Štěňata Welššpringršpaněla

Prodám Velššpringršpaněla - CHS Stříbrná tůje prodá štěňátko Welššpringršp...
DohodouLinda5
XXX.XXX.48.104
Mám rok a dva měsíce starého velššpringršpaněla. Má hladkou srst a na zádech se mi zdá krátká, podsadu pod srstí žádnou nevidím. Jde mi o to, jestli může chodit bez vestičky v mrazu, nebo je třeba ta záda trochu chránit. Doma je v teple, ven chodí 4x denně, chodí na dvě půlhodinové vycházky na vodítku a na dvě hodinové vycházky na volno po lese.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Linda5
napsal(a):
Mám rok a dva měsíce starého velššpringršpaněla. Má hladkou srst a na zádech se mi zdá krátká, podsadu pod srstí žádnou nevidím. Jde mi o to, jestli může chodit bez vestičky v mrazu, nebo je třeba ta záda trochu chránit. Doma je v teple, ven chodí 4x denně, chodí na dvě půlhodinové vycházky na vodítku a na dvě hodinové vycházky na volno po lese.
Já bych ho oblíkala.
Linda5
XXX.XXX.48.104
Děkuji za odpověď. Já myslela když je to lovecký pes který může být celoročně venku, že kabátek nepotřebuje. Taky že když v lese běhá, hodně se tím zahřeje, navíc se může někde za kabátek zachytit o větev.
Četla jsem, že psi s podsadou se nemají oblékat. Jestli mají velššpringršpanělé podsadu jsem nikde nenašla, ten můj ji zřejmě nemá. Nebo je to tím, že je ještě štěně a časem mu naroste?
Dávám mu vestičku na pomalejší vycházky na vodítku, na běhačku na poli a v lese ho neoblékám. Může to tak být? Chodíme do lesa i v dešti.
Odpovím, jak je to u nás. Mám krátkosrstou kolii 16 měsíců, která bude mít sice docela hustou podsadu, ale nasazuje až někdy v průběhu zimy. Zatím má pořád letní srst, podsada nulanulanic. Pokud je navolno, je sucho a může si běhat, tak neoblékám. Oblékám tehdy, když prší a je těsně kolem nuly, když vím, že budeme někde dlouho čekat a pak samozřejmě ve velkých mrazech spojených s větrem. V současných teplotách kolem nuly si myslím, že se mladý zdravý pes zahřeje pohybem.
Linda5
napsal(a):
Děkuji za odpověď. Já myslela když je to lovecký pes který může být celoročně venku, že kabátek nepotřebuje. Taky že když v lese běhá, hodně se tím zahřeje, navíc se může někde za kabátek zachytit o větev.
Četla jsem, že psi s podsadou se nemají oblékat. Jestli mají velššpringršpanělé podsadu jsem nikde nenašla, ten můj ji zřejmě nemá. Nebo je to tím, že je ještě štěně a časem mu naroste?
Dávám mu vestičku na pomalejší vycházky na vodítku, na běhačku na poli a v lese ho neoblékám. Může to tak být? Chodíme do lesa i v dešti.
Doma je v teple..., takže nenasrstí. Viz EmaEmailová.
Pokud se mladý aktivní pes v pohybu neklepe, nemá ledové břicho... pak ho neoblékám. Oblékám psa v extrémním počasí (vichr, silný mráz), oblékám psa staršího (či nemocného). Oblékala bych psa, pokud by musel někde chvilku čekat...
Pokud ho strojíte na pomalejší procházku na vodítku a v lese je nahatý... myslím, že mu nic neschází
napsal(a):
Odpovím, jak je to u nás. Mám krátkosrstou kolii 16 měsíců, která bude mít sice docela hustou podsadu, ale nasazuje až někdy v průběhu zimy. Zatím má pořád letní srst, podsada nulanulanic. Pokud je navolno, je sucho a může si běhat, tak neoblékám. Oblékám tehdy, když prší a je těsně kolem nuly, když vím, že budeme někde dlouho čekat a pak samozřejmě ve velkých mrazech spojených s větrem. V současných teplotách kolem nuly si myslím, že se mladý zdravý pes zahřeje pohybem.
Naprosto teď nehodnotím, kterýho psa oblíkat a kterýho ne...
jen taková poznámečka na okraj - při teplotách kolem nuly nebo i mírně nad nulou ruku v ruce s vysokou vlhkostí vzduchu je pocit zimy daleko větší a nároky na zahřívání vyšší než když je suchý mráz.
V podstatě je takové počasí u nás právě teď a ještě je k tomu nutno připočítat, že organismus se na zimu nestačil adaptovat. Když je stejné počasí v březnu, už pocit zimy není zdaleka takový.
Kdysi jsme se o tom bavili s vetkou - jednalo se teda o koně, ale to je fuk.
Shodli jsme se, že mokovlhkolezavý listopad a prosinec je, co se týče nároků na zahřívání, úplně nejhorší.
Já teda žádného psa neoblékala, ale první můj pes i třetí mají srst jako NO a opravdu nevypadají a nevypadali, že by jim byla zima, ale jasně, nikde s nimi nestojím, když je zima a jsou v pohybu. Dvojka teda by asi oblečení potřeboval, takhle jsem v zimě zkracovala procházky. V mrazu byly prostě kraťoučký.
Linda5
XXX.XXX.48.104
Děkuji všem. Je to divočák, venku řádí, tak než budou velké mrazy asi oblékat vážně nepotřebuje.