Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Linda5

20.11.2022 10:01
Linda5

XXX.XXX.48.104

Mám rok a dva měsíce starého velššpringršpaněla. Má hladkou srst a na zádech se mi zdá krátká, podsadu pod srstí žádnou nevidím. Jde mi o to, jestli může chodit bez vestičky v mrazu, nebo je třeba ta záda trochu chránit. Doma je v teple, ven chodí 4x denně, chodí na dvě půlhodinové vycházky na vodítku a na dvě hodinové vycházky na volno po lese.

20.11.2022 11:05
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

Proč by měl jít z tepla do větru, vlhka holý?

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.11.2022 11:38

Linda5 napsal(a):
Mám rok a dva měsíce starého velššpringršpaněla. Má hladkou srst a na zádech se mi zdá krátká, podsadu pod srstí žádnou nevidím. Jde mi o to, jestli může chodit bez vestičky v mrazu, nebo je třeba ta záda trochu chránit. Doma je v teple, ven chodí 4x denně, chodí na dvě půlhodinové vycházky na vodítku a na dvě hodinové vycházky na volno po lese.

Já bych ho oblíkala.

Linda5

20.11.2022 13:06
Linda5

XXX.XXX.48.104

Děkuji za odpověď. Já myslela když je to lovecký pes který může být celoročně venku, že kabátek nepotřebuje. Taky že když v lese běhá, hodně se tím zahřeje, navíc se může někde za kabátek zachytit o větev.
Četla jsem, že psi s podsadou se nemají oblékat. Jestli mají velššpringršpanělé podsadu jsem nikde nenašla, ten můj ji zřejmě nemá. Nebo je to tím, že je ještě štěně a časem mu naroste?
Dávám mu vestičku na pomalejší vycházky na vodítku, na běhačku na poli a v lese ho neoblékám. Může to tak být? Chodíme do lesa i v dešti.

20.11.2022 13:16

Odpovím, jak je to u nás. Mám krátkosrstou kolii 16 měsíců, která bude mít sice docela hustou podsadu, ale nasazuje až někdy v průběhu zimy. Zatím má pořád letní srst, podsada nulanulanic. Pokud je navolno, je sucho a může si běhat, tak neoblékám. Oblékám tehdy, když prší a je těsně kolem nuly, když vím, že budeme někde dlouho čekat a pak samozřejmě ve velkých mrazech spojených s větrem. V současných teplotách kolem nuly si myslím, že se mladý zdravý pes zahřeje pohybem.

20.11.2022 15:19

Linda5 napsal(a):
Děkuji za odpověď. Já myslela když je to lovecký pes který může být celoročně venku, že kabátek nepotřebuje. Taky že když v lese běhá, hodně se tím zahřeje, navíc se může někde za kabátek zachytit o větev.
Četla jsem, že psi s podsadou se nemají oblékat. Jestli mají velššpringršpanělé podsadu jsem nikde nenašla, ten můj ji zřejmě nemá. Nebo je to tím, že je ještě štěně a časem mu naroste?
Dávám mu vestičku na pomalejší vycházky na vodítku, na běhačku na poli a v lese ho neoblékám. Může to tak být? Chodíme do lesa i v dešti.

Doma je v teple..., takže nenasrstí. Viz EmaEmailová.

20.11.2022 15:49
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Doma je v teple..., takže nenasrstí. Viz EmaEmailová.

Příliš složité.

20.11.2022 15:56

Pokud se mladý aktivní pes v pohybu neklepe, nemá ledové břicho... pak ho neoblékám. Oblékám psa v extrémním počasí (vichr, silný mráz), oblékám psa staršího (či nemocného). Oblékala bych psa, pokud by musel někde chvilku čekat...
Pokud ho strojíte na pomalejší procházku na vodítku a v lese je nahatý... myslím, že mu nic neschází

20.11.2022 16:00
janaa

XXX.XXX.174.242

Velšíka,dospělého,zdravého opravdu není potřeba oblékat. Pokud se hýbe,zima mu nebude,i když bydlí v bytě.

20.11.2022 16:12
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Odpovím, jak je to u nás. Mám krátkosrstou kolii 16 měsíců, která bude mít sice docela hustou podsadu, ale nasazuje až někdy v průběhu zimy. Zatím má pořád letní srst, podsada nulanulanic. Pokud je navolno, je sucho a může si běhat, tak neoblékám. Oblékám tehdy, když prší a je těsně kolem nuly, když vím, že budeme někde dlouho čekat a pak samozřejmě ve velkých mrazech spojených s větrem. V současných teplotách kolem nuly si myslím, že se mladý zdravý pes zahřeje pohybem.

Naprosto teď nehodnotím, kterýho psa oblíkat a kterýho ne...
jen taková poznámečka na okraj - při teplotách kolem nuly nebo i mírně nad nulou ruku v ruce s vysokou vlhkostí vzduchu je pocit zimy daleko větší a nároky na zahřívání vyšší než když je suchý mráz.
V podstatě je takové počasí u nás právě teď a ještě je k tomu nutno připočítat, že organismus se na zimu nestačil adaptovat. Když je stejné počasí v březnu, už pocit zimy není zdaleka takový.
Kdysi jsme se o tom bavili s vetkou - jednalo se teda o koně, ale to je fuk.
Shodli jsme se, že mokovlhkolezavý listopad a prosinec je, co se týče nároků na zahřívání, úplně nejhorší.

20.11.2022 16:23
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Já teda žádného psa neoblékala, ale první můj pes i třetí mají srst jako NO a opravdu nevypadají a nevypadali, že by jim byla zima, ale jasně, nikde s nimi nestojím, když je zima a jsou v pohybu. Dvojka teda by asi oblečení potřeboval, takhle jsem v zimě zkracovala procházky. V mrazu byly prostě kraťoučký.

20.11.2022 19:31
aluska

XXX.XXX.168.15

moje trpasličí jezevčíky, kteří bydlí doma a spí v posteli, bych oblíkla až někdy v -15 stupních

Linda5

21.11.2022 09:50
Linda5

XXX.XXX.48.104

Děkuji všem. Je to divočák, venku řádí, tak než budou velké mrazy asi oblékat vážně nepotřebuje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík