Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

SlavkaB.K.

5.12.2022 17:51
SlavkaB.K.

XXX.XXX.94.125

Dobrý den, mám otázku, mám shibu, uz mu jsou 3 roky. Ale zajímá mě, když slysi petardy tak utíká ke dveřím knuci a skraba na ně, je strašně nevrlej už nevím co dělat je to zprominutim na palici 🤦‍♀️ může mi někdo nějak poradit?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.12.2022 19:59

Pejsek má stres a bojí se. Zkuste šibákovi podat něco z těchto přípravků: Aptus Relax, Alavis Calming nebo Zylkene. Nejde o sedativa, jen se pes hodí trochu do klidu. Začněte s podáváním už teď, na Silvestra bude hůř. Doma mu vytvořte nějakou "noru", temné místo, pelíšek do klece/kennelky, kam se bude moci schovávat a ne lítat ke dveřím. A pozor i venku, ať se nelekne a nezdrhne, pitomé období petard nastává.

5.12.2022 22:19

Od 3 let věku se ten můj bojí petard a ohňostrojů, i když bouchne na kraji Prahy a já v podstatě nic neslyším. A to mám sluch extrémně dobrý. U nás je to v podstatě 2 týdny od Vánoc, takže venčení smrt. Panika, nečůráme, nekadíme, nevnímáme. Za ty roky jsem s tím nebyla schopna nic udělat. Naštěstí doma je až nepochopitelný klid. Na Silvestra máme pod okny bojovou linii (vedle Staromáku), půlnoc drnčí okna a kontinuální rachot 70 dB i víc. A co ten můj posera a panikář? Všechno prospí, max. se protáhne a ještě si u toho slastně vzdychne. Prostě doma je doma a tam evidentně nic nehrozí. Jinak je to docela pohodový pes, s přehledem probourává davy v Karlovce, uřvaní opilci ho nerozhodí, když o něj někdo zakopne, tak je mu to fuk. Autista má prostě trasu a cíl - odevzdání bobku ve Zlaté si nenechá vzít. Zařve vedle něj něco od IZS, já dostanu infarkt a on nic. Takže na Silvestra odpo na trénink za Prahu, aby se pořádně unavil, a 2 dny bezezbytková dieta - čistá svalovina, žádná vláknina ani kosti. U nás s tím nic víc udělat nejde, pokud zůstávám doma.

6.12.2022 19:02
Argie

XXX.XXX.252.72

Se strachem z petard a ohňostrojů sem si s prvním psem zažil spoustu, obzvlášť když jeho první zkušenost se zábavní pyrotechnikou bylo odpálení kompaktu několik desítek metrů přímo před ním. Tohoto strachu se už nikdy nezbavil. U druhého psa jsem se na oslavy nového roku připravoval už od jara a od štěněte. Vzal jsem s sebou na procházku bouchaci kuličky, fontány, malý i velký petardy a intenzitu jsem pomalu podle jeho reakce stupnoval. Dnes není problém se o Silvestrovské noci procházet městem aniž by pes na delobuchy reagoval. Ovšem je na toto potřeba psa od útlého věku připravovat a taky by neměl být příliš bojácný a senzitivni na zvuk. Pokud pes při zvuku pyrotechniky naprosto zmatkuje a ztrácí nad sebou kontrolu, obávám se že už s tim příliš nenadelate.

6.12.2022 22:08

Argie napsal(a):
Se strachem z petard a ohňostrojů sem si s prvním psem zažil spoustu, obzvlášť když jeho první zkušenost se zábavní pyrotechnikou bylo odpálení kompaktu několik desítek metrů přímo před ním. Tohoto strachu se už nikdy nezbavil. U druhého psa jsem se na oslavy nového roku připravoval už od jara a od štěněte. Vzal jsem s sebou na procházku bouchaci kuličky, fontány, malý i velký petardy a intenzitu jsem pomalu podle jeho reakce stupnoval. Dnes není problém se o Silvestrovské noci procházet městem aniž by pes na delobuchy reagoval. Ovšem je na toto potřeba psa od útlého věku připravovat a taky by neměl být příliš bojácný a senzitivni na zvuk. Pokud pes při zvuku pyrotechniky naprosto zmatkuje a ztrácí nad sebou kontrolu, obávám se že už s tim příliš nenadelate.

Když vedle nás nějaký idiot... hodí dělbuch, tak to s tím mým ani nehne. Ale jakmile nevidí zdroj, tak končíme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík