Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Winek

23.2.2023 21:43
Winek

XXX.XXX.106.138

Dobrý den, mám fenku labradora a za pár dní se chystám na rentgeny k uchovnění. Samozřejmě počítám s DKK a DLK, ale ráda bych se zeptala, jaké další rentgeny doporučujete, případně jaké u svých chovných psů necháváte dělat vy? A co genetická vyšetření nad rámec těch povinných? Taky se pomalu připravujeme na OVVR, základní poslušnost máme celkem zmáknutou, ale trochu plaveme v loveckých disciplínách, je to můj první pes, kterého bych ráda uchovnila. Nevíte, prosím, o nějakém cvičiteli/myslivci, který by mi v Praze nebo ve Středočeském kraji dokázal s výcvikem pomoci? Moc děkuji!

23.2.2023 21:52
janaa

XXX.XXX.174.242

DKK,DLK,OCD. Genetické testy minimálně EIC, PRA, HNPK, pokud není geneticky čistá po rodičích. Další možné testy si najděte třeba na Laboklinu. Před krytím nechat vyšetřit oči u akreditovaného oftalmologa na dědičné oční vady. OVVR nemá s loveckými disciplínami moc společného, jde o vlohy, lovečina začíná potom,pokud se chcete tímto směrem dát. Musíte mít zvládnutý aport. V Praze máte velký výběr, speciální cvičáky pro retrívry jsou v Kolodějích a Říčanech

Winek

24.2.2023 14:37
Winek

XXX.XXX.106.138

Moc děkuji, Jano! :) O cvičácích vím, ale radši bych někoho, kdo se věnuje individuální přípravě, nevíte, prosím?

24.2.2023 17:01
janaa

XXX.XXX.174.242

V PRaze nevím. Ale být vámi, cvičák vyzkouším, tam ten výcvik u začátečníků směřuje právě k OVVR, cvičí se v malých skupinkách, a bonus pro vás je právě to,že pes se učí pracovat v přítomnosti dalších psů. Což zrovna u mladých labíků bývá problém,že doma vše umí, ale venku se pak chtějí s každým kámošit a cvičení jde stranou

Přidejte reakci

Přidat smajlík