Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

DusekDom

3.1.2023 17:22
DusekDom

XXX.XXX.11.150

Ahoj, máte někdo zkušenosti s přerušovaným nošením obojků typo Foresto? Teď na vánoce jsme s našim hafanem jeli do tepla, a kvůli cestování a míst, kde jsem spali, nám byl antiparazitní obojek doporučen. Jsem zpátky v Česku a obojek jsem samozřejmě sundali, neb je tu zima. Otázkou je, zda ho můžeme znovu nasadit na jaře, až se probudí klíšťáci po zimním spánku? Bude stále funkční nebo je to hloupost? Díky předem za reakce.

3.1.2023 17:54
janaa

XXX.XXX.174.242

Pokud jste jeli za teplem,tak jste hlavně měli ošetřit proti srdeční červivosti. Každopádně Foresto má účinnost osm měsíců, tak bych uzavřela do plastu a na jaře klidně dala,ale celou sezónu asi nevydrží,uvidíte

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2023 17:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

srdeční červivost lze ošetřit i po návratu - ale musíte relativně rychle - myslím že do měsíce od prvního možného kontaktu s nákazou

3.1.2023 18:55
Fatia

XXX.XXX.205.210

já bych obojek nechala nasazený, klíšťata sice přes zimu (tolik) nejsou, ale blechy a čert nikdy nespí.

3.1.2023 20:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.113.193

Fatia napsal(a):
já bych obojek nechala nasazený, klíšťata sice přes zimu (tolik) nejsou, ale blechy a čert nikdy nespí.

No, já ze sobotní silvestrovské vycházky přišla se psy plnými klíšťat a to tu byl sníh!🙄

3.1.2023 22:31
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já bych ho klidně nechala, psa teda momentálně nemám, kočky mám jen domácí, ale já si přitáhla před Vánoci domu klíště.

3.1.2023 22:59
tetrivek

XXX.XXX.235.238

Naše fenka chytla klíště na nový rok. A to se venčila jen na zahradě, kvůli hárání. Jestli se vyplní to přísloví,, jak na nový rok, tak po celý rok ". To abych pořídila obojky pro všechny už teď. A v polovině roku další.

4.1.2023 09:12
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Pokud jste jeli za teplem,tak jste hlavně měli ošetřit proti srdeční červivosti. Každopádně Foresto má účinnost osm měsíců, tak bych uzavřela do plastu a na jaře klidně dala,ale celou sezónu asi nevydrží,uvidíte

Já zatím nevím jak Foresto - to máme prvně, kvůli kocourovi, ale předtím jsme měli Scalibor a můžu potvrdit, že vydržel fungovat roky dokonce dva. A fungoval dobře. Teď jsme tedy ty ´Foresto obojky psům na zimu sundali, uložili do krabiček a vyndá se to zase začátkem jara a uvidím, jestli to pojede stejně jako Scalibor. Takže souhlasím, taky bych to schovala na později.

4.1.2023 09:12
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Inspektor Pišišvor napsal(a):
No, já ze sobotní silvestrovské vycházky přišla se psy plnými klíšťat a to tu byl sníh!🙄

Inšpektóre? Ty máš tervíka?

4.1.2023 09:13
aluska

XXX.XXX.197.205

Zrzavci napsal(a):
Já zatím nevím jak Foresto - to máme prvně, kvůli kocourovi, ale předtím jsme měli Scalibor a můžu potvrdit, že vydržel fungovat roky dokonce dva. A fungoval dobře. Teď jsme tedy ty ´Foresto obojky psům na zimu sundali, uložili do krabiček a vyndá se to zase začátkem jara a uvidím, jestli to pojede stejně jako Scalibor. Takže souhlasím, taky bych to schovala na později.

četla jsem myslím na fb náhodou diskuzi, kde hodně lidí psalo, že je používají i dva roky a že fungují. Občas sundají a omyjí z vnitřní strany teplou mýdlovou vodou

4.1.2023 09:15
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

aluska napsal(a):
četla jsem myslím na fb náhodou diskuzi, kde hodně lidí psalo, že je používají i dva roky a že fungují. Občas sundají a omyjí z vnitřní strany teplou mýdlovou vodou

Jojo, takhle přesně jsme to dělali a děláme. Jen teda nevím, zda i tahle značka tak bude fachat. My navíc na začátku sezóny nandáme obojky všem psů a pak necháme kolovat jeden- jak jsou spolu furt v kontaktu, chrání se navzájem a nemusí to mít pořád na sobě. přece jen - je to sajrajt, to víme.

4.1.2023 09:16
aluska

XXX.XXX.197.205

Zrzavci napsal(a):
Jojo, takhle přesně jsme to dělali a děláme. Jen teda nevím, zda i tahle značka tak bude fachat. My navíc na začátku sezóny nandáme obojky všem psů a pak necháme kolovat jeden- jak jsou spolu furt v kontaktu, chrání se navzájem a nemusí to mít pořád na sobě. přece jen - je to sajrajt, to víme.

byla to diskuze o Forestu

4.1.2023 09:21
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

aluska napsal(a):
byla to diskuze o Forestu

aha, supr, díkec , to je příjemná informace. Drahý je to oproti Scaliboru, kterej navíc fungoval líp, jako to prasca, tak kdyby to nemělo fungat, rozšlápnu to

4.1.2023 10:12
aluska

XXX.XXX.197.205

Zrzavci napsal(a):
aha, supr, díkec , to je příjemná informace. Drahý je to oproti Scaliboru, kterej navíc fungoval líp, jako to prasca, tak kdyby to nemělo fungat, rozšlápnu to

já před lety dala Scalibor jezevčicím a všechny 4 si rozdrbaly krky do krve, tak letěl do koše. Foresto by super, ovšem netušila jsem v tý době, že se dá použít i další rok. Tak mi přišly 4 Foresta každej rok dost drahý. Koupila jsem Top spot on pro koně, velký balení, a super. Sice musím kápnout každej měsíc, ale funguje v Jižních Čechách, kde je klíšťat na jak nas... A pak jsem se dozvěděla od známý jezevčíkářky, že koupí to velký Foresto, podélně rozdělí na 2 užší proužky, ty přestříhne napůl, spojí gumičkou a má 1 Foresto pro 4 pesany.... a když se dá použít 2 roky po sobě, tak je to pro 4 psy pakatel

4.1.2023 10:22
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.113.193

Zrzavci napsal(a):
Inšpektóre? Ty máš tervíka?

No jasně - Maňáska přece!
Už je jí 11 a pořád vyhlížím, že se mi narodí další tervík, ale furt smůla 😳.
Akvaristika se právě po narození tvářila, že bude mít chlupy (proto jsem si jí nechala), ale jen blafovala☠️

4.1.2023 10:29
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Inspektor Pišišvor napsal(a):
No jasně - Maňáska přece!
Už je jí 11 a pořád vyhlížím, že se mi narodí další tervík, ale furt smůla 😳.
Akvaristika se právě po narození tvářila, že bude mít chlupy (proto jsem si jí nechala), ale jen blafovala☠️

Ale ona je ňuňůůů - ten výraz! Hubišku jí dej na ten letitej šňupák. Mám slabost pro starý pejsky.
Jsem to vůbec nevědíla, já myslela, že máš čistě jen holoprtky. Akvaristka je podvodnice /co čekat od akvaristky taky jinýho než práci s vodou / a dle vzoru našich politiků přehodila kabát, no a co?

edit - etě foto Maňáska, prosim. :-)

4.1.2023 10:30
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

aluska napsal(a):
já před lety dala Scalibor jezevčicím a všechny 4 si rozdrbaly krky do krve, tak letěl do koše. Foresto by super, ovšem netušila jsem v tý době, že se dá použít i další rok. Tak mi přišly 4 Foresta každej rok dost drahý. Koupila jsem Top spot on pro koně, velký balení, a super. Sice musím kápnout každej měsíc, ale funguje v Jižních Čechách, kde je klíšťat na jak nas... A pak jsem se dozvěděla od známý jezevčíkářky, že koupí to velký Foresto, podélně rozdělí na 2 užší proužky, ty přestříhne napůl, spojí gumičkou a má 1 Foresto pro 4 pesany.... a když se dá použít 2 roky po sobě, tak je to pro 4 psy pakatel

Vynalézavá paní. no to by u nás asi nefungovalo ,to podélný přestřižení, ale možná to užší by se vyzkoušet dalo - dík za další tip.

4.1.2023 10:41
aluska

XXX.XXX.197.205

Taky posloužím starým čumáškem, lidožravá Slovena, nevíme kolik jí může být a na poslední fotce 14,5 letá Wendulka

4.1.2023 10:45
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Inšpektóre, huž sem našla- ta s těma kozlátkama - tak ja je skvělá!! To je úplně votočená Ofčí babička z toho večerníčku - tři vlci převlečený za kůzlata a ovečka převelčená za vlka

4.1.2023 10:47
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Aluska - na tý prostřední by člověk Lidušce tedy Lidožroutce aji bůra na piškůta dal
Wendulka je kouzelná stařenka.

4.1.2023 10:47
aluska

XXX.XXX.197.205

Zrzavci napsal(a):
Aluska - na tý prostřední by člověk Lidušce tedy Lidožroutce aji bůra na piškůta dal
Wendulka je kouzelná stařenka.

To jsou mimikry, jinak by nestihla nikoho hryznout

Přidejte reakci

Přidat smajlík