Štěňátka Rhodesian ridgeback

Prodám Rhodéského ridgebacka - Chs.Maisha Mazuri nabízí štěňátka Rhodesian...
30000 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý deň. Mám 3rocneho Rhodeskeho ridgebacka. Je po výcviku, správanie je fajn. Jediné čoi vadí, že nevydrží byť sám na záhrade. Bývame v rodinnom dome a pokiaľ som doma, a pustím ho von, po pár minútach knuka pri dverách a radšej bude ležať v obývačke a nudiť sa, akoby sa mohol realizovať von 🙂. Samozrejme takto samého von sa ho snažiť nechať len počas mojej choroby, prípadne iných neodkladných povinností. Viete mi poradiť, čo by mohlo poradiť, aby vonku vydržal aj sám bez knukania ?
Sice jsem zatím měla jen tři psy, ale samotného na zahradě to nebavilo ani jednoho. Dva si tedy nevynucovali vstup do baráku, ale stejně jsme je tam nenechali, když jsme viděli, že nám vartuje u dveří a chce domů. Jeden nás vyštěkával, ať tam s ním jdeme taky a nestačil mu jeden člen rodiny, chtěl, abychom tam byli všichni. Stejně tak doma a jinde vyžadoval, abychom byli všichni pohromadě. Asi většina psů dá přednost být na blízku páníčkovi, ať je s ním sranda nebo ne, než samotě někde na zahradě.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Tak rýdžbek je venkovní, farmový obranářský, dokonce catch pes.
Smečkový.
V Africe. Rozdíl teplot asi tak 60° :D :D :D
Bez podsady. Tj. slovensky bežte von v tielku.
Jako sorry, ale esi je po výcviku, tak by tu ten dotaz nebyl.
Protože nechápete, jak se učí.
Takže jste si koupili moderního psa, zaplatili si výcvik u někoho cizího někým cizím
a teď čumíte.
Pondělí, no, mám kopec nové upřímnosti.
Tak když už si má najít nějakou činnost na zahradě, tak by to chtělo hejno slípek, hodně záhonků s kytkama, čiste vypraný prádlo pověšený na šňůrách hodně nízko, aby dosáhnul, případně ještě králíkárnu. 😂😂😂
Pardon, to byla ironie, ale nevydržela jsem to, poprvé jsem se dnes od srdce zasmála.
napsal(a):
Tak když už si má najít nějakou činnost na zahradě, tak by to chtělo hejno slípek, hodně záhonků s kytkama, čiste vypraný prádlo pověšený na šňůrách hodně nízko, aby dosáhnul, případně ještě králíkárnu. 😂😂😂
Pardon, to byla ironie, ale nevydržela jsem to, poprvé jsem se dnes od srdce zasmála.
popřípadě čičinku na osamělém stromě
napsal(a):
Mě přesně to napadlo,když jsem si představila,jak by se čokloň měl realizovat u nás je to ještě kopání metra k protinožcům. Je fakt,že spíš jsou dotazy,co dělat,aby se pes na zahradě příliš nerealizoval
No chtěla jsem něco chytrýho napsat, ale nemůžu, neboť na dveře škrábe můj berňuška a chce dom..,byl na tahradě asi pět minut a samotnýho ho to tam neba...pastevecká pyrenejská madam na tu zahradu ani nešla a válí se vedle mě na gaučíku.....,.tak Matějíček už je doma, tak to dopíšu....moji psi budou venku klidně celý den, pokud jsem na zahradě i já.
Pokud jsem nemocná a ležím, tak se pesani budou klidně celej den u televize.
Tak klidně nechte psa, ať se nudí v obýváku...když na tu zahradu bude chtít, tak to řekne.
to já teda, když jsem doma, toho psa radši po prochajdě zavřu do kuchyně, protože pak spí a nerealizuje se:
štěkáním sousedům pod okny
žraním mých slepic
hlubokou orbou osázených záhonů
tvorbou pokusných ropných vrtů
Ďakujem za múdre kecy 😄
To si teda vyprošuju!
Todle říkala moje matka furt a já nevím, co to vlastně znamená.
Ale já poradila.
A kdy budeme dostávat odměny za rady, co? Aspoň pedygrý půl kila.
Kdyby byl na výcviku s majitelem, tak víte, že povel - požadovaná činnost se musí upevňovat, opakovat a čas plnění postupně prodlužovat.
Nevím o tom, že by se "sedni" učilo jako: tak si tady, bertíku, sedni na půl hoďky. Čau.
Ale třeba u rýdžbeků to je jinak
napsal(a):
Ďakujem za múdre kecy 😄
Znáte? Chytrému napověz...
Odpovědělo vám tady 9 lidí, Všichni zkušení pejskaři. Sebe pochopitelně vyjímám.
Nic?
assil
napsal(a):
To jsou ty paradoxy dnešní doby, afrického psa z tropů někdo vykopne na mráz a můj pes, dizajnovanej do -40, si po večerch válí šunky v obýváku.
Říkala jsem si, že taky zadám dotaz: mám troch polovníckých psov, dvaja sú po výcviku, jeden vo výcviku, keď jich pustím na dvor, vyvenčia sa a hned fšetky kňůkajů za dverami, radši sa povalují v izbe u pece či so mnou v kůchni. Nevietě niekto čo s tým?
Zrzavci
napsal(a):
Říkala jsem si, že taky zadám dotaz: mám troch polovníckých psov, dvaja sú po výcviku, jeden vo výcviku, keď jich pustím na dvor, vyvenčia sa a hned fšetky kňůkajů za dverami, radši sa povalují v izbe u pece či so mnou v kůchni. Nevietě niekto čo s tým?
..máte úžasnej pokoj....tedy krom těch povalečů tam......
Zrzavci
napsal(a):
Moc je rozmazlujete.
Zrzavci
napsal(a):
Ty obložený stěny fakt vypadají super.
napsal(a):
..máte úžasnej pokoj....tedy krom těch povalečů tam......
Děkujeme za pochvalu, zatím se pořád ještě buduje a buduje a přestavuje, tak se dům vylupuje postupně (viz třeba ten kousek OSB desky, která kryje budoucí průchod do další místnosti.
Pravda, ty povaleči to tam trochu kazej, ale když oni jinak neumí :D
napsal(a):
Moc je rozmazlujete.
Ano, radšej by mali byť na tom dvoku, ja viem :D
No ale - zaslouží si to, prochází s námi tou náročnou rekonstrukcí a po dvou letech ve velmi stísněných prostorech jsme konečně před Vánočkama začali zase žít jako trochu normální jedinci :-)
napsal(a):
Ty obložený stěny fakt vypadají super.
Jo je to hrozně útulný. Nápad mojí polovičky- měl dělat návrháře, podle mě, má fakt výborný nápady. Tohle je fakt navíc praktický. Dobře udržovatelný s těma čoklema a kocórem. Pokud by se našel někdo, kdo by vám pomohl s tou instalací těch umělých cihel v deskách, co jsme měli v Prahé v bytě- dají se opravdu vybrat - měla byste postaráno a nemusela furt děla výmalbu. Stejně útulně působí na zdech ty pásy rákosový, to je taky dobrý protipsí opatření, to jsme měli taky.
napsal(a):
Dobrý deň. Mám 3rocneho Rhodeskeho ridgebacka. Je po výcviku, správanie je fajn. Jediné čoi vadí, že nevydrží byť sám na záhrade. Bývame v rodinnom dome a pokiaľ som doma, a pustím ho von, po pár minútach knuka pri dverách a radšej bude ležať v obývačke a nudiť sa, akoby sa mohol realizovať von 🙂. Samozrejme takto samého von sa ho snažiť nechať len počas mojej choroby, prípadne iných neodkladných povinností. Viete mi poradiť, čo by mohlo poradiť, aby vonku vydržal aj sám bez knukania ?
Naše starší boxerka chtěla ven kvůli mičudě. Byla vášnivá fotbalistka, vystačila si sama. Buď balon házela po zharadě nebo se přetahovala se stromem o přivázaný. Vydržela hodinu 😂 třeba i 3x denně. Když svítilo sluníčko, ležela v pelechu na terase.
Mladá si míče nevšimne ( možná si pamatuje, jak ji stará vždy sejmula, když se k němu přiblížila).
Venku oběhne pozemek, chvíli stěhuje dřevo a domů.
Pokud nevymyslíte zábavu vy, pes ji sám nenajde. Jsou na to i chytré stroje. Na celý den to určitě není. Nicméně každý rodinný pes chce být s rodinou.
aluska
napsal(a):
A co mám říkat já ??? 4 jezevčíci a takhle se mi válí
Typičtí lovečtí psi.
@Zrzavci, prosím vás, co to mají ti vaší povaleči za peleši? Vypadají ohromně komfortně.
Jinak deset z deseti vlkodlaků doporučuje futon.
Stran pobytu na dvoře, soudě dle okolních domů je v nejlepším případě jediná zábava bezprizorních psů na zahradě řvaní na kolemjdoucí. To mi nepřijde nijak zvlášť přínosné ani pro jednu stranu. A jsem moc ráda, že žádný z našich přímých sousedů psa na zahradě nemá.
manitschka
napsal(a):
@Zrzavci, prosím vás, co to mají ti vaší povaleči za peleši? Vypadají ohromně komfortně.
Jinak deset z deseti vlkodlaků doporučuje futon.
Stran pobytu na dvoře, soudě dle okolních domů je v nejlepším případě jediná zábava bezprizorních psů na zahradě řvaní na kolemjdoucí. To mi nepřijde nijak zvlášť přínosné ani pro jednu stranu. A jsem moc ráda, že žádný z našich přímých sousedů psa na zahradě nemá.
Jsou to Kiwi Walker Running border peleši. Drahý (podle mě )teda jako kráva, ale rovnou jsem prodavači řekla, že když kupujeme tři taklenc obří pelechy u nich, že to chce slevu, tak jsme ji dostali :-D - je to rozebíratelný - tedy i ty okraje jdou dát pryč, povlaky pryč, takže do pračky by to mělo jít dát celý. zatím nepráno, prášeno, luxováno, utíráno - boky jsou dobře utřít. Vnitřní polštář je teď na zimu ve verzi hřejivého plýýše, na léto je tam z druhé strany chladivější varianta. Jediná nevýhoda trošku je, že je to těžký, nic hroznýho, ale v první chvíli jsem byla překvapená, ale zvykla jsem si rychle. Říkali jsme si, že když už zařizujeme nově, tak ať je to komplet nově i pro čokle a ať to taky pěkně vypadá. Ale pro tři čokle, fakt ranec.
U nás mají o kus dál jednoho takovýho obřího mollosoidního-bulloidního jedince, ale nejede to v kuse to ne, nicméně večer je mi ho vždycky líto, když se dožaduje toho, aby nebyl sám.
Pražácí překvapili, jak po přesunu z bytu do domu se zahradou hodlali být silně hlídací - Taliprdová s tím, že přesně měla nakročíno k vyřvávání. Rumoděs to vždycky spustil a ona by jela do alelujá, dokud by objekt zájmu nezmizel. Tak jí bylo osvětleno, že stačí nahlásit, řvát se nebude. Důchodkyně rozeřvaná z útulku jí po příchodu k nám zdatně sekundovala, tak dostaly holky párkrát po koncertě zaracha a už si to rozmyslely. Je mi ale s jejich přístupem jasný, že s příchodem jarních dní si budeme muset zopakovat kurz pobytu na zahradě bez vyřvávání
Zrzavci
napsal(a):
Pořiďte větší pec a větší pelíšek. Vižlátku visí hlavinka, to přece dobrý majitel nemůže dopustit.
Varaxi
napsal(a):
Pořiďte větší pec a větší pelíšek. Vižlátku visí hlavinka, to přece dobrý majitel nemůže dopustit.
Vižlátku visívá hlavinka klidně i z pelechu pro hrocha. Vižlátka milujou spát v naprosto příšerných polohách, vižlátka milujou pelechy s okrajem na který si mohou hlavinku položiti -viz foto následující a nebo takhle přes něj vypadnout, jako právě zde. Lze pak totiž náležitě chroptět a rušit okolospící - hlavně pak páníky
Zrzavci
napsal(a):
Vižlátku visívá hlavinka klidně i z pelechu pro hrocha. Vižlátka milujou spát v naprosto příšerných polohách, vižlátka milujou pelechy s okrajem na který si mohou hlavinku položiti -viz foto následující a nebo takhle přes něj vypadnout, jako právě zde. Lze pak totiž náležitě chroptět a rušit okolospící - hlavně pak páníky
Nemůžu si pomoct, pořád si představuju milující paničku, jak rychle přiběhne s polštářem, aby vižlátku nevisela hlava ven. :D
Varaxi
napsal(a):
Nemůžu si pomoct, pořád si představuju milující paničku, jak rychle přiběhne s polštářem, aby vižlátku nevisela hlava ven. :D
No tak ale to nejste ve skutečnosti daleko od pravdy. Jste přímo u ní. Zrovna předevčírem jsem přesně tohle udělala pro vižlátko a fčéra pro flekátko, páč to hovado germánský si nalezlo do plyšovýho pelechu pro kocóra a ten jaksi rozměrově vůbec nedostačuje, takže když jsem šla spát, pleskla jsem jí pod hlavu polštář, jako den před tím tomu vižleti.
Až se budu reinkarnovat, tak se k vám navižlím domů!
Zrzavci
napsal(a):
Jsou to Kiwi Walker Running border peleši. Drahý (podle mě )teda jako kráva, ale rovnou jsem prodavači řekla, že když kupujeme tři taklenc obří pelechy u nich, že to chce slevu, tak jsme ji dostali :-D - je to rozebíratelný - tedy i ty okraje jdou dát pryč, povlaky pryč, takže do pračky by to mělo jít dát celý. zatím nepráno, prášeno, luxováno, utíráno - boky jsou dobře utřít. Vnitřní polštář je teď na zimu ve verzi hřejivého plýýše, na léto je tam z druhé strany chladivější varianta. Jediná nevýhoda trošku je, že je to těžký, nic hroznýho, ale v první chvíli jsem byla překvapená, ale zvykla jsem si rychle. Říkali jsme si, že když už zařizujeme nově, tak ať je to komplet nově i pro čokle a ať to taky pěkně vypadá. Ale pro tři čokle, fakt ranec.
U nás mají o kus dál jednoho takovýho obřího mollosoidního-bulloidního jedince, ale nejede to v kuse to ne, nicméně večer je mi ho vždycky líto, když se dožaduje toho, aby nebyl sám.
Pražácí překvapili, jak po přesunu z bytu do domu se zahradou hodlali být silně hlídací - Taliprdová s tím, že přesně měla nakročíno k vyřvávání. Rumoděs to vždycky spustil a ona by jela do alelujá, dokud by objekt zájmu nezmizel. Tak jí bylo osvětleno, že stačí nahlásit, řvát se nebude. Důchodkyně rozeřvaná z útulku jí po příchodu k nám zdatně sekundovala, tak dostaly holky párkrát po koncertě zaracha a už si to rozmyslely. Je mi ale s jejich přístupem jasný, že s příchodem jarních dní si budeme muset zopakovat kurz pobytu na zahradě bez vyřvávání
Jee, me bavi ty "kurzy pobytu". Taky je delame :)
Mame moc prima sousedy, ti maji moc prima kocku. Mica si vzdycky sedne na sloupek pres ulici a se zajmem pozoruje, jak osmihlave stado tupounu lita podel plotu a muze sis trhnout plice. Bavi ji to celkem dlouho a bohuzel stejne tak dlouho to bavi tupouny. Cest postarsim vyjimkam, kterym dojde po chvili dech.
No, naucila jsem coklone povel "Jste normalni?" a je klid. Bohuzel samozrejme funguje jen kdyz jsem doma.
Nicmene mame velmi ucenlivou pani sousedku. Vzdycky vyleze ze dveri, vyhodi (jejich) Micu ze sloupku a na vorechy zarve dotycny povel. A cela stastna mi ted prisla rict, ze nejen ze to funguje na psy, ale ze uz na to reaguje i kocka, takze ona nemusi ven ze dveri, staci otevrit okno :D
Jen teda uznavam ze povel nebyl zvolen uplne stastne, pac nahodni kolemjdouci maji tendence byt vztahovacni :)
arosek
napsal(a):
Jee, me bavi ty "kurzy pobytu". Taky je delame :)
Mame moc prima sousedy, ti maji moc prima kocku. Mica si vzdycky sedne na sloupek pres ulici a se zajmem pozoruje, jak osmihlave stado tupounu lita podel plotu a muze sis trhnout plice. Bavi ji to celkem dlouho a bohuzel stejne tak dlouho to bavi tupouny. Cest postarsim vyjimkam, kterym dojde po chvili dech.
No, naucila jsem coklone povel "Jste normalni?" a je klid. Bohuzel samozrejme funguje jen kdyz jsem doma.
Nicmene mame velmi ucenlivou pani sousedku. Vzdycky vyleze ze dveri, vyhodi (jejich) Micu ze sloupku a na vorechy zarve dotycny povel. A cela stastna mi ted prisla rict, ze nejen ze to funguje na psy, ale ze uz na to reaguje i kocka, takze ona nemusi ven ze dveri, staci otevrit okno :D
Jen teda uznavam ze povel nebyl zvolen uplne stastne, pac nahodni kolemjdouci maji tendence byt vztahovacni :)
souuuusedkááááá je výborná!! Výborná! měla by dostat piškotek
Já mám různou škálu povelů od toho totožnýho Ste normální? přes Nedělejte burany, To stačilo až po Sklapněte vy megery /Rumouš jen blafne, aby to spustil a pak se škodolibě kouká :D /. Záleží na konstelaci hvjézdiček, postavení měsíce v Saturnu apod., co zabere. Ale spolehlivě jim ty kušny zastaví dycinky TAK A DOST! To je tak všeobecný upozornění, že jsou průseru, že mažou okamžitě ke mně
Kočičáci jsou hrozný všiváci , jak se baví často na psí účet
edit sakra- teď mi došlo, že s tím Ste normální - si musím sakra dát pozor!! To mě dosud nenapadlo. Dík
Zrzavci
napsal(a):
souuuusedkááááá je výborná!! Výborná! měla by dostat piškotek
Já mám různou škálu povelů od toho totožnýho Ste normální? přes Nedělejte burany, To stačilo až po Sklapněte vy megery /Rumouš jen blafne, aby to spustil a pak se škodolibě kouká :D /. Záleží na konstelaci hvjézdiček, postavení měsíce v Saturnu apod., co zabere. Ale spolehlivě jim ty kušny zastaví dycinky TAK A DOST! To je tak všeobecný upozornění, že jsou průseru, že mažou okamžitě ke mně
Kočičáci jsou hrozný všiváci , jak se baví často na psí účet
edit sakra- teď mi došlo, že s tím Ste normální - si musím sakra dát pozor!! To mě dosud nenapadlo. Dík
Me ta napadlo az pote, co se pani kolemjdouci urazene otocila a odvetila ze "Ona teda ano, ona normalni je!"
Nekdy je tezke vysvetlit lidem ze to bylo na psy :D
arosek
napsal(a):
Me ta napadlo az pote, co se pani kolemjdouci urazene otocila a odvetila ze "Ona teda ano, ona normalni je!"
Nekdy je tezke vysvetlit lidem ze to bylo na psy :D
Tohle fakt nepochopím, jak takovej člověk může - vlastně sebestředně,?? - uvažovat. Proč by se jí jako měl cizí člověk ptát? kdyby jako konala něco nevhodnýho, nebo tak nějak, ale v týhle situaci? Když navíc ty čokle musí taky slyšet? No , lidé jsou prostě různíů
Zrzavci
napsal(a):
Tohle fakt nepochopím, jak takovej člověk může - vlastně sebestředně,?? - uvažovat. Proč by se jí jako měl cizí člověk ptát? kdyby jako konala něco nevhodnýho, nebo tak nějak, ale v týhle situaci? Když navíc ty čokle musí taky slyšet? No , lidé jsou prostě různíů
Taky se mi stalo, zacházela jsem už se psama na vodítku do naší zahrady a oni ještě zahlídli, jak přichází paní s haskym. Lidožravka začala štěkat a strhla ostatní a jak byli všichni ti moji těsně vedle sebe, tak se málem i porvali. Tak jim říkám, vyserte se na toho debila ( myšleno lidožravku, která to začala ) a paní se na mě přiřítila, že nadávám jejímu psovi
aluska
napsal(a):
Taky se mi stalo, zacházela jsem už se psama na vodítku do naší zahrady a oni ještě zahlídli, jak přichází paní s haskym. Lidožravka začala štěkat a strhla ostatní a jak byli všichni ti moji těsně vedle sebe, tak se málem i porvali. Tak jim říkám, vyserte se na toho debila ( myšleno lidožravku, která to začala ) a paní se na mě přiřítila, že nadávám jejímu psovi
No to bych se asi tak přiřítila...jakože bych to pochopila stejně.
Rak jakože vám psi štěkaj jak pitomí a debula mám já???
aluska
napsal(a):
Měla jsem říct vyserte se na ní, na krávu ( jako lidožravku ), ale to by se paní asi přiřítila stejně