Aljašský malamut - štěňata

Prodám Aljašského malamuta - Nabízím k prodeji 2 volné pejsky štěňátek Alja...
1 KčAlmalmu
XXX.XXX.8.103
Ahoj, mám následující dotaz. Mám chs a pán s fenkou (4 roky) mě oslovil, jestli si můžu vzít jeho fenku pod svou CHS a udělat vrh.
Zajímalo by mě jestli má někdo zkušenosti:
1) Kolik si mám říct za to, že vrh fenky vezmu pod svou chovatelskou stanici (ale fena se štěňaty zůstane u majitele) a já mu nakryju svým psem (cenu krytí znám) a pomohu mu s prodejem štěňat. Fenku musím vzít i na výstavy a absolvovat bonitaci, zdravotní testy již má.
2) Kolik si mám říct za to, že vrh fenky vezmu pod svou chs a k sobě si vezmu i fenku a štěňata odchovám + prodám (i nakryju svým psem - cenu za krytí znám). Fenku musím vzít i na výstavy a absolvovat bonitaci, zdravotní testy již má.
Má někdo prosím zkušenosti?
Děkuji
Já jsem takto odchovala jeden vrh na feně, kterou jsem měla na výcvik a majiteli jsem po prodeji štěňat poslala polovinu peněz utržených za štěňata, od toho jsem si ještě odečetla poplatek za krytí.
Byl to ale početný vrh a na rovinu - už bych to nedělala. Můžou se narodit 2 štěňata, padnout na herpesvirus nebo se něco podělá a budete u toho za blbce. Nebo se nenarodí nic a budete v tom mít práci i peníze a nic z toho.
Ať se rozhodnete jakkoliv, tak si to dobře ošetřete smlouvou.
Jistější je ale pronajmout si tu fenu k chovu za konkrétní částku a pak už moci s vrhem a fenou nějak normálně disponovat ve vlastní režii bez rizika, že s vámi dotyčný vydrbe, až pro něj uděláte všechnu špinavou práci.
Já jsem starej paranoik a tak se zeptám na variantu dva.
Kolik po Vás bude chtít majitel feny v případě, že se u porodu nedej bože něco stane (cokoliv špatně odhadnete, neseženete veterináře, přijedete k němu pozdě, atd. atd., atd,) a jeho fena uhyne nebo uhynou štěňata, případně všichni?
No a ono nakonec je i otázka, na kolik si ceníte jména svojí CHS, že ho klidně svěříte cizímu člověku...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Já bych do toho nešla, ani z jedné, ani z druhé strany. Vyřízení CHS je dnes rychlý a stojí jen 2 tis., lidi často vyhodí oknem mnohem víc. A není to nic složitýho. Spíš ta varianta odchovu na jinou CHS mi přijde daleko složitější.
Jak to třeba potom je v případě danění?
Ano, zalozit si chovku problem neni - ale taky je xy chovek, co meli A vrh, nekdy se stestim i B -a konec....
To je taky celkem na pendrek. Z pohledu nejake znalosti/prehledu plemene atd.
Rozsah spoluprace i plateb - kdyz jdu zapujcovat /pujcuji si fenu - je velmi pestry. Neexistuje jednotny vzor.
Vyuzivam teto moznosti -"pujcuji" feny na chov. Uvozovky tam mam, protoze ve skutecnosti je nedam z ruky Nenecham si nic platit, ale ani taky nic nikomu neplatim ja. Riziko nesu sama.
Musim zatukat, me to funguje uz nekolik vrhu a doufam, ze bude i dal.
A jednu velkou pravdu ma impact - ono to, ze nekdo propujci jmeno sve chovky znamena, ze to propujcuje i svoji povest - a to na dlouho. Na 5 generaci min - co jsou videt v PP.
Nicmene - zapujceni feny je naprosto obvykle ve svete, neni to zadna vyjimka. Ani ale neni vyjimecne, ze se pak ti lide rozhadaji to je taky fakt.
Jo - a ja v tomto neverim na smlouvy. Bud do toho jdu s nekym, komu verim, nebo vubec. I to mi zatim vychazi.
a tak - ja je nezatracuju. Ani nepropaguju udelejte bPP.
Jen chapu, ze nekdo (si)fenu na jeden vrh zapujci. A prijde mi to taky OK. V necem i lepsi.
Prave treba, kdyz to chce jen zkusit.
Aspon tak to bylo u me. Chov jsem puvodne vubec neplanovala, ale tak nejak to casem vyplynulo, že proč ne. Prvni vrh jsem si domluvila prave pres zapujceni. V chovce, ktera mela otce me feny tj. bylo to trosku pokracovani tehle krve. Davalo to smysl, bylo to snad oboustrane prinosne.
Pak ubehlo par let, rozkoukala jsem se - a dalsi vrhy uz jsou po domluve na kamaradku, kde to taky dava smysl a ma to nejakou historii a vazby. Jo, nikdy nemuzu napsat - je to oficialne muj odchov - ale kazdy to vi :-D
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.32.71
impact
napsal(a):
Já bych úplně ty áčkový, max béčkový chovky nezatracovala. Sice to chovu velice nic nepřinese, ale zas lepší, jak kdyby se na to vybodli a ten jeden vrh ala "jednou chceme fence dopřát štěňátka" mrskli bezPP. 🤷🏻♀️
Vzhledem k tomu že půlka z nich kreje ze stejnejch duvodu a stejnym způsobem neni v tom rozdíl zadnej
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vzhledem k tomu že půlka z nich kreje ze stejnejch duvodu a stejnym způsobem neni v tom rozdíl zadnej
Jakejch stejnejch důvodů a stejným způsobem, můžete ten žádný rozdíl mezi chovem s PP s uchovněnými zvířaty (nová chovatelská stanice, jeden či dva vrhy) a bez PP chovem objasnit více? Jak to ta půlka má, levá nebo pravá?
impact
napsal(a):
Já bych úplně ty áčkový, max béčkový chovky nezatracovala. Sice to chovu velice nic nepřinese, ale zas lepší, jak kdyby se na to vybodli a ten jeden vrh ala "jednou chceme fence dopřát štěňátka" mrskli bezPP. 🤷🏻♀️
Noo já letos plánuju první vrh a těžko říct, jestli bude další, každopádně hned příští rok určitě ne.
Přesto má fena spoustu vyšetření včetně nadstandardních, je nadstandartně šikovná ve sportu který dělá (a z plemene dělá tento sport minimum psů) a krycího psa hledám v zahraničí a velmi důkladně. Pokud se zadaří, tak ty štěňata přínosem nebudou? Minimálně rozšíří genetickou základnu, protože budou mít 3/4 zahraniční krve. To z mého pohledu přínosem může být, pokud by některý z potomků v chovu působil 🤷♀️
lenocka
napsal(a):
Noo já letos plánuju první vrh a těžko říct, jestli bude další, každopádně hned příští rok určitě ne.
Přesto má fena spoustu vyšetření včetně nadstandardních, je nadstandartně šikovná ve sportu který dělá (a z plemene dělá tento sport minimum psů) a krycího psa hledám v zahraničí a velmi důkladně. Pokud se zadaří, tak ty štěňata přínosem nebudou? Minimálně rozšíří genetickou základnu, protože budou mít 3/4 zahraniční krve. To z mého pohledu přínosem může být, pokud by některý z potomků v chovu působil 🤷♀️
Přece nemůžete být tak extrémně vztahovačná na všechno, co se na netu pronese.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A to bych si teda dovolila oponovat. Rozdíl v tom je a velkej. Majitelům bezpapíráků je naprosto jedno, jakej pes na jejich fenu skočí, záleží jim jen na vzhledu, aby vypadal jako daný plemeno a nic jinýho se neřeší. U PP chovu si vybíráte psa podle výsledků zdravotních a genetických testů tak, aby štěňata měla ty nejlepší předpoklady, a taky podle toho, aby se k feně jak stavbou těla, tak zbarvením srsti hodil. Dělá se i test příbuznosti. A to taky do budoucna nevím, jestli se mně poštěstí další vrh, i když plány by byly a krycího psa mám vybranýho už teď. Jenže člověk nikdy neví, co mu do toho vleze a jestli to vůbec vyjde. Jsou chovatelé, kteří mají záměrně jen jeden vrh a dál chovat už nechtějí, a jsou i tací, kteří by chtěli, ale z nějakýho důvodu to prostě nevyjde.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pane bože, to je zase slint🙄.
Určitě si bude někdo zakládat CHS, uchovňovat fenu, platit raketu za zdravotní vyšetření (která nemusí vyjít), raketu za krytí plus hromadu dalších nákladů a popírování, proto, aby "na pankáče" sprskl jen tak vrh ...
Ti lidi víckrát nenakryjí, protože zjistí, že to není taková sranda, jak si představovali a víckrát už tohle absolvovat prostě nechtějí.
impact
napsal(a):
Někdy je opravdu lepší mlčet a vypadat jako bIbec, než promluvit a odstranit tím všechny pochybnosti. 🤦🏻♀️
Ano ano, můj zářný příklad. Já si často myslím, a pak zjistím, že jsem si myslela blbě. A když něco kváknu, tak právě dopadnu tak, že si to myslím blbě veřejně
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.32.71
napsal(a):
A to bych si teda dovolila oponovat. Rozdíl v tom je a velkej. Majitelům bezpapíráků je naprosto jedno, jakej pes na jejich fenu skočí, záleží jim jen na vzhledu, aby vypadal jako daný plemeno a nic jinýho se neřeší. U PP chovu si vybíráte psa podle výsledků zdravotních a genetických testů tak, aby štěňata měla ty nejlepší předpoklady, a taky podle toho, aby se k feně jak stavbou těla, tak zbarvením srsti hodil. Dělá se i test příbuznosti. A to taky do budoucna nevím, jestli se mně poštěstí další vrh, i když plány by byly a krycího psa mám vybranýho už teď. Jenže člověk nikdy neví, co mu do toho vleze a jestli to vůbec vyjde. Jsou chovatelé, kteří mají záměrně jen jeden vrh a dál chovat už nechtějí, a jsou i tací, kteří by chtěli, ale z nějakýho důvodu to prostě nevyjde.
A takhle to dělají vsichni chovatele s pp? Ale notak....
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.32.71
impact
napsal(a):
Někdy je opravdu lepší mlčet a vypadat jako bIbec, než promluvit a odstranit tím všechny pochybnosti. 🤦🏻♀️
Jestlize majitel chce po svy fene stenata ma fenu s pp tak ten co po ni chce stene jen aby mela stene fakt neresi nejlepsiho psa. To je stejny jak u pp tak bez pp. A naopak znam i chovatele bez pp ktery jsou jen znechuceny pomerama v klubech protekci a tim ze masli dostane ten nejvetsi kamos vystavovatele. Ze se na to vykvakli. A presto maj jejich psi puvod a veskera vysetreni ktera ani nejsou pro dane plemeno povinna takze narozdil od papiraku uchovnenych maj dost plus. Jo a ten puvod maj taky. Jen se s nima nelita po vystavach a neprosi se poradci chovu aby schvalili to ci ono. O tom ze u psu je to stejna mizerie jako u koni si nedelam iluze.
Jestlize majitel chce po svy fene stenata ma fenu s pp tak ten co po ni chce stene jen aby mela stene fakt neresi nejlepsiho psa
to možná tak ve vašem podivném světě
zbytek lidi ví, že důležití jsou oba rodiče
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestlize majitel chce po svy fene stenata ma fenu s pp tak ten co po ni chce stene jen aby mela stene fakt neresi nejlepsiho psa. To je stejny jak u pp tak bez pp. A naopak znam i chovatele bez pp ktery jsou jen znechuceny pomerama v klubech protekci a tim ze masli dostane ten nejvetsi kamos vystavovatele. Ze se na to vykvakli. A presto maj jejich psi puvod a veskera vysetreni ktera ani nejsou pro dane plemeno povinna takze narozdil od papiraku uchovnenych maj dost plus. Jo a ten puvod maj taky. Jen se s nima nelita po vystavach a neprosi se poradci chovu aby schvalili to ci ono. O tom ze u psu je to stejna mizerie jako u koni si nedelam iluze.
Jestlize majitel chce po svy fene stenata ma fenu s pp tak ten co po ni chce stene jen aby mela stene fakt neresi nejlepsiho psa. To je stejny jak u pp tak bez pp.
V předchozím příspěvku poukazujete na to, aby se neházeli všichni do jednoho pytle, a o příspěvek dál to sama děláte . Já chtít nakrýt fenu "jen" proto, abych po ní měla štěně, tak tuplem vybírám krycího psa a celé to spojení důkladně promýšlím, protože chci přeci to nejlepší (tím neříkám, že to nebudu dělat, i když štěně chtít nebudu, ale tak nějak logicky když ho chtít budu, tak se přece budu snažit, aby bylo fakt top)....
Všechno je to o lidech, samozřejmě jsou dobří i špatní chovatelé...i ti s PP, ale to tady všichni vědí.. Jen když si to nějak shrneme, tak těch dobrých chovatelů s PP bude určitě víc, než těch dobrých, co chovají bez PP - tam je to prostě výjimka, že by někdo choval bez PP a řešil zdravotní vyšetření, původ, příbuznost, vhodnost spojení...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kolik jste uchovnila psů a odchovala vrhů s PP, že o tom tak zasvěceně píšete?🤔
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.32.71
Řeší se tu dost dlouho a dost často jak pečlivě se musí vybirat chovka neb pulka stoji za víme co. A ted mi budete tvrdit že pp je o tolik lepší? Není. Dost často se kreje kde cim jen aby byly stenata na prodej at tam nebo tam. A o papirech to neni. Ano mezi bez pp prevazuje to fuj. Jak tak pozoruju mezi pp je to půl na půl. Což žádná sláva. O tom že bez pp stenata po naší no (24 let zpět) byly pusteny do chovu a úspěšně působili ve sportu a později i v pp chovu... Hehe... Jo je to cistocisty a mam samy zaruky..... Pp psa si klidne koupím až budu chtit kupovat. Proč ne. Kdyz se mi stene bude libit a bude zdravy. Ale pp není záruka víceméně ničeho. Nedělejte z toho bibli svatou. Je to fajn pomůcka pro ty zodpovědné ale žádná překážka pro šmejdy.
Ano i chvoka se musí vybírat, ale alespoň máte šanci si podle něčeho vybrat, dohledáte zdravotní výslekdy, předchozí vrhy, atd., prostě chovky jsou profláknuté. Dohledáte si o rodičích všechno, co potřebujete. Jasně, ani to není 100% záruka. Ale pořád nechápu, co si dohledáte o nějakém vrhu od Pepy z Horní Dolní po jeho Astě?....
marcelaamax
napsal(a):
Jestlize majitel chce po svy fene stenata ma fenu s pp tak ten co po ni chce stene jen aby mela stene fakt neresi nejlepsiho psa. To je stejny jak u pp tak bez pp.
V předchozím příspěvku poukazujete na to, aby se neházeli všichni do jednoho pytle, a o příspěvek dál to sama děláte . Já chtít nakrýt fenu "jen" proto, abych po ní měla štěně, tak tuplem vybírám krycího psa a celé to spojení důkladně promýšlím, protože chci přeci to nejlepší (tím neříkám, že to nebudu dělat, i když štěně chtít nebudu, ale tak nějak logicky když ho chtít budu, tak se přece budu snažit, aby bylo fakt top)....
Všechno je to o lidech, samozřejmě jsou dobří i špatní chovatelé...i ti s PP, ale to tady všichni vědí.. Jen když si to nějak shrneme, tak těch dobrých chovatelů s PP bude určitě víc, než těch dobrých, co chovají bez PP - tam je to prostě výjimka, že by někdo choval bez PP a řešil zdravotní vyšetření, původ, příbuznost, vhodnost spojení...
No, ono je to hlavně o tom, že takový ty špíny množící s PP rozhodně nekončí po A nebo B vrhu, ti se naopak zatraceně snaží aby se jim ta investice do uchovění feny vyplatila.
Zrovna včera jsem zírala na jednu fenu z množky s PP a ta jediná fena měla 10 (slovy DESET!) vrhů a z toho 4 po psovi, kterého měl na dvoře 🤮.
Já si třeba těch, co odchovají 1-2 vrhy a skončili vážím, protože jsou to většinou lidí, co to raději dělat nebudou, i když je to stálo spoustu peněz a času, než aby se v tom plácali a dělali to mizerně.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No, ono je to hlavně o tom, že takový ty špíny množící s PP rozhodně nekončí po A nebo B vrhu, ti se naopak zatraceně snaží aby se jim ta investice do uchovění feny vyplatila.
Zrovna včera jsem zírala na jednu fenu z množky s PP a ta jediná fena měla 10 (slovy DESET!) vrhů a z toho 4 po psovi, kterého měl na dvoře 🤮.
Já si třeba těch, co odchovají 1-2 vrhy a skončili vážím, protože jsou to většinou lidí, co to raději dělat nebudou, i když je to stálo spoustu peněz a času, než aby se v tom plácali a dělali to mizerně.
No hnus... Ale je pravda, že spoustu lidí přemýšlí tak, že když uchovním fenu, tak na ní přece musím namrksat x vrhů... Já to teď vidím u sebe, kdy do mě spousta lidí hučí, proč fenu znovu nenakreju, když už je uchovněná a mám v tom nějakou práci a peníze, že prostě musí hodit ještě aspoň dvoje štěňata a podobně ... Ale to nejsou chovatelé, to jsou naopak lidi, kteří o tom neví nic a jejich jediná vidina jsou peníze..
Je dost možný, že skončím u jednoho jediného odchovaného vrhu, protože aktuálně je situace taková, že se do dalšího krytí nepohrnu, protože by pro mě teď bylo sci-fi se případně opět starat první týdny o štěňata sama (ale ani kdyby to reálný bylo, tak jsem neměla jasno v tom, jestli fenu ještě někdy nakreju). No a pak když už by to šlo, tak zase budu přemýšlet nad tím, jestli už tam nebude moc velká pauza od prvního vrhu, pro fenu, případně jestli na to ještě bude mít věk... V budoucnu asi bude nějaká další fena, ale to je daleko, a fakt nemůžu dopředu říct, jestli nějaká štěňata někdy budou, nemusí se povést fena, nemusí to vyjít.. nechci krýt za každou cenu.. A ono když pak někdo takhle chová po jedné feně, nemá jich víc najednou, tak naprosto chápu, že to skončí jedním nebo dvěma vrhy...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Řeší se tu dost dlouho a dost často jak pečlivě se musí vybirat chovka neb pulka stoji za víme co. A ted mi budete tvrdit že pp je o tolik lepší? Není. Dost často se kreje kde cim jen aby byly stenata na prodej at tam nebo tam. A o papirech to neni. Ano mezi bez pp prevazuje to fuj. Jak tak pozoruju mezi pp je to půl na půl. Což žádná sláva. O tom že bez pp stenata po naší no (24 let zpět) byly pusteny do chovu a úspěšně působili ve sportu a později i v pp chovu... Hehe... Jo je to cistocisty a mam samy zaruky..... Pp psa si klidne koupím až budu chtit kupovat. Proč ne. Kdyz se mi stene bude libit a bude zdravy. Ale pp není záruka víceméně ničeho. Nedělejte z toho bibli svatou. Je to fajn pomůcka pro ty zodpovědné ale žádná překážka pro šmejdy.
Tak kolik jste toho s PP teda odchovala?
PP je hlavně záruka původu (dnes už s tím díky DNA moc šmelit nejde👍).
A o tom to celé je - pokud sedí původ, sedí i zdravotní testy a výsledky zkoušek jak u předků a jejich sourozenců. Pak už se každý gramotný člověk může rozhodnout, jestli toto štěně chce anebo ne - naprosto jednoduché to je.
...teda když se chce.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak kolik jste toho s PP teda odchovala?
PP je hlavně záruka původu (dnes už s tím díky DNA moc šmelit nejde👍).
A o tom to celé je - pokud sedí původ, sedí i zdravotní testy a výsledky zkoušek jak u předků a jejich sourozenců. Pak už se každý gramotný člověk může rozhodnout, jestli toto štěně chce anebo ne - naprosto jednoduché to je.
...teda když se chce.
nebo muze dal misto realnych informaci verit - ve sliby :-)
jako treba, ze z neuchovnenych PP rodicu se vlastne rodi uplne jina stenata - lepsi, hezci a zdravejsi, kdyz jsou bPP
na tenhle argument proste nemate jak odpovedet
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bla bla bla bla.
Asi tak mi ty tvoje promnožácký kecy zní. 🤷🏻♀️
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
..pochopila jsem správně, že bez PP štěňata po vaší NO byla pouštěna do chovu a úspěšně působila ve sportu a v PP chovu....no co si pamatuju, tak třeba v tom sportu se ty bez PP tehdy nedostala dal než k ZVV2, ale třeba si pamatuju špatně..
napsal(a):
..pochopila jsem správně, že bez PP štěňata po vaší NO byla pouštěna do chovu a úspěšně působila ve sportu a v PP chovu....no co si pamatuju, tak třeba v tom sportu se ty bez PP tehdy nedostala dal než k ZVV2, ale třeba si pamatuju špatně..
Ono to tak bylo, ale slečna/paní tím chtěla říct, že ta štěňata se tam dostala podvodem, protože byla postavená na cizí PP.
Docela by mě zajímalo, v kterém roce to bylo, protože nepůsobí jako úplná pamětnice, co měla tu fenu před 50 lety🤔Edit.: Teď koukám, že to bylo 24 let zpět
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ono to tak bylo, ale slečna/paní tím chtěla říct, že ta štěňata se tam dostala podvodem, protože byla postavená na cizí PP.
Docela by mě zajímalo, v kterém roce to bylo, protože nepůsobí jako úplná pamětnice, co měla tu fenu před 50 lety🤔Edit.: Teď koukám, že to bylo 24 let zpět
..nestačím se divit...
marcelaamax
napsal(a):
Přesně tak, já chtít po svojí feně štěně, tak se budu snažit vybrat si sakra nejlepšího psa a proklepnu ho na všechno možný.
assil
napsal(a):
Já teda s leithian částečně souhlasím, PP chov je z půlky špína a bohužel je nastaven tak blbě, že to umožňuje. Ale ty informace tam jsou a kdo chce, tak si zrno o plev oddělí.
Asi máte jako chovatelka špatný zkušenosti, ale chtělo by to konkrétně, jinak to nemá moc význam.
napsal(a):
Asi máte jako chovatelka špatný zkušenosti, ale chtělo by to konkrétně, jinak to nemá moc význam.
On ten chov mimo módní plemena není z půlky špína - špína je tam třeba 7%, ale těch 7% množí ve velkém, takže na počet odchovů válcují těch zbylých 93% chovatelů.
Leithian se ale naváží do těch, kteří si založí CHS a odchovají 1-2 vrhy, a tady je ten její výkřik do tmy opravdu hodně mimo mísu.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
On ten chov mimo módní plemena není z půlky špína - špína je tam třeba 7%, ale těch 7% množí ve velkém, takže na počet odchovů válcují těch zbylých 93% chovatelů.
Leithian se ale naváží do těch, kteří si založí CHS a odchovají 1-2 vrhy, a tady je ten její výkřik do tmy opravdu hodně mimo mísu.
Právě mně připadá, že napsat "z půlky špína" je blbost, akorát ti špatní jsou víc vidět.
napsal(a):
Právě mně připadá, že napsat "z půlky špína" je blbost, akorát ti špatní jsou víc vidět.
Není to blbost, těch 7% je ta viditelná velká špína a ten zbytek do půlky je ta špína zametená pod koberec.
Chovatelka nejsem, ale 20 let pobytu v této komunitě mi sebralo veškeré iluze už dávno. Teď už se jen tak koukám z dálky.
assil
napsal(a):
Není to blbost, těch 7% je ta viditelná velká špína a ten zbytek do půlky je ta špína zametená pod koberec.
Chovatelka nejsem, ale 20 let pobytu v této komunitě mi sebralo veškeré iluze už dávno. Teď už se jen tak koukám z dálky.
když ono je to asi taky plemeno od plemena. Špicové prostě měli smůlu... na lidi ve vedení klubu i na popularitu pomíků a tudíž snadný přístup k zisku...
Ne že by dogaři byli nějaká homogenní společnost pracující třeba pro zlepšení zdraví plemene. Ale pořád je to jen jeden klub a více méně normálně pracuje. Kryje se často venku, psi mívají RTG i další zdravotní testy, i když je mít nemusí...
assil
napsal(a):
Pořád se bavíme o těch chovkách, co ochovají áčko, max béčko, do kterých se Jana navezla?
assil
napsal(a):
Hodně záleží na plemeni - u pracovních plemen tohle rozhodně neplatí, ale ta módní, na kterých se dá rejžovat jsou bohužel magnet na šmejdy.
napsal(a):
když ono je to asi taky plemeno od plemena. Špicové prostě měli smůlu... na lidi ve vedení klubu i na popularitu pomíků a tudíž snadný přístup k zisku...
Ne že by dogaři byli nějaká homogenní společnost pracující třeba pro zlepšení zdraví plemene. Ale pořád je to jen jeden klub a více méně normálně pracuje. Kryje se často venku, psi mívají RTG i další zdravotní testy, i když je mít nemusí...
Asi některý plemena to mají lepší, ale to bývávalo o špiců taky a pak se to zvrhne, takže si to radši nezakřikni a pak se to táhne od ČMKU až dolů, je to prostě u nás blbě nastavenej systém jedný organizace a kluby.
assil
napsal(a):
Tak u našeho plemene toto neznám, naštěstí. Samozřejmě, že špínu najdete všude, je to stejné napříč společností, ale určitě to není 50%.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Souhlas, na to jak se tady někteří kydají špínu na PP chov, tak u nám mi ta situace nijak špatná nepřijde.
Co se týče klubu a vedení chovu si nemám na co stěžovat. Naopak se snaží s problémovým chovem i něco dělat (třeba pozastavení chovu jedný profláknutý množce s PP). Klubový akce jsou super, nějaký neshody jsou, ale to asi všude. Co jsem počítala chs u nás, tak z cca 35 aktivních chs bych si štěně nekoupila ve 3 (a to ještě z jedný jen kvůli tomu, že pán je "zvláštní", ale o psy je postaráno dobře).
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.25.38
napsal(a):
nebo muze dal misto realnych informaci verit - ve sliby :-)
jako treba, ze z neuchovnenych PP rodicu se vlastne rodi uplne jina stenata - lepsi, hezci a zdravejsi, kdyz jsou bPP
na tenhle argument proste nemate jak odpovedet
To ja ale netvrdím. Jen říkám že ani pp není dokonalá záruka. Zrovna kyčle a lokty se tu řešili. Že leckdy se to zapíše jinak než je real. Dle daného veta. Atd. Nic víc. Netvrdim že bez pp je zdravější nebo lepší. Ale že nebývá o nic horší než když na fenu co stěží projde uchovnenim někdo flakne sousedovo psa protože je stejný plemeno a taky chovnej. Výsledek je stejnej. Toto jsem myslela. Nevkladejte mi do úst jiné věci.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.25.38
napsal(a):
Ona byla záměrně zaměněna. Nebo spíš přidána k jinému vrhu jako sourozenci. Takže i když genama pp neměli, na papíře jo. A ne nebylo to udělané námi
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.25.38
Jinak já se nenavezla do každého kdo si udělá jeden dva pp vrhy. Opět. Naučte se číst. Jen jsem napsala že ten kdo z pp feny udělá vrh jen proto že chce malé hafiky přemýšlí nad vhodností partnera zhruba jako ten fuj bez pp mnozak. Ne ten co chce na fene vyzkoušet chov, udělat přínos apod to neudělá. Ale takovej nebude každej.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ona byla záměrně zaměněna. Nebo spíš přidána k jinému vrhu jako sourozenci. Takže i když genama pp neměli, na papíře jo. A ne nebylo to udělané námi
V tom případě jste ji museli dát z baráku v 6 týdnech, protože v době tetování a kontroly vrhu už musela být "podstrčená" k tomu PP vrhu. A starší než ostatní být nemohla - poradci chovu nejsou debi.lové, oni by o 14 dní starší štěně ve vrhu poznali a v té době už byla dostupná paternita, takže to bylo o hubu🤔
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
V tom případě jste ji museli dát z baráku v 6 týdnech, protože v době tetování a kontroly vrhu už musela být "podstrčená" k tomu PP vrhu. A starší než ostatní být nemohla - poradci chovu nejsou debi.lové, oni by o 14 dní starší štěně ve vrhu poznali a v té době už byla dostupná paternita, takže to bylo o hubu🤔
jojo - není to tak dlouho, co jeden poradce chovu dog požádal o genetické testy, neb měl podezření na štěňata různého věku ve vrhu. A měl pravdu...
napsal(a):
jojo - není to tak dlouho, co jeden poradce chovu dog požádal o genetické testy, neb měl podezření na štěňata různého věku ve vrhu. A měl pravdu...
Oni jsou množitelé zvyklí, že jim lidí žerou ty jejich báchorky a myslí si, že chovatelé a poradci chovu jsou stejně hloupí, jako zájemci o bezpapirová štěňata ...🙄
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jinak já se nenavezla do každého kdo si udělá jeden dva pp vrhy. Opět. Naučte se číst. Jen jsem napsala že ten kdo z pp feny udělá vrh jen proto že chce malé hafiky přemýšlí nad vhodností partnera zhruba jako ten fuj bez pp mnozak. Ne ten co chce na fene vyzkoušet chov, udělat přínos apod to neudělá. Ale takovej nebude každej.
Já číst umím. Podle toho jsem taky reagovala, nikde nepíšu o jednom nebo dvou vrzích.
Když si vyberu krycího psa v PP chovu, tak vidím rodokmen, co má pes za zkoušky, příp. jaký má výstavní úspěchy, i když ty mě moc nezajímají. Když si budu množit bezpapíráky na dvorku a vyberu si sousedovic Alíka, tak nebudu vědět vůbec nic, ani to, jestli náhodou nejsou příbuzní. Kdysi dávno jsem bez PP fenu měla a děkuji, už nechci.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
...takže podvod....a kým tedy....nějak nerozumím
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To ja ale netvrdím. Jen říkám že ani pp není dokonalá záruka. Zrovna kyčle a lokty se tu řešili. Že leckdy se to zapíše jinak než je real. Dle daného veta. Atd. Nic víc. Netvrdim že bez pp je zdravější nebo lepší. Ale že nebývá o nic horší než když na fenu co stěží projde uchovnenim někdo flakne sousedovo psa protože je stejný plemeno a taky chovnej. Výsledek je stejnej. Toto jsem myslela. Nevkladejte mi do úst jiné věci.
Nevkladejte mi do úst jiné věci.
to nedelam.
Ale na vase argumenty, proc jste si poridila stene bPP RTW - na ty se proste neda zapomenout.
Uz si vzpominate?
Protoze stene s PP nejde sehnat nekupirovany a stejne dneska vsichni PP RTW priserne a da se poradne vybirat jen mezi bPP
.
Chcete screeny?
napsal(a):
...takže podvod....a kým tedy....nějak nerozumím
Leithian se vam tady snazi vysvetlit, ze ona zna vsechny podvody kolem PP zvirat a u vsech osobne svitila
napsal(a):
Leithian se vam tady snazi vysvetlit, ze ona zna vsechny podvody kolem PP zvirat a u vsech osobne svitila
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.32.71
napsal(a):
to nedelam.
Ale na vase argumenty, proc jste si poridila stene bPP RTW - na ty se proste neda zapomenout.
Uz si vzpominate?
Protoze stene s PP nejde sehnat nekupirovany a stejne dneska vsichni PP RTW priserne a da se poradne vybirat jen mezi bPP
.
Chcete screeny?
Já ale rotvika nemam 😂😂😂
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já ale rotvika nemam 😂😂😂
....ale měla jste, tuším že I fotky jste sem dávala a vyprávěla jak vás chránili v hospodě a cestou z ní či jak to bylo......
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.32.71
napsal(a):
Ježíš. Naši měli tehdy nadhernou černou NO. Zachranena jako dvouletá. Bez tetovani bez zbalosti původu. Nicmene velmi chytra účenliva po vysetreni zdrava. Nakonec ano kvuli zazitym famam byla pripustena pracovnim mistrem republiky co slouzil u policajtů a mel i něco z mezinarodnich zavodu. Detaily se po tech letech fakt nepamatuju. Narodilo se 7 stenat. Jedno muselo byt pak utraceno kvuli zraneni. 4 šla známým po vsi a 2 si vzal pan ktery mel pp fenu se stejne starym vrhem. Neznam detaily jaky tyden byli jeho nebo nase stenata. Mam dojem ze byl i poradce chovu ale nevim fakt nevim. Nevybavim si jmeno. Puvodne je chtel pro zname na hlidani ale fena ho zaujala a stenata taky. Takze je pristrcil ke svejm. Ja se to dozvedela az pak. Z reci dospelejch. Jak je propasoval a vae zaridil nevim. Neptejte se me. Nebyla jsem u toho. Takze ne neznám vsechny podvody ale neni to tak tezke odhadnout so vše se dělo nebo děje. Na to jim u toho svítit nepotřebuju. A věřte že dna u koní se hlídá o doat víc jak u psů už jen kvůli těžce rozdilnym cenám a to i o pár nul a přesto tam podvody jsou. A procházejí. Tak prosím netvrdte ze u psů se nic z toho co jsem psala nedělo a neděje. Jak ja jako kupec poznam treba u bso ze tenhle tata je fakt tata kdyz jinak vse vypada ok a je cajk? Fakt kazdej dela preventivne dna testy a nikdo nikoho nepodmazne? Atd atd
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.32.71
napsal(a):
....ale měla jste, tuším že I fotky jste sem dávala a vyprávěla jak vás chránili v hospodě a cestou z ní či jak to bylo......
No ale ti byli papirovi 😂😂😂 a nebyli moji ale rodičů. Takže nechápu kde jste vzali že jsem si pořídila rtw 😂 když něco vytahujete prosím tak si to zapamatujte správně aspoň.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.32.71
napsal(a):
to nedelam.
Uz si vzpominate?
.
Chcete screeny?
Jako nejsem odborník ale tohle mi na rtw fakt nepřipadá 😂
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No ale ti byli papirovi 😂😂😂 a nebyli moji ale rodičů. Takže nechápu kde jste vzali že jsem si pořídila rtw 😂 když něco vytahujete prosím tak si to zapamatujte správně aspoň.
..prostě v úzké rodině, kdy jste s nimi chodila ven.....
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já ale rotvika nemam 😂😂😂
Ok. takže vlastně všechno , co tu pišete si cucate z prstu.
Dobre vědět....
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.32.71
Současná ano, vlastní ji nevlastní otec ne já. Ani jednoho rtw jsem nekupovala a ano kdybych naaahodou kuppvat chtěla tak jsem zatím mezi papírovými psi požadovaný exteriér nenašla. Furt nevidim kde vidíte že já! Jsem si pořídila... 😂
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.32.71
napsal(a):
..prostě v úzké rodině, kdy jste s nimi chodila ven.....
No jo a? Naši první 3 rtw papiry měli. Jen se s nima nešlo nikdy na bonitaci ani výstavy. Nebyl důvod. 4 byla kříženka dobrmana a rtv z útulku. Současná co má nevlastní otec je bez pp, ano. Ale dodám malé tajemství. Už s ním 12 let nebydlím pod jednou střechou 😂😂😂 a vídáme se párkrát do roka
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.32.71
napsal(a):
Ok. takže vlastně všechno , co tu pišete si cucate z prstu.
Dobre vědět....
To je tak když za každou cenu hledáte hnidy a překrucujete co napíšu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ježíš. Naši měli tehdy nadhernou černou NO. Zachranena jako dvouletá. Bez tetovani bez zbalosti původu. Nicmene velmi chytra účenliva po vysetreni zdrava. Nakonec ano kvuli zazitym famam byla pripustena pracovnim mistrem republiky co slouzil u policajtů a mel i něco z mezinarodnich zavodu. Detaily se po tech letech fakt nepamatuju. Narodilo se 7 stenat. Jedno muselo byt pak utraceno kvuli zraneni. 4 šla známým po vsi a 2 si vzal pan ktery mel pp fenu se stejne starym vrhem. Neznam detaily jaky tyden byli jeho nebo nase stenata. Mam dojem ze byl i poradce chovu ale nevim fakt nevim. Nevybavim si jmeno. Puvodne je chtel pro zname na hlidani ale fena ho zaujala a stenata taky. Takze je pristrcil ke svejm. Ja se to dozvedela az pak. Z reci dospelejch. Jak je propasoval a vae zaridil nevim. Neptejte se me. Nebyla jsem u toho. Takze ne neznám vsechny podvody ale neni to tak tezke odhadnout so vše se dělo nebo děje. Na to jim u toho svítit nepotřebuju. A věřte že dna u koní se hlídá o doat víc jak u psů už jen kvůli těžce rozdilnym cenám a to i o pár nul a přesto tam podvody jsou. A procházejí. Tak prosím netvrdte ze u psů se nic z toho co jsem psala nedělo a neděje. Jak ja jako kupec poznam treba u bso ze tenhle tata je fakt tata kdyz jinak vse vypada ok a je cajk? Fakt kazdej dela preventivne dna testy a nikdo nikoho nepodmazne? Atd atd
Už vidím, jak podmazáváte nezávislou laboratoř, aby vám vyšly DNA 😂.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.32.71
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Už vidím, jak podmazáváte nezávislou laboratoř, aby vám vyšly DNA 😂.
Nemyslím podmaznuti pri ověření ale když domů doleze poradce chovu apod.
Bože přestaňte si vymýšlet co jsem napsala. A zamyslete se že to může mít širší kontext.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No jo a? Naši první 3 rtw papiry měli. Jen se s nima nešlo nikdy na bonitaci ani výstavy. Nebyl důvod. 4 byla kříženka dobrmana a rtv z útulku. Současná co má nevlastní otec je bez pp, ano. Ale dodám malé tajemství. Už s ním 12 let nebydlím pod jednou střechou 😂😂😂 a vídáme se párkrát do roka
..takže jste RTW měli....
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemyslím podmaznuti pri ověření ale když domů doleze poradce chovu apod.
Bože přestaňte si vymýšlet co jsem napsala. A zamyslete se že to může mít širší kontext.
Vzhledem k tomu, že se v tom pohybujju, tak vím, jaké jsou postupy a pokud do týdne po narození nahlasite např. 6 štěňat, tak jich těžko můžete potom přihlásit k zápisu 8. A i když tohle pominu, tak jsme u toho, že jste dávali z baráku štěňata nejpozději v 6 týdnech, což je praktika těch nejhorších množíren🤮.
Nevěřila byste, jaký má o vašem chovu přehled konkurence - věřte, že té by tahle maličkost neunikla. Ony šmeliny dřív dělat šly, ale jinak - ne takhle blbě a průhledně.
A i když tohle pominu, tak jsme u toho, že jste dávali z baráku štěňata nejpozději v 6 týdnech, což je praktika těch nejhorších množíren.
Nebývalo to dřív běžnější? Tím to nijak neobhajuju, dřív se taky pálily ženy s pihami za to, že jsou čarodějnice... Ale přece jen v kontextu doby to může vyvolávat jiný dojem.
Varaxi
napsal(a):
A i když tohle pominu, tak jsme u toho, že jste dávali z baráku štěňata nejpozději v 6 týdnech, což je praktika těch nejhorších množíren.
Nebývalo to dřív běžnější? Tím to nijak neobhajuju, dřív se taky pálily ženy s pihami za to, že jsou čarodějnice... Ale přece jen v kontextu doby to může vyvolávat jiný dojem.
Ne, před 24 lety to bylo úplně stejné jako teď - ono to není zase tak dávno.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jako nejsem odborník ale tohle mi na rtw fakt nepřipadá 😂
Ale my to tady víme, že teď máte jezevčíka bez PP. Ale v těch příspěvcích o rtw jste psala doslova "měli jsme, kupírovat ocásky jsme nechali, foto naší rtw", jak máme čuchat, koho tím máte na mysli. Nedivte se pak, že všechny info jsou od vás brány jako JPP.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.25.38
napsal(a):
Ale my to tady víme, že teď máte jezevčíka bez PP. Ale v těch příspěvcích o rtw jste psala doslova "měli jsme, kupírovat ocásky jsme nechali, foto naší rtw", jak máme čuchat, koho tím máte na mysli. Nedivte se pak, že všechny info jsou od vás brány jako JPP.
Jo tohle. Ano nevim v kolika tydnech sly ty stenata no. To si proste nevybavim navic jsem byla male děcko co to fakt neřešilo. Když rtw fena měla jedny štěňata pna s pp vybranej pes s pp oba dělaný dkk i dlk a čistý jen nebyli na bonitaci, uchovneni. Tak ano na te feně se odchoval jeden vrh který pp neměl. Měla 4 štěňata. Mě bylo tehdy 16. Ani jedno se nedožilo méně jak 12,5 roku. A to v plném zdraví. Fena kterou měla moje prateta zemřela ve 13,5 letech. Žádné marodeni za celý život. Takže ne fakt si nemyslim ze když fena cajk oes cajk štěňata bez pp že byly nekvalitní. Evidentně nebyli. Ani jedno.
Nicméně děkuji za výtku. Příště budu psát rovnou vše i když ono by to nebylo nutné kdyby se to sem netahalo po částech. Neb každé to bylo v jiné diskuzi a asi nemá pokaždé smysl vypisovat celý román ala Steelová.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo tohle. Ano nevim v kolika tydnech sly ty stenata no. To si proste nevybavim navic jsem byla male děcko co to fakt neřešilo. Když rtw fena měla jedny štěňata pna s pp vybranej pes s pp oba dělaný dkk i dlk a čistý jen nebyli na bonitaci, uchovneni. Tak ano na te feně se odchoval jeden vrh který pp neměl. Měla 4 štěňata. Mě bylo tehdy 16. Ani jedno se nedožilo méně jak 12,5 roku. A to v plném zdraví. Fena kterou měla moje prateta zemřela ve 13,5 letech. Žádné marodeni za celý život. Takže ne fakt si nemyslim ze když fena cajk oes cajk štěňata bez pp že byly nekvalitní. Evidentně nebyli. Ani jedno.
Nicméně děkuji za výtku. Příště budu psát rovnou vše i když ono by to nebylo nutné kdyby se to sem netahalo po částech. Neb každé to bylo v jiné diskuzi a asi nemá pokaždé smysl vypisovat celý román ala Steelová.
Tak ještě jednou a pomalu. Počet narozených štěňat se hlásí do 7 dnů po porodu, takže štěňata navíc šli i v té době podstrčit maximálně do 7 dnů a silně pochybuju, že ten podvodník k vám přišel a ani ne u týdenních štěňat rozpoznal ty jejich super kvality, aby je strčil pod svojí fenu 🤪.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.25.38
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak ještě jednou a pomalu. Počet narozených štěňat se hlásí do 7 dnů po porodu, takže štěňata navíc šli i v té době podstrčit maximálně do 7 dnů a silně pochybuju, že ten podvodník k vám přišel a ani ne u týdenních štěňat rozpoznal ty jejich super kvality, aby je strčil pod svojí fenu 🤪.
Hele věřte si nebo ne mě je to u zadku ale fakt úplně. Klidně si myslete že pp chov je zuzovej...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.25.38
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Von je takovej problem svy dve dat pryc a misto nich tyhle? Pochybuju. Navic bral je po tom co viděl fenu a co zjistit kdo je otec vrhu. A ne fakt nevim v kolika tydnech přesně.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Von je takovej problem svy dve dat pryc a misto nich tyhle? Pochybuju. Navic bral je po tom co viděl fenu a co zjistit kdo je otec vrhu. A ne fakt nevim v kolika tydnech přesně.
" Puvodne je chtel pro zname na hlidani ale fena ho zaujala a stenata taky. Takze je pristrcil ke svejm."
V tom případě pochybujete o tom, co jste tu psala včera - mám na mysli zejména to slovo PŘISTRČIL🤔.
Jinak ale ta historka o tom, jak poradce chovu svoji PP fenu kryl nějakým nic moc psem, zatímco vám bezapíračku nakryl mistr republiky ..., kulhá na všechny čtyři.
To je stejně uvěřitelné, jako ty množitelské kecy typu, že štěňátko nemá PP, protože se narodilo osmé 🙄
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.25.231
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
" Puvodne je chtel pro zname na hlidani ale fena ho zaujala a stenata taky. Takze je pristrcil ke svejm."
V tom případě pochybujete o tom, co jste tu psala včera - mám na mysli zejména to slovo PŘISTRČIL🤔.
Jinak ale ta historka o tom, jak poradce chovu svoji PP fenu kryl nějakým nic moc psem, zatímco vám bezapíračku nakryl mistr republiky ..., kulhá na všechny čtyři.
To je stejně uvěřitelné, jako ty množitelské kecy typu, že štěňátko nemá PP, protože se narodilo osmé 🙄
Jo vy máte monopol 😂