Labrador štěňátka s PP

Prodám Labradorského retrívra - Máme volná krásná černá štěňátka LR s rodok...
25000 KčRex má 2.5 roku, přešla jsem teď na granule pro dospělé psy. Ale Rex je pořád hladový po těchto granulích a za 14dnu přibral 4kg. Když jsme měli granule pro štěňata tak mu stačila denní dávka plus masíčko (syrové) co dostal během vaření. Teď je bezedná studna. Je kastrovaný. Chci se zeptat... Vadilo by kdyby jsme se vrátili ke granulím pro štěňata? Děkuji za názory
Uživatel s deaktivovaným účtem
4 kg na 14 dni? to se muze cpat bez omezeni?
co za granule -konkretne- dostaval a dostava?
Ejmiška
XXX.XXX.203.208
Granule pro štěňata rozhodně NE! Kdyby to bylo jedno, asi se to nerozděluje.
V granulích pro štěňata jsou nadbytečné věci, co dospělý pes nepotřebuje, zatěžuje to ledviny. Tudíž si zaděláváte na pěkný problém se selháním ledvin. Jelikož budou filtrovat, filtrovat až..nakonec dofiltrují.
Ejmiška
napsal(a):
V granulích pro štěňata jsou nadbytečné věci, co dospělý pes nepotřebuje, zatěžuje to ledviny. Tudíž si zaděláváte na pěkný problém se selháním ledvin. Jelikož budou filtrovat, filtrovat až..nakonec dofiltrují.
hmm.. ne.
Ejmiška
napsal(a):
Ono to právě jedno je. Marketingový tah.
jedna moje doga přešla velmi brzy na dospělácké granule. Můj předchozí dogoun zase nikdy neopustil juniorky... A ani jeden nebyl rozhodně jen na granulích.
Důležitý je obsah jednotlivých složek a pak taky to, jak komu sednou. Granule (i negranule) se nedávkují podle hmotnosti, podle plemene, podle věku ani podle reklamy... ale podle potřeb konkrétního jedince.
Rex2020
napsal(a):
Brit care hypoalergenní
a jake prichute?
Promiň te, některé komentáře jsou úplně zbytečné a mimo mísu. Chtěla jsem od zkušených chovatelů znát názor zda je to jedno nebo, že se to časem úpravy. Nemá jen granule, dostává i maso, ale to mu pak dám min granuly. Ale nikdy nebyl tak hladový, co je teď když má granule pro dospělé psy. Prostě v noci hraboši v koši, což nikdy nedělal. Prostě ňůrá, co by ještě sežral. Budu muset navštívit veterinářku. Chtěla jsem i jiný tzv. pohled.
tak napiste, co konkretne zere /zral -a porovname to.
Rex2020
napsal(a):
Promiň te, některé komentáře jsou úplně zbytečné a mimo mísu. Chtěla jsem od zkušených chovatelů znát názor zda je to jedno nebo, že se to časem úpravy. Nemá jen granule, dostává i maso, ale to mu pak dám min granuly. Ale nikdy nebyl tak hladový, co je teď když má granule pro dospělé psy. Prostě v noci hraboši v koši, což nikdy nedělal. Prostě ňůrá, co by ještě sežral. Budu muset navštívit veterinářku. Chtěla jsem i jiný tzv. pohled.
Upraví.
Jiné pohledy jste dostala. Že doporučila veterinářka, nic neznamená. Kór. když ty granule prodává.
Foto by nebylo? Zdravotní problém vyloučen?
napsal(a):
https://sciencemag.cz/gen-pro-nenazradost-labradoru/
úvaha pěkná jen jak napsali
I když ještě zbývá potvrdit hypotézu přímo – podívat se na genom štěňat, která ještě neprošla výběrem na asistenční psy, a pak na jejich výsledky.
jen ve své úvaze zapomněli, že asistenční a vodící psi bývají ve štěněčím věku kastrováni
lupus4
napsal(a):
úvaha pěkná jen jak napsali
I když ještě zbývá potvrdit hypotézu přímo – podívat se na genom štěňat, která ještě neprošla výběrem na asistenční psy, a pak na jejich výsledky.
jen ve své úvaze zapomněli, že asistenční a vodící psi bývají ve štěněčím věku kastrováni
Jako fakt? Nerýpu, ptám se. Začnu se dívat, až asistenční psy potkám.
napsal(a):
Jako fakt? Nerýpu, ptám se. Začnu se dívat, až asistenční psy potkám.
ne všichni jsou kastrováni jako malá štěňata (ale jinde ve světě - hlavně za mořem ano), ale před "odchodem" do služby se kastrují i u nás. Ona taková háravka jako vodící fenka... a nebo asistent tělesně postiženého není asi úplně jednoduché.
janaa
napsal(a):
Ano,vodící,asistenční labrador - vykastrovaný, většinu času se pohybující krokem - jak to může dopadnout? na to nemusí mít gen Nevím tady v ČR o labíkovi,který by byl testován a vyšel by,byť jako přenašeč
.....na druhou stranu ještě jsem nepotkala vyloženě obezniho asistenčniho nebo slepeckeho psa.....a to máme navíc cvičák na společném pozemku s výcvikovým střediskem slepeckých psů....
napsal(a):
.....na druhou stranu ještě jsem nepotkala vyloženě obezniho asistenčniho nebo slepeckeho psa.....a to máme navíc cvičák na společném pozemku s výcvikovým střediskem slepeckých psů....
protože tam se ještě hýbou
k nám na Šumavu (do sousední chalupy) jezdí každý rok na týden skupinka nevidomých, někteří i s vodícími psy a tam není "akorát" ani jeden
max 1km procházka po cestě a trochu počuchat na zahradě a to je vše
lupus4
napsal(a):
protože tam se ještě hýbou
k nám na Šumavu (do sousední chalupy) jezdí každý rok na týden skupinka nevidomých, někteří i s vodícími psy a tam není "akorát" ani jeden
max 1km procházka po cestě a trochu počuchat na zahradě a to je vše
..to ano, ale ani na ulici jse neviděla vyloženě obezniho, že by mně to zarazilo.....ale he to jenom či jsem viděla já....
Proč hypoalergenní? Měl nějaký problém s trávením? Je na něco alergický? Vybrala bych podobné složení jako bylo jeho pro štěňata. Pokud mu navíc seděly, tak je možnost u nich i zůstat.
Hypoalergenní bych dávala pouze v případě problému a to bych šla spíše do FirstMate.
Plus jak je teď zima, tak tedy i ten můj má mnohem větší chuť k jídlu. Přes léto jsem byla nervózní, že moc nejí, teď ho spíše brzdím. :)
No, a té fotky se nedočkáme, takže mně přijde úplně zbytečný radit, navíc ještě při tak podaných informacích, ve kterých by se nevyznal ani sám pes.
napsal(a):
No, a té fotky se nedočkáme, takže mně přijde úplně zbytečný radit, navíc ještě při tak podaných informacích, ve kterých by se nevyznal ani sám pes.
Promiňte, ale mám i jinou práci, než sedět a sledovat, jestli už někdo reagoval. Naštěstí jsou tu už příspěvky, které mi stačí abych se rozhodla co dál. Jinak hypoalergenní máme protože nemůže lepek a kuřecí maso. Šlo mi o to získat informaci zda je opravdu důležité aby měl granule pro dospělého psa, anebo může mít granule pro štěňata. Děkuji všem za názory. A přeji hezké dny
Rex2020
napsal(a):
Promiňte, ale mám i jinou práci, než sedět a sledovat, jestli už někdo reagoval. Naštěstí jsou tu už příspěvky, které mi stačí abych se rozhodla co dál. Jinak hypoalergenní máme protože nemůže lepek a kuřecí maso. Šlo mi o to získat informaci zda je opravdu důležité aby měl granule pro dospělého psa, anebo může mít granule pro štěňata. Děkuji všem za názory. A přeji hezké dny
Ale Brit Care není hypoalergenní, sice nepíšete příchuť granulí, ale snad všechny obsahují minimálně kuřecí tuk. Platíte zbytečně peníze navíc ;)
napsal(a):
Ale Brit Care není hypoalergenní, sice nepíšete příchuť granulí, ale snad všechny obsahují minimálně kuřecí tuk. Platíte zbytečně peníze navíc ;)
Co jsem koukala na tu řadu sensitive, tak sice obsahuje kuřecí tuk, ale udávají nějakou speciální úpravu, díky čemuž prý nevadí ani psovi s alergií na kuře.