Americká Akita štěňátka s PP

Prodám Americkou akitu - Krásná zdravá štěňátka Amerických Akit s průkazem...
35000 KčLukas223
XXX.XXX.40.8
Dobrý den, pořídil jsem si štěně AA, nyní mu jsou 4 měsíce a stále mu nesestoupilo jedno varle. V kupní smlouvě je chovatel proti kastraci, ale z důvodu kryptorchizmu je kastrace doporučena veterinářem. Neví někdo, zda se při porušení smlouvy platí v tomto případě pokuta nebo zda chovatel může nějak vymáhat něco?
Zatím jsem chovateli nepsal, nevím úplně, jak v tomto případě postupovat.
Díky za jakékoliv rady.
Pokud jste si pejska koupil na standardní kupní smlouvu, můžete si psa vykastrovat, jak chcete. Podmínka je právně nevymahatelná.
Nicméně určitě bych ještě zkusila varlátko stahovat (po kontrole a konzultaci s vetem). Třeba ještě sjede a nebudete muset zatím kastrovat vůbec.
Pokud se ke kastraci rozhodnete, rozhodně nechejte pejska minimálně přes rok věku dospět. Stran varlátka není potřeba tak kvaltovat, nicméně stran fyzického a psychického vývoje štěněte je ten věk vcelku důležitý.
Uživatel s deaktivovaným účtem
lupus4
napsal(a):
I v případě, že už varle nesestoupí, nechte psa nejprve dospět (min 18 měsíců) a pak mu nechte vyndat pouze to NEsestouplé.
Za monorchida by vám měl dát chovatel slevu (obvyklá 50%).
Úplná kastrace je blbost a vetovi jde zřejmě jen o prachy.
S tím se dá téměř souhlasit. Se vším, až na tu zmínku o veterináři. Zadavatel nepíše nic bližšího o tom, co veterinář doporučil.
hlavně. mno. za tu kouli, co by veterinář teda po domluvě s majitelem nechal, žádná sleva stejně nebude, takže přemlouvat k úplný kastraci "kvůli prachům", to je úplně špatný argument :D
Mendy5
napsal(a):
Keď zavoláte chovateľovi a vysvetlíte mu o čo ide tak zaručene nebude trvať na tom, aby ste ho nechali nevykastrovaného. Takýto pes aj tak do chovu nesmie takže mu to bude jedno.
Chovatel by to měl naopak uvítat, protože nebude nebezpečí, že jeho odchovem bude někdo produkovat bezpapírová, zaručeně čistokrevná štěňata a v inzerátu na krytí nezapomene znímit, z které chov. st. pes pochází. O takovou reklamu žádný chovatel nestojí.
A když se mu vyskytl v chovu kryptorchid, neměl by stejné spojení opakovat (?) (Otazník v závorce znamená, že na tomto tvrzení netrvám.) :-)
Lukas223
XXX.XXX.40.8
Pejsek se již kupoval s tím, že bude nejspíš kryptorchid, kupoval jsem ho před měsícem. Chovatel ví, že je pejsek kryptorchid, přesto je ale proti kastraci. Nechtěl jsem jít proti chovateli, protože mi radí s výchovou atd., ale nic jiného mi asi nezbývá. Proto jsem se ptal, zda může chovatel něco právně vymáhat.
Lukas223
napsal(a):
Pejsek se již kupoval s tím, že bude nejspíš kryptorchid, kupoval jsem ho před měsícem. Chovatel ví, že je pejsek kryptorchid, přesto je ale proti kastraci. Nechtěl jsem jít proti chovateli, protože mi radí s výchovou atd., ale nic jiného mi asi nezbývá. Proto jsem se ptal, zda může chovatel něco právně vymáhat.
Jak nezbývá? Až pes dospěje,necháte vyndat nesestouplé varle, to sestouplé necháte a je to. Ke kastraci není důvod
Lukas223
napsal(a):
Nesestouplé varle se operuje kvůli riziku nádorového bujení. To snad chovatel ví. To není totéž, co kastrace. Jedno (to sestouplé) do života stačí.
Lukas223
napsal(a):
A uvědomuje si chovatel, jaké následky bude mít varle v břiše? Vypadá to, že ani ne.. Imho pokud nemáte chovatele vyloženě po ruce, tak mu o vydání varlete ani neříkejte a máte klid. Za pár týdnů jizva zaroste a pozná prd.