Bílý švýcarský ovčák

Prodám Bílého švýcarské ovčáka - Chovatelská stanice „from Czech Wood“ přij...
28000 Kč
Dobrý den
Chcem len vedieť ci ste sa stretli s touto bakteriou u psa.
Moj pes ma 1 rok a 4 mesiace. Zhruba pred polrokom sa u neho prvýkrát objavila. Mal take cervene miesta na kozi na chrbte kde tu aj take male chrasticky. Aj srsť na tom mieste bola sfarbena do ruzovkasta.Urobili mu ster z koze a nasadili antibiotika. Teraz to u neho znovu prepuklo-ma na to hrudi, bruchu a okolo zadku.
Viem ze znovu ho čakajú antibiotika, ale ci sa neda nejakou prevenciou tomu zabrániť.
Uživatel s deaktivovaným účtem
je to kontaminace, bordel. ta bakterie není kožní patogen.
apocalyptica
napsal(a):
Ako to myslite bordel??
Na zahraničných stránkach pisu,ze vo výnimočných prípadoch sa prenáša na ludi a zvierata.Je to vlastne patogen, ktory normalne byva na rastlinach
Chela som len vedieť,ci sa s tým niekto stretol.
vidíte, ve výjimečných případech. u těžce imunosuprimovaných může způsobit otravu krve a jiné vnitřní infekce. to platí asi o úplně všech mikroorganismech
ale prostě to není kožní patogen. že to najdete při nějakém stěru z kůže neznamená, že ta věc je příčinou infekce, prostě je to tam, protože ta bakterie je všude na rostlinách. bordel = kontaminant.
apocalyptica
napsal(a):
Ako to myslite bordel??
Na zahraničných stránkach pisu,ze vo výnimočných prípadoch sa prenáša na ludi a zvierata.Je to vlastne patogen, ktory normalne byva na rastlinach
Chela som len vedieť,ci sa s tým niekto stretol.
Bodlinka je veterinář, ví a já s ní souhlasím. Zabít vás může i obyč stafylokokus nebo E.coli. Prostě problém je v dotyčném jedinci.
Náš předchozí pejsek měl přesně tohle v čumáku ve vysoké koncentraci po hlubokém výtěru, laboratoř psala, která ATB na to může dostat, ale nedostal je. Ukázalo se, že jeho dýchací problémy jsou od plicního nádoru. Trpěl autoimunitním onemocněním štítné žlázy, která způsobila několikerou ztrátu všech drápků. Po čase léčby zase drápky držely.
Nicméně asi jakékoli potíže s uchycenými bakteriemi a asi i plísněmi budou souviset s oslabenou nebo jinak narušenou imunitou...bych řekla jakožto laik s konkrétní zkušeností. Další pes v rodině má opakovaný růst plísní v čumáku, zase mu to odstraňovali včera 😔
napsal(a):
Náš předchozí pejsek měl přesně tohle v čumáku ve vysoké koncentraci po hlubokém výtěru, laboratoř psala, která ATB na to může dostat, ale nedostal je. Ukázalo se, že jeho dýchací problémy jsou od plicního nádoru. Trpěl autoimunitním onemocněním štítné žlázy, která způsobila několikerou ztrátu všech drápků. Po čase léčby zase drápky držely.
Nicméně asi jakékoli potíže s uchycenými bakteriemi a asi i plísněmi budou souviset s oslabenou nebo jinak narušenou imunitou...bych řekla jakožto laik s konkrétní zkušeností. Další pes v rodině má opakovaný růst plísní v čumáku, zase mu to odstraňovali včera 😔
tak zase, pokud najdu bakterii z rostlin v hlubokém výtěru, opět to nemusí znamenat, že ony tam dělají nějaký problém.
ono o tom je medicína, že laboratoř pošle nějaké výsledky ještě není návod na další postup.
napsal(a):
Bodlinka je veterinář, ví a já s ní souhlasím. Zabít vás může i obyč stafylokokus nebo E.coli. Prostě problém je v dotyčném jedinci.
stafylokoky nebo e-coli jsou mnohem nebezpečnější než tahle rostlinná věc, jsou to podmínění patogeni a škodí jakmile mají sebemenší příležitost.
a e.coli má i primárně patogenní kmeny, které vyvolají nemoc u zcela zdravého jedince.
napsal(a):
stafylokoky nebo e-coli jsou mnohem nebezpečnější než tahle rostlinná věc, jsou to podmínění patogeni a škodí jakmile mají sebemenší příležitost.
a e.coli má i primárně patogenní kmeny, které vyvolají nemoc u zcela zdravého jedince.
Dyť já vím. Jenom jsem to chtěla napsat zjednodušeně. Nepovedlo se.
napsal(a):
tak zase, pokud najdu bakterii z rostlin v hlubokém výtěru, opět to nemusí znamenat, že ony tam dělají nějaký problém.
ono o tom je medicína, že laboratoř pošle nějaké výsledky ještě není návod na další postup.
Nepsala jsem, že ta bakterie dělala problém. Psala jsem, že to bylo způsobeno později zjištěným nádorem a ATB nedostal, ato, protože to nebylo potřeba.
Myslela jsem, že to bylo srozumitelné, ale asi ne zcela. 🤷♀️
apocalyptica
napsal(a):
Este dodam ze mu robili aj krvný obraz, našťastie je to v poriadku.
Tak už neviem ako ďalej, asi len počkám na tie vysledky alergii.
Antibiotika zase mu davat, to mu oslavu imunitu a as ten zacarovany
bludny kruh.
Já tomu nerozumím. Kdyby tam byla infekce nebo alergie, tak to snad krevní obraz ukáže, nebo ne?
apocalyptica
napsal(a):
No a este rozbor stolice bude čiže tyzden-dva a uvidím ci bude treba antibiotika.
Rozbor stolice týden nebo dva? Tomu taky nerozumím. Co přesně se má vyzkoumat?
Buď si lehl do ananasového pole,
nebo je problém uvnitř břicha, dál dozadu.
Kůže ukazuje, že je někde problém. Neléčím nějakou bakterii, ale příčinu, proč se na něj toto přilepilo.
Přece.
Nakonec dojdete ke kastraci a i to může být správná stopa,
akorát že někteří psi z toho prostě vyrostou, už nebudou tak citliví.
apocalyptica
napsal(a):
No ked mu v lete robili rozbor stolice tak mu napr.zistili candidu. Bakterie sa tiez daju zistit aj v stolici
Veterinarka mi hovorila ze počkáme na všetky výsledky a potom budeme liečiť.
Na tuto bakteriu Pantoea mu v lete nasadila antibiotika.
Candida ze stolice? Baktérie se dají zjistit, ale že by to trvalo týden až dva? Stále nerozumím.
máte imho moc aktivního doktora
candida může být ve stolici i normálně a nemusí to znamenat nemoc, pokud k tomu nejsou žádné příznaky jako výtok nebo tak.
apocalyptica
napsal(a):
No ked mu v lete robili rozbor stolice tak mu napr.zistili candidu. Bakterie sa tiez daju zistit aj v stolici
Veterinarka mi hovorila ze počkáme na všetky výsledky a potom budeme liečiť.
Na tuto bakteriu Pantoea mu v lete nasadila antibiotika.
Aha. Takže když nevím, dám ATB. Nebo kortikoidy. Nebo obojí. Změnila bych veterináře.
apocalyptica
napsal(a):
Tu stolicu teraz musím zbierat do 5 skumaviek kazdy den
Proč?
napsal(a):
Tak stafylokoky a E. coli jsou těžký kalibr.
U mě spondylodiscitida byla předpokládám stafylokokové etiologie (i když se na vyvolávající agens nikdy nepřišlo).
A nedávná sepse u mě byla z E. coli.
"Teraz ma len niekedy,ale to pripisujem barfu."
Normální to není a máte další stopu ;-)