ANGLICKÝ KOKRSPANEL

Prodám Anglického kokršpaněla - CejskaH. ST. nabízí štěnátka s PP zlatá, ho...
22000 Kč
Dobrý den, začala jsem krmit psa barfem a ráda bych se zeptala na pár věcí.
-Pes mi nežere zeleninu ani ovoce.. Zkoušela jsem plno druhů, i zamíchávat do masa, prostě to nesežere. Koupila jsem nějaký instantní mix ovozelu, zamíchala do mletého a pro jistotu se toho masa ani nedotkl. Olej na zeleninu taky nepomáhá. Neprané dršťky sežere, ale budou mu vitamíny stačit jenom z toho, když nebude mít žádný jiný přísun zeleniny/ovoce? Nebo existují nějaké tabletky, které by mu dávku potřebných vitamínu doplnily? - s tabletama nemá problém. Je mu 8 měsíců, mám strach aby měl vše co potřebuje.
-Řídíte se podle tabulek, nebo dáváte psům tak nějak pocitově? A jak poznáte, že mu to stačí?
- Máte nějaké stránky/profily kde berete inspirace co do psích misek?
- Dáváte vašim psům nějaké doplňky stravy? Je nějaký opravdu potřeba, nebo jsou to zbytečnosti a vše získá z normální stravy?
-Jak to děláte když barfujete v bytě? Můj pes všechny větší kusy masa nebo kosti roztahá všude, chce si to tahat nejlépe na koberce nebo na gauč. Při žrádle ho asi 20x pošlu zpátky k misce, ať si to žere tam, ale furt to zkouší a já musím být neustále ve střehu jestli někam nejde. Zavřít ho s žrádlem nejde, máme byt rozložený tak, že chodba+kuchyň+obývák je dohromady, jediná oddělená místnost je ložnice, kam ho nemůžu zavřít, jestli nechci spát na kostech. Pochopili po čase vaši psi, že se prostě žere u misky?
http://www.manwe.eu/index.php/barf-v-praxi
krmte třeba v koupelně, do 2 min je po krmení
můj si taky větší kusy vyndá, ale jen do nejbližšího okolí misky
povel "buď na hadru" se naučil raz dva
Ahoj, mému chvíli trvalo, než si na jakoukoliv zeleninu nebo ovoce zvyknul a pořád ho moc nemusí. Řeším to tím, že kupuju od Maso amos mleté, ve kterém už je zelenina rozmixovaná tak najemno, že to pes sežere (třeba tohle http://www.masoamos.cz/smesi/hovezi-se-zeleninou-1-kg/ ). Jinak se snažím menší množství ovozelu nahradit konopnou vlákninou nebo rozvařenými ovesnými vločkami (to je zároveň i příloha). Někde jsem slyšela, že to není tolik o zelenině nebo ovoci, jako spíš o nutnosti vlákniny. Doplňky jen občas přisypu kelp, pivovarské kvasnice nebo mám z obchodu s barfem mix mineral a ovoce ( https://obchod.lovebarf.cz/doplnky-stravy-a-zdravi/237-fit-barf-ovoce-100-g.html ). Jinak ale vysloveně (multi)vitamíny nedávám a i tak pes po roce na barfu prospívá jako nikdy a všechny problémy s trávením jsou pryč
Ze začátku jsem odměřovala každou porci na kuchyňské váze, ale časem jsem si zvykla a teď už jen od oka.
A k poslednímu dotazu - žebro bohužel nejlíp chutná na gauči
KoKRA
napsal(a):
Dobrý den, začala jsem krmit psa barfem a ráda bych se zeptala na pár věcí.
-Pes mi nežere zeleninu ani ovoce.. Zkoušela jsem plno druhů, i zamíchávat do masa, prostě to nesežere. Koupila jsem nějaký instantní mix ovozelu, zamíchala do mletého a pro jistotu se toho masa ani nedotkl. Olej na zeleninu taky nepomáhá. Neprané dršťky sežere, ale budou mu vitamíny stačit jenom z toho, když nebude mít žádný jiný přísun zeleniny/ovoce? Nebo existují nějaké tabletky, které by mu dávku potřebných vitamínu doplnily? - s tabletama nemá problém. Je mu 8 měsíců, mám strach aby měl vše co potřebuje.
-Řídíte se podle tabulek, nebo dáváte psům tak nějak pocitově? A jak poznáte, že mu to stačí?
- Máte nějaké stránky/profily kde berete inspirace co do psích misek?
- Dáváte vašim psům nějaké doplňky stravy? Je nějaký opravdu potřeba, nebo jsou to zbytečnosti a vše získá z normální stravy?
-Jak to děláte když barfujete v bytě? Můj pes všechny větší kusy masa nebo kosti roztahá všude, chce si to tahat nejlépe na koberce nebo na gauč. Při žrádle ho asi 20x pošlu zpátky k misce, ať si to žere tam, ale furt to zkouší a já musím být neustále ve střehu jestli někam nejde. Zavřít ho s žrádlem nejde, máme byt rozložený tak, že chodba+kuchyň+obývák je dohromady, jediná oddělená místnost je ložnice, kam ho nemůžu zavřít, jestli nechci spát na kostech. Pochopili po čase vaši psi, že se prostě žere u misky?
Taky barfujeme krátce, máme (skoro) pětiměsíční fenku NO (první pes na barfu), naštěstí byla zvyklá už od chovatelky, takže jsme nemuseli přecházet. Naše zeleninu jí bez problému, větší kusy tedy většinou nesežere, pokud to není něco, co jí vyloženě chutná. Strouhám jí to najemno v robotu, stejně jsem četla, že je to lepší, protože si z toho tak víc vezme. Zatím jsme snad nenarazili na zeleninu, kterou by odmítla.
S těmi dršťkami - taky je dáváme a vím, že někteří majitelé dávají jako přílohu takřka výlučně právě dršťky. Je v nich natrávený obsah žaludku, který má být pro psa lépe stravitelný než nenatrávená zelenina/ovoce/obilí. Já bych asi občas zařadila nějakou vařenou obilovinu, spíš asi pro svůj klid, než že by to bylo úplně potřeba. Sušenou zeleninu nepožíváme, četla jsem, že jak je to vysušené, tak si z toho psí trávicí systém nestihne prakticky nic vzít.
Jinak používáme krabičkový systém, který nám moc vyhovuje. Když přijde maso, necháme ho trochu povolit, aby šlo porcovat, a pak všechno rozdělíme do krabiček na každý den. Takže v každé krabičce má kus svaloviny, kus kosti, nějaký kousek vnitřností a dršťky/zeleninu. Vím, že není potřeba dávat každý den všechno, ale nám to takto vyhovuje. Když jsme začínali, byli jsme dost nervózní, aby měla opravdu všechno, tak jsme každou krabičku pečlivě odvažovali a přidávali tam jednotlivé složky podle předem vypočítaných hmotností. Dnes už to tam házíme dost od oka podle toho, co zrovna přijde a jak se nám to podaří naporcovat. Výhodou je to, že nemusíme každý den přemýšlet, co dát psovi. Prostě jen naberu z krabičky, případně to zasypu nějakým doplňkem, přidám vajíčko/jogurt/obilovinu, co je zrovna po ruce. Každý večer pak jen vytáhneme krabičku na další den a nemusíme mít denně zaprasenou linku od krve a vnitřností.
Doplňky stravy střídáme, tak 2-3x týdně dáváme hydrolyzovaný kolagen a arktický krill. Pravidelně nepravidelně pak dáváme pivovarské kvasnice, kelpu, probiotika, semínka, bylinky, oleje (lososový, olivový, za studena lisovaný slunečnicový, vlašský, podle toho, co je zrovna doma). Nijak to nehrotím, prostě když si zrovna vzpomenu, tak do té misky něco nasypu. Spousta lidí říká, že doplňky nejsou vůbec potřeba, když je kvalitní krmivo, ale já jí to tam pro svůj vnitřní klid přidávám.
Jinak jsme taky v bytě a kosti v misce nežere. Vždycky misku nejdřív pečlivě vylíže a pak popadne kost a jde si k tomu lehnout Do postele to naštěstí netahá (a sedačku nemáme), vždycky s tím jde do obýváku do pelechu. Respektive teď už pelech nemá, neb ho pár dní zpátky kompletně vykuchala Takže si s tím místo toho zaleze pod stůl. Nijak extra nám to nevadí, vytírá nám denně robot a některé ty kosti zpracovává třeba i hodinu, tak je jasné, že nechce být sama v kuchyni, když jsme s mužem v obýváku.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Sušenou přílohu zalévám se lžící paštiky z kostí, po které se může umlátit. Zeleninu z vývaru, př. blanšírovanou s máslem vdechne nadšeně. Jinak taky upřednostňuje živočišnou složku. Kromě melouna, jediná zelenina, kterou si dá vždycky s výrazem vlčího hladu. Podle reakcí je to minimálně úroveň jogurt, možná dokonce maso. Větší kusy masa trubka polkne a může se stát, že to vrátí zpátky na vzduch. Kosti kouše nerad, makrelu vcelku si klidně vezme do pelechu, žádný šlágr. Takže většinou mletiny, kromě letek a třeba krků.
BTW, Happy Potato, váš pes má (měl) jen jeden pelech?! To je na KVS!!!
napsal(a):
Sušenou přílohu zalévám se lžící paštiky z kostí, po které se může umlátit. Zeleninu z vývaru, př. blanšírovanou s máslem vdechne nadšeně. Jinak taky upřednostňuje živočišnou složku. Kromě melouna, jediná zelenina, kterou si dá vždycky s výrazem vlčího hladu. Podle reakcí je to minimálně úroveň jogurt, možná dokonce maso. Větší kusy masa trubka polkne a může se stát, že to vrátí zpátky na vzduch. Kosti kouše nerad, makrelu vcelku si klidně vezme do pelechu, žádný šlágr. Takže většinou mletiny, kromě letek a třeba krků.
BTW, Happy Potato, váš pes má (měl) jen jeden pelech?! To je na KVS!!!
Pelech měla v obýváku, v ložnici má postel a třetí pokoj je vyhrazený kočkám, aby měly aspoň někde klid.
Jinak ona na tom pelechu stejně prakticky nespala, jen si tam syslila krámy uloupené po bytě a chodila si tam chroupat ty kosti
Všem díky za reakce, na všechny doporučené doplňky stravy se mrknu
Můj pes se zeleninou neměl problém když byl malé štěně, to sežral všechno, ale jak je starší tak je to sviňa vybíravá Pelechů má několik, jak v kuchyni, tak v obýváku, tam by mi nevadilo, že si to žužlá, i jsem mu teda dala starou deku na koberec, aby si ty kosti aspoň ohlodával tam, ale stejně s tim chce na gauč nebo mimo deku Včera večer jsem ve své peřině našla schovanou kuřecí letku, se z něj zblázním
Moji psi dostávají přílohy minimálně, není to nic, co by jim chybělo. Od jara do podzimu se, když chtějí, popasou na zahradě, popř. si sami natrhají ovoce na chuť.
S těmi kostmi - psovi bych určila jedno místo, kam s kostí smí a dala bych tam nějakou deku, pelech. Jakmile by se s kostí vzdálil jinam, sebrala bych mu jí. Rychle pochopí.
napsal(a):
Moji psi dostávají přílohy minimálně, není to nic, co by jim chybělo. Od jara do podzimu se, když chtějí, popasou na zahradě, popř. si sami natrhají ovoce na chuť.
S těmi kostmi - psovi bych určila jedno místo, kam s kostí smí a dala bych tam nějakou deku, pelech. Jakmile by se s kostí vzdálil jinam, sebrala bych mu jí. Rychle pochopí.
ano - dvakrát jsem mu sebrala kost a položila ji na původní místo. Jak je jindy často nechápavý tohle pochopil rychle.
První doga nežrala žádné ovoce ani zeleninu - a jakmile maso vidělo nějakou příměs vitamínů (tenkrát jsem znala jen Roboran), tak nežrala vůbec... Byla na mase a výjimečně se popásla na trávě. Druhý byl ovocežravý, třetí byla zcela všežravá, pátý byl na zeleninu nežravý a na ovoce vybíravý... a pátý je závislák na syrovém bílém zelí... Když nabídnu piškot a lupen zelí - vybere si zelí. A zase nemusí ovoce...
Tak já se sem ještě takhle vecpu, pořád nemám jasno, jak toho psa krmit.
Dnes jsme se stavili na veterině a zjistila jsem, že trochu zhubnul. Jak jsem nikdy neměla žravýho psa, tak jsem se spíš obávala, že bude automaticky ze všeho přibírat Teď bych ale ráda, kdyby nabral.
Krmím pro začátek jako základ Markus Muhle a to možná nejsou na přibírání úplně nejlepší granule? Jsem zrovna objednala větší pytel.. :)
S barfem jsem pořád v začátcích a aspoň jsem našla, který obchod u nás prodává maso pro psy. Koupila jsem mletinu (od DPM) drůbeží s droby a hovězí vemeno. Nevím vlastně, po čem sáhnout, když mi jde o přibrání... Sežere takřka cokoliv, tak chci dávat i přílohy, pro pocit plné misky. Vychází mi, že při jeho 16-17kg by měl dostat asi 500g žrádla, a z toho třeba 350g bude maso a zbytek přílohy?
Také na veterině měl už podruhé plné žlázky. Můj návrh, že na to pomůže dávat víc kostí, doktorku vyděsil a hned si mě zařadila do škatulky divných pejskařů. Tak nevím, je to relevantní návrh nebo si jen pamatuju nějaký mýtus? :)
přidejte celý skelet i s kůží, s vemenem opatrně - je projímací
můj 20 kg dostává 250g hrubomleté hovězí + 3-4 kuř.krky (dle mastnoty hovězího)
+ nepatrně příloh
po skeletech s kůží přibírá rychle během pár dnů, vycházky normál (6 - 12+ km)dle počasí, je mimo město stále na volno, ale zase nijak extra nelítá (oproti SH)
na přibrání tu padla i vánočka s máslem
A jaké krmíte kosti?
Já zatím hlavně kuřecí krky a skelety.
Dostávám vepřové zadarmo od řezníka na vývar.
I po krmení by sežrali takovou kost celou.
Dali byste, nedali?
Přikládám foto.
Doron
napsal(a):
Mě jednou doktorka na veterině radila, ať Gučákovi upeču buchtu, to
bylo takový hezký :).
Lupusi, a v té mletině jsou nějaké kosti ?
Nejsou, je to hrubý ořez, je dobře vidět co v tom je, sem tam i kousek jater, někdy je tučnější, tož přidám krk...držím ho na 19 - 21 kg, po skeletech (cca 3ks/kg) se hned kulatí...a začne podlejzat či obcházet vývraty, místo aby je ladně přeskakoval
ACD mají genetickou predispozici na spondylózu, tak pro páteř i klouby je lepší, když není "bandaska" , dávám preventivně Colafit max forte. Zejtra slaví 7. narozeniny
PS. kosti dávám jen krky a skelety, občas vepř. žebírko
Doron, jsou moc holé ty kosti, ale třeba Megy to neva, nemůže jíst jen tohle teda, zbytek jídla musí být tučný a příloha k tomu (brambory, rýže) už ne.
keriton, markus m. nejsou pro menší psy, mají málo tuku a bílkovin, je to hodně cukrů... dejte k tomu masokosti - kuřecí hřbet/skelet i s krkem a kůží, v tom jsou i malinkaté vnitřnosti.
Ty granule berte jako přílohu. To samé jsem dávala Megy už i jako štěněti, je to podobně malé a svalnaté, cukr vůbec nepotřebuje (leda až budete vylézat Tatry).
Dala bych bacha na vemeno a vnitřnosti vůbec, pokud pes doteď byl na granulích.
Vemeno je opravdu hodně projímavý a vnitřnosti vesměs všechny.
Tuhle chybu jsem udělala s nebožkou - nic jsem o barfu netušila a rovnou jí hodila do misky pár kuřecích srdíček. Pokud by byla venkovní pes, možná bychom to ustály. Coby byťák si vyžádala venčení mimo plán, pěkně ji to prohnalo.
Byla bych opatrná a šla bych na to pomalu.
Nejdřív bych zkusila syrovou svalovinu, pokud doteď nic syrovýho neměl. Ta krmná dávka nemusí být vyvážená hned první den..
stačí v dlouhodobým horizontu.
Terven
napsal(a):
Tuhle chybu jsem udělala s nebožkou - nic jsem o barfu netušila a rovnou jí hodila do misky pár kuřecích srdíček. Pokud by byla venkovní pes, možná bychom to ustály. Coby byťák si vyžádala venčení mimo plán, pěkně ji to prohnalo.
Nejdřív bych zkusila syrovou svalovinu, pokud doteď nic syrovýho neměl. Ta krmná dávka nemusí být vyvážená hned první den..
Zvláštní, já srdeční svalovinu považuji za libovou.
Vím, že průjem udělá vemeno, játra, slezina.
napsal(a):
Doron, jsou moc holé ty kosti, ale třeba Megy to neva, nemůže jíst jen tohle teda, zbytek jídla musí být tučný a příloha k tomu (brambory, rýže) už ne.
keriton, markus m. nejsou pro menší psy, mají málo tuku a bílkovin, je to hodně cukrů... dejte k tomu masokosti - kuřecí hřbet/skelet i s krkem a kůží, v tom jsou i malinkaté vnitřnosti.
Ty granule berte jako přílohu. To samé jsem dávala Megy už i jako štěněti, je to podobně malé a svalnaté, cukr vůbec nepotřebuje (leda až budete vylézat Tatry).
No vidíte, já myslela, že když píšou, že jsou ty granule vhodný pro všechny psy....
Terven
napsal(a):
Díky za upozornění (i ostatním), on měl barf v útulku a je to hnuso-žravec, tak trochu počítám, snad ne naivně, že má žaludek odolnej. Ale to vemeno mu tedy rozdělím do malých dávek :)
napsal(a):
No vidíte, já myslela, že když píšou, že jsou ty granule vhodný pro všechny psy....
Jsou, ale mají nějaké kalorie. A každý pes potřebuje nějaké kalorie... takže dávku granulí musíte upravit pro toho psa... musel by jich sníst hodně. Takže já to dávala fakt jako přílohu.
Někde je kalkulačka... orientačně... to množství lisovaných granulí by bylo v tabulce ok asi tak pro velkého psa na dvoře. Bernardýna. Takové střední granule to jsou - 3600 kcal nebo tak.
Pro mého psa je dobré 4000 převážně z tuku a bílkovin... a nepřibírá... a my jsme líní.
To je docela mimo u značky MM. S klasickým petfood nemá skoro nic...
A ty kočičí granule? Paráda. Akorát na ně nemám. :D
napsal(a):
Zvláštní, já srdeční svalovinu považuji za libovou.
Vím, že průjem udělá vemeno, játra, slezina.
Srdce je sice svalovej orgán, ale přesto obsahuje relativně dost tuku. Ono je to na těch kuřecích srdíčkách vidět i pouhým okem
Ne tolik, jako třeba játra, ale o dost víc než svalovina z prsou, například. Asi bych o nich neřekla, že přímo projímají, jako např. vemeno, ale dietní rozhodně nejsou, což zmiňuje mj. i Novosádová...aby to nebylo jen na mě a psi na nízkotučné dietě je mají zapovězený.
Moje feny na barfu je žraly běžně bez následků, ale je třeba si uvědomit, že pes- granulář je na tom trochu hůř - pro toho je darda už jenom to, že je to najednou syrový.
Ale pokud pes od Keriton žral barf v útulku, tak by to problém být neměl.
Terven
napsal(a):
Srdce je sice svalovej orgán, ale přesto obsahuje relativně dost tuku. Ono je to na těch kuřecích srdíčkách vidět i pouhým okem
Ne tolik, jako třeba játra, ale o dost víc než svalovina z prsou, například. Asi bych o nich neřekla, že přímo projímají, jako např. vemeno, ale dietní rozhodně nejsou, což zmiňuje mj. i Novosádová...aby to nebylo jen na mě a psi na nízkotučné dietě je mají zapovězený.
Moje feny na barfu je žraly běžně bez následků, ale je třeba si uvědomit, že pes- granulář je na tom trochu hůř - pro toho je darda už jenom to, že je to najednou syrový.
Ale pokud pes od Keriton žral barf v útulku, tak by to problém být neměl.
Pravda, já krmím hlavně srdce hovězí a tuk, co jde, odkrajuji.
fikovnice
napsal(a):
Já v nouzi, když neseženu nic jinýho, kupovala/kupuji kuřecí srdce kočkám...a ee. Nelezou jim. Přitom po játrech nebo ledvinách (vepřových) se můžou umlátit.
No a ti moji vezmou na milost max vepřové srdce. Játra a ledviny - blééé.
No, jsou to kočky.
lupus4
napsal(a):
Nejsou, je to hrubý ořez, je dobře vidět co v tom je, sem tam i kousek jater, někdy je tučnější, tož přidám krk...držím ho na 19 - 21 kg, po skeletech (cca 3ks/kg) se hned kulatí...a začne podlejzat či obcházet vývraty, místo aby je ladně přeskakoval
ACD mají genetickou predispozici na spondylózu, tak pro páteř i klouby je lepší, když není "bandaska" , dávám preventivně Colafit max forte. Zejtra slaví 7. narozeniny
PS. kosti dávám jen krky a skelety, občas vepř. žebírko
Tak všechno nejlepší k narozkám 🌷!
Gučák neztloustne nikdy, je buď hubenej nebo hodně hubenej :(, Dorouš je tak akorát a šeltík, co ho už zase mám na hlídání má prý k tloustnutí velký sklony, tak mu budu dávat asi ty skelety bez kůže.
Ale ty velký kosti teda nevím..
napsal(a):
No a myslíte, že ty kostí můžou uškodit?
Můžu jim dát jednou za čas velkou kost?
Oni o ně hodně stojí, strašně je baví.
Mám teď přechodně doma čtyři psy, tak jsem jim je včera po krmení rozdala s představou, že si budou tak žužkat chrupavky a bude před spaním klid a pohoda a oni chroust chroust a sežrali by je celý.
Zbaběle jsem jim je odebrala, když měli tak půlku v sobě, každá ta kost mohla mít tak třicet deka.
@Doron Podobně velké kosti (cca 0,5 kg) dávám občas sušené na okus (čerstvé u nás neseženu), ale je na nich tedy více masa. I tak ten den nedávám moc jiných kostí, aby se pes neucpal, nebo tu kost dostane třeba na třikrát. Když ale sežere nějaký větší úlomek, tak to nad ránem, kolem čtvrté, vyhodí… Ale je tedy na kosti zvyklý od malička, první křídlo dostal hned ve dvou měsících.
napsal(a):
@Doron Podobně velké kosti (cca 0,5 kg) dávám občas sušené na okus (čerstvé u nás neseženu), ale je na nich tedy více masa. I tak ten den nedávám moc jiných kostí, aby se pes neucpal, nebo tu kost dostane třeba na třikrát. Když ale sežere nějaký větší úlomek, tak to nad ránem, kolem čtvrté, vyhodí… Ale je tedy na kosti zvyklý od malička, první křídlo dostal hned ve dvou měsících.
No, na okus :)
Já taky doufala, že je budou okousávat, ale oni se do nich pustili jako by jedli krekr :(.A to už byli po jídle, dobře najedení.
Dobře to dopadlo, naštěstí.
A prasečí nožku byste dala?
Já z nich zatím jenom dělám sulc..
Doron
napsal(a):
No, na okus :)
Já taky doufala, že je budou okousávat, ale oni se do nich pustili jako by jedli krekr :(.A to už byli po jídle, dobře najedení.
Dobře to dopadlo, naštěstí.
A prasečí nožku byste dala?
Já z nich zatím jenom dělám sulc..
Tak on tu půlkilovou kost třeba za hodinu, za dvě taky sežere celou. Tím, že mám “jistotu”, že když to v tom bříšku nebude optimální, tak to vyzvrátí, jsem v klidu. (Jeho předchůdci bych to ale nedala, tomu jsem se bála dát i křídlo bez roztlučení, převáděla jsem ho na “maso” skoro ve 13 letech, celý život byl na granulích.) Prasečí nožku taky občas koupím sušenou, čerstvou jsem ji u řezníka neviděla.
na nožky pozor. Mají hodně kostí - a vím o ucpané doze z nožiček. Já je syrové případně podélně sekala sekyrkou - polovina kostí, spokojené psisko... a vydržela nadvakrát Jinak nožičky syrové se běžně prodávají - kupují se do sulců.
@Xerxová Jojo, já ani ty půlkilové kosti většinou nenechám psa sežrat celé najednou (viz výše), taky už mi to přijde moc, nožičky jsou ve stejném režimu. Ono se to prodává běžně, ale já bydlím na vesnici, řeznictví je zásobováno čtyřikrát týdně a každý den mají něco jiného a člověk nikdy dopředu neví, co bude. Na nožičky jsem zatím štěstí neměla, ale mají prima masité skelety za pár korun, ty bývají docela často. Já tyhle velké věci beru spíš na zpestření, určitě to pes nemá častěji jak jednou, dvakrát do měsíce.
Doron
napsal(a):
No a myslíte, že ty kostí můžou uškodit?
Můžu jim dát jednou za čas velkou kost?
Oni o ně hodně stojí, strašně je baví.
Mám teď přechodně doma čtyři psy, tak jsem jim je včera po krmení rozdala s představou, že si budou tak žužkat chrupavky a bude před spaním klid a pohoda a oni chroust chroust a sežrali by je celý.
Zbaběle jsem jim je odebrala, když měli tak půlku v sobě, každá ta kost mohla mít tak třicet deka.
30 deka pro každého psa? Ale to jsou docela velicí psi?
Když ta kost nebude v žaludku psa samotná, ale bude mít k sobě další tekutější, mastnější hmotu, nevidím problém. To uvidíte asi dnes ráno. :-)
Menšímu návštěvníkovi menší kousek. Záleží, jestli koušou...
Jak je to baví...
Pamatuji si, když Megy jako malá dostala celou rybu do misky, oči rozzářené, rozvrtěný pés
tahal rybu po podlaze v obýváku sem tam a vraždil ji zkušeným trháním ze strany na stranu,
nebo kančí maso a kus kachny, tak na to tahle šelma divoce vrčela, dupala
a všem okolo běžela říct - mám kořist, dívejte se, co s ní udělám!
A museli jsme se všichni dívat, dokud film neskončil!
fikovnice
napsal(a):
Přesně tak...vybíravky. U mě o to pikantnější, že každá ze tří koček má úplně jiné chuťové preference!
Ti mí dva se, zaplať pánbůh, aspoň shodnou.
Kureci srdce - zkuste si je nekdy uvarit a hned zjistite jestli jsou mastne nebo ne
( varime to po vagonech, na stopy )
Ciste jen srdce prozene i psa, co ma kachni zaludek - musime to michat s hovezim a kur. zaludky ap.
A ty kosti hole -moji to dostavaji vzdycky po zradle. Aby to neslo do prazdneho zaludku
napsal(a):
Kureci srdce - zkuste si je nekdy uvarit a hned zjistite jestli jsou mastne nebo ne
( varime to po vagonech, na stopy )
Ciste jen srdce prozene i psa, co ma kachni zaludek - musime to michat s hovezim a kur. zaludky ap.
A ty kosti hole -moji to dostavaji vzdycky po zradle. Aby to neslo do prazdneho zaludku
Dávala jsem je syrová jako nouzovku. Pravda, pro zvyklé kocoury.
Pro sebe je vařím jako součást polívky.
Nikdo z nás se nepo...
taky je davam i syrove -ale ne jako plnou davku masa protoze jsou tucne.
napsal(a):
taky je davam i syrove -ale ne jako plnou davku masa protoze jsou tucne.
To souhlasím. Proto dávám přednostně ta hovězí. Občas v kombinaci a vařeným kuřecím. Podle toho, co zrovna v řeznictví mají. + konzervy.
Zítra dostanou vylízat zapékací misku po pečeném králíkovi.
Doron
napsal(a):
A jaké krmíte kosti?
Já zatím hlavně kuřecí krky a skelety.
Dostávám vepřové zadarmo od řezníka na vývar.
I po krmení by sežrali takovou kost celou.
Dali byste, nedali?
Přikládám foto.
Dávám takové kosti.Ne tedy všechny najednou,ale postupně.Dávám i třeba kosti z vykoštěné kotlety,mimo dlouhých kostí třeba z husy,krůty,kachny,dávám syrové všechny kosti.Třeba tento týden dostal pes i celého,staženého asi kilového králíka se vším všudy,ale naši psi jsou na takové krmení zvyklí od mala,takže s tím nikdy žádný pes problém neměl.