Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Emilya

3.3.2023 15:53
Emilya

XXX.XXX.39.6

Dobrý den, mám doma ročního stafbulíka. V rodině už je to třetí stafbulík, takže vím, že když je něco nebaví nebo čekají, tak kňučí nebo naříkají. Otázka, zda má někdo konkrétně u tohoto plemene zkušenost s eliminací tohoto chování. Aby to neprojevoval až moc. Hlavně při čekání mezi zkouškami nebo třeba na veterině. Na cvičáku trénuje, v mezičase si pohraje se psi nebo čmucháme, ale pak už nemá třeba zájem o klacek ani krátkou procházku a dost naříká. Dělá to i když je vyběhaný, má přístup k vodě apod. Ostatní psi si lehnou a čekají třeba. Děkuji.

3.3.2023 16:17
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Jo, moje fena SBT je úplně to samé. Nejvíc nám pomohl trénink sebekontroly. Když jsme třeba vycházeli na prochajdu, a fena knucela (ona to teda stupnovala a pak řvala, proste ten stafbulí jekot), tak jsem se bez reci vrátila zpátky domu a čekala, než se fena uklidní. A ono to vlastně nebylo až při vyjití, ono to bylo už ve chvíli, kdy fena zjistila, ze se půjde ven. A to jsem o tom nemusela rict ani slovo. Jako je to o nervy, ale funguje to. V tu chvíli je mnohem jednodušší rychle jít, ale tím bych fenu utvrdila v tom, ze si to vyřve. Ignor a čekání pomohlo nejvíc, fena se mohla třeba stavět na hlavu a se mnou to nehlo. A ze začátku jsem čekala fakt dlouho. Pochopila. To samé v rámci tréninku, kdy to dělala v mezicase. V tu chvíli nenabízím ani hračky, neodvádím pozornost nebo něco takového, ale čekám, nez se fena uklidní. A celkove hodně trenujeme sebekontrolu, třeba u hraček, než ji pošlu na peška, nebo když odhodim hračku, dovolím jí jít až ve chvíli, kdy je v klidu. To samé s pouštěním z vodítka. Pro moji fenu je tohle fakt těžký, ta sebekontrola, a z moji strany to chce velkou trpělivost a duslednost, ale funguje to. Plus k tomu mame povel “čekej”, a u toho se taky neřve.

Na veterine se mi to teda odbourat neporadilo, ale ona je tam mimo, má špatnou zkušenost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík