Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.12.2022 17:48
Loveyou

XXX.XXX.101.243

Dobrý den můžete mi poradit prosím mam 2 měsíční štěně ale ještě venku nečural ani nekadil jen stojí a utika spatky ke dveřím nechce ani chodit jsme venku i 30 minut a nevyčura se jakmile přijde domů hnet si sedne a čura.
Jde ven po hraní po jídle a ani to snim nehne ....

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.12.2022 18:01

vydržet a prostě být venku a být venku. dokud se to venku neokouká natolik, aby tam šlo i čůrat.

6.12.2022 18:09

Loveyou napsal(a):
Dobrý den můžete mi poradit prosím mam 2 měsíční štěně ale ještě venku nečural ani nekadil jen stojí a utika spatky ke dveřím nechce ani chodit jsme venku i 30 minut a nevyčura se jakmile přijde domů hnet si sedne a čura.
Jde ven po hraní po jídle a ani to snim nehne ....

Stává se, některá štěňátka se opravdu raději vyvenčí ve známém prostředí, což je ve vašem případě byt, než na "cizím území".
Štěňátko prostě poponeste dál od dveří a v rámci venčení určitě alespoň teď ze začátku na stejné místo. Prostě tak, aby se z toho místa stalo známé a bezpečné a taky se z něj stane tak trochu nudné místo. Se štěndem si nebudu hrát,..ale budu ho spíš"posílat", povzbuzovat, aby se vyčůralo. A potom teprve pochvala, eventuelně pamlsek a prostě šikulka a teď jdeme blbnout....
Pokud si hned doma dřepne a čůrá, tak už s tím defakto počítáte, takže se ani nezouváte, jen položíte štěně a hned při náznaku přidřepnutí popadnout a tradá zase ven.
A nebojte, buďte trpěliví, nevzdávejte to, ono až se štěndo v novém domově rozkouká, až mu venčící plácek zevšední, tak se to nakonec povede.

6.12.2022 19:27
impact

XXX.XXX.17.89

K výše řečenému ještě může pomoci i to, že doma loužičku utřete hadrem a ten pak venku položíte do trávy. Bude si myslet, že už tam čůral.

6.12.2022 19:38
Lily2

XXX.XXX.133.234

Sledovat štěně a chodit pravidelně každou chvíli ven. Nemusíte tam být dlouho. Radši chodit častěji. Po každém jídle, pití, hraní. Sledovat, kdy už to na štěně jde (očuchává okolí, motá se, dřepá si).

Měla jsem pocit, že se to moje štěně nikdy nenaučí, ale netrestala jsem, vydržela jsem a huráá dnes je doma 100 procentní. :) Takže stačí jen trpělivost a čas. :)

6.12.2022 21:13
Loveyou

XXX.XXX.101.243

On prave ani na tu trávu jit nechce tak ho vezmu do náruče položím a v zapeti utika hnet ke dveřím skousela jsem jit i jinam ale jen stojí a knuči ani neočuchava mam strach že si zvykl čůrat v bytě že se to nenaučí .... zkoušíme pořád ale on to prostě drží a doma to pusti

6.12.2022 22:59
Přezdívka00010

XXX.XXX.14.119

Podobně na tom bylo naše štěně, byl z nového prostředí vyjukaný, kde čeho se bál, utíkal hned domů. Takže jsem ho musela vzít do náruče a odnést tak daleko, aby už nevěděl, kudy zpátky (cca 200-300 m od domu) na klidné místo, kde ho nic nerušilo a tam jsme se potloukali, dokud nevykonal potřebu. Pak velká pochvala. Takhle jsme to opakovali, dokud se venku neuvolnil, a pak už jen pozitivně upevňovali venčení venku. Hlavně ho doma neučte čůrat na pleny a ono se to zlomí.

6.12.2022 23:34

Loveyou napsal(a):
On prave ani na tu trávu jit nechce tak ho vezmu do náruče položím a v zapeti utika hnet ke dveřím skousela jsem jit i jinam ale jen stojí a knuči ani neočuchava mam strach že si zvykl čůrat v bytě že se to nenaučí .... zkoušíme pořád ale on to prostě drží a doma to pusti

Zkoušejte, buďte trpěliví a neházejte flintu do žita. Ono jsou štěňata, co prakticky druhý den, co si je přivezete, tak čůrají venku na povel. A pak jsou borci, co sice teoreticky neudrží moč, ale ani po hodinové procházce neudělají loužičku mimo svoje teritorium.
Moje pyrenejka je přesně ten případ..,když začala venku čůrat mimo zahradu, tak to bylo jen na známé ochozené trase...pokud jsme šly někam, kde to neznala, tak nepustila ani kapku, v noci jsem s ní byla venku třeba i hodinu, než se madam rozhodla, že se teda vyčůrá a to bylo na zahradě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík