Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Reviva

13.10.2022 15:01
Reviva

XXX.XXX.245.171

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Sestěhovali jsme se nedávno spolu s přítelem a on má 6 roční fenu maltezáka. Fena je hodná až na to, že když odcházíme z domu, dostane hysterický záchvat, začne se klepat, kňučet, skákat a škrabat na dveře. Není výjimkou, že máme po příchodu domů v předsíni dáreček v podobě loužičky, někdy i hromádky. Chci upozornit, že toto chování není způsobeno přestěhováním, jelikož takto fenka reaguje odjakživa a byt, ve kterém momentálně jsme zná velmi dobře. Bohužel s tím nikdo doposud pořádně nic moc nedělal a já bych tomuto chování chtěla zamezit. Po příchodu domů má delší extrémní amoky, kdy se klepe a štěká, jako kdyby nás rok neviděla. Pořídili jsme momentálně Alavis calming, ale hledám další možnosti a rady, co by mohlo pomoct předcházet těmto situacím. Dokáže někdy štěkat a škrábat i 3 hodiny vkuse a teď jen čekáme, kdy si začne okolí stěžovat.
Mohl by mi někdo prosím poradit jak fenu uklidnit nebo ji odnaučit tomuto chování? Věřím, že to bude dlouhá cesta, jelikož byla zvyklá se takto 6 let chovat. Jde mi hlavně o to, aby ji ve staří nebyl jeden z těchto amoků osudným. Přece jenom jak dlouho tak malé srdíčko dokáže snášet takový nápor stresu a hysterie?
Chtěla bych jen doplnit, že se pejskovi aktivně věnujeme a nepřehlížíme ji. Myslím, ze po citové stránce nemá absolutní důvod strádat.
Jelikož jsem sama byla majitelkou psa a ke zvířatům mám obrovský cit, jsem ochotná vyzkoušet všechny nápady a je mi jedno jak dlouho to bude trvat.
Za případné rady a zkušenosti budu vděčná.

13.10.2022 15:30
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

Je to už dávno, v našem domě měli asi padesátiletí manželé
fenku maltézáčka a ta měla
ZÁCHVATY radosti,
když pán přišel z práce,
že nezřídka až zkolabovala
a to nebyla doma sama. Bývala s ní jeho žena
nebo babička.
Fenku bych příliš "nelámala."

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.10.2022 16:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

bohužel stará poučka říká, že odstranění nežádoucího chování trvá minimálně tak dlouho, jako chování trvalo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík