Stafordšírský bulteriér s PP

Prodám Stafordšírského bulteriéra - Hledáme nový milující domov pro našeho...
11999 Kčmisa_cheer
XXX.XXX.130.175
Dobrý den, mám 6 měsíční štěně, které do teď jedno naprosto normálně. Máme stejné granule už od malička a je naučená, že na povel volno může začít jist. V postupu jsme nic neměnili, ráno jdeme venčit a jak přijdeme dáme granule do misky a povel volno. Stejný postup i odpoledne a večer. Vše fungovalo, ale teď už 3 dny nám granule nechává v misce a jí jen 1 denně. Povel jí opakujeme, ale z misky si to nevezme. Až když si sednu vedle ni a slovně ji nabádám k jídlu, nejdříve z ruky, pak pár granulí vysypu na zem a pak teprve jdeme na misku, takhle to sní, ale když ji misku chci přisunout blíž, tak před ní couvá. Jediná změna, která u nás v domácnosti nastala je, že bývám celé dny pryč a vracím se až večer, ale přítel je s ní celý den doma, tak nevím jestli to může být nějaký faktor.
Nevíme jestli řešit rovnou s veterinářem nebo je to nějaké období, které přejde, tak hledám rady a hlavně zkušenosti jiných páníčků. Děkuji
Mně teda pes tohle dělá taky. Začala s tím, když jsem s ní přestala být odpoledne doma, ale taky sama doma nebyla. Ráno jí sice dám jídlo, někdy ho trochu sní, ale dost často se ho ani nedotkne a teď jako roční vlastně jí jen jednou denně. Večeři si sama rozdělí na dvě části. Nejdřív sní půlku a za hodinu druhou půlku, ale přiznám se, že v tom nevidím až takový problém. Nehubne, vitalitu má na rozdávání.
Jinak sice se doporučuje dávat jen jeden druh granulí, ale já sama s tím mám problém. Nedovedu si představit jíst jedno jídlo celý život a zatím se mi nestalo, že bych měla psa, který by rád jedl jen to jedno. No ale taky jsem ještě neměla psa jen na granulích.
Uživatel s deaktivovaným účtem
potřeba živin skokem klesne, když pes doroste. Jen u některých extra žravců se to neprojeví... Mně všechny dogy v určitém věku začaly vynechávat jedno jídlo (většinou oběd, překvapivě Night snídani). Pokyn ke snížení krmné dávky.
Ale pozor - taky to může být známka nemoci (třeba u viróz se může první projevit nechutenství) a nebo "vada" v granulích (nenačali jste nový pytel? Nemá trošku odlišné složení?)
misa_cheer
XXX.XXX.130.175
Nové balení jsme otevřeli, to je dobrá poznámka moc děkuji, hned se podívám jestli tam není nějaký rozdíl. Nechce jíst ani jedno jídlo denně. Vždy jen pokud u ni sedím s nabádám ji k tomu. Jakmile se do toho ale pustí, tak sní všechno velmi rychle, oblizuje se a ještě čmuchá do misky, jestli tam něco nezapomněla.
Si teda neumím představit, že by si ze mě štěně dělalo takový blázny. Abych ho musela prosit, aby se milostivě napapalo. Navíc když naprosto evidentně vymrčuje - pokud se poprosí, hezky to spapá.
Přidejte práci, omezte na dvě krmení denně, misku deset minut a pak sebrat. Pokud je jinak akční, zdravá bez průjmu apod, tak s ní tak akorát mlátí puberta.
Nebo bude hárat. Tam se nechutenství může vyjevit.
Každopádně pokud to není nemocný a nebo starý pes, nevidím k takovým opičkám kolem krmení důvod. Však ona hlady nezdechne.
Já furt nechápu to žraní na povel. I to je povyk kolem žraní. Dejte žrádlo do misky, misku na zem,nechte deset minut,seberte, bez povelů, zákazů, ale i přemlouvání a tanečků. Pokud jí jednou denně sama,je dost možné, že už prostě tolik žrádla nepotřebuje, je dost psů,kteří si žraní takhle časem upraví