Americký Stafordšírský Teriér štěňata s PP

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chovatelská stanice nabízí štěň...
15000 Kč
Dobrý den, máme doma skoro 5-ti měsíční fenku Amstaffa a špatně nám rostou packy, máme zakrnělí prst na obou packách viz. Foto. Nikde nic nemohu najít tak bych se chtěl zeptat zde. Zdali někdo nemá zkušenosti.
Vetka nám řekla že jde o vrozenou vadu a že se stím nic nedá dělat, že by to mělo být v pohodě. No nezdá se mi že to bude v pořádku a už jsem nás objednal na ortopedii.
Uživatel s deaktivovaným účtem
pěkný mutant. ale ani ortoped jí zdravé pacičky nepřičaruje, to, co máte, je finální stav.
petan123
napsal(a):
Dobrý den, máme doma skoro 5-ti měsíční fenku Amstaffa a špatně nám rostou packy, máme zakrnělí prst na obou packách viz. Foto. Nikde nic nemohu najít tak bych se chtěl zeptat zde. Zdali někdo nemá zkušenosti.
Vetka nám řekla že jde o vrozenou vadu a že se stím nic nedá dělat, že by to mělo být v pohodě. No nezdá se mi že to bude v pořádku a už jsem nás objednal na ortopedii.
Viz bodlinka. Vrozená vývojová vada a nikdo s tím nic neudělá. Není z nějaké příbuzenské plemenitby?
A myslím, že na funkci rostlináře to nebude mít vliv.
Je čistokrevná z chovné stanice.
No právě toho se bojím, aby nebyli problémy. Vzhled určitě řešit nebudu, vždy je u mě na prvním místě zdraví. Občas se mi právě zdá že jakoby pokulhne na pevném povrchu, ale je mi jasné že je to tím že má menší opěrnou plochu…
Chtěl bych zjistit co by pro nás bylo nejlepší. Jestli spíše chodit po měkém, nechodit zbytečně do kopců nebo tak.. aby jsme si zbytečně nepřihoršili
janaa
napsal(a):
Obávám se, že z dlouhodobého hlediska v řádu let se tohle vyvíjet dobře nebude
tak nosný prsty u psích tlapek jsou třetí a čtvrtý prst. Ty ostatní je možné amputovat, aniž by to mělo nějaké následky pro pohyb, takže celkem nevidím rozdíl mezi prstem amputovaným a prstem nedovyvinutým. Samozřejmě bude záležet na dalším růstu, možná je tlapka zmršenější než se teď jeví.