Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.12.2022 08:52

Dobrý den,
tak nakonec jsem zvážil své možnosti a k fence bišonka jsem pořídil štěňátko havanského psíka. Skvěle si sedli, malej dokonce v této dvojici asi brzy začne šéfovat. Je pár věcí, na které bych se prosím rád zeptal.
1. Prvního bišonka jsem kupoval v srpnu a tedy bylo vše ok. Teď, když je venku pod nulou a prcek nemá ani kilo a podsadu, tak se vždy z venčení vracíme a malej se trochu klepe. Venčím á2 hodiny, sice jen 5 minut, ale malému je přesto zima.Nechci mu á2h natahovat obleček, hlavně kvůli jeho stresu. Když jdeme ven na delší chvíli, kvůli socializaci, tak mu obleček natáhnu a dám ho navíc do kabele s dekou a stejně se po půl hodiny klepe zimou. Co si myslíte naučit ho na podložku a na ven až se trochu oteplí, aby to neodskákal zdravím nebo takto pokračovat dále?
2. Další věcí je, a teď to bude vypadat velice zvláštně, jak se ho snažím naučit s pamlskem dělat potřebu ven já to prostě nepoznám, kdy zrovna čůrá. On se pouze zastaví, bez jakékoliv změny pozice těla, za 3 sekundy je hotovo, problém je, že se za venčení takto zastaví cca 30x...a já nevím ve který moment mám chválit. Snažím se ho postavit na sníh, abych to poznal, ale už ho u nás moc není Ještě jednou se omlouvám za blbý dotaz, ale řešili jste to někdy?
3. S loužičkami je celkově problém, protože on je jich schopen udělat 10 za hodinu a to bez jakéhokoliv předchozího signálu, takže se 3x netrefime a pouze v jednom případě ze 4 valíme ven.

Omlouvám se za hloupé dotazy, ale vím, že u první fenečky jsem udělal některé chyby a nechci je opakovat. Předem díky za odpovědi!!!

6.12.2022 10:16
Doron

XXX.XXX.16.253

Jestli takhle pořád učůrává, může být nastydlý(možná močový měchýř). Deset loužicek za hodinu je opravdu moc.Vzala bych ho k vetovi.

6.12.2022 10:32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,
tak nakonec jsem zvážil své možnosti a k fence bišonka jsem pořídil štěňátko havanského psíka. Skvěle si sedli, malej dokonce v této dvojici asi brzy začne šéfovat. Je pár věcí, na které bych se prosím rád zeptal.
1. Prvního bišonka jsem kupoval v srpnu a tedy bylo vše ok. Teď, když je venku pod nulou a prcek nemá ani kilo a podsadu, tak se vždy z venčení vracíme a malej se trochu klepe. Venčím á2 hodiny, sice jen 5 minut, ale malému je přesto zima.Nechci mu á2h natahovat obleček, hlavně kvůli jeho stresu. Když jdeme ven na delší chvíli, kvůli socializaci, tak mu obleček natáhnu a dám ho navíc do kabele s dekou a stejně se po půl hodiny klepe zimou. Co si myslíte naučit ho na podložku a na ven až se trochu oteplí, aby to neodskákal zdravím nebo takto pokračovat dále?
2. Další věcí je, a teď to bude vypadat velice zvláštně, jak se ho snažím naučit s pamlskem dělat potřebu ven já to prostě nepoznám, kdy zrovna čůrá. On se pouze zastaví, bez jakékoliv změny pozice těla, za 3 sekundy je hotovo, problém je, že se za venčení takto zastaví cca 30x...a já nevím ve který moment mám chválit. Snažím se ho postavit na sníh, abych to poznal, ale už ho u nás moc není Ještě jednou se omlouvám za blbý dotaz, ale řešili jste to někdy?
3. S loužičkami je celkově problém, protože on je jich schopen udělat 10 za hodinu a to bez jakéhokoliv předchozího signálu, takže se 3x netrefime a pouze v jednom případě ze 4 valíme ven.

Omlouvám se za hloupé dotazy, ale vím, že u první fenečky jsem udělal některé chyby a nechci je opakovat. Předem díky za odpovědi!!!

1) Veterinář.
2) Neučte na podložku.

6.12.2022 10:43

Napadla mě vychytávka - štěně navlékněte do obyčejného tenkého látkového psího postroje, na postroj přišijte placku suchého zipu. Zespodu dečky přišijte placku protikusu suchého zipu (samozřejmě na psa žmolky, na dečku háčky, aby se vám pes nepřiháčkoval ke kanapi) a před venčením dečku na psa plácněte. Bude šikovné mít taky suchý zip pod břichem, aby dečka nepodfoukla. Ale asi to není zásadní, hlavní budou záda a boky.

Zkušenější určitě vyjádří svůj názor, zda by to mohlo fungovat.

No a samozřejmě veterinář.

Změřte si i teplotu doma u podlahy, zda mu to vůbec stačí. Vám může přijít, že v úrovni hlavy a rukou je to ok, ale teplo se drží nahoře, místnost se ohřívá odshora. Možná mu budete muset jednu místnost přihřát a nebo dát nějaký starý koberec na podlahu (na skládce by se mohlo něco najít po podzimních úklidech, co nebude škoda počůrat), aby nezáblo odspodu. Případně holt obleček i na doma (naven další vrstvu). A/nebo topnou dečku.

6.12.2022 10:53
assil

XXX.XXX.121.3

S tím čůráním, ono je to u malých štěňat fakt blbě poznat, zvlášť u těch malých. Ono se jen tak trochu prohnou v zádech, zkuste to vysledovat.
Obleček asi taky záleží jaký, bych pořídila určitě nějaký softshell s fleesem, co nejen zahřeje, ale ani neprofoukne. Vídám občas psy ve svetříkách a to je podle mě obleček na houby.

6.12.2022 11:00

- naučit na obleček, po dobrém, zkus klikr trénink
to bys mohl zvládnout během jednoho dne
- moc nechápu venčení v kabele
musí hezky nožičkama po zemi
a samozřejmě venčit venku
i když to nepoznáš
- pokud se po půl hodině klepe (když běhá?), tak běž na minut dvacet
- i mé štěně pyrenejáka čuralo klidně 10x za hodinu a jen se na to tak lehce pozastavil, v běhu
byl zdráv (čímž neříkám, abys nechodil k vetovi, klidně prcek nachlazen být může)
štelovat se na potřebu začal tak ve 3.-4. měsíci (už zvedal nohu)

trpělivost

6.12.2022 12:30

Díky moc všem za rady. Pravda je, že máme svetřík, takže dokoupím fleecovku. Ono nechci propásnout teď to období socializace, takže včera jsem ho vzal např. v kabeli na Mikulášskou slavnost, byl ve svetru, zabalený v dece a kabele a přesto se pak klepal. On je opravdu ještě mrňous (má cca 9 týdnů), beru ho už ven, protože doma je už opravdu suverénní a jistý. K veterináři zajdu, tento problém mě nenapadl, protože, paní chovatelka mi řekla, že pejsci (na rozdíl od fenek) čůrají častěji a méně, takž jsem to bral jako fakt. Podložce se snažím vyhnout, protože pak bych ho stejně musel znovu přeučovat (a ještě obtížněji).

6.12.2022 12:39
assil

XXX.XXX.121.3

Díky moc všem za rady. Pravda je, že máme svetřík, takže dokoupím fleecovku. Ono nechci propásnout teď to období socializace, takže včera jsem ho vzal např. v kabeli na Mikulášskou slavnost, byl ve svetru, zabalený v dece a kabele a přesto se pak klepal. On je opravdu ještě mrňous (má cca 9 týdnů), beru ho už ven, protože doma je už opravdu suverénní a jistý. K veterináři zajdu, tento problém mě nenapadl, protože, paní chovatelka mi řekla, že pejsci (na rozdíl od fenek) čůrají častěji a méně, takž jsem to bral jako fakt. Podložce se snažím vyhnout, protože pak bych ho stejně musel znovu přeučovat (a ještě obtížněji).

Můžete vzít fleece se šusťákem, když není zvyklý, snadnějc se to oblíká než tužší softshell, ale taky to nepromokne a neprofoukne. A hledejte se zapínáním na suchý zip, pak to stačí na psa jen v podstatě připlácnout, dá se sehnat i se sucháčem na břiše i na hrudi a nemusí tam pes ani provlíkat nohu. Svetr je v tomhle vlhkým počasí fakt na nic, navlhne i profoukne.

6.12.2022 12:39
tetrivek

XXX.XXX.235.251

V loňském roce jsme si před Vánoci přivezli fenku hladkosrstého jezevčíka. Od prvního dne jsme s ní běhali ven za každého počasí, v jakémkoliv oblečení. Aby se učila čistotnosti. Třeba když se štěně vzbudí, po hře, po jídle. Vím že v bytě bez zahrady je to složitější. Obleček měla asi Trixie. Šel snadno nandat a sundat. Byl to šusťák s flaušem.
Teď tady spokojeně spinká v pelíšku, trochu si pochrupuje. Až se vzbudí, sama si u dveří štěkne, nandáme obleček a běží ven. Není to typický gaučák, ale ostrý lovecký pes. Od jara do podzimu má svou zateplenou boudu. Ale v zimě si užívá doma. Chce to hlavně trpělivost, rychlost a pochvalu. Za pár měsíců bude líp.

6.12.2022 12:50

Já bych teda dvouměsíční štěně nervala "socializovat" do chumlu lidí a hluku.

Vzala bych ho socializovat na procházku s tou bišonkou, ať mu ona ukáže, co je fajn. Jestli je ona zvyklá na nějaké mazlení od příbuzných dětí, sousedů, na hřišti, vemte je v klidnější dobu tam, a může se pomalu učit, že cizí lidi jsou fajn a že nějaký ten ruch okolo neznamená žádnou hrůzu. Nechte ho si situaci trochu ovládat - pokud pes řekne, že je to na něj moc (odejde), nechte ho, končit se má v nejlepším, aby se nezprudil. Totéž s cizími pejsky, jestli bišona má nějaké odpovídající kamarády, tak seznamovat primárně s nimi a v kontrolovaném prostředí (tedy druhý páníček si svého pejska taky hlídá, aby štěněti neublížil třeba neopatrností a zase, když řekne štěně, že stačí, tak se jdeme věnovat něčemu jinému).

Ale klidně bych na to ještě nějaký měsíc počkala. Hlavně až bude mít trochu termoregulaci. Zatím se u vás teprve rozkoukává, má co dělat, aby si zvyknul na režim doma, já bych mu toho víc na bedra zatím nekladla.

6.12.2022 13:00
Terven

XXX.XXX.110.191

assil napsal(a):
Můžete vzít fleece se šusťákem, když není zvyklý, snadnějc se to oblíká než tužší softshell, ale taky to nepromokne a neprofoukne. A hledejte se zapínáním na suchý zip, pak to stačí na psa jen v podstatě připlácnout, dá se sehnat i se sucháčem na břiše i na hrudi a nemusí tam pes ani provlíkat nohu. Svetr je v tomhle vlhkým počasí fakt na nic, navlhne i profoukne.

Já mám za sebou celkem vydatnou anabázi hledání toho správnýho psího oblečení - ne, že bych si v tom tak libovala, ale mám psy, pro který je to nutnost, pokud chceme v zimě venčit víc než jenom na čůrání kolem bloku.
Sucháčům bych se po zkušenosti vyhnula obloukem a ne nadarmo je špičkoví výrobci funkčního psího oblečení vůbec nepoužívají. Sucháče se zanášejí chlupy a bordýlkem, po celkem krátké době používání byly věčně rozepnuté, odpárávaly se - mám psy, kteří lezou cestou necestou.
Za mě je úplně TOP tahle mikina, fakt dobrá koupě, ani chvíli nelituju.
https://www.zrimskerise.cz/mikiny/jumppa-pomppa/?parameterValueId=1860&gclid=Cj0KCQiA7bucBhCeARIsAIOwr-93ZZSJYSSFWDC56MAvAD41pX8uy004RspPDtEYERdUATxZGqTpr5UaAoJrEALw_wcB

není to bohužel do deště, to je jediný mínus. Ale má to sportovní střih a malýmu chlupatýmu smetákovi to celkem dlouho udrží břicho v suchu. Oblíkání je přes hlavu, pro nezvyklýho pejska to může být problém, ale chce to jenom trochu cviku a oblečení i svlečení je otázka několika vteřin.
Upřímně - jsem přesvědčená, že na oblíkání si zvykne každej pejsek, pokud na něj majitel jde po dobrým a pomalu a navrch to ještě proloží odměnama.
Nejhorší postup je "honit, lapit a znásilnit", tím si člověk může na dlouhou dobu zadělat na problém.
Pokud pes nemá s oblíkáním žádnou blbou zkušenost, chce to fakt jenom trpělivost a klidnej přístup. Kdejaká babka chodí s oblečeným psem, aniž by byla zkušená výcvikářka

Samozřejmě, na rostoucí štěňátko je mikina z odkazu drahá, to spíš do budoucna.
Neprofouknutelný a nepropršitelný materiály taky máme, na pinčovou už je teď mikina málo ale Vikina, což by se dalo říct, že je takovej havanoid, v ní tráví většinu zimní sezóny

6.12.2022 13:04

Ono by to štěně ten obleček nemělo na věčnost. Však překotně poroste, za dva měsíce se bude muset kupovat něco většího. Taky asi nepoleze cestou necestou. Na naučení bude sucháč fajn a na trvalo se pak dá pořídit něco sofistikovanějšího

6.12.2022 13:10
Terven

XXX.XXX.110.191

Ono by to štěně ten obleček nemělo na věčnost. Však překotně poroste, za dva měsíce se bude muset kupovat něco většího. Taky asi nepoleze cestou necestou. Na naučení bude sucháč fajn a na trvalo se pak dá pořídit něco sofistikovanějšího

Jojo, píšu, že do budoucna...
Jinak, dobrá skupina, pro ty, co mají fb, je Canicrossová tržnice. Název možná trochu zavádí, ale dá se tam sehnat fůra psího oblečení z druhý ruky, nejenom na canicross.

6.12.2022 14:14
aluska

XXX.XXX.197.205

Já se budu opakovat, když jsem si přivezla začátkem března štěně jezevčíka, ustřižený rukáv ze starý mikiny stačil než mrňous povyrostl a oteplilo se

6.12.2022 14:37

alusko, a ten váš ho měl nonstop a nebo jste nandavali a sundavali?

6.12.2022 14:42
aluska

XXX.XXX.197.205

alusko, a ten váš ho měl nonstop a nebo jste nandavali a sundavali?

jenom když jsme šli na zahradu nadýl, napřed jsem ho vynesla vyčurat a pak jsem mu to navlíkla. On se mnou chodil první 2 měsíce do kanclu a tam je teplo

6.12.2022 20:40

Terven napsal(a):
Já mám za sebou celkem vydatnou anabázi hledání toho správnýho psího oblečení - ne, že bych si v tom tak libovala, ale mám psy, pro který je to nutnost, pokud chceme v zimě venčit víc než jenom na čůrání kolem bloku.
Sucháčům bych se po zkušenosti vyhnula obloukem a ne nadarmo je špičkoví výrobci funkčního psího oblečení vůbec nepoužívají. Sucháče se zanášejí chlupy a bordýlkem, po celkem krátké době používání byly věčně rozepnuté, odpárávaly se - mám psy, kteří lezou cestou necestou.
Za mě je úplně TOP tahle mikina, fakt dobrá koupě, ani chvíli nelituju.
https://www.zrimskerise.cz/mikiny/jumppa-pomppa/?parameterValueId=1860&gclid=Cj0KCQiA7bucBhCeARIsAIOwr-93ZZSJYSSFWDC56MAvAD41pX8uy004RspPDtEYERdUATxZGqTpr5UaAoJrEALw_wcB

není to bohužel do deště, to je jediný mínus. Ale má to sportovní střih a malýmu chlupatýmu smetákovi to celkem dlouho udrží břicho v suchu. Oblíkání je přes hlavu, pro nezvyklýho pejska to může být problém, ale chce to jenom trochu cviku a oblečení i svlečení je otázka několika vteřin.
Upřímně - jsem přesvědčená, že na oblíkání si zvykne každej pejsek, pokud na něj majitel jde po dobrým a pomalu a navrch to ještě proloží odměnama.
Nejhorší postup je "honit, lapit a znásilnit", tím si člověk může na dlouhou dobu zadělat na problém.
Pokud pes nemá s oblíkáním žádnou blbou zkušenost, chce to fakt jenom trpělivost a klidnej přístup. Kdejaká babka chodí s oblečeným psem, aniž by byla zkušená výcvikářka

Samozřejmě, na rostoucí štěňátko je mikina z odkazu drahá, to spíš do budoucna.
Neprofouknutelný a nepropršitelný materiály taky máme, na pinčovou už je teď mikina málo ale Vikina, což by se dalo říct, že je takovej havanoid, v ní tráví většinu zimní sezóny

Terven, jakou mate prosim velikost? 44?

A nejaky konkretni tip na mepromokavou bundu?

Dekuji

6.12.2022 20:41

aluska napsal(a):
jenom když jsme šli na zahradu nadýl, napřed jsem ho vynesla vyčurat a pak jsem mu to navlíkla. On se mnou chodil první 2 měsíce do kanclu a tam je teplo

To je miláček

6.12.2022 21:07
Terven

XXX.XXX.110.191

Terven, jakou mate prosim velikost? 44?

A nejaky konkretni tip na mepromokavou bundu?

Dekuji

Mikina je velikost 37, ale to je u každýho výrobce jinak.
44 u týhle mikiny bych tipla tak na bígla
Teď koukám, že jsem dala odkaz na divnej eshop, kupuju u Mush GO, tady je lepší přehled velikostí
https://www.mushgo.cz/pomppa-svetr-jumppa_z9869/

Ale aby bylo jasno, nemám havaňáka , i když 9 z 10 lidí to tipuje
je to mix jezevčíka a shih tzu a pokud by měla o třetinu kratší záda, havaňák by to v podstatě byl
Ta mikina třicet sedmička by asi na havaňáka byla, jí je trochu kratší, nedosahuje až k ocasu. Ale o číslo větší (40) už jí zas byla volná pod břichem a tahle mikina je super právě proto, že je tak přiléhavá.

Nepromokavá bunda - to je otázka...
máme třeba tyhle - to je taková zateplená pláštěnka, neproprší a pes, kterej není extra zmrzlík, si s ní vystačí po celou zimu.
https://www.mushgo.cz/pomppa-plastenka-zateplena-kevyt_z9872/
Pro mě má veliký mínus - nemá otvor na postroj, jde jenom s obojkem. A pak nemá gumičky kolem zadních nohou, takže se jedné z fen při divokých kreacích občas přetáčí.
Prozkoumejte eshop Mush GO - záleží, jestli chcete vysloveně pláštěnku anebo spíš zimní bundu. Vždycky je to o nějakým kompromisu - ty nejteplejší bundičky nejsou nepromokavý, za různě dlouhou dobu proprší. Dámy z eshopu jsou odbornice, vždycky mi dobře poradily.

6.12.2022 22:20

Terven napsal(a):
Mikina je velikost 37, ale to je u každýho výrobce jinak.
44 u týhle mikiny bych tipla tak na bígla
Teď koukám, že jsem dala odkaz na divnej eshop, kupuju u Mush GO, tady je lepší přehled velikostí
https://www.mushgo.cz/pomppa-svetr-jumppa_z9869/

Ale aby bylo jasno, nemám havaňáka , i když 9 z 10 lidí to tipuje
je to mix jezevčíka a shih tzu a pokud by měla o třetinu kratší záda, havaňák by to v podstatě byl
Ta mikina třicet sedmička by asi na havaňáka byla, jí je trochu kratší, nedosahuje až k ocasu. Ale o číslo větší (40) už jí zas byla volná pod břichem a tahle mikina je super právě proto, že je tak přiléhavá.

Nepromokavá bunda - to je otázka...
máme třeba tyhle - to je taková zateplená pláštěnka, neproprší a pes, kterej není extra zmrzlík, si s ní vystačí po celou zimu.
https://www.mushgo.cz/pomppa-plastenka-zateplena-kevyt_z9872/
Pro mě má veliký mínus - nemá otvor na postroj, jde jenom s obojkem. A pak nemá gumičky kolem zadních nohou, takže se jedné z fen při divokých kreacích občas přetáčí.
Prozkoumejte eshop Mush GO - záleží, jestli chcete vysloveně pláštěnku anebo spíš zimní bundu. Vždycky je to o nějakým kompromisu - ty nejteplejší bundičky nejsou nepromokavý, za různě dlouhou dobu proprší. Dámy z eshopu jsou odbornice, vždycky mi dobře poradily.

Dekuji :)

Ty ceny jsou tedy masakr, ale ta znacka vypada velmi kvalitne a funkcne. Asi bude mit Tapka bohateho jeziska. Ona taky neni havanak, my ji tak jenom rikame. Nejradeji bych pro ni koupila zimni bundu, nema podsadu, ale pisou na tom eshopu, ze to muze byt pro male pejsky zbytecne tezke. Tak zkusim mikinu v kombinaci s plastenkou, bude to aspon variabilnejsi. Barvy jsou tedy super, pes bude lip oblecenej, nez ja. Na obojek je zvykla, postroj nepouzivame, takze neni co resit. Gumicky kdyztak prisiju.

Ja uz jsem jednu bundu vracela, spatne jsem to namerila a vypadavaly ji z ni predni nozky. Mam pocit, ze tim travim vic casu, nez je zdravo. Cas jsou penize.

Kazdopadne moc dekuji za radu!

7.12.2022 01:56
fikovnice

XXX.XXX.63.57

aluska napsal(a):

Ten je boží!!!

8.12.2022 10:53

Díky za rady, já zkusím něco ušít z fleesovky hlavně na bříško, aby se to rychle oblékalo . Musím říct, že strašně bojuji s tím čůráním, ale i kakáním. Na veterínu jdeme pro jistotu dnes, ale myslím, že to nic nebude (jinak je OK a v noci chodí čůrat 3x). I to vyprazdňování stolice je nějak častěji než u našeho prvního pejska, venku se krásně vykaká, já ho pochválím, dostane odměnu a za 10 minut dotlačí zbytek doma. Navíc, jsem vypozoroval, že teď v zimě ho vynesu ven se vyčůrat, jsme tam 5 minut, on čuchá, rozhlíží se, říkám si, že tedy teď nic, ale jakmile ho vezmu do tepla, tak to vypustí s plnou parádou doma. Navíc, jak jsem psal, to ani nejsem schopen poznat, protože, on nedává nic najevo a v těch chlupech to nejde poznat. Jsem úplně bezradný, protože nevím kde a jak s tou výchovou začít.

9.12.2022 21:24

Dobrý večer,
prosím Vás ještě o radu. Dnes máme pejska 6. den (vím, že je to ještě brzy) a má 9 týdnů a 1 den. Byl jsem u veterináře, který neshledal příznaky infekce, v pondělí ještě jdeme dát moč na rozbor, ale zdá se vše OK. Dnes od od rána cca za 8 hodin prcek vyprodukoval 17 loužiček a 5 bobků. Po každé hře, po probuzení, žrádle, pití se snažím venčit, ale při takovém množství nemám úspěšnost ani 50 %. Mám pocit, že v zimě se mu moc ven nechce a raději si to nechává na domu a na teplo. Pokud se povede velice chválím, pokud ne, tak to mlčky přecházím. Myslíte, že je to nezralostí močového měchýře nebo mám pátrat po event nějakých jiných chorobách močového ústrojí? Jinak pejsek papká krásně, i viditelně vyrostl, má 1,7 kg, jen se vůbec nešetří ve žrádle. Svoje porce okamžitě zbouchá a chodí do misky i na "dospělácký žrádlo" druhé fenečky. S tím prosím souvisí moje druhá otázka. Mám ho ve žrádle omezovat a dodržovat krmné dávky, Nebo mu v takto malém v věku prostě dopřát co potřebuje? Předem všem díky za odpovědi, za trpělivost a přeji všem krásný Advent.

10.12.2022 11:43

"Mám ho ve žrádle omezovat a dodržovat krmné dávky"
krmná dávka uváděná výrobci je vždy pouze doporučená
musí se řídit potřebami konkrétního jedince, což se projeví kondicí psa (hubený-akorát-tlustý) živý, skleslý.. a případnými růstovými problémy= řiď se tímto (a není to jen o kvantitě, ale také kvalitě potravy)

co se týká vyměšování, přestala bych ty louže počítat (mé štěně fungovalo jako průtokáč ), ale uč ho venčit se venku jak jen dokážeš. Tohle chce trpělivost, trpělivost a zase trpělivost. A to ne v řádů dnů, ale týdnů a u některých i měsíců.

10.12.2022 17:35

"Mám ho ve žrádle omezovat a dodržovat krmné dávky"
krmná dávka uváděná výrobci je vždy pouze doporučená
musí se řídit potřebami konkrétního jedince, což se projeví kondicí psa (hubený-akorát-tlustý) živý, skleslý.. a případnými růstovými problémy= řiď se tímto (a není to jen o kvantitě, ale také kvalitě potravy)

co se týká vyměšování, přestala bych ty louže počítat (mé štěně fungovalo jako průtokáč ), ale uč ho venčit se venku jak jen dokážeš. Tohle chce trpělivost, trpělivost a zase trpělivost. A to ne v řádů dnů, ale týdnů a u některých i měsíců.

Díky moc. Mě nejde o počet těch loužiček, pouze mám strach, aby byl malej v pořádku. Jinak mu budu dávat kolik žrádla bude chtít, spíše roste, tlustý není, takže ho nebudu omezovat. Spíš zírám jak vylíže svoji misku a valí do misky druhého psa. To už ho krotím, nicméně, dnes ho poprvé naše větší fenečka usměrnila, takže zakňučel a běžel se za námi schovat. Ještě jednou moc díky.

10.12.2022 17:39
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Tak asi potřebuje víc nebo kvalitnější,
když mu to nestačí.
Přemýšlela bych tímhle směrem
a ne mimino omezovat krmením + .

Přidejte reakci

Přidat smajlík