Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Karina221

14.1.2023 18:06
Karina221

XXX.XXX.235.91

Dobrý den,

můžete doporučit nějaké granule pro fenku, která je hodně citlivá na zažívání? A zda zkusit třeba Marp?

Karina221

15.1.2023 15:54
Karina221

XXX.XXX.235.91

Děkuji za článek, ten jsem si pročetla dříve než jsem dotaz vložila. Ráda bych nějaké konkrétní doporučení, kdo co má opravdu osvědčené :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.1.2023 16:03

Karina221 napsal(a):
Děkuji za článek, ten jsem si pročetla dříve než jsem dotaz vložila. Ráda bych nějaké konkrétní doporučení, kdo co má opravdu osvědčené :)

Jenže to vám nikdo nedá. Co sedí jednomu psu, nemusí druhému. Máte potvrzenou nějakou alergii? Zkoušela jste maso a ostatní?

16.1.2023 12:16
Varaxi

XXX.XXX.191.78

Lupo Sensitiv.
Ale to, že pomohlo u nás, ještě neznamená, že pomůže i u Vás.

16.1.2023 13:29
lupus4

XXX.XXX.205.61

Karina221 napsal(a):

"citlivé zažívání" má právě díky kdoví jakým granulím... o kterých se jen "domníváte",
že je tam "fšeckobáječněvyvážený"

pes, co má při sebemenší změně stravy potíže, prostě není v pořádku...

potravní alergie se nejlépe eliminuje při krmení syrovým, kdy víte přesně, co mu dáváte a na co jak reaguje

Karina221

19.1.2023 16:22
Karina221

XXX.XXX.235.91

Dobrý den,

děkuji. Alergii nám nepotvrdily žádnou. Maso jsme zkoušely také, ale výsledky to nepřineslo. Snažím se tedy vybírat hlavně granule bez obilovin a zbytečných příměsí, ráda bych třeba i české, ale je toho tolik, že pořád kupovat pytel a zkoušet jestli jo nebo ne není úplně cesta. Jasně, že co sedí jednomu nemusí druhému. Spíš mě šlo o to, že třeba najdu shodu u více lidí na něco konkrétního.. vídám hodně recenzí na marppetfood.cz, ale reálně zkušenost s ním zatím nemáme, ale nerada bych zas něco dělala "pokus, omyl"

19.1.2023 16:59

Karina221 napsal(a):
Dobrý den,

děkuji. Alergii nám nepotvrdily žádnou. Maso jsme zkoušely také, ale výsledky to nepřineslo. Snažím se tedy vybírat hlavně granule bez obilovin a zbytečných příměsí, ráda bych třeba i české, ale je toho tolik, že pořád kupovat pytel a zkoušet jestli jo nebo ne není úplně cesta. Jasně, že co sedí jednomu nemusí druhému. Spíš mě šlo o to, že třeba najdu shodu u více lidí na něco konkrétního.. vídám hodně recenzí na marppetfood.cz, ale reálně zkušenost s ním zatím nemáme, ale nerada bych zas něco dělala "pokus, omyl"

ale u konkrétního psa to vždy bude pokus-omyl. Citlivé zažívání je problém - a pak tedy pochopitelně je i těžké hledat stejně "postižené" jedince - neb každý může reagovat na něco jiného, jinak zvládat tuky, jednotlivé složky....

Jsem ráda, že od malička jsem všech pět dosavadních psů naučila jíst syrové, vařené, granule, přílohy... (ovoce a zeleninu namůžu napsat u všech ) a jejich zažívání je odolné a bezproblémové (a teď to musím zaťukat... abych to nezakřikla).

Myslím, že opravdu alergických psů je relativně málo, ale citlivé zažívání podpořené od malička jednostrannou stravou je problémem četnějším.

19.1.2023 17:08
lupus4

XXX.XXX.205.61

Maso jsme zkoušely také, ale výsledky to nepřineslo.

Co si pod tím máme představit ?

19.1.2023 19:51

Karina221 napsal(a):
Dobrý den,

Jaké maso jste zkoušeli?Vybíráte granule bez obilovin a zbytečných příměsí,tak v čem jsou lepší než čisté maso?
U nás vyrostla řada velkých psů na opravdu různorodé stravě už od štěněte.Maso syrové vařené s rýží,vločkami,jáhly,kroupy,těstoviny,pohanka,trochu zeleniny a někteří i bez těch přípoh.Zase ale dostávali vejce,kozí mléko,tvaroh,sýr,ale i syrovátku,tvrdý rohlík,chleba a řadu dalších věcí,i ty granule.Byli zvyklí na všechno a nikdy žádná problém se zažíváním neměli.

19.1.2023 20:04
janaa

XXX.XXX.174.242

Citlivé zažívání je až na naprosté výjimky produkt dnešní doby, kdy od dvou týdnů se ničí mikroflora štěňatům odčervováním (pozor,já nejsem apriori odpůrce odčervení,sama taky odčervím,ale u nových majitelů není důvod dál odčervovat a nedělat koprologii), cpe se to do nich co dva týdny, pak ve třech místo masa dostanou coby první příkrm rozmixovanou nechutnou kaši ze štěněčích granulí, a tak se pokračuje ke světlým zítřkům. Chemie v přípravcích,chemie ve žrádle, nic přirozeného,kde si ten pes má vypěstovat něco jiného než citlivé zažívání? Pokud tam není zdravotní důvod alá problém se slinivkou apod., tak opravdu nejlepší cestou je dělat eliminační a provokační dietu na mase, vydržet, a postupně tak přijít na to,co psovi sedí, a co ne. A časem na mase se mnohdy ukáže (pokud tam není opravdu alergie na určitou bílkovinu), že po roce najednou pes už je schopen žrát všechno.
Btw včera se mi dvě bloncky na procházce dostaly k řádně uležené mrtvole srny, roztahané od lišky, smrdící jak utrejch, a než jsem je odhalila,už něco posvačily. Jsem si jistá,že 3/4 granulářů by už v noci byla na kapačkách. Bloncky dostaly jen přesdržkovou ode mě

19.1.2023 20:21
Vali80

XXX.XXX.236.5

Myslím si, že pokud pes nemá potvrzenou alergii, je to všechno psychického rázu. Vycítí, že máte stres z toho, co mu nasypete a už se veze a je mu špatně.
Mám psy z útulku, kteří si prošli né zrovna pěkným životem.
Jednou ročně jim nechám udělat odběr krve, abych měla jistotu, že je vše v pořádku.
Dostávají granule, které zrovna objednám. Občas se stane, že ze stolu sežerou třeba česnekové jednohubky s olivami, nebo kilo upečené sekané.
Pravda, z toho se Dorka pos...a a pob.... 😂.
Posledně zblajzla celý jablkový štrůdl s ořechy a rozinkami v rumu. Ten ji moc chutnal 😡.
Ale prostě je to pes.

Největší pochoutka.... hnusná zdechlá, smradlavá ryba u přehrady.
🤣🤣🤣.

Pokud se budete u každého krmení stresovat, co to se psem udělá, je to na nic.

20.1.2023 08:21
aluska

XXX.XXX.197.205

Btw včera se mi dvě bloncky na procházce dostaly k řádně uležené mrtvole srny, roztahané od lišky, smrdící jak utrejch, a než jsem je odhalila,už něco posvačily. Jsem si jistá,že 3/4 granulářů by už v noci byla na kapačkách

to znám, u nás už několikrát a jedna byla úplně černá a plná červů a jak lidožravka hodovala. Kdybych jí neodtáhla, sedí tam dodnes. A blbě jí nebylo . I domů si nosí holuba z lesa, ohnilou srnčí nohu, přejetou placatou žábu....

20.1.2023 08:25

to by si Nora dala taky a krmím granulema. Tím to asi nebude

BTW příčinou GDV v jejím případě byla konzumace mumifikované slepice, zakopané na zahradě na horší časy. Vůbec o tom nepochybuju, obsahem žaludku byly kusy kostí (a ty dny nedostala nic takového schválně) a taková sušená mražená slepice asi při trávení dost plynů produkovat může.

20.1.2023 14:43
Stanapil

XXX.XXX.109.7

Náš pes má taky citlivé zažívání a nám se osvědčily granule jehněčí - dobré byly Brit, teď použiváme Purina Pro plan. Oboje mu chutnaly, ty Pro plan mi přijde že více. Po obou má kompaktní bobky.

20.1.2023 15:27
janaa

XXX.XXX.174.242

Bodlinko -tak vy ale nekrmíte výhradně jen granule,ne? Pokud je pes na granulích,ale dostává i jiné věci,tak je to jiná situace.
Proplan- no comment

20.1.2023 15:39
lupus4

XXX.XXX.205.61

Stanapil napsal(a):
Náš pes má taky citlivé zažívání a nám se osvědčily granule jehněčí - dobré byly Brit, teď použiváme Purina Pro plan. Oboje mu chutnaly, ty Pro plan mi přijde že více. Po obou má kompaktní bobky.

to je tak, když někdo nechápe o čem to tu je

Náš pes má taky citlivé zažívání to se chlubíte, nebo pláčete ?

20.1.2023 17:21
Stanapil

XXX.XXX.136.83

Nechápu… já netvrdím, že to je to nejlepší na světě. Já pouze konstatuji, co se osvědčilo nám.

20.1.2023 17:39
lupus4

XXX.XXX.205.61

Stanapil napsal(a):
Nechápu… já netvrdím, že to je to nejlepší na světě. Já pouze konstatuji, co se osvědčilo nám.

Vám se "osvědčilo" mít psa s citlivým zažíváním ?

Tady se snažíme vysvětlit, že díky amarounové "monodietě" mají granuláři zhuntovanou střevní mikroflóru. A ( nejen ) proto , aby tomu tak nebylo, je přirozené krmit přirozeně.

20.1.2023 18:21
Stanapil

XXX.XXX.136.83

Ano, máte pravdu.

22.1.2023 18:42
P.C.

XXX.XXX.234.100

Dáváme granule Fitmin. Pes v pohodě, kříženec. Máme je doporučené i z chovatelské stanice.

22.1.2023 19:02
lupus4

XXX.XXX.205.61

P.C. napsal(a):
Dáváme granule Fitmin. Pes v pohodě, kříženec. Máme je doporučené i z chovatelské stanice.

tak to je fakt "úžasný"

repete :
Tady se snažíme vysvětlit, že díky amarounové "monodietě" mají granuláři zhuntovanou střevní mikroflóru. A ( nejen ) proto , aby tomu tak nebylo, je přirozené krmit přirozeně.

22.1.2023 19:04

P.C. napsal(a):

fitmin měla chudák Nora jeden pytel jako nějakou nouzovku a hrozně na tom zhubla

ale krmila jsem s tím kočky a dobrý, akorát teď změnili recepturu a po tom novém pytli se mi všechni strašně zesrali, takže fitmin už ne.

22.1.2023 19:13
P.C.

XXX.XXX.3.58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
fitmin měla chudák Nora jeden pytel jako nějakou nouzovku a hrozně na tom zhubla

ale krmila jsem s tím kočky a dobrý, akorát teď změnili recepturu a po tom novém pytli se mi všechni strašně zesrali, takže fitmin už ne.

My měli na zkoušku a byla po nich v pohodě, tak už bereme tyhle. Ještě měla jedny od nich doporučené, nemůžu si vzpomenout na název, byly dražší, tak možná i pro citlivá bříška vhodnější. Nejsou úplně obvyklé, zkusím najít.

22.1.2023 20:36
lupus4

XXX.XXX.205.61

P.C. napsal(a):
My měli na zkoušku a byla po nich v pohodě, tak už bereme tyhle. Ještě měla jedny od nich doporučené, nemůžu si vzpomenout na název, byly dražší, tak možná i pro citlivá bříška vhodnější. Nejsou úplně obvyklé, zkusím najít.

Nemusíte nic hledat, jsou stejné, jako spousta dalších. Na fitminu je + , že sponzorují pár sprintových musherů (kteří se "prostitutují" za granule zdarma) , ovšem hojně je doplňují masem . .. což mu raději nesdělují.
Psi na nich přežijí úplně stejně jako na jiných.

pro citlivá bříška vhodnější

22.1.2023 22:47
P.C.

XXX.XXX.234.100

Nemám zkušenosti s "citlivějším bříškem", ale složení by mohlo být trochu jiné a tudíž psovi vyhovovat. Kouknu, až půjdu kupovat kosti. Třeba se bude někomu hodit.

Karina221

24.1.2023 12:40
Karina221

XXX.XXX.235.91

i po půl roce na masové stravě, žádná změna ve zlepšení s problémy se srstí, stále opakující se koliky, problém s vyprazdňováním, bez výsledku na to, kolik "starostí" kolem této stravy bylo

24.1.2023 13:25

Karina221 napsal(a):
i po půl roce na masové stravě, žádná změna ve zlepšení s problémy se srstí, stále opakující se koliky, problém s vyprazdňováním, bez výsledku na to, kolik "starostí" kolem této stravy bylo

No a jakou máte teda diagnozu?

25.1.2023 17:14
Mame

XXX.XXX.173.109

My dáváme také Fitmin, přešli jsme na něj z Britu, který nám nesedl. Po Fitminu přestala mít průjmy,... Můžeme doporučit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík