Jezevčík trpasličí/král.dlouhosrstý s PP,FCI

Prodám Jezevčíka hladkosrstého - Naše Chovatelská stanice ,má volná štěňátk...
30000 Kčmilan3737
XXX.XXX.140.105
Dobrý den,
Chtěl bych z granuli brit care lamb and rice puppy přejít na barf. Steneti je 7 měsíců. Mnoho jsem toho už přečetl, znám krmne davky a tak...ale mám otazku-nase veterinarka u minulého psa říkala, že nesmí kosti(taky jezevčík), jak to teda je.(samozřejmě vím že nejprve budu muset obnovit jehlicovy efekt). Ma někdo zkušenosti s barfem u jezevčíků? Cetl jsem ze kosti lze nahradit drcenymi skořápkami či doplňky. Ma někdo zkušenost?
Předem děkuji za odpověď
Barfovat lze i s čivavou, to není o velikosti.
Sedmiměsíční štěně je ještě mimino (mimochodem ještě má být u matky), tam není třeba obnovovat jehlový reflex.
Můžete klidně s s barfem začít, u takhle malých štěňat je to o dost jednodušší než později.
Že nesmí kosti, to veti říkají. Časem zjistíte, že většina vetů má s barfem problém. Nenaděláte nic
S kostma samozřejmě zpočátku opatrně, ideálně podrtit na prkýnku kuřecí krk nebo křídlo - s nožem a trochou síly to docela jde. Tak, aby kosti popraskaly, ale drželo to pohromadě. Případně jdou v barfshopech koupit mletiny i s kostmi, ale tam zas nemáte kontrolu, co vše je tam semleto.
Já jsem převáděla mix jezevčíka na barf v osmi týdnech a šlo to hladce. Ty křídla a krky jsem se zpočátku snažila přidržovat, protože štěňata přirozeně hltají, ale stačilo pár přicvaknutí jehličkama a vykašlala jsem se na to
Terven
napsal(a):
Sedmiměsíční štěně je ještě mimino (mimochodem ještě má být u matky), tam není třeba obnovovat jehlový reflex.
Můžete klidně s s barfem začít, u takhle malých štěňat je to o dost jednodušší než později.
Že nesmí kosti, to veti říkají. Časem zjistíte, že většina vetů má s barfem problém. Nenaděláte nic
S kostma samozřejmě zpočátku opatrně, ideálně podrtit na prkýnku kuřecí krk nebo křídlo - s nožem a trochou síly to docela jde. Tak, aby kosti popraskaly, ale drželo to pohromadě. Případně jdou v barfshopech koupit mletiny i s kostmi, ale tam zas nemáte kontrolu, co vše je tam semleto.
Já jsem převáděla mix jezevčíka na barf v osmi týdnech a šlo to hladce. Ty křídla a krky jsem se zpočátku snažila přidržovat, protože štěňata přirozeně hltají, ale stačilo pár přicvaknutí jehličkama a vykašlala jsem se na to
7 měsíců,ne týdnů jinak samozřejmě souhlasím
milan3737
XXX.XXX.140.105
Terven
napsal(a):
Děkuji moc za odpověď
Uživatel s deaktivovaným účtem
Než nějaká křídla, krky a stehna bych začala u jezevčíka s masitými skelety. Takovou tu "prdelku" z kuřete s biskupem ať si i s kůží za syrova ožužlá, nebo půlku z ní, jsou to placaté a měkké kosti. Jestli máte dost načteno, určitě bude mít jezevec pestrou stravu a přeji mu dobrou chuť.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.96.83
Prifarim se. Co dát jezevcourovi co jakykoli zradlo vyjma lehce povarenych skeletu nebo krku povazuje vse za fuj? Jakz takz bere na milost jeste jehneci, kralici nebo zverinovy orez (mletina) ale zadna slava. Granule dobry 1 den pak fuj. To same jakékoli psi salamy, pastiky, konzervy a kapsy. Na značce nezalezi. V byvalem domove byl ve smecce a byl na psi pastice rano a pres den granule dle libosti (za mne by mohl i pribrat lehce). U nas jako jedinacek rozmazlovany dela ofuky zmetek😂
Kuřecí letky jsou úplně bez rizika, to jsou ty konečky křídel. I kdyby jí spolknul vcelku, tak z té měkké kostičky s kouskem kloubu je v žaludku za chvíli guma.
napsal(a):
Kuřecí letky jsou úplně bez rizika, to jsou ty konečky křídel. I kdyby jí spolknul vcelku, tak z té měkké kostičky s kouskem kloubu je v žaludku za chvíli guma.
Taky je dávám, ale netroufla bych si skoro o ničem s kostí říct, že je to úplně bez rizika. Pinčová zpočátku hltala jak blázen, na kosti nebyla zvyklá. Tou letkou, ač podrcenou, byla schopná se dusit a vypadalo to hrůzostrašně. Štěně jezevčíka bude mít podobně útlej krček...tak bacha. Tím neříkám, že to nedávat.
U nás už se to zlepšilo, teď už to pinčová trochu pokouše.
napsal(a):
Než nějaká křídla, krky a stehna bych začala u jezevčíka s masitými skelety. Takovou tu "prdelku" z kuřete s biskupem ať si i s kůží za syrova ožužlá, nebo půlku z ní, jsou to placaté a měkké kosti. Jestli máte dost načteno, určitě bude mít jezevec pestrou stravu a přeji mu dobrou chuť.
To jsou takový ty kuřecí hřbety na polívku ? Taky občas dávám, ale jsem ještě opatrnější než u křídel a krků. Ty žebra jsou dost špičatý, u hltouna jako je pinčová, se toho bojím. Když už to doputuje do žaludku, tak asi nic nehrozí, ale pinčová umí během polykání kostí předvést nepěkný divadlo - člověk se skoro chystá zahájit resuscitaci
Proto mám nejradši ty podrcený krky. Nejdou přehlídnout a asi nejvíc ze všeho vyjmenovanýho ji nutí kousat.
U sedmiměsíčního psa bych očekávala, že spíš než žužlat to bude hltat a polykat vcelku, jak bude nadšenej z tý báječný změny
Terven
napsal(a):
Taky je dávám, ale netroufla bych si skoro o ničem s kostí říct, že je to úplně bez rizika. Pinčová zpočátku hltala jak blázen, na kosti nebyla zvyklá. Tou letkou, ač podrcenou, byla schopná se dusit a vypadalo to hrůzostrašně. Štěně jezevčíka bude mít podobně útlej krček...tak bacha. Tím neříkám, že to nedávat.
U letky z kuřecího křídla bych si to troufla říct snad i o pečený... Já je jako malá jedla z grilovaného kuřete prostě tak... i s tou kůstkou, z letky nezbylo nic, protože když se ogriluje, je ta kostička na prach a přišlo mi to mega dobrý. Letka sama o sobě je fakt sranda, ne tak celé to křídlo, tam už samozřejmě riziko být může v závislosti na velikosti psa a tak...
Dovolím si tvrdit, že u toho hltání nejde ani tak o kost jako o velikost žvance vůči psovi a že kdyby pinčová takhle hltala krásně očištěné samostatné kuřecí prso bez kostí a kůže, málem se zadusí úplně stejně.
Biskupy bych se bála dát kvůli tuku, aby se z toho ten pes 💩. Pokud bych se bála, začala bych kuřecími letkami, tam je riziko čehokoliv velmi malé.
napsal(a):
Biskupy bych se bála dát kvůli tuku, aby se z toho ten pes 💩. Pokud bych se bála, začala bych kuřecími letkami, tam je riziko čehokoliv velmi malé.
Biskupy odřezávám, taky jsem se bála tolika tuku...evidentně jsem takový starosti mohla pustit z hlavy, slinivku si Vikina pořídila i bez nich
Ta druhá část, kde jsou kuřecí prsa, je měkká, jen sundat motýlka. Když se bojíte, tak rozemlít, zvládá to i můj šmejdský mixér, rozbít paličkou.
Letky jsou samý tuk, tak to asi taky nic moc. Vlastně jen tuk a kostička.
Bych začala libovým masem. On se pes nezblázní, že dnes nedostal kost.
Postupně k tomu rozmlácenou kostru obalenou masem, krky stačí jednou praštit paličkou.
Se takhle pitvá, plánuje... a pak pes ukradne stehno a nic se neděje.
Krájení kostí moc nechápu, leda aby teda nepolknul celé kuře naráz. Jinak kvůli jehlovému efektu... no, nevím, udělám víc ostrých částí.
Terven
napsal(a):
Krk, letka... Ten můj jouda polkne všechno. Křídlem se jednou málem dusil, tak neriskuji, ale letka mu nedělá problém. Jako většinou do toho kousne, ale ne vždy. Naproti tomu když dostane konec stehna, který mu ještě ukrojím v kloubu, takže opravdu malý kousek do 2 cm3, tak ten rozkouše pečlivě. Jeho uvažování mi hlava nebere.
kikionka
XXX.XXX.235.204
Zacit 2 týdny s mletymi kurecimi krky. Jezevčík muže kosti, ale malé - napr krepelku, králíka, kachní behaky, kuřecí křídla, krky. Vždy ale musí být syrové - vařené jsou nebezpečné
veraje
XXX.XXX.168.213
Můžete vyzkoušet i sušený barf od Bohemia Pet Food https://www.aaagranule.cz/stene-do-2-let:bohemia-pet-food/ Výhodou je, že jsou jednotlivé složky namíchány v potřebném poměru. Ze surovin je pouze vysušena voda. Tedy před krmením ji pouze dolejete a necháte tak deset minut odstát.