Bostonský teriér

Prodám Bostonského teriéra - Chovná stanica Sherry´s garden, bude mať šteni...
36521 KčMavecerov
XXX.XXX.110.221
Dobrý den,
chtěla bych se poradit s odborníky. Mám o PP něco načteno, ale setkala jsem se situací, u které si nevím rady. Bylo mi nabídnuto štěně 3, 5 měsíce staré od paní, která ho dostala jako dárek, ale nemůže se o něj postarat a prodává ho. Štěně je bez PP, ale rodiče byli údajně uchovněni s PP, jen původní chovatelka již nemá CHS. Současná majitelka prý štěně vyzvedavala přímo v CHS, viděla i jeho babičku apod. Je tahle situace možná nebo je to lež? Předem děkuji za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem
CHS je nadoživotí. Paní by ji musela zrušit, čí přepsat na někoho jiného.
Kontaktujte poradce chovu - zjistěte, zda rodiče štěněte byli opravdu uchovnění. Může to být jen administrativní pochybení (nechuť vyřizovat krycí listy, platit PP, nechtějí dále chovat a tak jim poslední vrh bez PP nevadí), spíš bych ale hledala potíž (pozastavený chov pro nějaký průšvih, krytí sourozenců či rodičů s potomkem, krytí psů k sobě se nehodících - někdy kluby mají pravidla, že třeba horší kyčle jednoho se vyrovnávají pouze bezchybným nálezem druhého...) Protě bych byla opatrná. Bostonci mívají zdravotní problémy - a někdy bývají i nevyrovnaní v povaze. Spojení bych zvážila... je fajn rodiče znát (alespoň virtuálně - rodokmen, zdravotní testy)...
A taky průkaz původu FCI a průkaz původu jiné organizace nebývá kompatibilní
Mavecerov
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se poradit s odborníky. Mám o PP něco načteno, ale setkala jsem se situací, u které si nevím rady. Bylo mi nabídnuto štěně 3, 5 měsíce staré od paní, která ho dostala jako dárek, ale nemůže se o něj postarat a prodává ho. Štěně je bez PP, ale rodiče byli údajně uchovněni s PP, jen původní chovatelka již nemá CHS. Současná majitelka prý štěně vyzvedavala přímo v CHS, viděla i jeho babičku apod. Je tahle situace možná nebo je to lež? Předem děkuji za odpovědi.
Krásná pohádka!
tím, že "nemá už ch.s." se odkopala jasnou lží ,
(prakticky se to stát může - např. neuhlídala třeba už starou fenu, druhé krytí v roce apod. .... ALE i tak pod pokutou by v klubu PP vyřídila, kdyby o to stála)
takže LŽE , máte-li jednou ch.s. pod FCI - máte ji do smrti, i když 50 let neodchováte ani chlup
Teoreticky by se to mohlo stát.
Může mít zákaz chovu a tak štěňata chovných psů nedostanou PP.
Může nemít CHS, ale mít chovného psa i chovnou fenu a prostě je nakrýt, tím by byla štěňata bez PP.
Může mít CHS a jeden vrh je s PP a druhý bez PP.
Nebo si jen plete pojem "s PP" a "chovný pes s PP" (až mne udivuje, kolik lidí si myslí, že když si koupí PP fenu, nakryje PP psem, štěňata automaticky mají PP)
Ale prakticky dost pochybuji, spíš jsou to jen kecy pro neznalé kupující.
I kdybyste náhodou dohledala chovné rodiče s PP, zpětně již pro štěně PP nedostanete. Takže pokud plánujete výstavy, tak s tímhle štěnětem určitě ne.
já bych takové štěně nechtěla, protože prostě tyhle pohádky jsou pohádky, kterým se krmí neznalí kupující.
Mavecerov
XXX.XXX.110.221
Moc Vám všem děkuji za názory a informace. Jak jsem psala, mám načteno ohledně PP a bonitace, ale s touhle situací jsem se nesetkala, nevěděla jsem, ze CHS je na celý život. Současná majitelka ani nevěděla, jak se CHS jmenovala, jen odkud je a že jí tam byly ukázány diplomy a medaile rodičů. Zkoušela jsem CHS podle místa najít, ale vypadá to, že vůbec neexistuje... Je tedy možné, že jeden z rodičů byl WKU a druhý FCI, v tom případě by štěňata PP taky neměla, že... Ale to jen spekuluji samozřejmě, vím, že zrovna u Bostonů se často objeví WKU místo FCI.
Mavecerov
XXX.XXX.110.221
Stěně jsme nakonec nevzali. Původně chtěla 10 000, ke štěněti byl i pelíšek, postroj apod. Teď jsem koukala, že zlevnila na 9. Celé se mi to nějak nezdálo. Je možné, ze paní není druhý majitel, těžko říct, ve zprávách působila věrohodně. Podle fotek stenatka jsem si nebyla ani jista věkem, psala, že je jí 3,5 měsíce, ale na fotkách vypadá starší.
Arbora
napsal(a):
3,5 mesiaca je vek, v akom bežne psi idú od chovateľa, neverila by som tomu, že ho niekto dostal ako dar a už ho mať nemôže.
fakt?
já to znám jako 2 měsíce...
Mavecerov
XXX.XXX.110.221
Inzerát je zveřejněný na Bazosi, jsou tam fotky, některé další mi posílala do zprávy. Psala mi, ze ma 8mi měsíční stěně pitbulla, a že tuhle fenku dostala jako dárek od přítele, ale musela změnit práci, tak na ni nemá čas. Jestli to byla pravda už se nedozvím. Trochu mě to mrzí, protože fenka vypadá krásně, ale myslím, že to bylo správné rozhodnutí. Je možné, ze uz je fenka starší a navíc se mi taky moc nezdálo, ze pani ma jiné stěně a na to čas má, ale na tohle ne... Navíc nejdřív psala, ze to byl dárek a pak, ze pro nej byli s přítelem... Nevím no
Mavecerov
napsal(a):
Inzerát je zveřejněný na Bazosi, jsou tam fotky, některé další mi posílala do zprávy. Psala mi, ze ma 8mi měsíční stěně pitbulla, a že tuhle fenku dostala jako dárek od přítele, ale musela změnit práci, tak na ni nemá čas. Jestli to byla pravda už se nedozvím. Trochu mě to mrzí, protože fenka vypadá krásně, ale myslím, že to bylo správné rozhodnutí. Je možné, ze uz je fenka starší a navíc se mi taky moc nezdálo, ze pani ma jiné stěně a na to čas má, ale na tohle ne... Navíc nejdřív psala, ze to byl dárek a pak, ze pro nej byli s přítelem... Nevím no
Dobře jste udělala....nemyslím si, že prodávající uváděla jako pravdu.
Mavecerov
napsal(a):
Existuje taková poměrně jednoduchá věc, jako je vyhledat si telefonní číslo prodejce na internetu. Sice jsou množky už často vychcaný a čísla hodně mění, ale velká část je stále stejně tupá, jako tady ta čarodějnice..
https://www.vyhledatcislo.cz/cislo/602464216
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-blesk-tlapky/638626/odsouzena-tyranka-predhodila-stene-psum-a-tocila-krvava-jatka-skonci-za-mrizemi.html
Mavecerov
XXX.XXX.110.221
Panebože 😳 Vyhledat číslo me vůbec nenapadlo! Četla jsem článek, na který dala Impact odkaz a víte, jak se prý jmenuje stěně toho Bostonka? Taky Fibi😳😳 To nemůže být zdravý člověk... No, udělali jsme dobře, to určitě.. Teď si jen říkám, jak chudák stěně dopadne, pokud tedy existuje...
Mavecerov
XXX.XXX.110.221
Přitom mi ještě psala, jak už se jí ozvalo několik překupníků a mnozitelu, a ze těm by stěně nikdy neprodala... Je to hnus... Děkuji moc všem, nebýt iFauny, věřila bych jí...
Mavecerov
napsal(a):
Panebože 😳 Vyhledat číslo me vůbec nenapadlo! Četla jsem článek, na který dala Impact odkaz a víte, jak se prý jmenuje stěně toho Bostonka? Taky Fibi😳😳 To nemůže být zdravý člověk... No, udělali jsme dobře, to určitě.. Teď si jen říkám, jak chudák stěně dopadne, pokud tedy existuje...
Štěně je chudák, jestli existuje. To je jasný. Ale bohužel dokud bude mít na ty svoje překupnický kšefty kupce, bude v tom pokračovat. 😔
napsal(a):
níc se nestalo, čistá jak lilie
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-blesk-tlapky/683568/psi-roztrhali-fenku-phoebe-jejich-majitelka-si-to-jeste-tocila-soudce-zenu-zprostil-viny.html
Já jsem teda právně úplně nevzdělaná.
Ale kdyby mí 2 psi zakousli mého třetího, tak půjdu k soudu?
Jenom se ptám.
napsal(a):
Jenom se ptám.
Ona byla hloupá, že to video vyvěsila někam na internet a někdo to nahlásil, resp. na ni podal TO.
A mně teda nepřijde, že by se tomu snažila nějak zabránit, aby ti psi to štěně napadli. Navíc jít sáňkovat se synem a vzít si s sebou psy těchto plemen a navíc jedno z nich štěně...to mě prostě hlava nebere a ta ženská podle mě psům vůbec nerozumí, natož aby je ještě uměla vycvičit.
napsal(a):
Jenom se ptám.
Ano, podle mě se řeší, jestli to bylo úmyslné a nebo ne, kdyby se prokázalo, že toho psa na štěně poštvala, tak by soud dopadl jinak.
Je to týrání dokonce i tehdy, kdy můj pes napadne cizího
a např. oba nebyli na vodítku, s košíkem a tak.
Protože já jsem svého psa nehlídala
a ten pokousaný pes nebyl hlídán svým majitelem a tím se ten majitel dopustil týrání.
Nějak tak to je.
Už se to soudilo (min. u přestupkové komise jsem to viděla, dál nepamatuji, vygůglíte články, kde pokutována byla i oběť).
Tady mě teda ale výsledek dost vyděsil.
Ti psi nebyli pod vlivem majitele. Majitel je prostě absolutně neovládal.
Majitelka už jednou odsouzená za týrání většího počtu psů - už kvůli tomu většímu počtu měla jít do vězení tenkrát a zakázat jí chov všeho živého - a pak se stane tohle
a oni řeknou, že neva.
Natáčelo se víc jak minutu, fakt ty psy nemohl nikdo odlepit? Když se tam najednou ten chlap záhadně objevil?
Už to vypadalo, že začnou ty vydupané tresty padat... a ono nic... ani nejhnusnějším dobytkům nic.
To jsem si zas zkazila den.
assil
napsal(a):
Ano, podle mě se řeší, jestli to bylo úmyslné a nebo ne, kdyby se prokázalo, že toho psa na štěně poštvala, tak by soud dopadl jinak.
Týrání to každopádně ale bylo. Samozřejmě nevím, jak byla postavená žaloba.
napsal(a):
Je to týrání dokonce i tehdy, kdy můj pes napadne cizího
a např. oba nebyli na vodítku, s košíkem a tak.
Protože já jsem svého psa nehlídala
a ten pokousaný pes nebyl hlídán svým majitelem a tím se ten majitel dopustil týrání.
Nějak tak to je.
Už se to soudilo (min. u přestupkové komise jsem to viděla, dál nepamatuji, vygůglíte články, kde pokutována byla i oběť).
Tady mě teda ale výsledek dost vyděsil.
Ti psi nebyli pod vlivem majitele. Majitel je prostě absolutně neovládal.
Majitelka už jednou odsouzená za týrání většího počtu psů - už kvůli tomu většímu počtu měla jít do vězení tenkrát a zakázat jí chov všeho živého - a pak se stane tohle
a oni řeknou, že neva.
Natáčelo se víc jak minutu, fakt ty psy nemohl nikdo odlepit? Když se tam najednou ten chlap záhadně objevil?
Už to vypadalo, že začnou ty vydupané tresty padat... a ono nic... ani nejhnusnějším dobytkům nic.
To jsem si zas zkazila den.
Přesně tak, hnus a ta ženská je krá.va s prominutím. A ještě jí to projde. Pak se nemá na ulicích dít to, co se děje..
napsal(a):
Přesně tak, hnus a ta ženská je krá.va s prominutím. A ještě jí to projde. Pak se nemá na ulicích dít to, co se děje..
Mi to přijde úplně jasné - víc jak minutové video, kde se nikdo nesnaží na psy hodit ani větvičku.
Ale jako jo, máte pravdu, záleží na mnoha věcech u soudu, každé slovo a státní zástupce... ale tady museli být všichni naprosto slepí.
napsal(a):
Týrání to každopádně ale bylo. Samozřejmě nevím, jak byla postavená žaloba.
Nojo, koukla jsem na to video.
Schválně je nepoštvala.
Docela si umím představit, jak k té situaci došlo.
Neschopnost se snoubí s hloupostí , naprostou neznalostí etologie, nulovou sebereflexí a citovou tupostí.
Bull plemena z nějakého důvodu často přitahují lidi tohoto typu.
Nevíte někdo náhodou, kdo psal ten znalecký kynologický posudek?
Ten posudek psal nějaký psí psycholog, velký znalec, asi Sýzr. Pes naštvaný, protože táhl vozík s dítětem, a potřeboval si to někde vybít, přenesl se na jiného psa.
Tohle chtělo hodně studia psů.
napsal(a):
Ten posudek psal nějaký psí psycholog, velký znalec, asi Sýzr. Pes naštvaný, protože táhl vozík s dítětem, a potřeboval si to někde vybít, přenesl se na jiného psa.
Tohle chtělo hodně studia psů.
Ne naštvaný, ale ponížený. To musela být přímo vysoká psí.
napsal(a):
Ona byla hloupá, že to video vyvěsila někam na internet a někdo to nahlásil, resp. na ni podal TO.
A mně teda nepřijde, že by se tomu snažila nějak zabránit, aby ti psi to štěně napadli. Navíc jít sáňkovat se synem a vzít si s sebou psy těchto plemen a navíc jedno z nich štěně...to mě prostě hlava nebere a ta ženská podle mě psům vůbec nerozumí, natož aby je ještě uměla vycvičit.
Tak to jo, pokud to někam vyvěsím...
Mavecerov
XXX.XXX.110.221
Ne, žádná známá to není. Normálně jsem si s paní psala poté, co jsem videla její inzerát. Já se tady hlavně ptala na tu situaci ohledně PP (štěně bez PP po uchovněných rodičích), protože mi to přišlo divné. Když teď vidím, co je paní zač, jsem ráda, že jsme si fenku nezvali, protože čert ví, v jakém prostředí vyrůstá. Taky jsem si všimla, že je tam rezervace. Doufám, že fenka najde hezký domov. Ještě mi pořád vrtá hlavou, myslíte, že je to opravdu 3,5 měsíční štěně nebo starší fenka?