Štěňátka Cane Corso s PP

Prodám Cane Corso - Chovatelská stanice Cane Corso Hanytar Corit přijímá re...
DohodouZdravím všechny, mám takový dotaz, máme 8 měsíčního CC a už před tak 1 max 2 měsíci se objevilo první kulhaní, léčení nesteroidy 14 dni úplný klid a po měsíci a teď znovu kulhaní, znovu léčba a RTG u ortopeda, ten nám řekl, že jde o panostitidu, máme mít úplný klid, procházky maximálně 2-3 denně po par minutách jinak jen dvůr. Ve 12 měsících jdeme znovu na RTG pokud se kulhaní neobjeví, pokud ano jdeme dříve, ale chci se vás tu zeptat kdo mate zkušenost co vám pomohlo? Krmíme granulemi a nechce se mi moc přecházet na syrovou stravu, ikdyž vím, že tu už takové diskuze byli a mnozí psali že to pomohlo, ale ani mi to teď nebylo doporučeno veterinářem. Svého předchozího pejska jsem krmila granulemi taktéž a problémy s tímto neměl. Pomohlo vám přejít na granule s nízkým proteinem a klidový režim k úplnému uzdravení? Musím tedy ještě dodat, že pejsek je bez horečky a bez jiných potíží. Kromě toho že udělá par kroku v klusu kdy kulhá by to na něm jinak nešlo poznat. Moc všem děkuji za odpovědi, chci aby byl náš mazel hlavně zdraví!
Jakože teď mu je osm měsíců a až do roka by měl držet tenhle režim? To je cesta do pekla. Kdysi jsem měla labinu s panostitidou, max praštěnou a temperamentní a ortoped správně řekl - jasně,měla by mít oficiálně klidový režim,ale pokud to u takovýho zvířete uděláte, tak mu hrábne, a až to jednou neuhlídáte, ve vteřině se někde přerazí,jak bude řádit. Nehledě na to,že nebude mít žádné svaly, které mladý pes pro vývoj potřebuje. Takže žádné skoky,omezit lítání a řádění s kamarádama, ale pokud nebude zrovna akutně pajdat,tak procházky v přírodním tempu mu rozhodně neublíží,naopak. Jinak z mé zkušenosti (co vím od ostatních),tak je v zásadě jedno, zda je pes na mase,granulích,je v klidu,není v klidu,bere doplňky,nebere doplňky,když má sklon k panostitidě,tak jí bude mít. Já bych dávala maso, dala normální přirozený pohyb podle aktuální situace, a do žrádla bych přidala kolagen,zvápenatělé mořské řasy, skelevet a kingvet od Energy. A čekat.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Řešili jsme panostitidu u jednoho z našich barzojů a to už od jeho 3 měsíců. Pomohlo snížit obsah bílkovin,(vybírali jsme pečlivě maso, třeba srdce je super a přidali zeleninu a ovoce), řízený pohyb, ikdyž u štěněte chrta trochu problém - proto jsme nepoužili léky na tlumení bolesti, lítal by moooc a nasadili vysoké dávky vitamínu C a infraterapii. Chlapeček se během měsíce krásně srovnal a za další měsíc už jsme mohli přejít na stejné krmení jak brácha. Jen nám z něj vyrostl mamut 🙈
znala jsem dogáka s panostitidou - Matýsek dostával léky na bolest jen v nejbolestivější fázi - jinak celou dobu chodil na vodítku na normální procházky, aby neopadl ze svalů. Problémy se stěhovaly z nohy na nohu přes dva měsíce - na roce už byl zcela v pohodě a dožil se ve zdraví veteránské osmičky...
janaa
napsal(a):
Jakože teď mu je osm měsíců a až do roka by měl držet tenhle režim? To je cesta do pekla. Kdysi jsem měla labinu s panostitidou, max praštěnou a temperamentní a ortoped správně řekl - jasně,měla by mít oficiálně klidový režim,ale pokud to u takovýho zvířete uděláte, tak mu hrábne, a až to jednou neuhlídáte, ve vteřině se někde přerazí,jak bude řádit. Nehledě na to,že nebude mít žádné svaly, které mladý pes pro vývoj potřebuje. Takže žádné skoky,omezit lítání a řádění s kamarádama, ale pokud nebude zrovna akutně pajdat,tak procházky v přírodním tempu mu rozhodně neublíží,naopak. Jinak z mé zkušenosti (co vím od ostatních),tak je v zásadě jedno, zda je pes na mase,granulích,je v klidu,není v klidu,bere doplňky,nebere doplňky,když má sklon k panostitidě,tak jí bude mít. Já bych dávala maso, dala normální přirozený pohyb podle aktuální situace, a do žrádla bych přidala kolagen,zvápenatělé mořské řasy, skelevet a kingvet od Energy. A čekat.
Po dobu léčby ten týden má být v naprostém klidu takže jen na zahradu a poté má mít jen omezený pohyb, špatně jsem to napsala, má 42 kilo takže nechceme nohy zatěžovat víc než už jsou, doktor řekl ze až se ukončí růst, že to bude lepší, zatím zůstaneme u granulí jen najdeme jiné s nižším obsahem proteinu a dáváme navíc Alavis na klouby a budeme čekat
A kulha porad na tu samou nohu? jakou?
napsal(a):
A kulha porad na tu samou nohu? jakou?
Ano na levou přední, v 5,5 měsíci to začalo pak byl klid po léčbě tak 3-4 týdny pak jsme nasadili Alavis společně s léčbou v klidovém režimu, před začátkem 7 měsíce měsíce znovu a pak klid až do teď. ale vždy jen tak třeba den, dva maximálně tři když byl třeba více v pohybu nebo běhal se psem a bylo to viditelné hlavně v “klusu”, vždy když jsme to uviděla jsme pohyb omezili. Je pravda že potom co začal dostávat Alavis se nám to zdálo lepší, ale teď pravé se to objevilo znovu, ale to byla má chyba, že jsem ho nechala opět blbnout par minut venku s jiným štěnětem tak jsme je-li na RTG zda to není něco jiného, ale doktor potvrdil ze to bude ta panostitida a ze proto to máme omezit co nejvíce během léčby a poté by měl být i tak co nejvíc v klidu, neskakat, nebehat bez vodítka
Vyžádala bych si názor ještě jiného veterináře.
Zaráží mě, že nedoporučil vitamin C a vápník. Také poměr vápníku a fosforu v krmivu je klíčové důležitý.
Vygooglila jsem článek
canina cz.
Co je panostitida u psů a jakými přípravky ji léčit.
Omlouvám se, neumím z mobilu vložit, ale je to tam celkem hezky popsané.
Stejný problém měla kamarádka s tosa inu a komplexní léčba zabrala v řádu týdnů.
Moc držím palce Vám a hlavně pesanovi:)!
Se přiznam, ze u caniku neznam panostitidu - ne, ze by to nebylo mozne, ale neni to uplne typicke. Ani neni pro panostitidu typicke kulhani jen na jednu nohu.
Ale velmi casto maji maji canici problem v ramenech - OCD
Takze - kdyz se opakuje kulhani jen na jednu nohu v tomto veku - kontrola loktu a ramen by pro me byla dulezita.
Ale to predpokladam probehlo, ne?
Pokud je to panostitida, je to v podstate dobra zprava. Z toho opravdu stene vyroste a melo by byt bez nasledku.
Jake granule davate? a jake planujete davat?
Co se tyka doplnku - tam bych se poradila jen s vetem. Oni vapnik nedoporucuji dodavat - napriklad.
Pohyb -po odezneni akutni faze - pohyb v terenu bych teda steneti dopravala. Vadi brzdeni a skoky - mozna i ten maly dvur? kde dela blbosti.
Ale prochazky v prirode bez honicek a divoceni - to potrebuje.
napsal(a):
Se přiznam, ze u caniku neznam panostitidu - ne, ze by to nebylo mozne, ale neni to uplne typicke. Ani neni pro panostitidu typicke kulhani jen na jednu nohu.
Ale velmi casto maji maji canici problem v ramenech - OCD
Takze - kdyz se opakuje kulhani jen na jednu nohu v tomto veku - kontrola loktu a ramen by pro me byla dulezita.
Ale to predpokladam probehlo, ne?
Pokud je to panostitida, je to v podstate dobra zprava. Z toho opravdu stene vyroste a melo by byt bez nasledku.
Jake granule davate? a jake planujete davat?
Co se tyka doplnku - tam bych se poradila jen s vetem. Oni vapnik nedoporucuji dodavat - napriklad.
Pohyb -po odezneni akutni faze - pohyb v terenu bych teda steneti dopravala. Vadi brzdeni a skoky - mozna i ten maly dvur? kde dela blbosti.
Ale prochazky v prirode bez honicek a divoceni - to potrebuje.
RTG děláno, prohlédl ho ortoped, osahal si ho, kosti a všechno v pořádku podle všeho to sedne na panostitidu, doktor řekl ze je to u těch psu velkých plemen typické, odpovídá to stavu, že nekulha vůbec když chodí méně a začne to třeba když aktivně 2 dny v kuse třeba dovádí, dejme tomu běhá s jiným psem, nebo vyloženě lítá po louce jak neřízená střela, (ale i tak je stále aktivní jinak celkové na něm není viditelné zhoršení).
I přesto proběhnou RTG pro kontrolu v tom roce, bude kontrola i skrze dysplazie a taky prý kvůli korunkovemu výběžku na lokti, prý se to také často objevuje, že se zlomí nebo tak něco, ale teď tam viditelného nebylo nic špatného.
Kulhal 1 i na druhou dle mého, přítel si myslí, že ne takže těžko říct, ale celkové nám kulhal během těch 3 měsíců tak 4-5 začali jsme ho pak šetřit když jsme to uviděli a začali to řešit hned a první veterinář nám řekl ze by to mohlo být toto a dostal léky, pak to přišlo znovu po měsíci a potom až teď před 14 dny.
Vápník pravé říkali ať nedáváme vůbec navíc, že je obsažen v granulich, podáváme Alavis doktor říkal ze jakákoli chodroprotektiva určitě ničemu nevadí ,dostává Farm Fresh pro štěňata velkých a obřích plemen, Farm Fresh dáváme protože to dostával i v chovatelské stanici tak jsme to neměnili, nevíme co mu jiného pravé dat, jen jsem četla v par diskusích, že je lepší něco v čem je méně proteinu/ tuků.
Na dvůr a zahradu chodí teď jen během léčby to znamená týden a jednou denně jde ven, po těch 7 dnech bude chodit normálně ven na malé vzdálenosti na vodítku aby neběhal, neskakal a tak.
Ale je pravda, že na OCD by to sedělo také, ale prohlížel ho ten ortoped a řekl panostitida tak snad se nespletl.
"kosti a všechno v pořádku podle všeho to sedne na panostitidu, doktor řekl ze je to u těch psu velkých plemen typické, odpovídá to stavu, že nekulha vůbec když chodí méně a začne to třeba když aktivně 2 dny v kuse třeba dovádí, dejme tomu běhá s jiným psem, nebo vyloženě lítá po louce jak neřízená střela,"
pro panostitidu je typická bolest při pohmatu dlouhých kostí (šáhneš doprostřed mezi patu a loket a pes řekne auauau)
je to zánět
a bolí to furt
dotaz pro Natálii : bolí ho to?
můj pes měl panostitidu 3x přesně co půl roku (později potvrzeno rtg)
velká bolest
ležel zcela dobrovolně
ten popis (citace) by u něj byl zcela mimo
zato by odpovídal stavu, když měl roztrženou šlachu
a u druhého psa když měl problém v lokti
napsal(a):
"kosti a všechno v pořádku podle všeho to sedne na panostitidu, doktor řekl ze je to u těch psu velkých plemen typické, odpovídá to stavu, že nekulha vůbec když chodí méně a začne to třeba když aktivně 2 dny v kuse třeba dovádí, dejme tomu běhá s jiným psem, nebo vyloženě lítá po louce jak neřízená střela,"
pro panostitidu je typická bolest při pohmatu dlouhých kostí (šáhneš doprostřed mezi patu a loket a pes řekne auauau)
je to zánět
a bolí to furt
dotaz pro Natálii : bolí ho to?
můj pes měl panostitidu 3x přesně co půl roku (později potvrzeno rtg)
velká bolest
ležel zcela dobrovolně
ten popis (citace) by u něj byl zcela mimo
zato by odpovídal stavu, když měl roztrženou šlachu
a u druhého psa když měl problém v lokti
Když ho doktor ohýbal tak brečel a cukal sebou když mu prohmatával packu od toho lokte dolu, ale cukal sebou i na druhe straně ale tam neplakal jen jednou zamručel, říkám na RTG nebyl nález ze by v lokti bylo něco špatně, nakonec nám řekli ze je to panostitida, tak nevím, říkal to ortoped, ale už spis počítáme s tím ze budeme jen čekat a trochu ho šetřit a uvidíme co řeknou RTG v tom roce, teď už mi to přijde jako dohadování, chodíme na tu kliniku už dlouho i s bývalým pejskem a zatím vždy poradili, vyléčili a měli pravdu, tak uvidíme zda to teď bude stejne
Možná nemá dost jídla na to, aby tu váhu nožičky unesly, zbývalo dost na svaly a tak.
To mě napadlo, protože ty granule mají možná 10 15 % masa a zbytek bílkovin je šmejd.
Nejen o trošičku méně bílkovin, ale jakých.
Je to o kvalitě a kolik si z toho pes vezme.
napsal(a):
Možná nemá dost jídla na to, aby tu váhu nožičky unesly, zbývalo dost na svaly a tak.
To mě napadlo, protože ty granule mají možná 10 15 % masa a zbytek bílkovin je šmejd.
Nejen o trošičku méně bílkovin, ale jakých.
Je to o kvalitě a kolik si z toho pes vezme.
Tak jaké granule by jste doporučila? Nemam problém to změnit. Říkám pokračovali jsme v krmeni těmito protože je dávali v chovatelské stanici a máme tyto problémy jenom my zatím jediní z vrhu co vím u těch co zůstali v Česku. bývalému psovi jsme dávali Taste of the Wild a jako stěně dostával Brit myslím.
Dívala jsem se na Belcando Master nebo Yoggies.
Přehodte ty grancle co mate ze stenecich na adulty.
Ono to zase takovy vliv nema...