U nás by to bylo třeba přetahování se o hračku, aportování nebo povel štěkej proložený pár snadnými cviky, za pusť hračky odměna (a další přetahování), za štěkěj odměna (a hračka). Odměnu ve formě pamlsku (při nácviku třeba granule opatlaná troškou másla, játrové paštiky, něčím, co pak budete dávat i na piluli) hodíte přímo do chřtánu nadšeného psa, který nebude dumat, cože to spolknul a dále ještě pokračujete v super hře.
Pak bych to samé "cvičení" přenesla do situace hodinu před žrádlem - bez stresu, naopak s nadšením, že se bude něco dít a bude to bezva. Snad se vyjadřuji srozumitelně a bude pochopeno, jak jsem to myslela.
Joe88

XXX.XXX.56.115
bodlinka:
A je tedy podle vás nějaká další možnost léčby?
plaka:
Je to JRT (10let), ale není úplně typický zástupce svého plemene. Je to takový outsideřík, takový ťunťa, kliďas, co se temperamentu týče. Ale hrozně snadno se vystresuje, možná je to taky trošku autista, ale to už spíš jen tak hádám. Zkrátka je takový "jiný". Rozhodně u něj nejde dělat nic pod tlakem a snažím se ho odreagovávat a odvést tu pozornost jinam.
Nejradši má, když spolu divočíme, naháníme se a protahujeme, to se mi u něj daří velice snadno. Ale bohužel nepatří mezi pažtavce a je velmi vybíravý. Ve chvíli, kdy se ho snažím přelstít přesně tak, jak píšete- x krát mu v zápalu dovádění a dělání cviků dám pamlsek a ten za nějakou dobu zaměním za prášek, vyplivne ho a následně je už dost obezřetný, co se mu pokusím podstrčit. Klidně pak odmítne i ten skutečný pamlsek. Zkrátka si vážně dává pozor, co pozře :(
Pokusím se ho ještě v tomhle duchu nějak obalamutit, ale asi tomu moc nedávám

No dobře, tak bych z toho zkusila i tak nedělat vědu. V rámci blbnutí krátké sedni, šup prášek do huby až na kořen jazyka, podržet tlamku, aby to neflusnul a tadáá, blbneme dál, nikdo ti o život neusiluje, velepochvala a divočení. To by také nešlo? Takové "nechceš = musíš" spojené s hrou a naháněním se. Musí to nějak jít.
Joe88

XXX.XXX.56.115
napsal(a):
No dobře, tak bych z toho zkusila i tak nedělat vědu. V rámci blbnutí krátké sedni, šup prášek do huby až na kořen jazyka, podržet tlamku, aby to neflusnul a tadáá, blbneme dál, nikdo ti o život neusiluje, velepochvala a divočení. To by také nešlo? Takové "nechceš = musíš" spojené s hrou a naháněním se. Musí to nějak jít.
On se pak urazí a řeč s ním skončila 🙈 asi jako jedinou možnost vidím ho zkrátka obalamutit, protože když dojde k tomu fyzickému kontaktu, tak je to konečná.
Ale chci zkusit tedy nejprve tuto cestu, přes to blbnutí. Samotný prášek mu nechutná, ale zkusím ho tedy nějak navonět, něčím dobrým ho obalit a postupně tu vrstvu toho dobrého odstraňovat, aby si zvykl na prášek a i ten mu snad časem zachutnal. V lednici jsem měla kus špeku, tak jsem tenoučkou vrstvou prášek obalila a během hry ho za různé cviky odměňovala. A sežral tedy i ten špek s práškem. Tak snad to tak půjde dál a nakonec skončíme jen u samotného prášku.
Děkuji za rady :)
bodlinka:
Jestli jsem to tedy dobře pochopila, nemusel by to být takový problém, když bych prášek opatlala právě třeba tím špekem? Dnes jsem dala slaboučký plátek a postupně chci ubírat. Doufám, že si nakonec pes zvykne a sežere opravdu samotný prášek, ale kdyby ne, je východisko tedy to, mít ten prášek aspoň tímto opatlaný? Že to bude především vonět, ale samotného špeku na prášku vlastně moc nebude?

impact
napsal(a):
Jaký je rozdíl v tom, když prášek dostane v kousku masa a nebo hned po strčení prášku do krku dostane kousek oblíbené ňamky?
Upřímně, pro mě žádný. Ale brala bych to jako dočasné řešení. Viz výše - svým kocourům dokážu dát jakoukoliv tabletu. Bez ňamky.

Terven
napsal(a):
A psům?
U psů je to snažší. Nemají drápy. Přesněji řečeno nepoužívají je tak, jako kočky.

Joe88
asi jako jedinou možnost vidím ho zkrátka obalamutit, protože když dojde k tomu fyzickému kontaktu, tak je to konečná.
Já psy nebalamutím. Nejsou blbí, vždy poznají, jestli na ně něco šijete nebo s nimi nejednáte přímo. Když jim jdu stříhat drápky, ukážu jim nůžky. Když je jdu česat, ukážu jim kartáč. Jestli vašemu psovi tak moc vadí fyzický kontakt, můžete začit s klikrem a psa si proklikat k pohodové manipulaci. Kdo to byl, kdo dával někam vedle tipy na "ošetření se souhlasem", nebo jak se to jmenovalo.

Terven
napsal(a):
Snazší tedy pro člověka, ne pro toho psa...
Ptala jsem se, jak to podáváte psům vy.
Noro pojď
Otevřeme... a je to, tak byla šikovná
No asi takhle.

napsal(a):
Noro pojď
Otevřeme... a je to, tak byla šikovná
No asi takhle.
no, Nora.....
té se do tlamy vleze pohodlně celá ruka aniž by si toho všimla
taky jsem dávala hovíkovi do krku, zcela pohodlně a s komfortem pro tu ruku
teď bych kecala, jestli sem tak podávala i Vetmedin (což je totéž), ale obecně léky do máslíčka/taveňáku/paštiky vhodné patlací konzistence
Joe88, velmi doporučuji se zajímat a trénovat to, co píše plaka - klikr trénink
opravdu velmi velmi, ty léky bude mít patrně na doživotí, tak to stojí za to

Terven
napsal(a):
Vy jo, jasně
Zajímala mě kometa
Viz bodlinka.
Nemám psa. Ale kdybych měla, probíhalo by to ve stejném módu. Tak jako u těch kocourů. Pravda, vycházím z předpokladu, že zadavatelka má psa od štěněte a na běžné manipulace ho naučila. U psa z útulku to může být jinak.
A samozřejmě, vždycky je tady možnost strčit tabletku do kousku buřta nebo taveňáku (za mě lepší, bo ten se blbě plive).

Nikdy jsem nechovala kozy. Ale vím, že kdybych je chovala, byla bych tak čikovná, že prostě půjdu klidně i bez koz na kozí diskuzi radit kozařům, jak se starat o kozy.

@Kometa Myslím, že až si jednou pořídíte psa, budete překvapená, kolik věcí nejde podle plánu, i když to máte teoreticky zmáknuté…
K zadavatelce - řešila bych to ve dvou rovinách - aktuální stav a dlouhodobý stav. Aktuálně je asi nejsnazší řešení požádat veta o změnu léčby tak, aby ta terapie byla funkční i při podávání s jídlem. Z dlouhodobého hlediska souhlas s plakou a hmn_, naklikat to. Jestli s klikrem nepracujete a nemáte žádnou zkušenost, netroufáte si, zaplatit si pár individuálních lekcí s trenérem.
napsal(a):
Viz bodlinka.
Nemám psa. Ale kdybych měla, probíhalo by to ve stejném módu. Tak jako u těch kocourů. Pravda, vycházím z předpokladu, že zadavatelka má psa od štěněte a na běžné manipulace ho naučila. U psa z útulku to může být jinak.
A samozřejmě, vždycky je tady možnost strčit tabletku do kousku buřta nebo taveňáku (za mě lepší, bo ten se blbě plive).
Kometo - můj pes je malý chemik, neoblafne ho nic, ano máme naučeno, že prostě podání prášku do krku zvládne - se mnou asi tak na tříkrát , páč jsem nešikovná a jemu se to kolikrát podaří vyflusnout, s páníkem většinou na poprvý, ale taky mu to občas nevyjde. Nicméně - kdyby byl pes v nějakým zdravotním diskomfortu a už starý pán, tak si zrovna u něj dovedu představit, že to může probíhat tak nějak podobně. S čubou je to jiný, do tý můžu hodit granát a ona ho spolkne i když bude obalenej v cyankáli . A to ji zrovna nemáme od štěněte. K obou přistupováno naprosto stejně a oba na manipulaci cíleně učeni.
napsal(a):
Viz bodlinka.
Krom toho, co psaly holky nade mnou, mi nepřijde moc vhodný 2x denně do psa (kór do starýho a nemocnýho) rvát pochutiny jako je buřt nebo taveňák. Něco jinýho je do toho dát jednou za x měsíců odčervovací tabletu.

napsal(a):
@Kometa Myslím, že až si jednou pořídíte psa, budete překvapená, kolik věcí nejde podle plánu, i když to máte teoreticky zmáknuté…
K zadavatelce - řešila bych to ve dvou rovinách - aktuální stav a dlouhodobý stav. Aktuálně je asi nejsnazší řešení požádat veta o změnu léčby tak, aby ta terapie byla funkční i při podávání s jídlem. Z dlouhodobého hlediska souhlas s plakou a hmn_, naklikat to. Jestli s klikrem nepracujete a nemáte žádnou zkušenost, netroufáte si, zaplatit si pár individuálních lekcí s trenérem.
Jestli si jednou pořídím psa, tak až v důchodu a to ne štěně. Takže si bohužel tuhle teorii v praxi neověřím.
napsal(a):
Jestli si jednou pořídím psa, tak až v důchodu a to ne štěně. Takže si bohužel tuhle teorii v praxi neověřím.
Třebas budete mít štěstí. A nebo vás naopak ten pes vyškolí tak, že se nepostačíte divit, jak to jde úplně šécko, co jste si myslela, zcela jinýma cestama. Když přišla Tali, myslela jsem si trapně, že něco malinkatě o psech vím. .Tak leda tak kulovaný.
napsal(a):
I dospělého psa lze ( a je třeba) plno věcí učit, na plno věcí zvykat. Zvláště, pokud ho pořídíte z útulku. Útulkáči jsou většinou psi se specifickými potřebami, různě pošramocení, často s neznámou minulostí. Ve většině případů je daleko jednodušší vychovat si štěně.
A i kdyby vám nakrásně někdo vychoval psa na zakázku 😀...vždycky mě překvapí, pokud si lidi myslí, že pes se vychovává cca do roka a pak už se jen užívají plody výchovy a jede se samospádem až do jeho smrti.
Dospělý pes, ať už odkudkoliv, za sebou bude mít nějakou minulost, kterou si ponese s sebou a nebývá úplně jednoduchý se tím popasovat...zlatý štěně.

Terven
napsal(a):
I dospělého psa lze ( a je třeba) plno věcí učit, na plno věcí zvykat. Zvláště, pokud ho pořídíte z útulku. Útulkáči jsou většinou psi se specifickými potřebami, různě pošramocení, často s neznámou minulostí. Ve většině případů je daleko jednodušší vychovat si štěně.
A i kdyby vám nakrásně někdo vychoval psa na zakázku 😀...vždycky mě překvapí, pokud si lidi myslí, že pes se vychovává cca do roka a pak už se jen užívají plody výchovy a jede se samospádem až do jeho smrti.
Dospělý pes, ať už odkudkoliv, za sebou bude mít nějakou minulost, kterou si ponese s sebou a nebývá úplně jednoduchý se tím popasovat...zlatý štěně.
Druhý odstavec si nemyslím. Díky koním.
S ostatním souhlasím.

Cardisure bral náš první bělouš, na nedomykavost chlopně pomáhal skvěle, ale je podstatné podávat nalačno! S podáváním léků to je u nás tak (u minulého i současného bělouše) otevřu tlamku, prášek mezi palec a ukazovák dám co nejdál do krku a na to nabídnu z dlaně trochu vody, pes si lokne a odchází. Všichni spokojeni. Současný bělouš z útulku jen občas dává hlavu dolů, jakože "nejsem tady", ale to je jen vteřinka a ví, že prostě musíme. Taky mi prášek někdy vyplivne, ale druhy pokus pak už vždy dopadne dobře. Naučili jsme se spolu spoustu věcí, ale přesto ještě máme v ledasčem mezery, to neříkám, že ne🤷♀️ prášek(1/8tbl.) degan nalačno každé ráno, ale zvládáme. Musíme, protože stejně jako cardisure, musí být podáván nalačno, jinak se účinnost léku snižuje. Nějaký šulení a balení prášku do uzeniny🙈 pro mne nepřichází v úvahu, to bych psovi prostě nedala.

napsal(a):
Cardisure bral náš první bělouš, na nedomykavost chlopně pomáhal skvěle, ale je podstatné podávat nalačno! S podáváním léků to je u nás tak (u minulého i současného bělouše) otevřu tlamku, prášek mezi palec a ukazovák dám co nejdál do krku a na to nabídnu z dlaně trochu vody, pes si lokne a odchází. Všichni spokojeni. Současný bělouš z útulku jen občas dává hlavu dolů, jakože "nejsem tady", ale to je jen vteřinka a ví, že prostě musíme. Taky mi prášek někdy vyplivne, ale druhy pokus pak už vždy dopadne dobře. Naučili jsme se spolu spoustu věcí, ale přesto ještě máme v ledasčem mezery, to neříkám, že ne🤷♀️ prášek(1/8tbl.) degan nalačno každé ráno, ale zvládáme. Musíme, protože stejně jako cardisure, musí být podáván nalačno, jinak se účinnost léku snižuje. Nějaký šulení a balení prášku do uzeniny🙈 pro mne nepřichází v úvahu, to bych psovi prostě nedala.
https://www.modrykocour.cz/kockocteni/zabava/jak-podat-kocce-prasek
Určitě znáte. Já to předčítám dětem v hodinách farmakologie, pro zpestření.

napsal(a):
https://www.modrykocour.cz/kockocteni/zabava/jak-podat-kocce-prasek
Určitě znáte. Já to předčítám dětem v hodinách farmakologie, pro zpestření.
No to neznám tohleto 🙈 a je to moc pěkný 😂👍
Ale pravda je, že kočky jsou osobnosti a dát kočce prášek je určitě o dost vyšší level...s tím mám nulovou zkušenost 🤔

napsal(a):
No to neznám tohleto 🙈 a je to moc pěkný 😂👍
Ale pravda je, že kočky jsou osobnosti a dát kočce prášek je určitě o dost vyšší level...s tím mám nulovou zkušenost 🤔
To je. Jako, já ji do svých kocourů, když je potřeba, i dostanu. Ale pak při úklidu nacházím ty tablety na diskrétních místech vyplivnuté. A to mám pokaždé pocit, že jsem ji strčila skoro přímo do žaludku.
Jsou to kočky, no.