Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2023 11:26
MerlinH

XXX.XXX.125.32

Dobrý den. Máme fenku Irského setra 8 měsíců po kastraci. Před týdnem začala chtít se jít v noci venčit. Před tím vydržela klidně i 15 hodin bez venčení. Ze začátku jsme si mysleli, že jen prochladla. Ale po dnešní noci, kdy jsme byli venku 5x, si myslím, že vymýšlí. Kdyby tak nutně potřebovala čůrat, tak by přece hned po vypuštění ven tu louži udělala. Ale ona běhala po zahradě, všechno očuchávala, vyhledávala nové kočičince, které by případně mohla zblajznout, apod. Až když jsem jí zastavila řekla, ať se vyvenčí (trénujeme to na povel), tak se vyčůrala a s nechutí šla zpátky domů. Za půl hodiny, pak třeba za hodinu už zase chtěla jít ven a stejný scénář. Jinak je úplně v pohodě, je při chuti, hravá, těší se na procházky, hraje si s kamarády pejsky. Jen se mi stává, že když jdeme domů, tak mě začne jakoby laškovně okousávat třeba bundu (tzv. vykusovat blešky) a má z toho děsnou srandu. Slyšela jsem, že snad i kastrované feny se můžou v době, kdy by normálně háraly, chovat jinak, než obvykle. Má s tím někdo zkušenosti?
Fenka má 27 měsíců a kastrovaná byla bohužel z důvodu, že měla pyometru.
Ještě jsem si vzpomněla, že se mi zdálo, že když jsem jí pohladila po zadku, tak dala ocas na stranu, jakoby se nastavovala psovi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.1.2023 11:31

MerlinH napsal(a):
Dobrý den. Máme fenku Irského setra 8 měsíců po kastraci. Před týdnem začala chtít se jít v noci venčit. Před tím vydržela klidně i 15 hodin bez venčení. Ze začátku jsme si mysleli, že jen prochladla. Ale po dnešní noci, kdy jsme byli venku 5x, si myslím, že vymýšlí. Kdyby tak nutně potřebovala čůrat, tak by přece hned po vypuštění ven tu louži udělala. Ale ona běhala po zahradě, všechno očuchávala, vyhledávala nové kočičince, které by případně mohla zblajznout, apod. Až když jsem jí zastavila řekla, ať se vyvenčí (trénujeme to na povel), tak se vyčůrala a s nechutí šla zpátky domů. Za půl hodiny, pak třeba za hodinu už zase chtěla jít ven a stejný scénář. Jinak je úplně v pohodě, je při chuti, hravá, těší se na procházky, hraje si s kamarády pejsky. Jen se mi stává, že když jdeme domů, tak mě začne jakoby laškovně okousávat třeba bundu (tzv. vykusovat blešky) a má z toho děsnou srandu. Slyšela jsem, že snad i kastrované feny se můžou v době, kdy by normálně háraly, chovat jinak, než obvykle. Má s tím někdo zkušenosti?
Fenka má 27 měsíců a kastrovaná byla bohužel z důvodu, že měla pyometru.
Ještě jsem si vzpomněla, že se mi zdálo, že když jsem jí pohladila po zadku, tak dala ocas na stranu, jakoby se nastavovala psovi.

Fena je stará 8 měsíců nebo je 8 měsíců po kastraci? To nějak z vaší druhé věty nejde vyčíst.

A určitě si nevymýšlí.

9.1.2023 11:35
MerlinH

XXX.XXX.125.32

Fena je stará 27 měsíců a kastrovaná byla před 8 měsíci.

9.1.2023 12:13
PumaCZ

XXX.XXX.252.190

Nejsem veterinarka jako kometa, ale nas aktualni pes takhle taky obcas zkousel a zkousi. Jenze clovek nikdy nevi, zda si zrovna vymysli, nebo se mu opravdu chce.

Vypozorovala jsem, ze pokud ho nekolikrat odkazu do pelechu a "ignoruju ho", nakonec to vzda a jde si lehnout. Pokud ale prijde nekolikrat a vidim na nem, ze je nervozni (popochazi, zrychlene dycha), tak ho ven beru a vetsinou se mu fakt chce. Pokud mu ale projde to, ze se mu nechce a stejne ho vezmeme, zkousi pak o to vic, smrad jeden usatej :D

Na druhou stranu, pokud se mu chce na velkou, tak vetsinou nejde hned, ale chvili popobiha a cucha, nez se rozhoupe (pokud to tedy neni akutni prujem). Celkove na zahrade kadit nechce. Ale pokud se mu chce curat, tak cura skoro hned, jak ho vypustim ze dveri.

Take bych chtela jeste zminit, ze pokud jsme na zahrade, cura pes snad kazdou pul hodku/hodku trochu, takze pokud je tam nejaky problem, muze fenka opravdu pocitovat nutkani curat, ale nakonec toho vycura jen trosku.

Drzim pesti, at to neni zadny zdravotni problem a jen si vymysli :)

9.1.2023 12:23
Doron

XXX.XXX.103.229

Mohla by to být počínající inkontinence po kastraci..
Taky držím palce!

9.1.2023 12:29

může to být ne zcela 100%ně dobře provedená kastrace (a byly vyndány vaječníky + děloha?)

https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/858393/fena-po-kastraci-hara

moje kočenka se chovala jako mrouskající ještě 2-3roky po kastraci, i se nastavovala kocourům, pak to přestalo

i mému psu dělá manžel nočního vrátného a to i několikrát za noc - dílem to jsou střevní problémky, dílem fakt, že noční spánek je povrchní a když se vzbudí, tak má potřebu se přemístit, projít....

9.1.2023 13:01

Doron napsal(a):
Taky držím palce!

Ta mě napadla taky.

9.1.2023 13:39

A nemůže to být něco nesouvisejícího, třeba zánět močáku?? Já osobně bych se tedy vypravila na veterinu, abych vyloučila případnou nemoc. A pak bych řešila dál. Moje Gina mívá třeba období couravé, kdy přijde v noci a řekne "hele, já chci ven", tak se člověk zvedne a jde a madam zalehne na dvoře a na nějaký čůranda vůbec nedojde. Tak tam s ní sedím třeba dvacet minut, pak jí naženu zpátky a za dvě hodiny přijde znovu a říká "haló......".
Nebo pokud by se mělo jednat o inkotinenci související s kastrací, tak i tam by bylo záhodno nasadit medikaci.

9.1.2023 14:09
MerlinH

XXX.XXX.125.32

Konzultovala jsem telefonicky s veterinářkou minulý týden. Na doporučení jsem koupila diagnostické papírky na vyšetření moči, ale vše bylo v normálu. Nasadila jsem Betaglucan s vitamínem C, urologický čaj a lichořeřišnici. V noci ze soboty na neděli spala klidně celou noc (cca 12 hodin) bez venčení. Dnes v noci bylo venčení 5x, jak jsem popisovala. Raději pojedeme na veterinu. Jen jsem nechtěla, aby do ní zase cpali antibiotika. Ona antibiotika špatně snáší, takže vždy jsme v minulosti při podávání antibiotik museli každý den na veterinu na injekci. Toho jsem jí chtěla ušetřit.

9.1.2023 14:10

MerlinH napsal(a):
Konzultovala jsem telefonicky s veterinářkou minulý týden. Na doporučení jsem koupila diagnostické papírky na vyšetření moči, ale vše bylo v normálu. Nasadila jsem Betaglucan s vitamínem C, urologický čaj a lichořeřišnici. V noci ze soboty na neděli spala klidně celou noc (cca 12 hodin) bez venčení. Dnes v noci bylo venčení 5x, jak jsem popisovala. Raději pojedeme na veterinu. Jen jsem nechtěla, aby do ní zase cpali antibiotika. Ona antibiotika špatně snáší, takže vždy jsme v minulosti při podávání antibiotik museli každý den na veterinu na injekci. Toho jsem jí chtěla ušetřit.

Jsou i depotní ATB. Nebo v tabletách.

9.1.2023 14:12
MerlinH

XXX.XXX.125.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jsou i depotní ATB. Nebo v tabletách.

Po tabletách vždy do dvou dnů zvracela.

9.1.2023 14:18

MerlinH napsal(a):
Po tabletách vždy do dvou dnů zvracela.

Tak to je smůla, no. Pak jiná možnost než injekce není.

9.1.2023 14:22
MerlinH

XXX.XXX.125.32

Ona ve svém mladém věku si toho už zažila hodně. V roce měla operaci kyčle, protože má těžkou dysplazii. Chodíme pořád na rehabilitace, cvičíme, udržujeme nasvalení nožek. Potom po prvním hárání chytila pyometru, do 14 dnů po kastraci potom zánět močáku, ale ten se projevoval opačně. Nepila a nemohla čůrat.

9.1.2023 14:26
lupus4

XXX.XXX.205.61

Doron napsal(a):
Taky držím palce!

ale ne, při inkontinenci fena prostě vyteče, ani o tom neví...
a ne že má "nucení"

9.1.2023 15:16

MerlinH napsal(a):

Tak pokud by to mělo být na dojíždění na injekce každý den, tak to bych je psu píchala doma sama...pokud by se nejednalo o aplikaci do žíly. Ale podkožní aplikace a nebo do svalu není nic složitýho. To píchne i poučený laik. Nemám žádné zdravotní vzdělání, ale i tak jsem jak zvířatům tak lidem a dokonce dítěti v domácích podmínkách zvládla injekci píchnout a odpadá denní dojíždění na veterinu jen kvůli injekci.

Ale taky držím palce, aby to bylo jen "vymýšlení".

9.1.2023 15:21
aluska

XXX.XXX.197.205

Tak pokud by to mělo být na dojíždění na injekce každý den, tak to bych je psu píchala doma sama...pokud by se nejednalo o aplikaci do žíly. Ale podkožní aplikace a nebo do svalu není nic složitýho. To píchne i poučený laik. Nemám žádné zdravotní vzdělání, ale i tak jsem jak zvířatům tak lidem a dokonce dítěti v domácích podmínkách zvládla injekci píchnout a odpadá denní dojíždění na veterinu jen kvůli injekci.

Taky jsem píchala feně přes víkend doma Tramal, vet mi ukázal, nandal injekce a už to bylo

9.1.2023 15:32
MerlinH

XXX.XXX.26.223

Děkuji moc.
Jsme teď na veterině. Podařilo se mi vzít i vzorek moči, tak uvidíme.
Kdyby byly třeba antibiotika, tak se na to píchání doma zeptám.
Držte nám palce 😊

9.1.2023 16:02

Jenže vet vám ty injekce domů nedá, předpokládám, že ani nesmí. Taky jsem je včera žádala, ale neúspěšně a musíme jezdit.

9.1.2023 16:38

Jenže vet vám ty injekce domů nedá, předpokládám, že ani nesmí. Taky jsem je včera žádala, ale neúspěšně a musíme jezdit.

Aha, tak já domů dostala, ale ještě u "starýho veta", tak nevím, jak je to dnes, protože na každodenní injekce už to u mých psů (musím zaklepat) dlouho nebylo.

9.1.2023 16:53

Aha, tak já domů dostala, ale ještě u "starýho veta", tak nevím, jak je to dnes, protože na každodenní injekce už to u mých psů (musím zaklepat) dlouho nebylo.

Pokud vás vet dobře zná, tak dá. Taky jsem to tak několikrát měla, ale ne všichni prostě.

9.1.2023 17:46
MerlinH

XXX.XXX.167.73

Tak je to nakonec zánět močáku. Prý jsem ten zánět všemi těmi preparáty, co jsem jí dávala, hodně stáhla, takže se moc nerozjel.
I tak ale musíme chodit co druhý den na ATB injekce. Domů nám je bohužel nedali ☹️
Každopádně jsem ráda, že to není začínající inkontinence 😊

9.1.2023 18:22

MerlinH napsal(a):
Tak je to nakonec zánět močáku. Prý jsem ten zánět všemi těmi preparáty, co jsem jí dávala, hodně stáhla, takže se moc nerozjel.
I tak ale musíme chodit co druhý den na ATB injekce. Domů nám je bohužel nedali ☹️
Každopádně jsem ráda, že to není začínající inkontinence 😊

No já si to tak nějak myslela, že by to mohl být ten močák....tak snad to bude brzy ok.

9.1.2023 18:30
fikovnice

XXX.XXX.61.205

aluska napsal(a):
Taky jsem píchala feně přes víkend doma Tramal, vet mi ukázal, nandal injekce a už to bylo

Taky píchám injekce doma...
Ale že jste dostala na doma zrovna opioid Tramal, mě trochu překvapuje...
Na druhou stranu není to "modropruhový" opiát.

Edit: Teď edituji svůj příspěvek, ptž jsem si všimla, že je na diskuzi "Kometa" a mně chyběla v příspěvku jedna čárka...

10.1.2023 08:38
aluska

XXX.XXX.197.205

fikovnice napsal(a):
Taky píchám injekce doma...
Ale že jste dostala na doma zrovna opioid Tramal, mě trochu překvapuje...
Na druhou stranu není to "modropruhový" opiát.

Edit: Teď edituji svůj příspěvek, ptž jsem si všimla, že je na diskuzi "Kometa" a mně chyběla v příspěvku jedna čárka...

jj, bylo to přes víkend a pohotovost jen na telefon. Začalo to ve středu, feně nebylo dobře. Když jsem jí chtěla dát obojek, vykvíkla. Nezdálo se mi to, tak jsme jely na vet. Bylo jí 12 let. Vše jsem popsala, jak vykvíkla když jsem se jí obojkem dotkla krku. Vzali krev a řekli mi, že se jí rozpadají červený krvinky, že tam zůstane do odpoledne na další vyšetření. Dělali testy na Cushing, dostala nějaký kapačky, podezření na nádor. Druhý den jsme tam jely zas, že potřebují moč. Nevím, proč si jí tam nevycévkovali. To byl pátek. Řekla jsem jim, ať udělají sono a všechno aby se nádor buď potvrdil, nebo vyloučil. Odpoledne mi volala vetka, že to konzultovala s majitelem kliniky, že to spíš vypadá na krční páteř a že se mnou majitel přímo bude mluvit při předání fenky. Takže odpo mi sdělili, že přístroj na krev zřejmě udělal chybu, že to vypadá na krční páteř a to on že si je jistý. Ale zacvakala jsem samozřejmě všechna vyšetření, která tedy byla zbytečná, když se přístroj spletl. Ale já v tu chvíli byla ráda, že raka nemá. Dostala jsem právě na víkend ty Tramaly a že má mít krk v teple. Ze soboty na neděli v noci fena při každým pohybu ječela bolestí, když už to bylo asi 5 minut v kuse, nevydržela jsem a v noci volala na kliniku na pohotovostní číslo.2x. Nikdo to nezvedl. V neděli ráno fena bouli na tváři. Dopoledne mi to už zvedli a hm, to teda se k tý krční páteři ještě přidružily zuby, ale tou páteří si je jistý....V pondělí ráno hned na sál, ven šlo 9 zubů a bylo po bolesti krční páteře........zaplatila jsem extrakci zubů a bylo mi v té chvíli blbé si říct, aby odečetli ta zbytečná vyšetření z minulého týdne. Byla jsem ráda, že fence nic horšího nebylo.

10.1.2023 13:12
fikovnice

XXX.XXX.62.163

aluska napsal(a):
jj, bylo to přes víkend a pohotovost jen na telefon. Začalo to ve středu, feně nebylo dobře. Když jsem jí chtěla dát obojek, vykvíkla. Nezdálo se mi to, tak jsme jely na vet. Bylo jí 12 let. Vše jsem popsala, jak vykvíkla když jsem se jí obojkem dotkla krku. Vzali krev a řekli mi, že se jí rozpadají červený krvinky, že tam zůstane do odpoledne na další vyšetření. Dělali testy na Cushing, dostala nějaký kapačky, podezření na nádor. Druhý den jsme tam jely zas, že potřebují moč. Nevím, proč si jí tam nevycévkovali. To byl pátek. Řekla jsem jim, ať udělají sono a všechno aby se nádor buď potvrdil, nebo vyloučil. Odpoledne mi volala vetka, že to konzultovala s majitelem kliniky, že to spíš vypadá na krční páteř a že se mnou majitel přímo bude mluvit při předání fenky. Takže odpo mi sdělili, že přístroj na krev zřejmě udělal chybu, že to vypadá na krční páteř a to on že si je jistý. Ale zacvakala jsem samozřejmě všechna vyšetření, která tedy byla zbytečná, když se přístroj spletl. Ale já v tu chvíli byla ráda, že raka nemá. Dostala jsem právě na víkend ty Tramaly a že má mít krk v teple. Ze soboty na neděli v noci fena při každým pohybu ječela bolestí, když už to bylo asi 5 minut v kuse, nevydržela jsem a v noci volala na kliniku na pohotovostní číslo.2x. Nikdo to nezvedl. V neděli ráno fena bouli na tváři. Dopoledne mi to už zvedli a hm, to teda se k tý krční páteři ještě přidružily zuby, ale tou páteří si je jistý....V pondělí ráno hned na sál, ven šlo 9 zubů a bylo po bolesti krční páteře........zaplatila jsem extrakci zubů a bylo mi v té chvíli blbé si říct, aby odečetli ta zbytečná vyšetření z minulého týdne. Byla jsem ráda, že fence nic horšího nebylo.

Za ty Tramaly by Vám možná určitá individua zaplatila pěkné peníze...
Obzvlášť v injekční formě!

10.1.2023 13:51
aluska

XXX.XXX.197.205

fikovnice napsal(a):
Za ty Tramaly by Vám možná určitá individua zaplatila pěkné peníze...
Obzvlášť v injekční formě!

no já to měla pro pejsovou na bolest, píchala jsem myslím po 12ti hodinách

10.1.2023 14:02
fikovnice

XXX.XXX.62.163

aluska napsal(a):
no já to měla pro pejsovou na bolest, píchala jsem myslím po 12ti hodinách

Jasný...ale však víte, jak jsem to myslela.

10.1.2023 14:06
aluska

XXX.XXX.197.205

fikovnice napsal(a):
Jasný...ale však víte, jak jsem to myslela.

Vím , ale přiznám se, že by mě to nenapadlo, nevěděla bych komu atd..

10.1.2023 15:14

aluska napsal(a):
Vím , ale přiznám se, že by mě to nenapadlo, nevěděla bych komu atd..

Stačí dojít před Mercury...Tam by se zájemců našlo dost.

10.1.2023 15:15
aluska

XXX.XXX.197.205

Stačí dojít před Mercury...Tam by se zájemců našlo dost.

aha, tak teď už to budu vědět

Přidejte reakci

Přidat smajlík