Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KubaZln

6.2.2023 00:50
KubaZln

XXX.XXX.249.66

Zdravím,

dovezli jsme si domů 4-měsíční stěně (stejné plemeno už jsme měli a nebyl v tomto problém). Už před převozem nás paní varovala, že fenka v autě zvrací a není na to zvyklá. Jeli jsme si pro ni přes celou republiku, 3hod po dálnici v pohodě ale 2min před barákem v zatáčkách se pozvracela, stresová situace a poté jsme ji hned šli vyvenčit do cizího prostředí (byla už tma). Ačkoliv žila v domě s dalšími psi a mysleli jsme si, že bude tedy socializovaná, tak hned při příjezdu uviděla v dálce psa a začala hrozně vyvádět a snažila se utéct. A tato situace ji asi vytvořila nějaký blok v hlavě. Máme ji už třetí den a pokaždé když mám v ruce vodítko tak začne utíkat a ven prostě nechce chodit, jistě je to i tou zimou ale ten problém bude jinde. Zároveň ani nechápe, že ven se chodí venčit i když předtím normálně chodila na zahradu. Jdeme ven, všechno očuchá ale po příchodu si hned uleví doma. Bohužel v takové zimě nemůžu čekat než se vyvenčí, protože by asi umrzla (bydlíme na kopci a hodně nám tady fouká a je to opravdu nepříjemné pro malé stěně) ale i tak vidím, že nechápe smysl chození ven. Jinak doma už je naprosto v pohodě, za 2 dny jsme se naučili sedni, lehni, nesmíš atd., nemá s námi žádný problém. Mám ji tedy stále venčit podle "pravidel" pro stěňata a čekat, že si to venku sama oblíbí anebo ji nestresovat a radši se nejprve poradit s odborníkem? Zatím to stejně vypadá, že venku potřebu neudělá a ty procházky ji akorát stresují.

Moc děkuji za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2023 01:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

Asi bych štěně po ulevení doma vzala opět ven a tu louži vytřela a dala jí ten hadr ven...jak poznáte že má stres? třese se, dýchá, zívá, olizuje se? třeba to jen neumí a prakticky v minulém domově neopustilo štěně byt, zahradu...
blicího psa v autě jjsem měla, za 50km se byl zezačátku schopem poblít 7x-pěna a šťávy...pak to vydržel na první světelnou křižovatku do místa určení...a nejvíc mu dělala problém benzinka, tam vyloženě pěnil jako bublifuk...na cestování dostával pak kinedril, trochu se to zlepšilo, ale cestovní pes to nebyl .

6.2.2023 01:25
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Šla bych na něj pomalu. Snažila bych se, aby získal mou důvěru a následoval mě, pak bych třeba otevřela dveře ven a šla vynést koš. Pzději bych se pokusila vylákat ze dveří. Chválila, kdyby vyšlo kousek ven.
Na venčení bych ho v náručí zanesla na místo, kde by se mělo venčit, chvilku ho postavila na zem a pak zase vzala a odnesla domů. Mou fenku uklidňovalo, když jsem pořád mluvila. I když mi to přišlo někdy divné, ale vše jsem komentovala a bylo vidět, že jí to "žvanění" uklidňuje. Bude to pracné, ale když budete trpěliví, ovoce to přinese.

Přidejte reakci

Přidat smajlík