Ridgeback štěňátka s PP

Prodám Rhodéského ridgebacka - Chov. Stanice z Mokrska přijímá rezervace na...
DohodouDante01
XXX.XXX.63.44
RR mi napadl dceru a porad na ni vrci. Musim ho dat pryc, bojim se aby se neco nestalo. Poradíte mi jak a co? Dekuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dante01
napsal(a):
RR mi napadl dceru a porad na ni vrci. Musim ho dat pryc, bojim se aby se neco nestalo. Poradíte mi jak a co? Dekuji
Napadl dceru a porad na ni vrci a vy se bojíte, aby se něco nestalo. Ale to už se stalo, nebo tomu špatně rozumím?
napsal(a):
Napadl dceru a porad na ni vrci a vy se bojíte, aby se něco nestalo. Ale to už se stalo, nebo tomu špatně rozumím?
Tak napadnout neznamená automaticky pokousat.
Urychleně se poradit s nějakým dobrým trenérem a nebo ho fakt dát pryč, ovšem kdo si vezme zkaženého RR, toť otázka.
assil
napsal(a):
Tak napadnout neznamená automaticky pokousat.
Urychleně se poradit s nějakým dobrým trenérem a nebo ho fakt dát pryč, ovšem kdo si vezme zkaženého RR, toť otázka.
Tak mě nic jiného nenapadlo.
rapotacka11
napsal(a):
Mám stejnou zkušenost
a ne s RR.
Dítě snad chrání každý normální pes
v NORMÁLNÍCH podmínkách.
I cizí dítě.
V tom případě bych věděla o hodně nenormálních psech. Každý pes nemusí mít děti rád.
kikionka
XXX.XXX.123.44
To se mezi nimi muselo něco stát - pes jen tak zničehonic bezdůvodně nenapadne svou vlastní rodinu (a pokud ano, tak se jedná o zdravotní problém). Náprava se tedy odvíjí od toho, co přesně se stalo a proč se pes takto chová.
kikionka
napsal(a):
To se mezi nimi muselo něco stát - pes jen tak zničehonic bezdůvodně nenapadne svou vlastní rodinu (a pokud ano, tak se jedná o zdravotní problém). Náprava se tedy odvíjí od toho, co přesně se stalo a proč se pes takto chová.
A přesně to se nejspíš nedozvíme.
kikionka
napsal(a):
Právě, pod tím textem si člověk může představit něco drsného a ono to tak vůbec nemusí. Můj druhý pes neměl rád děti a pokud jsem neuhlídala dceru a otravovala ho, tak po ní taky vyjel. Museli jsme prostě dávat pozor, aby za ním nelezla. Hladila ho jen hezky a pod dozorem, veškerý kontakt musel probíhat jen pod dozorem a pes přestal na ní vrčet. Nakonec si k ní sám chodil lehat, aby ho mazlila, ale prostě to chtělo čas a práci než jí začal věřit. Jako když někdy vidím, co lidi nechají dělat dítě psovi, tak jen zírám.
amstafron
XXX.XXX.35.25
Vykládala mi veterinářka, že pes v jedné rodině škaredě pokousal dítě. Psa nechali ihned utratit a protože ona sama ho znala jako bezproblémového, provedla bližší ohledání psa a našla mu v uchu zapíchnutou tužku.
Roztleskávač/ka??
amstafron
XXX.XXX.35.25
Tak rasu psa si po mnoha letech již nepamatuji. Zapamatovala jsem si jen tu tužku....
Pikaluna
XXX.XXX.135.111
Na tohle úplně stačí, že třeba pes není vycvičen, že se nevrčí, když se mu bere miska se žrádlem a dítě se tam nachomejtlo. To je příklad selhání výchovy.
Takže co se konkrétně stalo?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To jo, mě jen zajímalo, jestli je to ten případ nebo už se z něj stala urban legend stejně jako z "jorkšíra od známých" uneseného kánětem a dalšího zabitého mraženým kuřetem nebo kilovkou cukru/mouky 😉
Já přímo potkala člověka a chovatele, kterým se to s kánětem opravdu stalo. Už je to opravdu hodně let dozadu. Bylo to na nějakém srazu. Taky osobně znám člověka, který štěně omylem zašlápnul (měl to být dárek od paní pro manžela, štěně vylezlo z krabice a manžel o štěněti nevěděl).
Pikaluna
napsal(a):
Na tohle úplně stačí, že třeba pes není vycvičen, že se nevrčí, když se mu bere miska se žrádlem a dítě se tam nachomejtlo. To je příklad selhání výchovy.
To není problém selhání výchovy, ale selhání rodičů - když pes žere, tak ho nemá co dítě otravovat. Není žádný důvod prudit psa odebíráním misky se žrádlem (kdybych jedla a někdo mi "cvičně " hrabal do talíře, tak mu dám taky pěstí)
Pikaluna
napsal(a):
Viz výše. To se nedozvíme.
Tipuji, že tenhle příspěvek patří do kategorie výkřiku do tmy.