Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

David29

10.2.2023 12:19
David29

XXX.XXX.243.146

Dobrý den,
náš venkovní pes čas od času přeskočí plot a uteče. Když pro něj jdu, jde za mnou zpět domů i bez vodítka a většinou jen čmuchá někde u sousedních domů . Je absolutně nekonfliktní a nikdy neprojevil zvýšenou vůči nikomu, ale je to velký Bernský salašnický pes a určitě nechci, ať se potuluje někde venku. Nemá boudu, ale má své místo na spaní v přístřešku, na procházky se s ním chodí dvakrát denně a pozornost také dostává, je o něj dobře postaráno i co se týče krmení. Je poslušný, i když umí jen pár základních povelů. K řetězu se určitě schylovat nechci, a proto píšu sem, jestli náhodou někdo podobnou zkušenost nemá... Za jakékoliv rady či tipy budu moc rád. Děkuji.
D.

10.2.2023 12:30
juhaj

XXX.XXX.164.121

Těžko říct, možná dostanete dobré rady, ale co jsem znala lidí, co měli zdrhače, tak to nešlo potlačit. A mám i osobní zkušenost, paní nám věnovala psa, že mu u nás bude líp, s ostatními psy se snášel v pohodě, velký prostor, vycházky, přesto zdrhal, nakonec vzal sebou mou fenu a šli na výlet až kamsi na kraj Prahy,tak byl vrácen. Paní přiznala, že zdrhal a už na to neměla nervy.

10.2.2023 12:31
assil

XXX.XXX.121.3

Jediná rada je zabezpečit plot tak, aby ho nemohl přeskočit. Obvykle se nad plot přidávají dráty nebo i lze elektrický ohradník.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.2.2023 13:03

assil napsal(a):
Jediná rada je zabezpečit plot tak, aby ho nemohl přeskočit. Obvykle se nad plot přidávají dráty nebo i lze elektrický ohradník.

jistěže

a pak mít úvahu, zda z něj neudělat psa domo-venkovního
on možná venku hledá společnost
a možná tak zahání nudu

10.2.2023 13:35
assil

XXX.XXX.121.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jistěže

a pak mít úvahu, zda z něj neudělat psa domo-venkovního
on možná venku hledá společnost
a možná tak zahání nudu

A tak tihle hlídací psi ani kolikrát domů nechtějí, taky jsem měla takového. Ale stačí jedna háravá fenka v okolí, přijde na to jak přes plot a že je to i zábava se procházet sám a je vymalováno napořád.
A zas super, že ho majitel nedá hned na řetěz, ale přijde se zeptat. Třeba někdo bude mít ještě jiný nápad, ale ty dráty nad plotem mě připadají jako nejjednodušší a nejlevnější řešení.

10.2.2023 15:58
Doron

XXX.XXX.162.50

On to asi ani není útěkář, ale spíš pes procházecí:)
Dřív to přece bývalo úplně běžné, že se psi chodili projít po vsi, nikdo to neřešil.
Před řeznictvím u nás sedával Bertík, jeden pes tady dokonce jezdil sám autobusem, můj první pes Sandy chodil tajně do hospody do kuchyně, ani jsme to nevěděli:))

Slabá místa v oplocení se dají zjistit tak, že jdete ven,psa radostně zavoláte a on se chudák prozradí.
Drát je dobrý nápad , ale aby se nějak nezachytil..
Také se prý prodává elektrický ohradník spojený s elektrickým obojkem, dá se umístit na plot nebo zakopat.
Já bych asi přidala na plot prkno nebo pletivo nakloněné dovnitř, tak jako je to na Nuselském mostě proti sebevrahům.

10.2.2023 16:04

Osobně bych zvolila klasický elektrický ohradník...ne takovej ten "neviditelnej" plot, co funguje psovi na obojek.
Myslím...a možná je to jen moje doměnka, že pes nemá problém pobrat, že tady je nějakej drát, který "kope" a tak k němu nebudu chodit, ale když ho "nakopne" bezdůvodně obojek??...No nevím, prostě toho bych se bála, že psu můžu způsobit nějaké strachové reakce.

No a nebo udělat pořádnej plot, ale to je většinou větší investice než ten ohradník.

10.2.2023 16:14
janaa

XXX.XXX.174.242

Ten obojek vydává zvuk předtím než psa "kopne". Nemyslím si,že by z toho pes ml mít trauma. Nicméně cenou je to fakt někam na pozemeček,případně na samostatný výběh, oplotit tím velký pozemek, to je darda. Takže bych volila klasický ohradník,pokud není možné zvyšovat ploty. Efektivní řešení za pár korun. Ale čím dřív,tím líp,než se ze psa stane notorický utíkač. Já jsem tohle řešila u navrátivší feny klasickým el obojkem a počíháním si. Ale to bylo z důvodu, aby ránu od plotu nedostali i psi,kteří neutíkali

10.2.2023 17:26

Pokud pes překonává plot přelezením - nad pletivový plot, tam kde je běžně ostnatý drát, dát místo něj obyčejný drát protažený plastovou vodovodní trubkou. Ta se na drátě otáčí - protáčí a pes se nemá nahoře jak zachytit.

David29

10.2.2023 18:04
David29

XXX.XXX.76.203

Děkuji
moc všem za rady, pokud půjde zvýšit plot, zvýšíme plot. A pokud ne, tak natáhnu elektrický ohradník. Ještě jsem zapomněl dodat, že pes není kastrovaný, mohl by být i tohle důvod utíkání? Vážím si Vaší pomoci.

10.2.2023 18:12

David29 napsal(a):
Děkuji
moc všem za rady, pokud půjde zvýšit plot, zvýšíme plot. A pokud ne, tak natáhnu elektrický ohradník. Ještě jsem zapomněl dodat, že pes není kastrovaný, mohl by být i tohle důvod utíkání? Vážím si Vaší pomoci.

pokud běhá za fenou - pak ano. Ale to by nebyl blízko a nešel s vámi ochotně domů. Navíc i ten, který začne utíkat za fenkou se naučí, že je fajn poznávat věci za plotem a zvětšit si teritorium... A pak utíká klidně i kastrovaný. Takže kastrace pomoci může, ale spíš nepomůže

Přidejte reakci

Přidat smajlík