Prodám štěňata jezevčíka trpasličího/králičího

Prodám Jezevčíka hladkosrstého - CHS Judring zadá posledního pejska jezevčí...
DohodouUživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den, mám jezevčíka trpasličího hladkosrstého a jsou mu 4 měsíce, můžete mi poradit co dobrého mu mohu dopřát za maso ryby zeleninu? Děkuji :)
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zatím mám jen granule nic jiného jsem nezkoušela.
rapotacka11
napsal(a):
Všechno co chutná
a po čem neprůjmuje?
Barf sice není žádná věda, ale omezit doporučení na "všechno, co mu chutná", to je, řekla bych až nebezpečná rada.
Pak se člověk diví vetům, že barf je pro ně jak červenej hadr na bejka...
Ideálně si o krmení masem přečíst nějakou knížku - napadá mě jenom K. Novosádová, ale už je jich víc.
https://www.megaknihy.cz/chovatelstvi/129674-barf-krmeni-psa-prirozenou-stravou.html?matchtype=&network=g&device=c&creative=343834726779&keyword=&placement=¶m1=¶m2=&adposition=&campaignid=1784341335&adgroupid=68125915814&feeditemid=40868628963&targetid=aud-1158713662308:dsa-694262979798&loc_physical_ms=9062830&loc_interest_ms=&searchtype=search&gclid=CjwKCAjwtKmaBhBMEiwAyINuwDy4FvUn_24zYjUEjhg3ZSgcMnhZA4F2QlYNc1SLYdaybqlYsgOjUxoC99sQAvD_BwE
Tady je web - koukněte na pravý sloupeček
http://www.manwe.eu/
Případně některé barfshopy poskytujou i poradenství ve výživě psů a na fb je několik barfovacích skupin.
rapotacka11
napsal(a):
Všechno co chutná
a po čem neprůjmuje?
rapotacka11
Mate super rady 😊 a hodně jsem z toho vyčetla 👏
Divná doba, krávy jsou fialový, dostihy sprostý slovo - koně a běhat?, psi přece žerou granule...., selský rozum už se nenosí. Proč, když máme internet.
Pejskovi
Pejskovi můžete zkusit přidávat jakékoliv maso, křupky, měkké kosti, po trochách k tomu, na co je zvyklý, uvidíte jak prospívá, bude-li vše ok, můžete přidat, nehledejte v tom stokovou vědu, máte ho denně na očích. Pejsek vám napoví.
napsal(a):
Divná doba, krávy jsou fialový, dostihy sprostý slovo - koně a běhat?, psi přece žerou granule...., selský rozum už se nenosí. Proč, když máme internet.
Pejskovi
Divná doba možná, ale asi jak pro koho. Někomu by spíš přišla divná ta minulá. To je o úhlu pohledu. A mně plno věcí vyhovuje spíš teď.
Ono je těžký si to představit, ale za dob mýho dětství neexistovalo koupit psí žrádlo v obchodě. Nebyly prodejny chovatelských potřeb nebo aspoň ne tak, jak je známe nyní. Nebyly regály plný granulí a konzerv nejrůznějších značek a nebyl megasortiment psích pamlsků.
Dneska má majitel psa tisíc a jednu možnost, čím krmit a stejně tolik příležitostí, jak to zkazit.
Na novopečenýho majitele číhají v každým marketu obrázky šťastných pejsků na granulích a kapsičkách, které maso neviděly ani z rychlíku. (Mimochodem- kapsičky jsou neznalými majiteli považovány za něco éňo ňůňo...to už je delikatesa, prostě "lepší" krmení - viz hlášky "on by furt žral jenom kapsičky")
Dřív osvícenější majitelé brali maso pro psy u řezníka nebo na nuceným výseku, k tomu vařili přílohy a sypali Roboran. Ti ostatní krmili zbytkama z kuchyně.
Moc možností nebylo.
Celkem se nedivím, pokud v tom má dneska novopečenej majitel hokej. A zas je dobře, že se zeptá. Úplně stejně jsem se tady ptala před léty já , maje doma dvouměsíční Vikinu na granulích od chovatelky.
Mimochodem, čím krmit psa se ptali ti uvědomělejší majitelé i dřív, jen holt ne na internetu, ale známých chovatelů. Případně si koupili knížku.
napsal(a):
Pejskovi můžete zkusit přidávat jakékoliv maso, křupky, měkké kosti, po trochách k tomu, na co je zvyklý, uvidíte jak prospívá, bude-li vše ok, můžete přidat, nehledejte v tom stokovou vědu, máte ho denně na očích. Pejsek vám napoví.
Tý psí nápovědy bych se občas trochu bála
Člověk by měl mít aspoň ponětí...kór u štěněte.
Tak předpokládám, že aspoň trochu něco vědí, než si psa pořídí, že nečekají - koupím si štěně, k tomu manuál na cd a když se nezadaří, tak restartuju 😁🤔.
Ne, samozřejmě přehráním, ikdyž, podle některých témat zde, nevím, nevím.
Netvrdím, že dnešní doba nemá spousty dobrých vymožeností, nelpím na minulosti, jen říkám, že méně je někdy více a selský rozum k nezaplacení.
Pravda, chce to zajímat se, snažit se vzdělávat, nebýt líný a chtít něčeho dosáhnout.
Jako nečekala jsem že tady skoro každého rozbouřím… místo toho abych dostala radu tak ještě dostanu skoro vynadáno a vlastně ještě k tomu jak jsem úplně blbá😂 díky všem za odpovědi a snahu… pro příště už vim… že nikdy nebudu psát na sociální sítě nic takového… protože takový lidi jsou tak zlé…. zákeřné…
napsal(a):
Jako nečekala jsem že tady skoro každého rozbouřím… místo toho abych dostala radu tak ještě dostanu skoro vynadáno a vlastně ještě k tomu jak jsem úplně blbá😂 díky všem za odpovědi a snahu… pro příště už vim… že nikdy nebudu psát na sociální sítě nic takového… protože takový lidi jsou tak zlé…. zákeřné…
Ale rady přece padly, nebo ne? Tady nejsou lidi zákeřní ani zlí. Se mi zdá, že ani nevíte, co ta slova znamenají.
Víte Kájo17, tady jsou pejskařky, u těch musíte předpokládat, že jim jde spíš o blaho vašeho pejska než o vás. A tak nějak by se dalo předpokládat, že budete mít načteno a nastudováno v teoretické rovině ještě před (!) pořízením pejska v rámci zodpovědné přípravy.
Vy sem dáte jenom všeobecný dotaz, a tak nějak automaticky čekáte, že se vám tu lidi začnou věnovat a vypisovat to, co si sama můžete přečíst v knihách o barfu. A jaké knihy jsou dostupné, to si taky můžete zjistit snadno sama.
Chtělo by to od vás více aktivity a nepředpokládat, že to budou jiní (cizí a neznámí), kdo budou ztrácet čas - místo vás. Já nechci, aby to znělo nějak příkře, ale bez vašeho aktivního hledání odpovědí to nepůjde. Už jenom, kolik diskuzí o krmení psů najdete tady na IFauně!
Držím palce a pokud vaše štěně chrní, tak chutě do studia!