Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.12.2022 10:51
Nikol123

XXX.XXX.112.75

Dobrý den, máme 8mi měsícní malinu, je na půl doma, na půl venku v kotci (jen dočasné řešení než budeme bydlet sami).
Ale jde o to, že když ho doma kdekoli zavřu tak bezpřestání štěká a škrábe na dveře, úplně blázní a nechce být sám. Přitom když ho zavřeme v kotci tak je v klidu, maximálně štěká když jde někdo kolem.
Zkoušela jsem metodu "přijít až se uklidní", ale on takhle zvládne bláznit i dvě hodiny (dýl tam sám nikdy nebyl).
Čím si myslíte že to je? Že nás doma třeba cítí? Popřípadě jak to řešit?

21.12.2022 05:31
Argie

XXX.XXX.145.249

Učil bych ho následujícím způsobem. V první řadě ho pořádně unavte, to považuju za klíčové. Běžně sem chodil se psem čtyři, pět i více hodin. Vzít ho ke kolu, zaměstnat hlavu apod.
Za druhé mu do místnosti dejte pelech kam si může lehnout a místo zavření dveří třeba jen přepážku přes kterou s vámi bude pořád částečně v kontaktu. Nakonec psa pošlete na místo,tedy na připravený pelech.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.12.2022 10:50
Uživatel s deaktivovaným účtem

Prosimvás, s odrostlým štěnětem nechoďte 5 hodin a u kola už vůbec. 1) si rozbijete ústa 2) chudák psí hybný aparát
Z kotce vidí ven, zavřený v pokoji nic nevidí.
Pojďme si všici koupit psa. Malinu nejlépe.

21.12.2022 12:24
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Setr taky nebude marnej.

21.12.2022 13:38
Doron

XXX.XXX.26.8

Nedělala bych z toho až takovou vědu.
Je potřeba naučit psa doma odpočívat.

Unavím procházkou a cvičením a nakrmím.

Určím psovi jeho místo, " jdi na místo" ( ještě říkám takovým hlubokým hlasem "spinkej":)), aby věděl, že se má uvolnit.

Sedím se psem v pokoji, čtu si, dívám se na telku, jdu vařit do kuchyně, když se zvedne, koriguju ho( "jdi na místo").

Jdu za dveře, pes se zvedne, koriguju ho, obleču se, jdu za dveře, uvařím si kafe a čekám na chodbě...:))( nemám kameru)

Takhle to postupně nacvičuju, a netrvá to ani tak dlouho.

Za zásadní bych považovala naučit psa klidu. Vystavovala bych ho i situacím,kdy je s vámi venku a není to žádná akce. Třeba leží pod stolem, když večeříte v restauraci (" místo a spinkej").

Malinu jsem nikdy neměla, věřím, že je to s nima těžší. U německých ovčounů mi to fungovalo, u vestajů taky, pastevec to uměl sám a naučil se to i kamarádův setr:).

Přidejte reakci

Přidat smajlík