Zlatý retriever šteniatka s PP

Prodám Zlatého retrívra - Chovateľská stanica,,Diamond in the heart,, ponúk...
Dohodou
Dobrý večer,
Můj pes měl ted druhý den trochu průjem, dnes ráno zvracel žlutou štávu a hned potom jakoby se začal dávit, vyděsilo mě to, protože jsem si myslela, že se začal dusit, ale jinak se choval normálně, mezitím stihl vyštěkat kočku, ale bylo to jakoby mu něco uvízlo v nose a on se to snažil dostat ven. Takové popotahování spojené s chrčením. Napadlo mě, jestli se mu ty štávy nějak nenahrnuly zpět a snaží se to ze sebe dostat, pak se uklidnil a byl půl dne v pohodě. Poté jsme šli ven a při poskakování u dveří se mu to znovu vrátilo, chvilku ještě venku, pak opět klid. Tak jsem samozřejmě něco googlila a napadl mě právě psincový kašel, i když tedy nebývá v kontaktu s jinými psy. Po pár hodinách klidu to zase začalo potom, co mě vítal u dveří. Teplotu nemá, žádné nechutenství, neteče mu z nosu nic.. volala jsem veterinářce, ta hned usoudila, že jde o psincový kašel, že má poslední týden plnou ordinaci stejných případů, že máme dávat jitrocelový sirup a při nějakém zhoršení se zastavit. Ale..důvod proč to sem vlastně píšu, četla jsem, že u toho bývá časté, že jakmile stačím psovi krk, tak se rozkašle, že obvykle prokašle noc a tak. On mimo ty chvilky kdy to začalo po nějakém jeho poskakování, je v klidu, žádný kašel a žádná reakce, když mu stlačím krk. Je tedy možné, že mu teprve začíná? Nemůže to opravdu být jen tím, že ho podráždili žaludeční štávy? Máte někdo s tím zkušenosti? Žádný můj pes nikdy psincový kašel neměl, tak netuším, jak častý ten kašel bývá apod.
Díky!
Uživatel s deaktivovaným účtem
"Ale..důvod proč to sem vlastně píšu, četla jsem, že u toho bývá časté, že jakmile stačím psovi krk, tak se rozkašle"
to je typický znak :
https://www.pesweb.cz/cz/2377.psincovy-kasel
Uživatel s deaktivovaným účtem
Lucien
Průjem, zvracení opakovaně, ovladatelnost máte už u psa pořešenou? To je pořád něco pár let u vás, dělal tomu psovi někdo rozbor krve třeba na štítnou žlázu, slinivku? Rozbor bobků z vícero dní byl odebrán a prověřen?
Průjem není typický pro psincák, ani zvracení žluté šťávy. Mezi psy lítá ale spousta virozek.
Psincák se může projevovat i bez zatlačení psovi na krk, snaha o štěkání a následuje kašlání, spánek a zase kašlání.
Existují i jedinci s citlivým krkem, kteří začnou chrchlat i při slabém tlaku obojku a vůbec nemají psincák.
Jitrocelák nic nepokazí, psovi nemusí ani nic téct z nosu, jen se snaží vychrchlat něco zevnitř.