BO Malinois s PP

Prodám Belgického ovčáka Malinoise - Jsem BO Malinois s PP, mé jméno j...
Dohodou
Dobrý den, je mi 13 let a mám psa jménem Lars. Chtěla bych aby mě Lars bral za paničku protože ho mám převážně pro to abych s nim mohla do světa. Já si s nim hraju, cvičím ho ( budeme teď chodit na cvicak) chodím na výlety ale nejsem s nim moc často doma. ( jsou mu 3 měsíce ) moje babička je s nim o hodně časteji a dává mu najíst ale mám pocit ze Lars se má spíše k ní. Tudíž otázka zní… co mám udělat aby si pejsek nasel cestu spíše ke mne ? Plete se jí pod nohy, je radši s ní a celkově když nekam jde, jde za ní. Žádám vás o pomoc🙏
S pozdravem
Lucie
Uživatel s deaktivovaným účtem
nežárli
no a pes se bude přátelit s tím, kdo s ním tráví čas, to je přece logické a ty to máš s kamarády určitě stejně.
protože ho mám převážně pro to abych s nim mohla do světa
Divný, ne?
Když jsem byla v tvým věku, měla jsem psa pro radost.
A to cizího, chodila jsem si ho půjčovat.
Ty s ním choď hodně ven, hrajte si, hoňte se,
schovávej se mu, musí ho to s tebou bavit.
(mobil nech doma!)
Na blbnutí máš ideální věk
a na cvičáku ti poradí jak dál.
Plemeno je pro tebe vhodné?
doma bude mít klidnou (a mazlící a krmící) babičku, venku na výletech a cvičáku a na hraní a blbnutí bude mít tebe. Však pes nemusí mít jednoho pána... rodinní psi klidně fungují se všemi členy "smečky". Neboj - budeš-li spravedlivá a trpělivá a veselá a hravá panička - pes si k tobě cestu najde
jako BOM?
no, to může být hodně zajímavé.......
jinak, obecně:
jeden 13ti letý může být z pohledu psa děcko/štěně, druhý stejně starý osobnost s přirozenou autoritou
jeden je schopný si hrát a dělat blbosti
druhý (k tomu) je schopný regulerního a správného výcviku psa........
upřímně, bylo by fajn, kdyby psovod BOM měl autoritu (a psa i fyzicky zvládl), to zviřátko není žádné ořezávátko......
napsal(a):
jako BOM?
no, to může být hodně zajímavé.......
jinak, obecně:
jeden 13ti letý může být z pohledu psa děcko/štěně, druhý stejně starý osobnost s přirozenou autoritou
jeden je schopný si hrát a dělat blbosti
druhý (k tomu) je schopný regulerního a správného výcviku psa........
upřímně, bylo by fajn, kdyby psovod BOM měl autoritu (a psa i fyzicky zvládl), to zviřátko není žádné ořezávátko......
tak i záleží jaký BOM .. pokud je to exterierak tak si myslím že muže fungovat i s dítětem u pracovního psa igp linie to nemusí být to správne ořechové..
Argie
napsal(a):
Pes bude nejvíce následovat člověka který s ním tráví nejvíce času. Hodně se mu venuj, cvič a procvicuj povely a vhodné chování. Nezapomínej být důsledná, tedy vždy vyzaduj splnění povelu. Pes bude poslouchat člověka důsledného a rozhodného, člověka který psa vede.
No s tým si dovolím nesúhlasiť. Pes si síce často vyberie za pána práve toho kto sa mu venuje, ale pravidlo to nie je. Za pána si pes vyberie proste toho kto má v rodine najväčšiu autoritu - a pritom sa psovi nemusí v podstate venovať vôbec. Proste hierarchia ... Bežne sa aj tu na fóre vyskytuje v diskusiách, že ja sa psovi venujem, ale keď príde domov otec (manžel, dedko a pod.) tak pes uprednostňuje jeho (a pritom sa mu nevenuje). A nezabúdajme aj na fakt prirodzenej autority - niekto ju jednoducho má a niekto nie. Aj u nás je to v podstate tak - ja psa kŕmim, cvičím, hrám sa s ním, mojkám atď. Poslúcha ma to bez problémov, ale favoritom nášho psa je moja polovička potom syn a až za nimi som ja. A no a čo? Nežiarlim som vlastne rada - vďaka tejto psej náklonnosti sa aj z môjho partnera - nepsíčkara- stáva milovník psov ☺A prečo by som mala rodinnú hierarchiu prestavovať - pes to proste vypozoroval - ja obsluhujem domácich pánov - teda asi mám v jeho chápaní nižšiu pozíciu vo svorke. Najnižšiu má kocúr - nevedomky to tak vyšlo - žrať dávam totiž vždy najprv psovi a tesne po ňom kocúrovi. Pri vzájomnom rešpektovaní je to úplne v pohode. Podľa mňa netreba siliť niečo čo vyplynie akosi samé - pokiaľ sa psíkovi venuješ hráš sa s ním, cvičíš, chodíš na prechádzky a má ťa rád - nerieš "páničkovanie" mohlo by to napáchať viac škody ako úžitku. Pes naozaj vníma hierarchiu svorky, a to úplne prirodzene. A aj keď nie si Ty ten top vodca (čo vo veku 13 rokov v rodine ani nie je reálne) - stále si v pozícii psieho "pána" - a toto sa snaž si udržať - cvičením, hraním, venčením atď. - ale vždy dôsledne, spravodlivo a pre psa čitateľne. A hlavne NEŽIARLI - je to presne tak ako to má byť