Australský ovčák

Prodám Australského ovčáka - CHS Magic Passoa zadá štěňátka australského ov...
DohodouUživatel s deaktivovaným účtem
Emaluuuuuuu
napsal(a):
*chovnej.
Ve psech a AUO se nevyznám ale - na stránkách 2 psi a oba kastrovaní + fena kupírovaná. Přijde mi to zvláštní.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Emaluuuuuuu
napsal(a):
No to že sú psi kastrovan tak mi to príde tiež divné ale fena je kopírovaná podľa mňa kôli výstavám ale ďakujem za názor.
Kopírovaná nebo kupírovaná? To druhé je u nás zakázané, pokud vím. U vás taky, nebo ne?
A ty zdravotní zkoušky... Já myslela, že + je pozitivní, neboli je přenašečem příslušné vady.
napsal(a):
Kopírovaná nebo kupírovaná? To druhé je u nás zakázané, pokud vím. U vás taky, nebo ne?
A ty zdravotní zkoušky... Já myslela, že + je pozitivní, neboli je přenašečem příslušné vady.
ocasy se stále kupírovat smí. A plemeno je "bezocasé" - některá štěňata se rodí bez ocasu, některá se kupírují (aby byla bezocasá) a některá (mně se líbí mnohem víc) se nechávají s ocasem. Záleží na chovateli - někdy i na dohodě majitel-chovatel...
Takže naopak, když chovatel píše, kolik ocásků kupíroval, tak se ví, jaký poměr je ocasatých a vrozeně bezocasých... a nezamlčuje to.
napsal(a):
ocasy se stále kupírovat smí. A plemeno je "bezocasé" - některá štěňata se rodí bez ocasu, některá se kupírují (aby byla bezocasá) a některá (mně se líbí mnohem víc) se nechávají s ocasem. Záleží na chovateli - někdy i na dohodě majitel-chovatel...
Takže naopak, když chovatel píše, kolik ocásků kupíroval, tak se ví, jaký poměr je ocasatých a vrozeně bezocasých... a nezamlčuje to.
Blbý je, že některý se rodí s ocasem dorostlým do půlky a pes pak s polovičním praporem fakt hloupě. O tom, že si pak na výstavě ani neškrtne, ani nemluvě.. Spousta chovatelů pak tyhle poloviční ocásky kupíruje úplně.
Tady je to v tom jednom videu (jak štěká na povel) dobře vidět. Ani se nedivím, že to chovatel radši sekne úplně.
https://www.facebook.com/groups/221138936455017/permalink/605287684706805/
napsal(a):
Děkuji. Já jsem získala mylný pocit, že při současné hyperkorektnosti je zakázáno úplně všechno. I vzhledem k tomu, že potkávám knírače a dobrmany s ocasem.
napsal(a):
Děkuji. Já jsem získala mylný pocit, že při současné hyperkorektnosti je zakázáno úplně všechno. I vzhledem k tomu, že potkávám knírače a dobrmany s ocasem.
Ne, není to zakázané a ti knírači, dobrmani, rtw, boxeři apod. mají změněný standard, proto už se nekupírují.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ne, není to zakázané a ti knírači, dobrmani, rtw, boxeři apod. mají změněný standard, proto už se nekupírují.
Děkuji. Ve psech se tolik neorientuji. (ale ti kupírovaní byli stejně hezčí, čímž nevolám po starých časech, jenom subjektivní pocit).
napsal(a):
tak vzhledem k tomu, ze jste "z oboru" byste si mohla i domyslet, proc je porad to kupirovani ocasu povoleno -ne, neni to kvuli psum.
napsal(a):
Ve psech a AUO se nevyznám ale - na stránkách 2 psi a oba kastrovaní + fena kupírovaná. Přijde mi to zvláštní.
Proč je to zvláštní? Jsou to psi co byli v chs jako první a chovatelka v nich neviděla přínos do chovu tak proč si komplikovat život?
U AUO se naprosto běžně používá +/+ jako označení když je pes na něco čistý.
Kupírování ocasů samozřejmě v čechách zakázané není, a na slovensku už tuplem ne.
A kupírují se jak psi s dlouhým ocasem tak psi kteří se narodí jako NBT protože i NBT zvířata se ve většině případů rodí s nějakým ocasem - různé délky.
A tady si teda myslím že jsou štěňata plánovaná dřív.
Těžko se dá radit chs na léto když 90% chovek tak daleko plány nemá a nemá vybraného krycího psa, a teda nevím o žádné chovce u které by se mi líbili všechny vrhy a spojení. A taky nevím co za psa chcete, žejo.
Evv
napsal(a):
Proč je to zvláštní? Jsou to psi co byli v chs jako první a chovatelka v nich neviděla přínos do chovu tak proč si komplikovat život?
U AUO se naprosto běžně používá +/+ jako označení když je pes na něco čistý.
Kupírování ocasů samozřejmě v čechách zakázané není, a na slovensku už tuplem ne.
A kupírují se jak psi s dlouhým ocasem tak psi kteří se narodí jako NBT protože i NBT zvířata se ve většině případů rodí s nějakým ocasem - různé délky.
A tady si teda myslím že jsou štěňata plánovaná dřív.
Těžko se dá radit chs na léto když 90% chovek tak daleko plány nemá a nemá vybraného krycího psa, a teda nevím o žádné chovce u které by se mi líbili všechny vrhy a spojení. A taky nevím co za psa chcete, žejo.
No ja by som chcel auo a táto chs s ami pozdáva a ja som si chcela len nechať poradiť či je dobrá a či sú rodičia zdravý myslím vrh na rok 2023 otec "Tobi" matka či sú zdravý
napsal(a):
tak vzhledem k tomu, ze jste "z oboru" byste si mohla i domyslet, proc je porad to kupirovani ocasu povoleno -ne, neni to kvuli psum.
Pohybuji se spíše kolem koní a koček.
Vidíte a já si myslela, že kupírování ocasu je kvůli psům. Zejména u loveckých plemen, že tam je dlouhý prut spíš na obtíž. Vzpomínám, jak si před mnoha léty kamarádka pořídila kokřici. Vstoupila kvůli tomu i do Mysliveckého svazu, aby ji mohla uchovnit. A pamatuji si, jak říkala, že kvůli charakteru srsti je to vlastně velmi nepraktické plemeno, protože se do ní zamotá každá větev, šiška, bodlák..., prostě všechno.
Tak jsem zase chytřejší.