Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

misa_cheer

1.10.2022 10:15
misa_cheer

XXX.XXX.130.175

Dobrý den, mám 6 měsíční štěně, které do teď jedno naprosto normálně. Máme stejné granule už od malička a je naučená, že na povel volno může začít jist. V postupu jsme nic neměnili, ráno jdeme venčit a jak přijdeme dáme granule do misky a povel volno. Stejný postup i odpoledne a večer. Vše fungovalo, ale teď už 3 dny nám granule nechává v misce a jí jen 1 denně. Povel jí opakujeme, ale z misky si to nevezme. Až když si sednu vedle ni a slovně ji nabádám k jídlu, nejdříve z ruky, pak pár granulí vysypu na zem a pak teprve jdeme na misku, takhle to sní, ale když ji misku chci přisunout blíž, tak před ní couvá. Jediná změna, která u nás v domácnosti nastala je, že bývám celé dny pryč a vracím se až večer, ale přítel je s ní celý den doma, tak nevím jestli to může být nějaký faktor.
Nevíme jestli řešit rovnou s veterinářem nebo je to nějaké období, které přejde, tak hledám rady a hlavně zkušenosti jiných páníčků. Děkuji

1.10.2022 11:33
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Mně teda pes tohle dělá taky. Začala s tím, když jsem s ní přestala být odpoledne doma, ale taky sama doma nebyla. Ráno jí sice dám jídlo, někdy ho trochu sní, ale dost často se ho ani nedotkne a teď jako roční vlastně jí jen jednou denně. Večeři si sama rozdělí na dvě části. Nejdřív sní půlku a za hodinu druhou půlku, ale přiznám se, že v tom nevidím až takový problém. Nehubne, vitalitu má na rozdávání.
Jinak sice se doporučuje dávat jen jeden druh granulí, ale já sama s tím mám problém. Nedovedu si představit jíst jedno jídlo celý život a zatím se mi nestalo, že bych měla psa, který by rád jedl jen to jedno. No ale taky jsem ještě neměla psa jen na granulích.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.10.2022 13:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

potřeba živin skokem klesne, když pes doroste. Jen u některých extra žravců se to neprojeví... Mně všechny dogy v určitém věku začaly vynechávat jedno jídlo (většinou oběd, překvapivě Night snídani). Pokyn ke snížení krmné dávky.
Ale pozor - taky to může být známka nemoci (třeba u viróz se může první projevit nechutenství) a nebo "vada" v granulích (nenačali jste nový pytel? Nemá trošku odlišné složení?)

misa_cheer

1.10.2022 19:47
misa_cheer

XXX.XXX.130.175

Nové balení jsme otevřeli, to je dobrá poznámka moc děkuji, hned se podívám jestli tam není nějaký rozdíl. Nechce jíst ani jedno jídlo denně. Vždy jen pokud u ni sedím s nabádám ji k tomu. Jakmile se do toho ale pustí, tak sní všechno velmi rychle, oblizuje se a ještě čmuchá do misky, jestli tam něco nezapomněla.

1.10.2022 20:49
impact

XXX.XXX.96.46

Si teda neumím představit, že by si ze mě štěně dělalo takový blázny. Abych ho musela prosit, aby se milostivě napapalo. Navíc když naprosto evidentně vymrčuje - pokud se poprosí, hezky to spapá.

Přidejte práci, omezte na dvě krmení denně, misku deset minut a pak sebrat. Pokud je jinak akční, zdravá bez průjmu apod, tak s ní tak akorát mlátí puberta.

Nebo bude hárat. Tam se nechutenství může vyjevit.

Každopádně pokud to není nemocný a nebo starý pes, nevidím k takovým opičkám kolem krmení důvod. Však ona hlady nezdechne.

2.10.2022 08:34
Mí

XXX.XXX.236.213

Takové to krmení z ruky a rozruch kolem krmení,je akorát cesta do pekel.Známá dopadla se svou kníračkou tak, že ji musela krmit lžičkou.Pokud je pes zdravý a krmivo v pořàdku,tak to nechte na něm.

2.10.2022 09:13
janaa

XXX.XXX.174.242

Já furt nechápu to žraní na povel. I to je povyk kolem žraní. Dejte žrádlo do misky, misku na zem,nechte deset minut,seberte, bez povelů, zákazů, ale i přemlouvání a tanečků. Pokud jí jednou denně sama,je dost možné, že už prostě tolik žrádla nepotřebuje, je dost psů,kteří si žraní takhle časem upraví

Přidejte reakci

Přidat smajlík