Prodej štěňat Havanský psík s PP

Prodám Havanského psíka - Prodáváme štěňata z rodinného chovu, 3 kluky Hav...
25000 KčAndreanova
XXX.XXX.210.59
Dobrý den,
máme 3 a půl měsíční štěňátko, které se nám nějak nedaří naučit chodit na záchod ven. Dnes jsem četla, jaké věci se při učení nedoporučují, budu se jich snažit vyvarovat. Prosím o radu.
Když se v noci, nebo ráno vzbudim, vezmu ji okamžitě ven, většinou se venku vyčůrá i vykadí. Pak když chystám snídani nám, naleju jí vodu a dám kapsičku. Když doji, jdu s ní ven, většinou se opět vyčůrá i bobek udělá. Pak ale čůrá ještě třeba 3x, i jednou kadí. Většinou je jí jedno kam, i když má doma podložku, na kterou občas chodí. Chválím jí, když je to jinam, tak kárám.
Nevím co s tím, protože když se napije, jde během 20 minut třeba 5x. Aniž by nějak naznačila, že by chtěla jít. Dost pije, nejde nechat ji vodu pořád, takže dávám před tím než jdeme ven, jinak by curala asi pořád. Na veterine vše v pořádku.
Poradí někdo? Dnes ráno se zvládla vyčůrat i na gauč, jen tak mezi hrou... Máme ji 3 týdny, chápu, že je to krátká doba...ale uz ji učili chovatelé na podložku, nějak tomu pořád nerozumí...
Děkuji 🙂
Uživatel s deaktivovaným účtem
neberte psovi vodu... Speciálně jestli dostává i granule - potřebuje hodně vody... Trápením žízní (a náporem na ledviny) si nepomůžete. CVičení čistotnosti je o vytrvalosti, důslednosti a čase... Pokud vytrváte, budete mít brzy čistotnou psí slečnu.
A Vy byste v roli toho štěňátka nebyla zmatená? Někdy ji doma za vykonání potřeby ne jeden hadr chválíte, na jiném “hadru” (gauči) zase káráte… Je to pes, tak co takhle venčit venku? Jenom venku? Ono jí to hned bude jasnější. Malé štěně se, mimochodem, za vykonání potřeby na nevhodném místě nekárá, není to schválnost, ale nezralost. Nehody doma se bez emocí a bez komentáře uklidí (já mám zkušenost, že jakmile se štěně při čůrání zvedne do náruče, čůrat přestane, takže se dá i popadnout a vynést ven), venku se chválí a odměňuje (dá se k tomu přidat i slovní povel, na který štěně časem začne reagovat).
Že se štěně venčí často je normální, dlouho nevydrží, stejně jako lidská miminka. Přístup k vodě bych neomezovala (z hlediska welfare ani zdraví to není ok), spíš bych se zamyslela, proč tolik pije (strava? stres/vzrušení? …?).
Andreanova
XXX.XXX.210.59
Děkuji moc za odpověď. To jsem taky četla, že se voda brát nemá. Ale ona pak čůrá vlastně skoro pořád, vůbec nestíhám někam běhat. A hlavně nedá vůbec najevo, že má problém a chce čůrat. Zkusíme to tedy s plnou miskou, třeba bude pít časem nějak přiměřeně...
Děkuji 🙂
Andreanova
napsal(a):
Děkuji moc za odpověď. To jsem taky četla, že se voda brát nemá. Ale ona pak čůrá vlastně skoro pořád, vůbec nestíhám někam běhat. A hlavně nedá vůbec najevo, že má problém a chce čůrat. Zkusíme to tedy s plnou miskou, třeba bude pít časem nějak přiměřeně...
Děkuji 🙂
On je u většiny štěňat ten progres poměrně rychlý, bude se to lepšit. Hlavně zrušte tu plenu a vyprazdňování doma postavte do ilegality.
Měla jsem malé štěně letos v létě, a můžu Vám říct, že na začátku jsem s ním lítala ven někdy i dvakrát během pěti minut. Ale do dvou týdnů si o venčení začal spolehlivě říkat a byl - až na pár jednotlivostí - bez nehod.
Andreanova
XXX.XXX.210.59
Moc všem děkuji 🙂. Měli jsme psa, je to už spousta let, člověk zapomněl. A tenkrát ještě nebylo žádné čůrání doma na podložku, nebo psí záchod. Takto ji naučil chovatel, mě to z kraje přišlo úžasný. Ale ona opravdu moc nedělá rozdíl mezi podložkou, rohožkou a dekou... Zkusíme jo tedy zrušit. Chodit častěji také zkusíme, ale je to složitý, práce, děti, kroužky, úkoly...to není výmluva, času na ní je spousty, ale spíš že člověk zapomene, nebo to o chvilku odloží a už to je.... Pokusím se tedy nekárat, za to když se podaří venku odměnu. Neustálý přísun vody, zrušit podložku. A když to psychicky vydržím a přežiju, dám vědět 😁.
P. S. A ano, vím, že štěňátka prostě čůrají🙂
Andreanova
napsal(a):
Dobrý den,
máme 3 a půl měsíční štěňátko, které se nám nějak nedaří naučit chodit na záchod ven. Dnes jsem četla, jaké věci se při učení nedoporučují, budu se jich snažit vyvarovat. Prosím o radu.
Když se v noci, nebo ráno vzbudim, vezmu ji okamžitě ven, většinou se venku vyčůrá i vykadí. Pak když chystám snídani nám, naleju jí vodu a dám kapsičku. Když doji, jdu s ní ven, většinou se opět vyčůrá i bobek udělá. Pak ale čůrá ještě třeba 3x, i jednou kadí. Většinou je jí jedno kam, i když má doma podložku, na kterou občas chodí. Chválím jí, když je to jinam, tak kárám.
Nevím co s tím, protože když se napije, jde během 20 minut třeba 5x. Aniž by nějak naznačila, že by chtěla jít. Dost pije, nejde nechat ji vodu pořád, takže dávám před tím než jdeme ven, jinak by curala asi pořád. Na veterine vše v pořádku.
Poradí někdo? Dnes ráno se zvládla vyčůrat i na gauč, jen tak mezi hrou... Máme ji 3 týdny, chápu, že je to krátká doba...ale uz ji učili chovatelé na podložku, nějak tomu pořád nerozumí...
Děkuji 🙂
Podložku vyhoďte. Sama jste naznala, že to není dobrý nápad.
Andreanova
XXX.XXX.41.130
Moc děkuji za rady. Podložka pryč, čůrá na všechno co jí připomíná, koupelnové podložky, rohozky, spadly ručník i pelíšek... Asi něco děláme špatně. Venku se vždy vycura, chválíme ji...
Andreanova
napsal(a):
Moc děkuji za rady. Podložka pryč, čůrá na všechno co jí připomíná, koupelnové podložky, rohozky, spadly ručník i pelíšek... Asi něco děláme špatně. Venku se vždy vycura, chválíme ji...
Mějte trpělivost, změny se většinou nedějí přes noc..,dočasně bych odstranila všechny předměty, co jí podložku připomínají...probíém asi bude s pelíškem...tam bych zatím místo něj volila třeba dečku, která je praktičtější na praní...
Andreanova
napsal(a):
odnaučujete
a to je těžší, než jen učení
trpělivost
a důsledně učit
Andreanova
napsal(a):
To je to neštěstí čůracích podložek.
Vy hlavně musíte vytrvat v důslednosti, ale i v LASKAVOSTI. Každé vyvenčení venku chválit a chválit. Nehodu doma uklidit a nekomentovat. Ono to časem půjde...
Andreanova
napsal(a):
Držte se, my máme štěně nyní 10 dnů, celou dobu s ním spím a už se to zlepšuje. Musíme oba vydržet. Zapřeme se měsíc a čeká nás 15 let radosti. Navíc, když vidím tu chlupatou kuličku, tak mě ani na něj nějak nejde se zlobit. Krásný Advent!!!
napsal(a):
Držte se, my máme štěně nyní 10 dnů, celou dobu s ním spím a už se to zlepšuje. Musíme oba vydržet. Zapřeme se měsíc a čeká nás 15 let radosti. Navíc, když vidím tu chlupatou kuličku, tak mě ani na něj nějak nejde se zlobit. Krásný Advent!!!
Jen tak dotaz: Budete s ním spávat i těch dalších 15 let? A abyste si nemyslela, že na Vás útočím, ráda bych dala aspoň nějaký přívětivý emotikon...ale mně se vždy opakovaně nezobrazují.
Jinak nejsem zkušená kynoložka, nic neodsuzuji, a s Flokáčem (profilovka) jsem také ze začátku spala, resp. on mi spal v posteli na hlavě! :-)))
fikovnice
napsal(a):
Jen tak dotaz: Budete s ním spávat i těch dalších 15 let? A abyste si nemyslela, že na Vás útočím, ráda bych dala aspoň nějaký přívětivý emotikon...ale mně se vždy opakovaně nezobrazují.
Jinak nejsem zkušená kynoložka, nic neodsuzuji, a s Flokáčem (profilovka) jsem také ze začátku spala, resp. on mi spal v posteli na hlavě! :-)))
já spím se všema čtyřma, pořád, oni by jinde ani nespali
fikovnice
napsal(a):
...Keliš mi chodil do postele dávat dobrou noc a pak spal pod postelí, teď zjistil, že jedna z koček se mi trvale na noc usídlila za hlavou a druhá v nohách (takže nejsem na umření), začal tedy spát celou noc vedle mně