Hovawart štěně s PP (poslední 2 volní kluci)

Prodám Hovawarta - Nabízím k prodeji poslední 2 volná štěňátka (pejsky) ple...
25000 Kč
Máme venkovního psa, chtěli by jme ho vzít domu ale nevíme jak ho naučit aby byl doma v klidu a nic nezničil taky hodne líná a nevíme co s tím aby v šude nebyly chlupy je mi jasné že se línání úplně nezbavíme ale slyšela jsem o lněném semínku prý když se přidá do jidla zak psy nebudou tak moc línat a rychle vylinaji tak jeszli mate skusenosti tak se prosím nekdo ozvete
dekuju za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Mám psy půl napůl venkovní /domácí a většinu času to znamená úklid, pokud chce mít člověk doma aspoň jakž takž čisto. Každý den minimálně pozametat a vytrit je minimum.
To k tomu tak nějak patří - buď mám sterilne nebo psa. Dohromady to moc nejde. A samozřejmě člověk ho musí naučit co se doma smí a co ne, jasně, že pes který není v domě od štěněte se musí naučit, že na stůl se neleze, na kuchyňskou linku taky ne a podobně.
No línání je kapitola sama o sobě....už se moc těším, až začne pyrenejka shazovat svůj luxusní zimní kožich ...
Jo, prostě nikdy nebudu mít doma naklizeno, psi mě stojí hromadu peněz...ta druhá možnost je mít doma načančáno a každých cca deset let (život psa) si za uspořený peníze koupit novej auťák...ale co by to bylo za život bez psa, to radši budu mít bordel a budu chudá.
No a u venkovního psa bych s výchovou na domácího začala jako u štěněte, tomu člověk taky musí vysvětlit co a jak. No a taky třeba naučit čistotnosti.
Blbý je, že spousta venkovních psů se doma necítí..obzvlášť pokud už jako štěňata byla vychovávána jako čistě venkovní. Mohou být z domácího prostředí nervózní a chtít ven. Ale je to zase pes od psa. Pokud je pes ve své podstatě závisláček na lidech a miluje jejich společnost, tak tu změnu ...dle mého...uvítá.
Naše hovawartky vždycky byly tam, kde jsme mi. Takže, když si splnily svoji povinnost a obhledly terén okolo domu, pospavaly na chodbě ( kde jim nebylo tak horko), nebo v kuchyni ( poslední, na tajňačku, se najde i v posteli). Jinak chlupy mi nepřišly jako velký problém. Jdou dobře vyčesat a na podlaze je najdu na hromadce. To moje předchozí, menší krátkosrstá fena, to byl problém s chlupy, ty byly všude a vyčesala jsem jich víc než z dlouhosrstého psa.
Tery56
napsal(a):
A co takhle plyšák, nelíná, nedělá bordel, kam ho položíte tam je. Vždy jsem brala psy domů. Pro mě je to člen rodiny. Takže, když líná, častěji vyčesávat a taky vysávat. Psovi se věnovat - procházky, hry a bude v pohodě pes i vy. Jinak plyšáka
Proč taková reakce??
Takto třeba zadavatelku odradíte. A že má obavy, že bude všude srst, je sice pro mnohé z nás běžné, ale pro ty, co na to zvyklí nejsou, tak to problematické být může...
Mmch. já už se možná roky odhodlávám k pozvání vetky domů, k přispání Elsy (= MCO) a k jejímu oholení. Alespoň podvozku, protože dredovatí, a nesnáší - přímo bytostně - vyčesávání. Protože ale právě má přímo panickou hrůzu z toho, že se jí bude něco se srstí dělat, tak to pořád odkládám. Stačí, aby jen zahlédla kartáč, nedejbože nůžky, v mých rukou, a v hrůze prchá.
No ja som mala vždy psa v byte - a to rôznych Chlpy boli vždy - no nič iné ako česanie psa a vysávanie nepomôže udržať to aspon ako tak v norme. Ale fakt tvrdím, že najhoršie je to s krátkosrstými plemenami (čo akosi na prvé počutie znie ako blbosť) Niekedy sme sa tu už o niečom podobnom bavili a víťaz o najhoršie psie chlpy v domácnosti vyhral asi dalmatínec - to sa zapichne všade a nejde von. Z labradora toho bolo požehnane, ale dobre sa to zbieralo (vlhkou rukou postierať koberec alebo gauč) a bolo čisto. Kríženci boli všehochuť, ale vždy také polodlhé chlpy to malo tak to išlo. Teraz keď bývame v dome máme "moskováčku" a neviem definovať či je vonkajšia či domáca - proste je tam kde my a kde chce zrovna byť ona sama. Ak je doma horúco ťahá sa von - pred dverami je jej ležovisko. V "jej" koterci je nasťahovaný kocúr -ona sa tam ani pozrieť nejde. A paradoxne chlpov je z nej najmenej - samozrejme v dobe pĺznutia ju musíme vyčesávať (vyčešeme toľko čo by bolo na druhého psa), ale to prejde za dva týždne a je pokoj. Doma je naučená ležať pod stolom alebo pri gauči - pelech využíva iba sporadicky. Je pravda, že bola takto naučená od šteňaťa. Na to aké je to veľké - vôbec neprekáža. a gauč sme ju nikdy nepustili a tak sa ani nedomáha. Zo stola ani z linky neberie do spálne a detskej nechodí - tak sme to nastavili a už je to tak úplne automatické. Chce to chvíľu dôslednosti a všetko sa dá keď sa chce
Ale fakt tvrdím, že najhoršie je to s krátkosrstými plemenami
po letech mam ted doma chlupateho psa - a teda nemuzu souhlasit, ze to je lepsi
kor v techto casech neustaleho bahna. Neschne tak jako kratkosrsti a je z nej marast vsude...zdi, dvere, auto...
to neznam.
byt mam prizpusobeny pro psy - vsude vytiratelne podlahy, na sedacce deky, susicka odchlupuje obleceni.
ale teda
jsem roky zvykla ze po prochazce nalozim psy do auta a vetbetky se postaraji, ze po prijezdu domu vykladam cisty, suchy psy.
Ted teda ne. vetbedky menim porad, auto je mokre, pes mokry a spinavy.
Schne jeste nekolik hodin po navratu domu.
A jeste se musi cesat
napsal(a):
kor v techto casech neustaleho bahna. Neschne tak jako kratkosrsti a je z nej marast vsude...zdi, dvere, auto...
to neznam.
byt mam prizpusobeny pro psy - vsude vytiratelne podlahy, na sedacce deky, susicka odchlupuje obleceni.
ale teda
jsem roky zvykla ze po prochazce nalozim psy do auta a vetbetky se postaraji, ze po prijezdu domu vykladam cisty, suchy psy.
A jeste se musi cesat
Protože není chlupatej pes jako chlupatej pes.
Můj pes je za půlhoďku suchej s bílejma pacičkama.
Zkuste pořídit místo vetbedky zázračnej ručník, já ho nepotřebuju, ale spousta lidí na něj pěje chválu
https://www.vaschovatel.cz/107432-rucnik-s-vysokou-abs-v-plastovem-obalu-66x43cm-trixie.html
assil
napsal(a):
Protože není chlupatej pes jako chlupatej pes.
Můj pes je za půlhoďku suchej s bílejma pacičkama.
Zkuste pořídit místo vetbedky zázračnej ručník, já ho nepotřebuju, ale spousta lidí na něj pěje chválu
https://www.vaschovatel.cz/107432-rucnik-s-vysokou-abs-v-plastovem-obalu-66x43cm-trixie.html
Tak to možná vyzkouším...jakože pyrenejku nemá cenu sušit, ta je povětšinou mokrá jen na povrchu, když jí zajedu rukou do kožichu, tak tam už je to suchý. To by musela zmoknout durch a to nás nějaký ručníček nespasí. Ale možná na Matýska, ten ještě nemá medvědoidní srst a je tím pádem podstatně mokřejší než Gina...toho pak ručníkem drbu, aby nebyl mokrej táááák hodně.
Taky si to chválím. Mám tenhle: https://www.mushgo.cz/mushgo-osuska-pro-mokre-a-zabahnene-psy_z6079/ a je to gamechanger. Po koupání (což je u nás častá kratochvíle 🤯) jsem psa dřív utírala obyčejným ručníkem, a ten byl hned mokrý a nepoužitelný. Tohle během utírání párkrát vyždímám, a psa vytřu tak, že je skoro suchý. Beru to s sebou i na výlety, když nestihne opadat bahno než se nastupuje do auta.
Zrzavci
napsal(a):
ten ručník je fajn, ale je to facha. Nechápu, jak to funguje, ale opravdu to tu vodu ze psa dostává. jak bordel z chlupáčů nevím - Já mám holoprtky, a tam to fungá supr.
Já teda nevím, jak ten z odkazu, ale já mám tento https://www.veterinarnikosmetika.cz/zazracny-ultrasavy-rucnik-show-tech-66-x-43-x-0-2-cm/
Používám ho jenom po koupání před stříháním nebo před výstavou (vlastně jinak normálně psy nekoupu) a můžu říct, že opravdu vysuší hodně. Dřív jsem používala jen froté osušky a na jednoho psa padly nejmíň tři, teď jedna.
napsal(a):
Taky si to chválím. Mám tenhle: https://www.mushgo.cz/mushgo-osuska-pro-mokre-a-zabahnene-psy_z6079/ a je to gamechanger. Po koupání (což je u nás častá kratochvíle 🤯) jsem psa dřív utírala obyčejným ručníkem, a ten byl hned mokrý a nepoužitelný. Tohle během utírání párkrát vyždímám, a psa vytřu tak, že je skoro suchý. Beru to s sebou i na výlety, když nestihne opadat bahno než se nastupuje do auta.
To seš tedy precizní, já je naházím do kufru na ty vetbedky, jako Petrahei - sláva jim - jako vetbedkám- a je to bez práce. Ešče budu šéckty tři votírat. I když vlastně jednou jo, jak jsme byli u efe a z výletu šly k autu tři černý-polomáčený, tak jo, páč to jsem nechtěla, abychom k efe přitáhli půlku bahna z lesa.
@Zrzavci Já ho zatím vozím na sedačkách. Sice tam je pogumovaná “vana”, ale stejně nechci, aby tam lezl vyloženě špinavý.
Zrzavci
napsal(a):
Sarah - a na špínu jste to tedy nezkoušela?
Ne, na úplnou špínu ne. Přijde mně, že to nemá smysl, úplně mokří stejně nejsou a jak oschnou, tak špína je dole. Většinou mívají špinavý jen podvozek. Tak jako tak, stejně pak musím vytřít. Ale třeba na jiný plemeno s jiným typem srsti to bude použitelnější.
Jinak jak tak koukám na všechny ty ručníky v odkazech, mám pocit, že je to všechno stejný nebo aspoň dost podobný.
napsal(a):
to neznam.
ale teda
A jeste se musi cesat
Nečetla jsem celé... ale souhlasím s tím, že za mě teda lepší krátké chlupy... Už několikrát jsem se tady na ifuaně chtěla zeptat, jestli jsem vážně jediná, komu to přijde lepší .
Měla jsem chlupatého psa, máme je v rodině , a přijde mi to stokrát horší. A nejen to, co píšete vy - po procházce někde něco nahodí, déle schne, atd... Ale i při v pohodě počasí mi prostě přijde, že ty delší chlupy (typu GR, čuvač, BSP atd.) lítají v baráku vyloženě vzduchem a jsou všude . Jako jo, hodně se řeší, že krátké chlupy se zapíchají, což je sice možná fakt ( i když jak do čeho - na sedačce na dekách ani potahu je zapíchané nemám, na povlečení a prostěradlech taky ne), na oblečení je nemám po sušičce vůbec. Doma vysaje robot, já vytřu a jsme chvíli bez chlupů.
Ale když jsem tu měla na hlídaní třeba GR, tak nevím jak je to možné, ale chlupy jsem tady nacházela ještě několik dnů potom. Dokonce i na prádle, co prošlo pračkou i susičkou, to u "našich" chlupů neznám . Když přijedu do rodiny, kde mají aktuálně čuvače, předtím BSP, ještě předtím BOT, tak ty chlupy fakt lítají vzduchem. Stačí i venku kolem toho psa jen projít a mám obalený oblečení. To se mi u mých hladkosrsťáků nestane. Ty klidně pohladím než někam jedu "nastrojená", a jsem čistá. Pak se stavím u našich, na psa ani nešáhnu, a chlupy všude .
marcelaamax
napsal(a):
Nečetla jsem celé... ale souhlasím s tím, že za mě teda lepší krátké chlupy... Už několikrát jsem se tady na ifuaně chtěla zeptat, jestli jsem vážně jediná, komu to přijde lepší .
Měla jsem chlupatého psa, máme je v rodině , a přijde mi to stokrát horší. A nejen to, co píšete vy - po procházce někde něco nahodí, déle schne, atd... Ale i při v pohodě počasí mi prostě přijde, že ty delší chlupy (typu GR, čuvač, BSP atd.) lítají v baráku vyloženě vzduchem a jsou všude . Jako jo, hodně se řeší, že krátké chlupy se zapíchají, což je sice možná fakt ( i když jak do čeho - na sedačce na dekách ani potahu je zapíchané nemám, na povlečení a prostěradlech taky ne), na oblečení je nemám po sušičce vůbec. Doma vysaje robot, já vytřu a jsme chvíli bez chlupů.
Ale když jsem tu měla na hlídaní třeba GR, tak nevím jak je to možné, ale chlupy jsem tady nacházela ještě několik dnů potom. Dokonce i na prádle, co prošlo pračkou i susičkou, to u "našich" chlupů neznám . Když přijedu do rodiny, kde mají aktuálně čuvače, předtím BSP, ještě předtím BOT, tak ty chlupy fakt lítají vzduchem. Stačí i venku kolem toho psa jen projít a mám obalený oblečení. To se mi u mých hladkosrsťáků nestane. Ty klidně pohladím než někam jedu "nastrojená", a jsem čistá. Pak se stavím u našich, na psa ani nešáhnu, a chlupy všude .
Jo, chlupy GR lítají po baráku a jsou všude, i na těch nejnemožnějších místech, to můžu potvrdit. Dostanou se do každé škvíry a uklizeno na 100% tudíž nemůže nikdy být, protože by se musel celej bejvak obrátit vzhůru nohama. A to jaksi nejde. Na druhou stranu chlupy od labradorky jsou fakt zapíchaný v prostěradlech a nervy na to vybírat je pinzetou teda nemám. Takže prostě po čase vyhodím.
chlupy od labradorky jsou fakt zapíchaný v prostěradlech a nervy na to vybírat je pinzetou teda nemám. Takže prostě po čase vyhodím.
tohle resi susicka
napsal(a):
chlupy od labradorky jsou fakt zapíchaný v prostěradlech a nervy na to vybírat je pinzetou teda nemám. Takže prostě po čase vyhodím.
tohle resi susicka
Njn, tu nemám a mít nebudu.
Tak nasi psi zas mají ještě jinou srst než labrador, ale vyloženě zapichany chlupy v prosteradle nemám. Jo, chlupatý je dost, ale jak už bylo řečeno, susicka to vezme. Kdežto ty chlupy z GR mi susicka nevzala (ale zrovna byl dost jetej filtr, tak to bylo možná tím).
Třeba kdyz k nám někdo přijde, psy pohladi, sedne si na gauc (kde se před chvíli válel pes), a pes na nej neskoci, tak člověk odjíždí bez chlupů. Kdežto kdyz ja prijdu k rodině, kde je huňáč, a sednu si na gauc, kam ještě hodí čistou deku, a kde pes půl dne nebyl v baráku, na psa ani nesahnu a jen kolem projdu, tak chlupatá jsem 😀. Proste mi přijde, ze ty krátký chlupy se drží při zemi, vysajou se a hotovo, a ty dlouhý lítají všude, fakt i ve vzduchu a chytají se na vše. Stejnou zkušenost mám třeba s chlupatyma kockama. Ale je to jen moje zkušenost a kazdemu vyhovuje něco jiného. Já mám to porovnání chlupáč a hladkosrstak, a za me na údržbu rozhodne lepší ten hladkosrstak 🤷♀️. Pro někoho to zas muže být ten huňáč.
napsal(a):
Njn, tu nemám a mít nebudu.
jsem se diky susicce po letech mohla vratit i k cernemu obleceni
Po cca12ti letech kratkosrstych mam doma dlouhosrsteho psa - a zadna vyhra to proste neni
napsal(a):
Po cca12ti letech kratkosrstych mam doma dlouhosrsteho psa - a zadna vyhra to proste neni
A tak já to holt přežiju, no. Můžu je vyhodit na zahradu a stejně to neudělám. To máte jak s chlapem...taky je třeba chlupatej, chrápe a smrdí, ale ♥️ 😉
Tak my teda máme chlupy furt...jsou období, kdy to je v mezích normy a jsou období, kdy mám pocit, že už jsem chlupů vyčesala tolik, že už musí být ze psa naháč. To je bohužel i období, kdy v obýváku stahuju chlupy z koberce několikrát denně...prostě na chlupy blbý typ, je to jak suchej zip.
Nějaký zaprasení, zabahnrění je proti tomu lebeda, psi jsou samočistící, jakmile oschnou, tak jsou i čisťonký.
Jako nej problém, a to hlavně u Giny, vidím bodláky a hlavně takový ty malý lepivý kuličky...ani nevím z čeho to je.
Ale Gina je tak neuvěřitelně měkoulinká a heboučká, že všechny ty strasti s chlupama fakt stojí za to.
napsal(a):
Tak my teda máme chlupy furt...jsou období, kdy to je v mezích normy a jsou období, kdy mám pocit, že už jsem chlupů vyčesala tolik, že už musí být ze psa naháč. To je bohužel i období, kdy v obýváku stahuju chlupy z koberce několikrát denně...prostě na chlupy blbý typ, je to jak suchej zip.
Nějaký zaprasení, zabahnrění je proti tomu lebeda, psi jsou samočistící, jakmile oschnou, tak jsou i čisťonký.
Jako nej problém, a to hlavně u Giny, vidím bodláky a hlavně takový ty malý lepivý kuličky...ani nevím z čeho to je.
Ale Gina je tak neuvěřitelně měkoulinká a heboučká, že všechny ty strasti s chlupama fakt stojí za to.
Ty kuličky, to bude asi svízel přítula:)
Taky by bylo dobrý jméno pro naše psy:))
Tahle diskuze je ráj pro alergiky člověk to jen čte a simraji ho chlupy v nose
Jinak Teda od mých dlouhosrstych chlupy nejsou ale tibety v zimě nelinaji. Na jaře, když začnou, si to užívám plnými doušky. A cuvaci, ti se prostě musejí častěji cesat, ale není to taková hrůza.
Co mě u nich víc vadí že když nejsou úplně suší, že nechavaji fleky na zdech, i když mám vymalováno omyvatelnou barvou není to úplně stoprocentní. Zem vytru, ale s tou zdi je to horší, i když ji umyju, nejde umýt "dočista". Holt budu na jaře zase malovat
napsal(a):
Tahle diskuze je ráj pro alergiky člověk to jen čte a simraji ho chlupy v nose
Jinak Teda od mých dlouhosrstych chlupy nejsou ale tibety v zimě nelinaji. Na jaře, když začnou, si to užívám plnými doušky. A cuvaci, ti se prostě musejí častěji cesat, ale není to taková hrůza.
Co mě u nich víc vadí že když nejsou úplně suší, že nechavaji fleky na zdech, i když mám vymalováno omyvatelnou barvou není to úplně stoprocentní. Zem vytru, ale s tou zdi je to horší, i když ji umyju, nejde umýt "dočista". Holt budu na jaře zase malovat
Taky plánuju na jaře malovat nějakou omyvatelnou barvou, můžete mně prosím doporučit značku, se kterou máte dobrý zkušenosti? Ještě jsem uvažovala zakrýt to třeba nějakým obkladem, ale vzhledem k tomu, že chlupáči mají svý oblíbený místa u některých zdí, kde permanentně lehávají, tak si myslím, že bych to musela brzo měnit.
Doron
napsal(a):
Ty kuličky, to bude asi svízel přítula:)
Taky by bylo dobrý jméno pro naše psy:))
Jo, svízel přítula, to musím vždycky vyčesat, jinak to nejde.
my máme některé zdi natřené primalexem fortissimo (ty zdi, kde je největší riziko flusů - tj. oklepává se v předsíni a nad miskou) - jde to omýt a přitom to "dýchá" víc, než nepropustné barvy.
U nás stačí otřít i hodně zabahněného psa jen vlhkým ručníkem - a je čistý. Většinou se očistí už o pelech v autě a doma už ho ani neotírám. A zdi u nás trpí víc flusy, než špínou z kožichu...
napsal(a):
Taky plánuju na jaře malovat nějakou omyvatelnou barvou, můžete mně prosím doporučit značku, se kterou máte dobrý zkušenosti? Ještě jsem uvažovala zakrýt to třeba nějakým obkladem, ale vzhledem k tomu, že chlupáči mají svý oblíbený místa u některých zdí, kde permanentně lehávají, tak si myslím, že bych to musela brzo měnit.
Malovala jsem předloni primalex ceramic, matná omyvatelná barva. Za mě super, první rok to šlo umýt fakt hezky, ale jak mají ty svoje ležící místa, tam už to tak dobře umýt nejde.
K sehnání klasicky v hornbachu, obi, myje to člověk normálně houbičkou, teplou vodou s jarem
Já teda až budu malovat, tak jedině omyvatelnou a nejen kvůli psům. U nás je kolem většiny zdí nábytek. Chodby jsou naštěstí obložený palubkama, takže to se dá umejt, za to jsem fakt ráda, protože, když to vidím, tak zeď by byla ve výšce psů černá…
Díky všem za tipy.
V Prahé v bytě jsme měli v nejvíc frekventovaných místech takové "cihlové" desky - supr se to omývá a vypadá to taky supr. Teď v domečku jsme do určité výšky buď nechali přiznané cihly a zrestaurovaly je, nebo se pristavěla cihlová nika, napenetrovalo a údržba taky bezva a moc hezky to vypadá.
Zrzavci
napsal(a):
V Prahé v bytě jsme měli v nejvíc frekventovaných místech takové "cihlové" desky - supr se to omývá a vypadá to taky supr. Teď v domečku jsme do určité výšky buď nechali přiznané cihly a zrestaurovaly je, nebo se pristavěla cihlová nika, napenetrovalo a údržba taky bezva a moc hezky to vypadá.
To je moc krásný, ale sama bych to asi nezvládla.
napsal(a):
To je moc krásný, ale sama bych to asi nezvládla.
Jo já vím :-( , to jen pro případnou inspiraci ostatních, kteří by chystali třeba rekonstrukci starýho domu, jako my, že ty cihly - v obou podobách tedy - jsou praktický, není na nich nic vidět, když je to dobře napenetrováno (obojí) - a to je, dala jsem si záležet, tak se to krásně ošetřuje. Nicméně - ještě mě napadá, někdo tu tu dával??? Taky jakýsi desky - používají je prý v MŠ?? - kdy ta instalace je prý naprosto famózně jednoduchá - a vzhledově se taky dá vybrat něco , co dělá útulno. Nepamatuju si ten název bohužel, protože už jsem zblba úplně, ale koukala jsem tehdy na to a dalo se vybrat.
fuj mám v to předchozím příspěvku nechutnou hrubku a nelze ji už opravit, tak se kometě a češtinářkám doopravdy omlouvám, to je prasáásárna!
A ještě k těm chlupům- taky jsem říkávala - můj první pes byl dlouhosrsťák - že krátký chlupy jsou proti tomu horší. Ne, nejsou. Už ani na úklid. Pustím každej den robota, ten tyhle chlupy umí moc pěkně odstranit a je pořád čisto.A holoprtka se dobře utře a pokud jede autem, tak přesně jak je psáno - opadá do vetbedky a jde domů čistej a voňavej. A suchej. Takže jsem to přehodnotila a vlasatej pes je horší, než nahatej.
Zrzavci
napsal(a):
A ještě k těm chlupům- taky jsem říkávala - můj první pes byl dlouhosrsťák - že krátký chlupy jsou proti tomu horší. Ne, nejsou. Už ani na úklid. Pustím každej den robota, ten tyhle chlupy umí moc pěkně odstranit a je pořád čisto.A holoprtka se dobře utře a pokud jede autem, tak přesně jak je psáno - opadá do vetbedky a jde domů čistej a voňavej. A suchej. Takže jsem to přehodnotila a vlasatej pes je horší, než nahatej.
Pořiď si krátkosrsťáka se srstí typ labrador nebo NO a budeš mluvit jinak.
assil
napsal(a):
Myslíš množstvím, nebo druhem srsti?
Ona ale třeba ta vižlí srst je celkem zapíchávací, nejen do textilu, ale i do kůže. A Tali má takovou právě tu labradoří srst. Nemáme koberce - jen jeden v ložnici, tam ohařiska nechodí, takže luxování je opravdu v pohodě. Setřu pak mopíkem a je to cajk. Na to, že jsou doma tři čokle a kocouřisko, tak pohodička.
nebo jak to myslší?
Zrzavci
napsal(a):
Myslíš množstvím, nebo druhem srsti?
Ona ale třeba ta vižlí srst je celkem zapíchávací, nejen do textilu, ale i do kůže. A Tali má takovou právě tu labradoří srst. Nemáme koberce - jen jeden v ložnici, tam ohařiska nechodí, takže luxování je opravdu v pohodě. Setřu pak mopíkem a je to cajk. Na to, že jsou doma tři čokle a kocouřisko, tak pohodička.
nebo jak to myslší?
Množství myslím neb ti mají i docela hustou podsadu.
assil
napsal(a):
Množství myslím neb ti mají i docela hustou podsadu.
Hele 2x vižla,1x germán a 1x kocour - to je myslím celkem silná parta. A zachlupeno nemáme. každej den tedy robotu vysypu zásobník, ale čisto máme. neci mít z domova psí boudu.
A tímto Ti dodatečně děkuju, žes mě tehdá s tím rozhodování zda robota jo, nebo ne, pomohla. Tak jako všichni, je to o tom, že si člověk - a to dokonce i druhá půle!! jenž tvrdil, že to je zbytečnej krám! - řekne, proč už jsem ho neměl doma dávno . je to výbornej pomocník.
assil
napsal(a):
sorry, ale mam NO
napsal(a):
sorry, ale mam NO
Známá má NO a z toho na jaře padá víc chlupů než z mýho dlouhosrsťáka. Stejně tak když měl soused labradora, na toho stačilo sáhnout a šly závěje a chlupy z něj jsme měli až na zahradě. A zapíchaný to bylo v oblečení hned. Jako fakt myslím,že u hlediska zachlupení je tohle nejhorší srst. Ale tím nepopoírám, že odbahnění atd. je u nich zas jednodušší.
Zrzavci
napsal(a):
Hele 2x vižla,1x germán a 1x kocour - to je myslím celkem silná parta. A zachlupeno nemáme. každej den tedy robotu vysypu zásobník, ale čisto máme. neci mít z domova psí boudu.
A tímto Ti dodatečně děkuju, žes mě tehdá s tím rozhodování zda robota jo, nebo ne, pomohla. Tak jako všichni, je to o tom, že si člověk - a to dokonce i druhá půle!! jenž tvrdil, že to je zbytečnej krám! - řekne, proč už jsem ho neměl doma dávno . je to výbornej pomocník.
Jj, mám v plánu až mi odejde můj levnej verk, že koupím něco dražšího sofistikovanějšího. Ale zatím se ten můj za pár korun drží, tak měnit to mi připadá zbytečný.
Zrzavci
napsal(a):
No a s kocourem, to buď ráda, že nemáš kocoura s dlouhou hustou podsadou, co jsem měla já, ty chlupy byly tak jemný, že se ke všemu přicucly a nešly z ničeho ani sebrat rukou, při zametání se hned vznesly, jsem to musela brát pomalu jen malým smetáčkem, aby se nevířil vzduch, děs běs, zlatí psi.
No ale přežila jsem to 20 let.
assil
napsal(a):
Jj, mám v plánu až mi odejde můj levnej verk, že koupím něco dražšího sofistikovanějšího. Ale zatím se ten můj za pár korun drží, tak měnit to mi připadá zbytečný.
Jo, já teď měla neplánovaně doma dva - "Pražáka", kterýho jsem právě kupovala tenkrát do bytu ještě a pak Vildu - z Lidlu kupováno původně na chalupu, ten mně právě odeše za pár korun, , ale odmakal, celou dobu stavby. Teď už jezdil jen pozpátku :D , takže jsem ho bohužel musela vyhodit. A zvostal jen Pražák - jsem teď objednala taky vylepčenou variantu s tím, že ten bude jezdit v tý jedný části domu, kde psi zatím nejdou a Pražáka nechám do psího protoru a tam je teda vidět už ten rozdíl. Tenhle lux má už opravdu systém v uklízení, uklidí tím pádem rychleji a víc toho vysaje, protože ten výkon motoru je pochopitelně někde jinde. Jen má nějakej problém v programu - protože klidně spáchá "sujsájd" a hópne ze schůdku dolů a taky se bojí jet do kópelky, nevim proč, je tam moc hezky, tak si ho v pindělí svezou a přehoděj program či čo a měl by bejt cajk. Když jsem vybírala, rozhodně jsem nechtěla ten typ, kdy se sám i vysejpá, nevěřím, že ty chucvalce psích chlupů, by nedělali bordel a pak taky, proč to doma skladovat, to jsem nepochopila. Je to o lenosti, prostě tu nádobu na bordel vysypu a nezůstává mi to doma.
assil
napsal(a):
No a s kocourem, to buď ráda, že nemáš kocoura s dlouhou hustou podsadou, co jsem měla já, ty chlupy byly tak jemný, že se ke všemu přicucly a nešly z ničeho ani sebrat rukou, při zametání se hned vznesly, jsem to musela brát pomalu jen malým smetáčkem, aby se nevířil vzduch, děs běs, zlatí psi.
No ale přežila jsem to 20 let.
Jo to říkala kamarádka a pak taky králík - aspoň ten její, to bylo taky masakéro. Mouses jako klasickej vidlák má srst celkem v pohodě, řekla bych.
napsal(a):
Vy máte to dlouhosrsté štěně N.O. že, jak jste tu dávala jednou fotku. Taky jsem měla dlouhosrstku N.O. první a poslední. Česání bylo utrpení, hlavně na jaře, 45 minut ohnuté záda a furt plný hřeben vlny(podsady). V zimě brumbály sněhu, takové ty kuličky, v létě jsme se chodili koupat už odpoledne, aby fena uschla, schla hodně dlouho. Vrchní srst suchá, podsada vlhká. Na podzim, když byly plískanice, břicho jako prase, mokrý a samé bahno. Nejhorší to bylo po kastraci, fena, jak medvěd,huňatá, měla takovou tu ovčí srst. Musela jsem prostříhávat. Třeba to u psa nebude tak hrozné, ale u feny děs.
jj. mam doma dlouhosrstaka.
Tak hrozne to ale zase neni - a doufam, ze ani nebude
Tomuhle se treba nedelaji koule ze snehu na tlapkach - to me mile prekvapilo. Hovik i knirac jsou obaleny a tenhle - nic.
i s tou mokrou podsadou - to taky neznam.
Zvrchu je mokry - ale u tela ma suchoucko. A kdyz oschne vrsek, mam louzi pod pelechem v aute
Ale jen tak btw. - byl to pry duvod, proc se dlouhosrsti NO vyrazovali z chovu. ze ta dlouha srst mela spatne izolacni vlastnosti.
Takze je mozne.
Uvidim, az bude dospely.
Ted mi vadi opravdu jen v porovnani s canikama ty rozdily . Ale treba si casem zvyknu i na to cesani
a ja sedim na schudku u cesani ...
Já používám stůl, to je na moje záda nejlepší. Ale ono když to vezmu i se střihem, tak je to nejmíň hodina.