Štěňátka NO

Prodám Německého ovčáka - Odčervená očkovaná čipovaná vhodné k výcviku, soc...
8000 KčJanna73
XXX.XXX.234.206
Dobrý den,
prosím o názor.
Máme NO , stáří 2roky. Miláček rodiny. Máme rodinný dům. Pes tráví 99% volně na pozemku, ikdyž má svou boudu, není potřeba ho zavírat, když přijde večer buď spí na sedačce u vchodových dveří nebo si sám vleze do kotce, kde je velice rád. Teď ten problém, stává se, že když vyjdeme ven, večer , když už je všude klid, tak zpozorní, naježí se a lehce zavrčí na nás, přitom slyší náš hlas, ví, že jsme to my. Jakmile děláme , že nic, zavoláme , odměníme jakoby mu cvakne a je úplně v klidu, mazlí se a vrtí ocasem, jakmile bychom zvedli hlas, tak se naježí ještě víc, zvedne ocas do luku a velice pomalým krokem a za neustálého mrčení odkráčí do boudy a tam trucuje.
Může jit o to, že si hlídá teritorium i před námi?
Máte zkušenost?
Radu jak tomu předejít?
Díky moc.
Janna73
XXX.XXX.234.206
Děkuji za reakci. Ano, tak to manžel udělal i včera. K noze, lehni, sedni....jekmile mu přecvakne, tak funguje na 100%.
Uživatel s deaktivovaným účtem
proc ho odmenujete za ten postoj, co se vam nelibi?
Janna73
XXX.XXX.234.206
Asi jsem to špatně uvedla , Dáme povel..zavoláme...k noze, on splní (již není v obranném postoji) a je odměna, myšleno tak, že je odměna za splnění povelu.
Se spíš bojí, ne. Hlídá sebe a pak musí eště vás :D
Vidí dobře?
Znám psa, co se cca od 2 let chová jako že nevidí. Dle vet. vidí dobře, ale je problém někde mezi okem a mozkem. Při šeru nebo tmě chvíli trvá, než si oko spojí postavu s hlasem, který slyší. Čím je starší, tím je to horší. Takže při šeru nebo tmě je potřeba počkat až se propojí oko s uchem. Až začne hluchnout, bude se muset počkat, až se propojí nos s mozkem a identifikuje člověka.
No myslím, že spoustu psů se chová jinak ve dne a jinak v noci...moje pyrenejka by mohla povídat, jak se setmí, tak je čas vlků a ona chudák musí štěkat jako hrom, aby vlci věděli, že ovečky, které hlídá ona, rozhodně nebudou zadarmo.
Nevím, jestli jsem správně porozuměla psanému textu, ale já teda nevím, jak byste se zachovali vy, kdybyste vylezli na zahradu a váš rodinný miláček a mazel by se choval takhle.....no já to vím naprosto přesně "co blbneš Pinďo, to není strašidlo, to jsem já panička"...popřípadě "no já vín Alíkum ty jsi velký zlý hlídací pes...."
Jako pokud na mě bude vrčet můj psí mazlíkm když vylezu po setmění na zahradu, tak pro mě je ten popis spíš znánka nejistotym než nějaké hlídání teritoria,
Janna73
XXX.XXX.234.206
Děkuji za reakci.