Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.11.2022 12:01
Emaluuuuuuu

XXX.XXX.195.135

Dobrý deň.
Chcela som sa opýtať ohľadom chovného stanice cute furrballs, že či je táto stanica dobrá. A keby tak či by ste mi neodporučili nejakú dobrú stanicu na rok 2023 kde by bol vrh nejak na leto aký som mala potom na šteňa čas cez prázdniny.
Dakujem

6.11.2022 12:02
Emaluuuuuuu

XXX.XXX.195.135

*chovnej.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.11.2022 12:47

Emaluuuuuuu napsal(a):
*chovnej.

Ve psech a AUO se nevyznám ale - na stránkách 2 psi a oba kastrovaní + fena kupírovaná. Přijde mi to zvláštní.

6.11.2022 12:53
Emaluuuuuuu

XXX.XXX.195.135

No to že sú psi kastrovan tak mi to príde tiež divné ale fena je kopírovaná podľa mňa kôli výstavám ale ďakujem za názor.

6.11.2022 14:37

Emaluuuuuuu napsal(a):
No to že sú psi kastrovan tak mi to príde tiež divné ale fena je kopírovaná podľa mňa kôli výstavám ale ďakujem za názor.

Kopírovaná nebo kupírovaná? To druhé je u nás zakázané, pokud vím. U vás taky, nebo ne?

A ty zdravotní zkoušky... Já myslela, že + je pozitivní, neboli je přenašečem příslušné vady.

6.11.2022 15:06

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kopírovaná nebo kupírovaná? To druhé je u nás zakázané, pokud vím. U vás taky, nebo ne?

A ty zdravotní zkoušky... Já myslela, že + je pozitivní, neboli je přenašečem příslušné vady.

ocasy se stále kupírovat smí. A plemeno je "bezocasé" - některá štěňata se rodí bez ocasu, některá se kupírují (aby byla bezocasá) a některá (mně se líbí mnohem víc) se nechávají s ocasem. Záleží na chovateli - někdy i na dohodě majitel-chovatel...

Takže naopak, když chovatel píše, kolik ocásků kupíroval, tak se ví, jaký poměr je ocasatých a vrozeně bezocasých... a nezamlčuje to.

6.11.2022 15:29
janaa

XXX.XXX.174.242

Ocasy se kupírovat smí,a u australáků je to dost časté (prý jsou psi bez ocasu úspěšnější na výstavách). Ale je důležité vědět,který pes je bez ocasu přirozeně,a který byl kupírovaný,protože přirozeně bezocasý pes by se měl spojovat jen s jedincem s ocasem.

6.11.2022 16:09
Emaluuuuuuu

XXX.XXX.195.135

Kupírovaná*

6.11.2022 16:50
Emaluuuuuuu

XXX.XXX.195.135

Vedeli by ste mi poradiť či sú tie psíky zdravé na tej stanici a hlavne či sú matka a otec zdravý na to krytie na rok 2023. Ďakujem

6.11.2022 17:18
impact

XXX.XXX.28.14

ocasy se stále kupírovat smí. A plemeno je "bezocasé" - některá štěňata se rodí bez ocasu, některá se kupírují (aby byla bezocasá) a některá (mně se líbí mnohem víc) se nechávají s ocasem. Záleží na chovateli - někdy i na dohodě majitel-chovatel...

Takže naopak, když chovatel píše, kolik ocásků kupíroval, tak se ví, jaký poměr je ocasatých a vrozeně bezocasých... a nezamlčuje to.

Blbý je, že některý se rodí s ocasem dorostlým do půlky a pes pak s polovičním praporem fakt hloupě. O tom, že si pak na výstavě ani neškrtne, ani nemluvě.. Spousta chovatelů pak tyhle poloviční ocásky kupíruje úplně.

Tady je to v tom jednom videu (jak štěká na povel) dobře vidět. Ani se nedivím, že to chovatel radši sekne úplně.

https://www.facebook.com/groups/221138936455017/permalink/605287684706805/

6.11.2022 18:31

Děkuji. Já jsem získala mylný pocit, že při současné hyperkorektnosti je zakázáno úplně všechno. I vzhledem k tomu, že potkávám knírače a dobrmany s ocasem.

6.11.2022 18:44
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Děkuji. Já jsem získala mylný pocit, že při současné hyperkorektnosti je zakázáno úplně všechno. I vzhledem k tomu, že potkávám knírače a dobrmany s ocasem.

Ne, není to zakázané a ti knírači, dobrmani, rtw, boxeři apod. mají změněný standard, proto už se nekupírují.

6.11.2022 18:59

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ne, není to zakázané a ti knírači, dobrmani, rtw, boxeři apod. mají změněný standard, proto už se nekupírují.

Děkuji. Ve psech se tolik neorientuji. (ale ti kupírovaní byli stejně hezčí, čímž nevolám po starých časech, jenom subjektivní pocit).

6.11.2022 19:36

tak vzhledem k tomu, ze jste "z oboru" byste si mohla i domyslet, proc je porad to kupirovani ocasu povoleno -ne, neni to kvuli psum.

6.11.2022 20:25
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

tak vzhledem k tomu, ze jste "z oboru" byste si mohla i domyslet, proc je porad to kupirovani ocasu povoleno -ne, neni to kvuli psum.

Jsem to tady psala snad milionkrát, naposledy někdy minulý týden 🤔

6.11.2022 21:50
Evv

XXX.XXX.108.153

Ve psech a AUO se nevyznám ale - na stránkách 2 psi a oba kastrovaní + fena kupírovaná. Přijde mi to zvláštní.

Proč je to zvláštní? Jsou to psi co byli v chs jako první a chovatelka v nich neviděla přínos do chovu tak proč si komplikovat život?
U AUO se naprosto běžně používá +/+ jako označení když je pes na něco čistý.
Kupírování ocasů samozřejmě v čechách zakázané není, a na slovensku už tuplem ne.
A kupírují se jak psi s dlouhým ocasem tak psi kteří se narodí jako NBT protože i NBT zvířata se ve většině případů rodí s nějakým ocasem - různé délky.
A tady si teda myslím že jsou štěňata plánovaná dřív.

Těžko se dá radit chs na léto když 90% chovek tak daleko plány nemá a nemá vybraného krycího psa, a teda nevím o žádné chovce u které by se mi líbili všechny vrhy a spojení. A taky nevím co za psa chcete, žejo.

6.11.2022 21:56
Emaluuuuuuu

XXX.XXX.195.135

Evv napsal(a):
Proč je to zvláštní? Jsou to psi co byli v chs jako první a chovatelka v nich neviděla přínos do chovu tak proč si komplikovat život?
U AUO se naprosto běžně používá +/+ jako označení když je pes na něco čistý.
Kupírování ocasů samozřejmě v čechách zakázané není, a na slovensku už tuplem ne.
A kupírují se jak psi s dlouhým ocasem tak psi kteří se narodí jako NBT protože i NBT zvířata se ve většině případů rodí s nějakým ocasem - různé délky.
A tady si teda myslím že jsou štěňata plánovaná dřív.

Těžko se dá radit chs na léto když 90% chovek tak daleko plány nemá a nemá vybraného krycího psa, a teda nevím o žádné chovce u které by se mi líbili všechny vrhy a spojení. A taky nevím co za psa chcete, žejo.

No ja by som chcel auo a táto chs s ami pozdáva a ja som si chcela len nechať poradiť či je dobrá a či sú rodičia zdravý myslím vrh na rok 2023 otec "Tobi" matka či sú zdravý

7.11.2022 11:27

Pohybuji se spíše kolem koní a koček.

Vidíte a já si myslela, že kupírování ocasu je kvůli psům. Zejména u loveckých plemen, že tam je dlouhý prut spíš na obtíž. Vzpomínám, jak si před mnoha léty kamarádka pořídila kokřici. Vstoupila kvůli tomu i do Mysliveckého svazu, aby ji mohla uchovnit. A pamatuji si, jak říkala, že kvůli charakteru srsti je to vlastně velmi nepraktické plemeno, protože se do ní zamotá každá větev, šiška, bodlák..., prostě všechno.

Tak jsem zase chytřejší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík