Jaky ortopedicky pelisek? Pro psi seniorku s artrozou

Louisianský leopardí pes
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Brychova.N

19.2.2023 23:30
Brychova.N

XXX.XXX.130.26

Prosím poraďte jaký ortopedický pelíšek pro 11 letou fenku 25,5kg s osteoartrózou (není to bohužel jen stářím ale jako štěňátko utrpěla velké zranění přední pravé tlapky při sutonehodě). Co koukám tady na český trh zdá se mi že všechny ty ortopedické pelíšky jsou hrozně nízké a taky že skoro ve všech je drcená výplň a celkem mám i strach za 5000 nekoupit zajíce v pytli (přeci jen v této zemi nic neobvyklého abych místo paměťové pěny nedostala klasik molitan :d ). Hodně mě zaujaly americké pelíšky Big Barker dá se sehnat něco podobného i tady u nás? Vím že bych si ho mohla nechat poslat ale poštovné by vyšlo na necelých 9000 🤦‍♀️. Moc děkuji za tipy , rady ,zkušenosti :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.2.2023 08:11

Tip na konkrétní pelech nemám, ale... matraci s paměťovou pěnou poznáte a její drť od té obyčejné taky a můžete přeci, v případě nespokojenosti, pelech, nebo matraci, vrátit, protože neodpovídá inzerovanému. 🤷‍♀️
Váš pejsek je těžší, takže pro pohodlí potřebuje, podle mého názoru, pod ortopedický pelech přidat ještě rozměrově větší ortopedickou matraci s celistvou paměťovkou nebo její drťí a pejsek bude v pohodlí. Do některých pelíšků či matrací lze, pro větší pohodlí, výplň přikoupit a přidat 😉

20.2.2023 09:17

zdá se mi že všechny ty ortopedické pelíšky jsou hrozně nízké

co je nizke?
mam 10cm vysoky, z jednoho kusu pametovky, vyrabene v CR
ale chvilku -par tydnu -trvalo, nez si na nej psi zvykli.

20.2.2023 16:38

Koupila jsem matraci z paměťové pěny v akci za asi litr (?), rozměr klasické postele 200x90 a nařezala na potřebnou velkost. Nechala ušít pratelné potahy a "usadila" do dřevěné konstrukce. Spokojenost na všech frontách a z jedný matrace máme pelechy tři.

27.2.2023 23:29
Fiane

XXX.XXX.0.40

Dobrý den, jsem spokojená
s pelíšky od české firmy Besishop.com.
A navíc mi paní vyšla maximálně vstříc s mými nestandartními požadavky.

28.2.2023 09:15
molok

XXX.XXX.160.141

Nevím jestli je výška matrace až tak důležitá, protože můj pes má také kolem 27kg, nahromaděné v malé hroudě a na 7cm matraci s 3cm paměťové pěny se mu leží velmi pohodlně a rozhodně není promáčklý až na zem, větší šířka paměťové pěny naopak v minulosti způsobovala, že v tom ležel zafixovaný a těžko se mu pak z toho vstávalo. Takže mně ty 3cm paměťovky a celková výška madrace do 10cm připadají ideální.

Používáme toto, snímatelný a pratelný potah, bočnice jsou pocitově příjemné a rád si o ně opře hlavu, když chce a je to velmi levné v porovnání s jinými produkty. Máte tam tři velikosti a vzhledem k ceně by to šlo pořídiť byť jen na zkoušku.

https://www.peliskydog.cz/pelisek-pro-psa-medico-stnd-hnedy/

28.2.2023 10:51

jj. presne. proto taky kupuji uz vrstvene - ne ze je cely pelech z pametovky. Jako zvykly si i na to, pro lehci psy -neni problem.
Ale ti moji se taky propadaji a museli se "naucit" na tom lezet :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík