Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Paltriot

3.10.2022 21:18
Paltriot

XXX.XXX.70.78

Dobry den,chtěla bych nějakou radu,máme s přítelem 4 leteho pejska nedávno jsme si k němu pořídili štěňátko 3 měsíční ať není sám když budeme pryč nebo v práci,ale ji jsme stěně donesli tak to začalo ten malý pes ho od rána do včera kouše do uši do pusy do tlapek a on knuci ,asi po týdnu jsem to uz nevydržela tak jsem 4 leteho pejska zavřela na chodbu dala mu tam pelisek vodu jídlo par dni v pohodě ,ale jak odbyla 8 hodina večer začal pejsek skákat na dveře skrabat jelikož není nejmenší tak se to ozývalo takže jsme ani jeden s přítelem nemohli spát ,4 lety pejsek je spíše závislý na mě.ale já ho tam dala jen pro jeho dobro jelikož knucel jak ho malej kousal neustále chápu je to stěně ale má malé zoubky boli to příšerně.:( dnes jsme s přítelem koupily klec pro pejsky zkusili jsme tam dat velkého pejska chvilku byl klid a pak začal rychle dýchat trepat se a knucet ,já myslela ze když bude zase snami jako predtim tak bude v klidu spinkat sle je to přesný opak ten malý se do té klece nedostane takže ho ani nekouše:( nevím co mám dělat nechci dát ani jednoho pryč,kdy přestane štěňátko kousat:( ja myslela ze bude mít kamaráda s nebude sám moc mě to mrzí :( děkuji vam za odpovědi.
PS:fotka je první den co jsem přinesla stendo to ještě nebylo takové

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.10.2022 21:22

no chudák pes, teda. přinesete mu vetřelce, necháte ho vetřelcem neustále otravovat a ještě ho vyhodíte ze smečky nebo do klece.

3.10.2022 21:34
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

nevím co mám dělat nechci dát ani jednoho pryč

Chtělo by to rozhodně 2 štěňata, spolu se zabaví.

3.10.2022 21:36

já si myslím, že ten amstaf to rychle vyřeší za zadavatelku. s takovým přístupem je to téměř zaručeno.

3.10.2022 21:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Uuuf... To je docela masakr. Vžijte se do toho psa - 4 roky s vámi žije, je na vás navázaný, závislý. Vy mu domu přivedete štěně, vetřelce, ze kterého evidentně není nadšený, necháte štěně aby psa otravovalo natolik, že kňučí, a pak toho staršího psa ještě vyhodíte někam na chodbu, později do klece...

Tohle se dělá jinak. Když si přivezete domů nové štěně, tak byste neměli toho staršího psa odstrkovat, ale naopak. A taky by bylo dobré zajistit aby ho štěně neotravovalo, když se mu to nelíbí, nestojí o to. Ale určitě ne tím stylem, že toho staršího prostě odšoupnete pryč.

Kdy přestane štěňátko kousat? _Nějaký měsíc to určitě ještě potrvá . Chce to to štěně prostě do psa nenechat kousat, no. Musíte ho zabavit vy. Ale zároveň se musíte věnovat i tomu staršímu psovi.

Jak dlouho máte to štěně doma? To už si starší pes taky mohl vytvořit na to štěně averzi... žárlí...

3.10.2022 21:39
fikovnice

XXX.XXX.134.50

To je snad nepovedený trolling toto!
Teda doufám v to!

Paltriot

3.10.2022 21:42
Paltriot

XXX.XXX.70.78

Pejska nemám 4 roky vzala jsem si ho před dvěmi lety z útulku.štěňátko budeme mít měsíc věnujeme se oboum já velkému pritel malému. Ale ten malý proste má furt nutkání žabím pribehnout a kousat ho. Je mi ho líto proto jsem chtěla ať má klid .někdy tam sním jsem a hraju si sním sama.

3.10.2022 21:47
fikovnice

XXX.XXX.134.50

Paltriot napsal(a):
Pejska nemám 4 roky vzala jsem si ho před dvěmi lety z útulku.štěňátko budeme mít měsíc věnujeme se oboum já velkému pritel malému. Ale ten malý proste má furt nutkání žabím pribehnout a kousat ho. Je mi ho líto proto jsem chtěla ať má klid .někdy tam sním jsem a hraju si sním sama.

Prosím Vás, používejte interpunkci a čtěte to po sobě.
Jinak mi přijde, je-li to vše pravda, že trestáte psíka, kterého máte dlouho, za to, že je on sám napadán novým vetřelcem!! Proč má být psík vyhozen na chodbu, dáván do klece, na niž není evidentně zvyklý atd. atd....?!!

A věnovat se máte každý (s přítelem) oběma psům, a tomu staršímu usnadnit situaci, když jste mu domů přivedli šikanátora!

3.10.2022 21:49
fikovnice

XXX.XXX.134.50

marcelaamax napsal(a):
Uuuf... To je docela masakr. Vžijte se do toho psa - 4 roky s vámi žije, je na vás navázaný, závislý. Vy mu domu přivedete štěně, vetřelce, ze kterého evidentně není nadšený, necháte štěně aby psa otravovalo natolik, že kňučí, a pak toho staršího psa ještě vyhodíte někam na chodbu, později do klece...

Tohle se dělá jinak. Když si přivezete domů nové štěně, tak byste neměli toho staršího psa odstrkovat, ale naopak. A taky by bylo dobré zajistit aby ho štěně neotravovalo, když se mu to nelíbí, nestojí o to. Ale určitě ne tím stylem, že toho staršího prostě odšoupnete pryč.

Kdy přestane štěňátko kousat? _Nějaký měsíc to určitě ještě potrvá . Chce to to štěně prostě do psa nenechat kousat, no. Musíte ho zabavit vy. Ale zároveň se musíte věnovat i tomu staršímu psovi.

Jak dlouho máte to štěně doma? To už si starší pes taky mohl vytvořit na to štěně averzi... žárlí...

Koukám, že jsi psala to, co já. Jestli je to všechno pravda, je mi toho původního psa neskutečně líto!

Paltriot

3.10.2022 21:58
Paltriot

XXX.XXX.70.78

Tak co mám podle vas teď dělat ? Mám ho nechat ať ho kouše furt ? Ať mi tady knuci neustále kam koliv si lehne starší pes vždy za nim běží a kouše ho ,je to třeba až do 3 rána..

3.10.2022 21:58
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Paltriot napsal(a):

To je jedno jestli čtyři roky nebo dva roky..... Dobře, takže starší pes je váš, štěně je přítele? Máte to striktně rozdělené? Každý se věnujete tomu svému, ok. No tak prostě nedovolte, aby přítelovo štěně vašeho psa otravovalo. Jasně, že má nutkání přiběhnout a kousat, to je u štěňat naprosto normální, běžné. Jen ne každý dospělý pes je na to zvědavý. A vy jste tam od toho, aby jste to štěně nechala dělat pouze to, co je vašemu psovi příjemné. Odvádějte tu pozornost štěněte jinam - na hračky, na přítele. Ale samozřejmě to nebude jen tak, malá rozjívená piraňa si bude chtít s tím psem hrát... Kdyby měl váš pes zájem, tak můžete zkusit to kousání přesměrovat třeba tak, aby se společně tahali o hračku, ale on dle popisu asi vůbec o to štěně zájem nemá, a upřímně já se mu nedivím.

Je mi ho líto proto jsem chtěla ať má klid .někdy tam sním jsem a hraju si sním sama.

Ano, je na vás zařídit, aby starší pes měl klid, ale rozhodně jiným způsobem než tím, že ho budete odstrkovat a zavírat. To to takhle chcete dělat dalších třeba 10 let?

A ještě - starší je pes, samec, a štěně?

3.10.2022 22:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Paltriot napsal(a):
Tak co mám podle vas teď dělat ? Mám ho nechat ať ho kouše furt ? Ať mi tady knuci neustále kam koliv si lehne starší pes vždy za nim běží a kouše ho ,je to třeba až do 3 rána..

Ne, prostě ho nenechejte do toho psa kousat....

Je to tříměsíční štěně, běžte společně s oběma psy ven, oba, tam psy utahejte, to štěndo utaháte snadno, vezměte ho někam do nového prostředí, socializovat, a doma vám pak odpadne samo. Učte ho odpočívat na místě, na pelíšku. Až se vzbudí, tak běžte ven venčit, a tam si s ním pohrajte, něco hrou procvičte, projděte se a doma ho zase učte odpočívat. Když bude dorážet na staršího, tak mu dejte najevo, že ne, převeďte tu hru na nějakou hračku - a tím ho zase unavte... O samotě je spolu nenechávejte...

3.10.2022 22:04
fikovnice

XXX.XXX.134.50

Paltriot napsal(a):

Já to tedy nemívám ve zvyku, ale tentokrát si rýpnu: Museli jste nutně toho druhého psa pořizovat??

Asi jste to mysleli dobře, ale nenapadlo Vás si něco dopředu k soužití dvou psů nastudovat a zajímat se také o duši psíka? Jsem převědčená, že ji zvířata mají, stejně jako my, lidé.

3.10.2022 22:07
fikovnice

XXX.XXX.134.50

Paltriot napsal(a):

Od korigování chování jste tam Vy. A především se zaměřte na štěně a zajistěte, ať není starší pes štěnětem otravován. Klec vám tu možná někteří schválí, ale to musíte dělat postupně - po malých krůčcích psa navykat na nové věci, a ne jej šoupnout do klece jak za trest.

3.10.2022 22:55

Paltriot napsal(a):
Dobry den,chtěla bych nějakou radu,máme s přítelem 4 leteho pejska nedávno jsme si k němu pořídili štěňátko 3 měsíční ať není sám když budeme pryč nebo v práci,ale ji jsme stěně donesli tak to začalo ten malý pes ho od rána do včera kouše do uši do pusy do tlapek a on knuci ,asi po týdnu jsem to uz nevydržela tak jsem 4 leteho pejska zavřela na chodbu dala mu tam pelisek vodu jídlo par dni v pohodě ,ale jak odbyla 8 hodina večer začal pejsek skákat na dveře skrabat jelikož není nejmenší tak se to ozývalo takže jsme ani jeden s přítelem nemohli spát ,4 lety pejsek je spíše závislý na mě.ale já ho tam dala jen pro jeho dobro jelikož knucel jak ho malej kousal neustále chápu je to stěně ale má malé zoubky boli to příšerně.:( dnes jsme s přítelem koupily klec pro pejsky zkusili jsme tam dat velkého pejska chvilku byl klid a pak začal rychle dýchat trepat se a knucet ,já myslela ze když bude zase snami jako predtim tak bude v klidu spinkat sle je to přesný opak ten malý se do té klece nedostane takže ho ani nekouše:( nevím co mám dělat nechci dát ani jednoho pryč,kdy přestane štěňátko kousat:( ja myslela ze bude mít kamaráda s nebude sám moc mě to mrzí :( děkuji vam za odpovědi.

Asi si sedím na vedení, ale z fotky jsem nepochopila, který pes je to štěňátko. Jestli ten malý, tak to jste přinesli spíš svačinu, ne ? Ten větší se asi dlouho kousat nenechá.

3.10.2022 23:42

Dnes nemluvím sprostě, takže jdu pryč.

4.10.2022 00:46
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Paltriot napsal(a):

Psy oddělovat je rozumné, ale ne způsobem, jak to děláte. Ten nový by si snadno zvykl na nová pravidla, takže tam to lze nastavit všelijak, i ho právě zavřít na tu chodbu, nebo do ohrádky a taky by i mohla být ještě možnost toho nového vrátit. Všechno mi přjde lepší, než stávajícího psa, který si z nějakého důvodu nezjednal sám pořádek, vystrčit ze smečky. Ty štěňata jsou někdy malí ďáblové, musíte korigovat, zapojit se do hry, nedovolit tomu mrňousovi okusovat stávajícího psa, když o to nestojí.

4.10.2022 07:45
impact

XXX.XXX.96.46

Paltriot napsal(a):

Štěně přestane dospělého psa kousat až poté, co mu najdete jinou zábavu. Takže se začněte fofrem snažit.

4.10.2022 08:11
Argie

XXX.XXX.175.166

Pokud jsou oba samci raději bych štěně vrátil nebo daroval. Jinak je na vás jestli si starší pes nesjedná pořádek nevhodne chování štěněte korigovat.

4.10.2022 09:35
arosek

XXX.XXX.130.20

Je to mesic, kdy jsem do smecky privedla nove stene. Osmitydenni pirana Kavalira, mezi 6 goldenu a jednu dospelou kavalirku. Vekova skladba smecky v tu chvili byla 12,5 GR, 10,5 GR, 10 GR, 7,5 GR, 5 GR, 4 kavalir a 2,5 GR.

Pirana samozrejme hryze jak pirana. Je to male torpedo, vsude vleze, vsude je ho plno. Jako klasicke male dite se rychle unavi, ale taky rychle regeneruje. A kdyz je vzhuru, hryze do vsech a do vseho. Protoze je to stene, protoze objevuje svet, protoze si chce hrat, protoze hleda kam ve smecce patri. To je naprosto normalni.

Obzvlaste starsi psi uz ale potrebuji klid, notabene se to seslo debilne, ze psi 12,5 a 10,5 oba dva tydny po sobe zkolabovaly a chvilku se bojovalo o zivot. Ale i mladsi psi potrebuji svuj klid, je obdobi honu, jsou unaveni po praci a nemaji vzdycky naladu a cas hrat si s prckem. Fena 10 navic obecne moc stenata nemusi.

V praxi to znamena ze vyvencim prte, unavim ho, usne. Bezim s velkejma ven, neco pocvicit, unavit je. Mezi tim se vzbudi prcek, vyvencim, pocvicim, unavim, ohloda me na kost a padne za vlast. A to uz se vzbudej velky a chtej zas ven ... neverending story :D

Jo, poridit si stene znamena reholi. Vy urcujete co a jak se bude dit, vy moderujete vztahy mezi psy, vy musite zajistit komfort, pohodu a bezpeci pro oba/vsechny). A asi toho nedocilite tim, ze budete stat nad stenetem ktery kouse staryho psa a lamentovat, ze je to malej zubatej hajzlik. Mate kliku ze vas strasi pes je ocividne dost flegmous, jinak uz ze stenete byla predlozka ke krbu :(

4.10.2022 10:48
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Psí bože Sirie,
dej, ať je to zase troll,
ať se nikde nevyskytuje pes,
co má takovouto majitelku.
Majitelku, co by sama potřebovala
zavřít do klece
zavřít v předsíni
či ještě lépe na psychiatrii.
Děkuji ti, psí bože Sirie z celého srdce
za všechny psy, které nic takového nepotká.

4.10.2022 10:48
Mí

XXX.XXX.236.3

Paltriot napsal(a):

Proč nestrčíte do klece malého agresora?

4.10.2022 10:52
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

Nebo sebe.
Přestane sbírat psy ...

JanaJanaJanaJana

4.10.2022 11:01
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

Já k tomu všemu řeknu jen jediné: Strčte si všichni ty klece do - jo, přesně tam!

Nechápu, co je tohle za módu, nikdo to neumí používat, ale všichni to musí mít, naší rodinou prošlo x psů, i pracovně využívaných (kromě policejních) a tohle nikdy nebyla potřeba....

Ale erudované "kynoložky", jejichž veškeré moudro bylo na čerpáno na vlastnictví prvního a zatím posledního psa v podobě border kolie, to budou neustále na internetech prosazovat

4.10.2022 12:53
Archoun

XXX.XXX.63.82

JanaJanaJanaJana napsal(a):
Já k tomu všemu řeknu jen jediné: Strčte si všichni ty klece do - jo, přesně tam!

Nechápu, co je tohle za módu, nikdo to neumí používat, ale všichni to musí mít, naší rodinou prošlo x psů, i pracovně využívaných (kromě policejních) a tohle nikdy nebyla potřeba....

Ale erudované "kynoložky", jejichž veškeré moudro bylo na čerpáno na vlastnictví prvního a zatím posledního psa v podobě border kolie, to budou neustále na internetech prosazovat

Známý si v létě pořizoval štěně a v chovatel. stanici mu sama chovatelka při odběru štěněte řekla, ať si pořídí klec, do které psa zavře když bude v práci, aby mu nezničil byt a u toho si sám neublížil. Známého první pes, myslel si, že když to řekla chovatelka, tak to je správné. Štěně na klec neučil, prostě ho tam šoupl a po pár hodinách co přišel z práce zase vytáhl. Nevím jak na tom štěndo je teď, nejsme v pravidelném kontaktu. Ale přišlo mi to divný... že i chovatelka úplným lajkům doporučuje klec aniž by jim vysvětlila něco víc. Já se svým štěnětem klec používám, ale jen v práci a i tak má 80%času klec otevřenou a jde si tam sám odpočívat. Zavírám jen v případě když přijde návštěva, která v pracovním procesu samozřejmě není na otravné štěně zvědavá. A pes v pohodě chrní v klícce a nikdo ani netuší že tu je. V případě zakladatelky je problémů víc než samotná klec...

4.10.2022 12:56

Paltriot napsal(a):

Umíte číst? Vždyť vám tu radí. Jste to vy, kdo nesmí dopustit, aby štěně druhého psa otravovalo.

4.10.2022 13:01
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Archoun napsal(a):
Známý si v létě pořizoval štěně a v chovatel. stanici mu sama chovatelka při odběru štěněte řekla, ať si pořídí klec, do které psa zavře když bude v práci, aby mu nezničil byt a u toho si sám neublížil. Známého první pes, myslel si, že když to řekla chovatelka, tak to je správné. Štěně na klec neučil, prostě ho tam šoupl a po pár hodinách co přišel z práce zase vytáhl. Nevím jak na tom štěndo je teď, nejsme v pravidelném kontaktu. Ale přišlo mi to divný... že i chovatelka úplným lajkům doporučuje klec aniž by jim vysvětlila něco víc. Já se svým štěnětem klec používám, ale jen v práci a i tak má 80%času klec otevřenou a jde si tam sám odpočívat. Zavírám jen v případě když přijde návštěva, která v pracovním procesu samozřejmě není na otravné štěně zvědavá. A pes v pohodě chrní v klícce a nikdo ani netuší že tu je. V případě zakladatelky je problémů víc než samotná klec...

To není chovatelka, to je výrobce psů. Chovatel chová a tedy podle toho ke psům skutečně se chová. Čůžu bych tam taky zavřela, aby si neublížila.

edit - místo aby majitele instruovala o čem štěně je, a jak mu zabezpečit prostor, volí cestu nejmenšího odporu. pro člověka, ne pro psa.

4.10.2022 13:03

" Ale přišlo mi to divný... že i chovatelka úplným lajkům doporučuje klec aniž by jim vysvětlila něco víc."

ono totiž chovatel automaticky nerovná se odborník "přes psy"
chovatel je ten, který množí psy
(a z hlediska zákona chovatel = majitel, i bez procesu rozmnožování)

5.10.2022 08:14

No ja tiež dúfam, že toto nie je naozaj... Kto prišiel posledný? To šteňa podľa mňa! A kto sa musí naučiť fungovať v novom prostredí a začleniť sa do svorky? Zas to šteňa podľa mňa! Teda musím v prvom rade určovať hranice tomu šteňaťu - učiť ho čo môže a čo v žiadnom prípade nie! Heslo privýchove psov : dôsledne, stále rovnako a spravodlivo! Prečo zatvárate staršieho psa. ktorý na to nebol naučený? Ak už musíte, tak by som zatvorila to šteňa (ale vnútorne so zatváraním nesúhlasím). To šteňa musíte naučiť správať sa - ako nedovoliť neprimerane otravovať staršieho, mať ich oboch pod dozorom. Pozornosť venovať spravodlivo obom, ale starší sa nesmie cítiť odstrčený, pretože je otázka času kedy si účty s votrelcom vybaví po svojom. A verte, že taká chvíľa príde

6.10.2022 06:14
Mí

XXX.XXX.70.85

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
" Ale přišlo mi to divný... že i chovatelka úplným lajkům doporučuje klec aniž by jim vysvětlila něco víc."

ono totiž chovatel automaticky nerovná se odborník "přes psy"
chovatel je ten, který množí psy
(a z hlediska zákona chovatel = majitel, i bez procesu rozmnožování)

Co čech,to kynoloog...

Přidejte reakci

Přidat smajlík