Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2023 09:52
Helena S

XXX.XXX.62.220

Dobrý den, nekoupil si někdo v nedávné době štěně kavalírka od chovatele Pavlát ve vsi u Soběslavi (Vesce) či Tábora? Jméno Tryppie, telefon xxx 055 x72

31.3.2023 19:30
Hannah Ma

XXX.XXX.57.214

Dobry den, ano, koupili jsme stene pred dvema mesici a doted jsme jej nemohli naockovat, protoze neni zdrave. Jiste, jde jen o usni svrab a giardozu, zatim, ze.. lecime, ale stale neuspesne. Asi to bude na delsi dobu. U veterinare jsme
nechali behem mesice uz 5000. Pochybuji, ze rodice psa jsou stejneho plemene, do telefonu mi tekl, ze tatinek je sampion od Brna😁😁, to asi zertoval.. uvidime, co nam z nej vyroste. Pan Pavlat ma mnoziren vice: mnozirna Vesce, množírna Košice, Sobeslav, Tabor. Ted vidim, ze nabizi opet 6 stenat, takze kazdy mesic jeden vrh? Dle informace inspektora z krajske veterinarni spravy o teto mnozirne vedi a namatkove byznys pana Pavlata a Beaty Pavlatove cas od casu zkontroluji.

31.3.2023 19:48
impact

XXX.XXX.106.125

1.4.2023 04:42
Dája6

XXX.XXX.69.242

impact napsal(a):

Dobrý den,
Impact proč tolik smajlíků? Asi si stojím na vedení, nechápu proto se ptám.
Dája

1.4.2023 05:35
impact

XXX.XXX.106.125

Dája6 napsal(a):
Dobrý den,
Impact proč tolik smajlíků? Asi si stojím na vedení, nechápu proto se ptám.
Dája

Směju se tomu, jak jsou lidi debi*ní. To už nejde ani komentovat prostě...

A upřímně doufám, že je léčba štěněte přijde aspoň na padesát tisíc. Jako trest za tu matku, co ho kvůli nim musela porodit.

1.4.2023 06:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

impact napsal(a):

A upřímně doufám, že je léčba štěněte přijde aspoň na padesát tisíc. Jako trest za tu matku, co ho kvůli nim musela porodit.

... a trest za tu matku, která bude muset kvůli takovým rodit dál a dál a žít v nějakým tmavým chlívu v kleci plné výkalů. .🤮

1.4.2023 10:07
impact

XXX.XXX.106.125

Inspektor Pišišvor napsal(a):
... a trest za tu matku, která bude muset kvůli takovým rodit dál a dál a žít v nějakým tmavým chlívu v kleci plné výkalů. .🤮

🤢🤢🤢

1.4.2023 10:26
Hannah Ma

XXX.XXX.57.214

Treba si ted dalsi zajemce o stene najde tuto diskusi a bude mit nejakou informaci, my jsme bohuzel zadnou nemeli a proto temto lidem naleteli. "Chovatel" mi sve jmeno dal az na smlouve kdyz uz mela dcera stene v rukou, takze jsem vse zjistila az pote. Dle inspektora to neni uplny koncentrak pro psy, ale problemy s nimi resi neustale. Prispeli jsme mu na jeho byznys 12000, bohuzel. Jsme pouceni, vysmechu netreba.

1.4.2023 10:34
Dája6

XXX.XXX.69.242

impact napsal(a):

Aha🙏, já debul mi to nedošlo👍.
Děkuji Dája

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2023 10:45

Hannah Ma napsal(a):
Treba si ted dalsi zajemce o stene najde tuto diskusi a bude mit nejakou informaci, my jsme bohuzel zadnou nemeli a proto temto lidem naleteli. "Chovatel" mi sve jmeno dal az na smlouve kdyz uz mela dcera stene v rukou, takze jsem vse zjistila az pote. Dle inspektora to neni uplny koncentrak pro psy, ale problemy s nimi resi neustale. Prispeli jsme mu na jeho byznys 12000, bohuzel. Jsme pouceni, vysmechu netreba.

..mně docela překvapuje, že nikdo z vás kupujících si nedomluvi s chovatelem, že chce stěně vidět nejprve v jeho prostředí s fenou, podívat se jaké je vůbec povahově, pomazlit se a pohrat si s nim, promluvit si s chovatelem a pak se teprve domluvit na dobu převzetí štěněte, na to přeci nemusim být žádný odborník, prostě by mně zajímalo kde a jak moje budoucí stěně vyrůstá....takhle kupovat zajíce v pytli mně fakt nepřestane udivovat....a v dnešní době osvěty takhle nalitnout může už jenom chudý duchem

1.4.2023 10:56

Hannah Ma napsal(a):

Jenomže takoví, jako vy, si dopředu žádné informace nezjistí . A píší sem až poté, co nalítli.

Podobných příspěvků už tu bylo. A ještě bude. Bohužel.

1.4.2023 15:08
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já nechci šampiona ani plemenného býka, ale parťáka do rodiny, přála jsem si čistokrevného psa s nějakými předpoklady vzhledu, povahy a zdraví. Nejdřív jsme hledala informace, recenze, zjišťovala jsem hodně věcí, mnoho jsme jich obvolalw, obepsala, někde jsme i osobně byla se podívat, nakonec jsme si vybrala chovatele, který mi nejvíc sedi. Připadá mi to takové samozřejmé. Nebo jsme prostě divná já, protože když jsme teď kupovala holce blbou novou aktovku, taky jsme hledala jakou, aby byla vhodná a kde koupim

1.4.2023 15:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jenomže takoví, jako vy, si dopředu žádné informace nezjistí . A píší sem až poté, co nalítli.

Podobných příspěvků už tu bylo. A ještě bude. Bohužel.

No, takoví hlavně nenalítli - oni jen dostali to, co si zasloužili, protože se svým obchodním chováním na tomhle obchodu s psím utrpením přímo podílí.

...a nejhorší na tom je, že jediné, čeho litují jsou peníze, které je to stojí - sebereflexe nula👎

1.4.2023 16:35
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Inspektor Pišišvor napsal(a):
No, takoví hlavně nenalítli - oni jen dostali to, co si zasloužili, protože se svým obchodním chováním na tomhle obchodu s psím utrpením přímo podílí.

...a nejhorší na tom je, že jediné, čeho litují jsou peníze, které je to stojí - sebereflexe nula👎

Naprostá pravda...bohužel...

1.4.2023 18:27
Hannah Ma

XXX.XXX.6.146

Pisisvorepisisvore, co Vy vite o moji sebereflexi, clovece🙈😌.. Obhajovat se tady nebudu, jak jsem psala, jsem moudrejsi, za pejska jsme radi, je clenem rodiny a je s nim veselo. Udelame vsechno proto, aby se mel u nas bajecne. Snad nebude tak zle. Ucel meho prispevku sem je pro mysliciho uzivatele zjevny. Nemyslici uzivatele pisou presne tak zbytecne reakce bez jakekoliv hodnoty, jako je ta vase. Dekuji za prispevek a mejte fajn vikend.

1.4.2023 18:37
Lily2

XXX.XXX.133.234

Hannah Ma napsal(a):
Pisisvorepisisvore, co Vy vite o moji sebereflexi, clovece🙈😌.. Obhajovat se tady nebudu, jak jsem psala, jsem moudrejsi, za pejska jsme radi, je clenem rodiny a je s nim veselo. Udelame vsechno proto, aby se mel u nas bajecne. Snad nebude tak zle. Ucel meho prispevku sem je pro mysliciho uzivatele zjevny. Nemyslici uzivatele pisou presne tak zbytecne reakce bez jakekoliv hodnoty, jako je ta vase. Dekuji za prispevek a mejte fajn vikend.

Ono jde o to, že podobných jako vy jsou tisíce a stejně další a další kupují štěňata bez PP a nic si o chovateli nezjistí.

Jen pro zajímavost. Chováte se stejně i při výběru pračky, mobilu a dovolené? Že prostě koupíte to první nejlevnější, co najdete a nečtete, nezajímáte se?

1.4.2023 18:46

Hannah Ma napsal(a):

Bez jakékoliv slušné a morální hodnoty jsou vaše příspěvky a měla byste se stydět.

1.4.2023 18:48
impact

XXX.XXX.106.125

Hannah Ma napsal(a):

Myslící uživatelé si najdou informace o prodejci předtím, než mu navalí dvanáct litrů. Tak, aby si vybrali zodpovědného chovatele.

Nemyslící uživatelé podporují týrání fen - matek, které musí rodit až do strhání těla, aby oni měli to zaručeně čistokrevné štěňátko od debiIa z množírny. A pak bulí na diskuzích, že musí kropit peníze na veterině.

1.4.2023 19:07
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Hannah Ma napsal(a):

Ty bláho, já žasnu. Vy si koupíte štěně bez přemýšlení od mnozky, tím uděláte místo dalším štěňatům, ať se má ta fena ještě hůř a ještě se cítíte ukřivděné a nápadáte členy diskuse z toho, že nemyslí?

1.4.2023 19:52

Hannah Ma napsal(a):

Jenže vy jste přesně ten nemyslící uživatel.

Do Pišišvora není třeba se navážet. Ne, že by naši podporu potřeboval(a). Protože my víme, že ví. Na rozdíl od vás.

1.4.2023 20:17
aluska

XXX.XXX.168.15

Pavlát, Pavlátová od Tábora = množka jako pra.....se

2.4.2023 07:28
arosek

XXX.XXX.60.11

Hannah Ma napsal(a):

V utulku Tabor byla pred casem jedna fenka kavalira v dezolatnim stavu. Ocividne z mnozky. Uz se nehodila.

Mozna maminka vaseho stenatka. Treba vas tohle k te sebereflexi dokopne, kdyz ji tak doporucujete jinym.
https://www.utulektabor.cz/10j/

PS: fotky uz jsou po vykoupani a "nacancani" protoze ty prvni jsou vetsinou nepublikovatelne. Ale kdyz do utulku zavolate a poprosite je o ty neupravene, jiste vam je poslou. Kor kdyz jim reknete ze mate na 99,9% doma jeji stene, jedno z mnoha a mnoha ... No, mozna vam budou v utulku chvilku nadavat (a ja bych s ejim vubec nedivila), ale v ramci ponauceni pro priste to zkuste vydrzet.

2.4.2023 08:19
rapotacka11

XXX.XXX.224.30

Taky si myslím,
že by ji měli rovnou pořádně namlátit,
aby si to už konečně zapamatovala,
potvora nebezpečná, zlá.
Kdoví, co provede příště ,
bestie mizerná.

2.4.2023 10:44

rapotacka11 napsal(a):
Taky si myslím,
že by ji měli rovnou pořádně namlátit,
aby si to už konečně zapamatovala,
potvora nebezpečná, zlá.
Kdoví, co provede příště ,
bestie mizerná.

Mě teda vytočila ta naprosto žádná sebereflexe a ještě omluva, že štěně se přece u nich bude mít dobře a budou ho milovat. Sobectví naprostý.
Ale zabíjet netřeba.

2.4.2023 12:20
Hannah Ma

XXX.XXX.6.146

Takovych nenavistnych komentaru.. to snad neni mozny.. co je to s vama, lidi? Byla jsem pitoma, myslela jsem, ze je to normalni chovatel, prece bych ucelove nejela pro stene do mnozirny.. Dal mi adresu domu, proste jsem to neprohlidla, ale stalo se, bohuzel. Takovych rozumu, tady.. Chapu situaci, uvedomuji si, ze jsem svou blbosti prispela k tyrani zvirat, ale ty vase rozumy o sebereflexi.. bestie zla.. namlatit..? Pardon?? To je snad uz trochu moc.

2.4.2023 12:30

Hannah Ma napsal(a):
Takovych nenavistnych komentaru.. to snad neni mozny.. co je to s vama, lidi? Byla jsem pitoma, myslela jsem, ze je to normalni chovatel, prece bych ucelove nejela pro stene do mnozirny.. Dal mi adresu domu, proste jsem to neprohlidla, ale stalo se, bohuzel. Takovych rozumu, tady.. Chapu situaci, uvedomuji si, ze jsem svou blbosti prispela k tyrani zvirat, ale ty vase rozumy o sebereflexi.. bestie zla.. namlatit..? Pardon?? To je snad uz trochu moc.

S náma nic. Ale s vámi. Prostě jste podpořila množku - ano, z neznalosti = blbosti a na to jsme tady holt citliví. Viz výše - nejste první a bohužel ani poslední.

Uzavřela bych to.

2.4.2023 13:14
rapotacka11

XXX.XXX.224.30

Hannah Ma
Když nerozumíte ironii,
tak .... nic.

2.4.2023 13:42
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Hannah Ma napsal(a):

Víte, takových jako vy je mraky, tím že koupíte štěně bez rozmyslu a pak fňukáte na sítích. Všude na netu je tuna informací, všude osvěta, lidé se na diskusních fórech snaží vysvětlovat. Proč si nezjistite info dopředu? Proč? Je vám to jedno? To že se pes u vás bude mít dobře je jedna věc, ale že to odskáče matka štěňat, to už je všem jedno. Copak vám fakt bylo jedno, kde štěňata vyrůstají? Jací jsou rodiče? Jací jsou ,, chovatelé "? Je to boj s větrnými mlýny, dokud budou lidi jako vy kupovat bez myšlení, tak budou zvířata trpět, za každé takto koupené štěně budou další a další.Copak by jste si koupila od někoho auto bez prohlídky, bez technické, bez vyzkoušení jestli je vše ok?

2.4.2023 13:47
Lily2

XXX.XXX.133.234

Hannah Ma napsal(a):

To je problém. Myslíte, že někdo účelově jede do množírny? A stejně množírny vzkvétají. Vytváří se další a další. Proč? Protože jsou lidé jako jste byla vy.

Ale jako jo, určitě je potřeba o tom psát a mluvit. Klidně to naházet do skupin. Jen bohužel lidé jako vy většinou si nepřečtou nic o množení. Nepřemýšlí a dají si více práce s výběrem telefonu než psa. Tak to je. Protože kamkoliv přijdu do skupiny, tak se tohle řeší. Přijde mi v podstatě nemožné, aby člověk, který se trochu zajímá, že by se k těm informacím nedostal.

A stejně, když někde napíšu, že je blbost si brát štěně bez PP, tak se dozvím, jak oni nechtějí na výstavy. Že přece nebudou platit tolik peněz, že je to zbytečné a oni nepodporují ty aristokraty s PP. I štěňátka bez PP potřebují lásku...
Přitom si to štěně vezmou od neznámého člověka a nemůžou vědět, jestli to je nebo není množka. Že to byla množka se zjistí jen, když jsou se štěnětem nějaké problémy a člověk si shání informace dodatečně.

Ono je to spíše taková bezmoc lidí, kteří se snaží dělat osvětu, snaží se pomáhat a radit.

Vám nezbývá, než se chytnou za nos a třeba začít dělat tu osvětu mezi svými známými a ve skupinách na internetu. Protože lidé mají často pocit, že se tohle neděje a že by určitě poznali, že jde o množku. Třeba i začít přispívat na nějaký útulek či organizaci.

2.4.2023 14:45

rapotacka11 napsal(a):
Hannah Ma
Když nerozumíte ironii,
tak .... nic.

No jo, pochopit vaši ironii je pro nově příchozí problém.

A znáte to o potrefené huse...

2.4.2023 14:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ne, lidi se nechytnou za nos - kdyby štěně nestálo najednou prachy navíc a nemělo problémy, tak tuhle množírnu s klidem dál doporučí všem známým s tím, jak tam za málo peněz super nakoupili a ušetřili oproti těm nenažraným chovatelům, kteří neví, co by za ty štěňata chtěli ...

2.4.2023 18:14

Hele, to je furt ten Drahov, ne? Tam měli hromady jezevčíků, co já si pamatuji, i tady na ifauně jsme povídali... Pavlátů zas tolik v okolí není...
A kdyby tři vteřiny na gůglu, v neděli nemluvím sprostě, ale jako
https://www.facebook.com/Mnozirnymnoziteleverejne/posts/1839089453051030/
edit.: jo, už v 2016 to proběhlo ifaunou - choco berry jezevčík

2.4.2023 19:16
aluska

XXX.XXX.168.15

Hele, to je furt ten Drahov, ne? Tam měli hromady jezevčíků, co já si pamatuji, i tady na ifauně jsme povídali... Pavlátů zas tolik v okolí není...
A kdyby tři vteřiny na gůglu, v neděli nemluvím sprostě, ale jako
https://www.facebook.com/Mnozirnymnoziteleverejne/posts/1839089453051030/
edit.: jo, už v 2016 to proběhlo ifaunou - choco berry jezevčík

jo to jsou oni

2.4.2023 22:13

Já to prostě nepochopím. Fake př. mobilu si dnes koupí snad jen totální bezmozek. Každý (i duchem slabší jedinec) chce účet, nějaké záruky a ještě si ověří prodejce. Ale pes, který je i jako ten fake bez záruk dražší než většina mobilů na trhu, nicméně rizika neověřeného nákupu můžou být nesrovnatelně dražší, tam je to šumák. Dej štěně a nic mě nezajímá. U zvířat jakoby cvak a chovají se iracionálně, hlavně ušetřit. Kolikrát ani to, občas se najde papírák, který je oproti bez PP i levnější. Taková divná negativní mantra totálních ignorantů, to PP. Přitom jde jen o průkaz původu! Oni asi vůbec nepobírají význam slovního spojení.

3.4.2023 08:07
impact

XXX.XXX.9.163

Já to prostě nepochopím. Fake př. mobilu si dnes koupí snad jen totální bezmozek. Každý (i duchem slabší jedinec) chce účet, nějaké záruky a ještě si ověří prodejce. Ale pes, který je i jako ten fake bez záruk dražší než většina mobilů na trhu, nicméně rizika neověřeného nákupu můžou být nesrovnatelně dražší, tam je to šumák. Dej štěně a nic mě nezajímá. U zvířat jakoby cvak a chovají se iracionálně, hlavně ušetřit. Kolikrát ani to, občas se najde papírák, který je oproti bez PP i levnější. Taková divná negativní mantra totálních ignorantů, to PP. Přitom jde jen o průkaz původu! Oni asi vůbec nepobírají význam slovního spojení.

Kdyby jen mobilu. BIbejm sportovním botám věnují víc času a energie..

3.4.2023 09:09
Helena S

XXX.XXX.62.220

Dobrý den, napsala jsem vám soukromou zprávu, prosím, ozvěte se mi.

3.4.2023 09:51
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Hannah Ma napsal(a):

Nemáte pravdu. Nebyla jste pitomá. JSTE PITOMÁ STÁLE, protože ta sebereflexe Vám skutečně chybí. Vám díky té mozkové nedostatečnosti, kterou trpíte, evidentně nemůže nikdy dojít, že díky Vám a Vašemu přístupu ta fena z toho kolotoče množení nikdy nevyleze. Je to stejné, jako kdybyste Vy každých devět měsíců povila dítě někde v rámci uranových dolů, bez patřičné péče, výživy a možnosti žít normálně.
Užijte si ten pocit, že díky Vám, a Vám podobným tak chudinka tam, nikdy nebude žít šťastnej život spokojenýho tvora.

3.4.2023 10:46
rapotacka11

XXX.XXX.224.30

Tady je to fakt hrůza.

3.4.2023 10:50
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

rapotacka11 napsal(a):
Tady je to fakt hrůza.

že jo?

3.4.2023 10:52

Bych těm ignorantům ke každýmu ťuťu štěkanátku přibalila třeba takovou Šťopku ve stavu, ve kterým jsme jí kdysi přebírali my.... jako takovej pěknej bonus, když tak skvěle ušetřili...

3.4.2023 10:57
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Bych těm ignorantům ke každýmu ťuťu štěkanátku přibalila třeba takovou Šťopku ve stavu, ve kterým jsme jí kdysi přebírali my.... jako takovej pěknej bonus, když tak skvěle ušetřili...

Jo! A stokrát jo!
Lidi jsou fakt...................píííííííííííííííííííííííííííííííppipipipipipipipííííííííííííp. Nedohlídnou už ani na kraj svýho nosu, mozek nejen, že to nepoužívá, ale taky to nemá, tím pádem rozum taky nic......... hlavně jááá, jááá cy, já cy a cy a cy! A cy to zadarmo. Jde si to koupit rtěnku a dvě hodiny se hrabe v regálech a pořízení živýho tvora nevěnuje ani pětinu toho času.

3.4.2023 11:11
impact

XXX.XXX.9.163

Ale to oni si nevezmou. Nikdy si nevezmou. Nechtějí starou, škaredou, vygajdanou psycho fenu. Chtějí úpa úža špenátko bez PP, protože s PP jsou předražený a k dětem si přece nevezmou nějakou starou fenu z bůhví jaké množírny.

3.4.2023 11:13
impact

XXX.XXX.9.163

rapotacka11 napsal(a):
Tady je to fakt hrůza.

Vedle v tématu napadáte tazatelku, esi nesedí v Bohnicích a tady budete někoho peskovat? No jejda.

3.4.2023 11:18
rapotacka11

XXX.XXX.224.30

Myslím, že dávno pochopila
a tahle šikana je zbytečná.

3.4.2023 11:44

Tohle je fakt už šikana. Někteří se tu pasovali do role veřejného soudce. Bez ohledu na to, jak velká chyba je pořídit štěně u množitele, nemáme nikdo právo druhé osočovat, psychicky napadat a urážet je poznámkami ohledně inteligence a podobně. Je směšné, že někteří tu předvádí z hlediska morálky nehezké kopance, a přitom se morálkou sami ohánějí.

3.4.2023 11:53
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tohle je fakt už šikana. Někteří se tu pasovali do role veřejného soudce. Bez ohledu na to, jak velká chyba je pořídit štěně u množitele, nemáme nikdo právo druhé osočovat, psychicky napadat a urážet je poznámkami ohledně inteligence a podobně. Je směšné, že někteří tu předvádí z hlediska morálky nehezké kopance, a přitom se morálkou sami ohánějí.

No a víte proč? Protože ty lidi - vč. mojí osoby - za ty roky, už tak nějak jsou opotřebovaný tím, jak je to pořád dokola, a protože někteří buď samí pomáhájí a nebo pomáhají pomáhat, vidí to zblízka a každý takovýhle nákup jim zvedne adrenalin, protože velmi zblízka vidí ty podmínky, v kterých zůstala ta matka těch štěňátek "za hubičku" Dneska každej musí mít psa, musí, bez ohledu zda na to má a nebo nemá finance, zázemí, vědomosti. Pokud nemám dostatek peněz při pořízení psa, nebudu je mít ani posléze, až dojde na lámání chleba. Což se pak odrazí i v té péči o toho psa a nebo následným žebráním na sbírkách, ale a to je hlavní, každý takovýhle pitomý nákup prodlužuje utrpení té nebohé feny, zavřené v chlívku, v kleci, ve vlastních výkalech, bez potřebné péče. A proto to meldování o morálce. Lidi mi jsou putýnka, ty nebohý stvoření, který se nemůžou bránit nikoliv.

3.4.2023 12:07

Zrzavci napsal(a):
No a víte proč? Protože ty lidi - vč. mojí osoby - za ty roky, už tak nějak jsou opotřebovaný tím, jak je to pořád dokola, a protože někteří buď samí pomáhájí a nebo pomáhají pomáhat, vidí to zblízka a každý takovýhle nákup jim zvedne adrenalin, protože velmi zblízka vidí ty podmínky, v kterých zůstala ta matka těch štěňátek "za hubičku" Dneska každej musí mít psa, musí, bez ohledu zda na to má a nebo nemá finance, zázemí, vědomosti. Pokud nemám dostatek peněz při pořízení psa, nebudu je mít ani posléze, až dojde na lámání chleba. Což se pak odrazí i v té péči o toho psa a nebo následným žebráním na sbírkách, ale a to je hlavní, každý takovýhle pitomý nákup prodlužuje utrpení té nebohé feny, zavřené v chlívku, v kleci, ve vlastních výkalech, bez potřebné péče. A proto to meldování o morálce. Lidi mi jsou putýnka, ty nebohý stvoření, který se nemůžou bránit nikoliv.

Samozřejmě Vám mohou být lidé putna. Ale nedává Vám to právo je urážet a napadat. Už se k tomu nebudu vyjadřovat.

3.4.2023 12:10
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Samozřejmě Vám mohou být lidé putna. Ale nedává Vám to právo je urážet a napadat. Už se k tomu nebudu vyjadřovat.

A kdo dal právo jim ? Podílet se na týrání zvířat? Protože přesně tohle dělají.

3.4.2023 12:33
Fatia

XXX.XXX.205.210

Jenže tyhkle reakce nepomáhají. Ano, nákuo psa z množírny je chyba, ano, neprověření, od koho nakupuji a co vlastně je obrovská chyba. Jenže ničemu nepomůže reagovat tak, jako v téhle diskuzi. Protože případný další nakupující si to možná přečte, řekne si extrémismus (protože reakce tady jsou opravdu extrémní) a udělá co? zase chybu. Protože na extremistické názory zřetel brát nebude. Pokud si o problematice množíren přečte jen tuhle diskuzi, rozhodně ho to nevzdělá, aby neudělal chybu.

3.4.2023 12:42
impact

XXX.XXX.17.161

Fatia napsal(a):
Jenže tyhkle reakce nepomáhají. Ano, nákuo psa z množírny je chyba, ano, neprověření, od koho nakupuji a co vlastně je obrovská chyba. Jenže ničemu nepomůže reagovat tak, jako v téhle diskuzi. Protože případný další nakupující si to možná přečte, řekne si extrémismus (protože reakce tady jsou opravdu extrémní) a udělá co? zase chybu. Protože na extremistické názory zřetel brát nebude. Pokud si o problematice množíren přečte jen tuhle diskuzi, rozhodně ho to nevzdělá, aby neudělal chybu.

Takový člověk by pak neměl mít ani volební právo, ne tak právo vlastnit psa.

3.4.2023 12:49
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Fatia napsal(a):

Když ono léty dojdeš k tomu, že tyhle týpky nevzdělá vůbec nic.
Bohužel.
Informací je dnes mnohem víc, už o tom píšou i takový tiskopisy, či hlásají to ty novinové kanály, kde právě tyhle jedinci jsou zabydlený. A ani to nepomohlo. Ba je to naopak horší. S tímhle materiálem nelze pracovat.

3.4.2023 13:06
Fatia

XXX.XXX.205.210

impact napsal(a):
Takový člověk by pak neměl mít ani volební právo, ne tak právo vlastnit psa.

Možná neměl, ale má. Já ani vy o tom nerozhodujeme, chce se mi říct naštěstí.

Zrzavci... Já jsem založením optimista. Myslím, že vzdělá, možná ne všechny, ale většina lidí chápe a pochopí. Bohužel, množírny stejně jako jiné lidské činnosti na hraně etiky a zákonů (třeba prodejci šmejdi) vylepšují své taktiky a ne každý stačí jejich tempu. Znám vzdělané chytré lidi, kteří by na předváděčce předražené hrnce nikdy nekoupili, protože vědí, ale nachytali je na zájezd, protože prostě použili jiný, nový, lépe cílený "marketing", který neodhalili. A přznat si následně, že se nechali nachytat šmejdy... Bylo to bolestné zjištění. Nepomohlo by jim nadávat do blbců pitomých, ale pomohlo vysvětlit, ukázat na příkladech, znovu a lépe vysvětlit taktiky šmejdů... A stejně je to i s množírnami. Helen i Hannah se nachytaly. Nepomůže jim říct, že jsou blbý. Pomůže jim vysvětlit, s vysvětlením jim si to možná přečte i budoucí kupující, pomůže na ně apelovat, ať to nenechají být, ať vzdělají své okolí, ať všude vysvětlují, co teď už vědí o množírnách... Ony se sice nachytaly, ale podvodník je ten množitel, ten by měl být trestán, ne nachytaný člověk.
Já vím, tady nejde o hrnce a někde v kleci trpí matka jejich štěňat... A právě kvůli nim stojí za to vysvělovat zas a znovu, ne zadupat člověka, co udělal chybu z nevědomosti, nevzdělanosti, neinformovanosti. Vaše velmi rázné a nevybíravé střely zamířené na chybujícího působí tak, že jen zamlžuje problematiku. Já si tohle přečíst, pochopím to tak, že tohle nedává smysl, nerozumím tomu, ale asi tady reagují majitelé/chovatelé PP psů a mezi takové lidi já se vůbec nechci dostat, agresivní extremisté, s tím nechci mít nic společného. Hele, tady prodávají nějaké štěně, tak ho vezmu... A další chyba je na světě. A matky těch štěňat dál trpí.

3.4.2023 13:50
impact

XXX.XXX.17.161

Fatia napsal(a):

Zrzavci... Já jsem založením optimista. Myslím, že vzdělá, možná ne všechny, ale většina lidí chápe a pochopí. Bohužel, množírny stejně jako jiné lidské činnosti na hraně etiky a zákonů (třeba prodejci šmejdi) vylepšují své taktiky a ne každý stačí jejich tempu. Znám vzdělané chytré lidi, kteří by na předváděčce předražené hrnce nikdy nekoupili, protože vědí, ale nachytali je na zájezd, protože prostě použili jiný, nový, lépe cílený "marketing", který neodhalili. A přznat si následně, že se nechali nachytat šmejdy... Bylo to bolestné zjištění. Nepomohlo by jim nadávat do blbců pitomých, ale pomohlo vysvětlit, ukázat na příkladech, znovu a lépe vysvětlit taktiky šmejdů... A stejně je to i s množírnami. Helen i Hannah se nachytaly. Nepomůže jim říct, že jsou blbý. Pomůže jim vysvětlit, s vysvětlením jim si to možná přečte i budoucí kupující, pomůže na ně apelovat, ať to nenechají být, ať vzdělají své okolí, ať všude vysvětlují, co teď už vědí o množírnách... Ony se sice nachytaly, ale podvodník je ten množitel, ten by měl být trestán, ne nachytaný člověk.
Já vím, tady nejde o hrnce a někde v kleci trpí matka jejich štěňat... A právě kvůli nim stojí za to vysvělovat zas a znovu, ne zadupat člověka, co udělal chybu z nevědomosti, nevzdělanosti, neinformovanosti. Vaše velmi rázné a nevybíravé střely zamířené na chybujícího působí tak, že jen zamlžuje problematiku. Já si tohle přečíst, pochopím to tak, že tohle nedává smysl, nerozumím tomu, ale asi tady reagují majitelé/chovatelé PP psů a mezi takové lidi já se vůbec nechci dostat, agresivní extremisté, s tím nechci mít nic společného. Hele, tady prodávají nějaké štěně, tak ho vezmu... A další chyba je na světě. A matky těch štěňat dál trpí.

Tohle není žádná obecná pravda a nestane se to pravdou ani ve chvíli, kdy to zopakujete stokrát.

Jo a finanční pokutu by měl dostat jak prodejce štěněte, tak kupec, který si štěně koupí mimo zákonné náležitosti.

3.4.2023 13:52
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Fatia napsal(a):

Fatio - tady se vysvětluje už dejme tomu, ať nežeru, patnáct let. Před patnácti lety se o tom opravdu moc nevědělo. Teď už je to v novinách, v televizi, jsou kolem toho kauzy. A pořád, pořád a pořád. A ještě jednou pořád PŘIBÝVÁ FEN A PSŮ týraných tímhle způsobem. Kdyby to vysvětlování bylo k něčemu, tak těch případů bude ubývat, nebude jich víc. Ti psi doplácí na takovéhle jedince. Tak to prostě je.

edit jo a žádný z těch jim podobných , který půjdou kupovat štěně s podobným "nadáním" rozhodně nepůjde hledat informace před pořízením zvířete, na to může zapomenout, zajímá ho jediný, aby uškudlil. Nic víc. Ze psů a koček se stalo spotřební zboží, bohužel.Takže nějaká osvěta tady na ifauně v tomhle týhle debatě ? Nedělám si iluze

3.4.2023 14:35
Fatia

XXX.XXX.205.210

Já přece nerozporoju co říkáte, ale jak to říkáte. Obsah chápu a souhlasím s vámi, způsob nechápu.

Nemyslím si ale, že za koupí psa z množírny je jen snaha ušetřit. U zadavatelky dotazu nebo u jiných případů, které znám. Myslím, že často jde spíš o nedostatek informací. A to nejen o problematice množíren,. ale i o problematice PP chovu, co to vlastně znamená čistokrevný pes, co znamená PP... PP chov v některých případech působí jako zájmový úzce profilovaný obor jen pro opravdobvé zapálence a nadšence, do kterého člověk zvenku zapadne jen ztěží, někdy vůbec. Na mě o víkendu vylítla paní na veřejné cestě vedle místního cvičáku, že proč tam chodím se psem, když oni tam zrovna mají závody a můj pes je ruší. Ruší tím, že skrz drátěnku vrtí ocasem na přítomné psy, neštěkala, neběhala, jen prostě čuměla skrz plot. Spousta lidí zevnitř, nejen kolem psů, má prostě dojem, že ostatní kolem by měli vědět. Přitom pro lidi zvenku je jejich předmět zájmu naprosto okrajová informace, kterou možná slyší, ale nestojí jim za velkou pozornost. Pokud po lidech budeme štěkat, zaškatulkují si anti množírny aktivisty někam mezi mladíky, co se přivazují ke stromům. JO, stromy je třeba chránit, ale no taaaak, vázat se řetězy ke stromům...? A do další zprávy v médiích o ekologech přivázaných kdesi na Šumavě na ně zase v klidu zapomenou... Jasně, množírny jsou fuj, ale nadávat lidem za to, že si koupili psa?

3.4.2023 14:45
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Fatia napsal(a):
Já přece nerozporoju co říkáte, ale jak to říkáte. Obsah chápu a souhlasím s vámi, způsob nechápu.

Nemyslím si ale, že za koupí psa z množírny je jen snaha ušetřit. U zadavatelky dotazu nebo u jiných případů, které znám. Myslím, že často jde spíš o nedostatek informací. A to nejen o problematice množíren,. ale i o problematice PP chovu, co to vlastně znamená čistokrevný pes, co znamená PP... PP chov v některých případech působí jako zájmový úzce profilovaný obor jen pro opravdobvé zapálence a nadšence, do kterého člověk zvenku zapadne jen ztěží, někdy vůbec. Na mě o víkendu vylítla paní na veřejné cestě vedle místního cvičáku, že proč tam chodím se psem, když oni tam zrovna mají závody a můj pes je ruší. Ruší tím, že skrz drátěnku vrtí ocasem na přítomné psy, neštěkala, neběhala, jen prostě čuměla skrz plot. Spousta lidí zevnitř, nejen kolem psů, má prostě dojem, že ostatní kolem by měli vědět. Přitom pro lidi zvenku je jejich předmět zájmu naprosto okrajová informace, kterou možná slyší, ale nestojí jim za velkou pozornost. Pokud po lidech budeme štěkat, zaškatulkují si anti množírny aktivisty někam mezi mladíky, co se přivazují ke stromům. JO, stromy je třeba chránit, ale no taaaak, vázat se řetězy ke stromům...? A do další zprávy v médiích o ekologech přivázaných kdesi na Šumavě na ně zase v klidu zapomenou... Jasně, množírny jsou fuj, ale nadávat lidem za to, že si koupili psa?

Ne že si koupili psa, ale JAK si ho koupili. Je to živý tvor, když jdou kupovat lednici, tak min. chvíli vybírají. A o výběru lednic se nepíše tolik článků, jako o výběru psů, dneska už se toho válí dost i na internetu. když si něco objednávají, projedou si recenze, aby nenalítli. A jsou si koupit živýho tvora a převezmou si ho klidně na benzíně? V lepším případě dojdou tedy na místo kde je štěně, ale nezajímají se o nic? Koupili by si takhle auto, ledničku? Pokud ano, tak ten člověk nemá prostě všech pět pohromadě, to je neoddiskutovatelný fakt. Na to nemusí mít vysokou školu, na to stačí ten již zapmenutej selskej rozum. Jo, kdyby jim to mělo být k užitku, tak si to prostudujou.

...."Chovatel" mi sve jmeno dal az na smlouve kdyz uz mela dcera stene v rukou, takze jsem vse zjistila az pote.....

to jako oni nevěděli, ke komu jedou?

ta osoba tady vykřikuje, že je teda poučená a pak napíše:

Pisisvorepisisvore, co Vy vite o moji sebereflexi, clovece🙈😌.. Obhajovat se tady nebudu, jak jsem psala, jsem moudrejsi, za pejska jsme radi, je clenem rodiny a je s nim veselo. Udelame vsechno proto, aby se mel u nas bajecne. Snad nebude tak zle.

a ještě napomíná Pišišvora ať na ní nechodí se sebereflexí?? Vždyť to je směšný, pokud chybuju, secvaknu paty a mám na hlavě rázem nasypanej popel, ještě k tomu máslu co už tam mám. A nepoučuju ostatní.

našla si sem cestu protože je v průseru, to našla ifaunu a nemohla by ji tedy najít i když se po štěněti teprve kouká? Ne, nemohla, protože...... protože proto, Kdyby nebylo těchhle lidí, nebudou všichni ty od Bártové po XY mít živnou půdu, nebudou týraný stovky psů. Jenže to by lidi museli používat tu kouli co jim sedí na krku a nechtit všechno co si navymýšli a na co nemají podmínky, peníze, čas...

3.4.2023 14:49

Ale já jim nenadávám. Řekla jsem, že se nesnažili vůbec o nic, ani použít zbytky rozumu,
lidově - děláte si legraci, že ani nevíte jméno obchodu, kam si jdete něco koupit,
ale diskuzi o dotyčném obchodu najdete hned, jakmile se vám ukrajují ušetřené peníze?
Protože kdyby zdravotní problém, který odčerpává koruny, nepřišel,
tak se nikdo nesnaží zmínky o obchodníkovi hledat, že?¨
Nikdo se nesnažil ani najít, co ten pes je zač, je to prolezlé nemocemi tak, že už brzy zmizí z této planety.
Takže já nenadávám proto, že si někdo koupil psa a že byl pes za málo korun. Říkám, že si koupil psa, o kterém neví vůbec nic.
Říkám, že je ten kupující hloupý, protože být jen vyčůraný, tak obchod neproběhnul, takže je hloupý a vyčůraný, prostě chtěl přečůrat šílený trh s papírovými čokly.
Dobře, nadávám.
Co nadělám. 🙃

3.4.2023 14:50

Zrzavci napsal(a):
Ne že si koupili psa, ale JAK si ho koupili. Je to živý tvor, když jdou kupovat lednici, tak min. chvíli vybírají. A o výběru lednic se nepíše tolik článků, jako o výběru psů, dneska už se toho válí dost i na internetu. když si něco objednávají, projedou si recenze, aby nenalítli. A jsou si koupit živýho tvora a převezmou si ho klidně na benzíně? V lepším případě dojdou tedy na místo kde je štěně, ale nezajímají se o nic? Koupili by si takhle auto, ledničku? Pokud ano, tak ten člověk nemá prostě všech pět pohromadě, to je neoddiskutovatelný fakt. Na to nemusí mít vysokou školu, na to stačí ten již zapmenutej selskej rozum. Jo, kdyby jim to mělo být k užitku, tak si to prostudujou.

...."Chovatel" mi sve jmeno dal az na smlouve kdyz uz mela dcera stene v rukou, takze jsem vse zjistila az pote.....

to jako oni nevěděli, ke komu jedou?

ta osoba tady vykřikuje, že je teda poučená a pak napíše:

Pisisvorepisisvore, co Vy vite o moji sebereflexi, clovece🙈😌.. Obhajovat se tady nebudu, jak jsem psala, jsem moudrejsi, za pejska jsme radi, je clenem rodiny a je s nim veselo. Udelame vsechno proto, aby se mel u nas bajecne. Snad nebude tak zle.

a ještě napomíná Pišišvora ať na ní nechodí se sebereflexí?? Vždyť to je směšný, pokud chybuju, secvaknu paty a mám na hlavě rázem nasypanej popel, ještě k tomu máslu co už tam mám. A nepoučuju ostatní.

našla si sem cestu protože je v průseru, to našla ifaunu a nemohla by ji tedy najít i když se po štěněti teprve kouká? Ne, nemohla, protože...... protože proto, Kdyby nebylo těchhle lidí, nebudou všichni ty od Bártové po XY mít živnou půdu, nebudou týraný stovky psů. Jenže to by lidi museli používat tu kouli co jim sedí na krku a nechtit všechno co si navymýšli a na co nemají podmínky, peníze, čas...

Přesně tak, mně ten poslední příspěvek prostě hnul žlučí, proto jsem napsala, co jsem napsala.

3.4.2023 14:53
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Přesně tak, mně ten poslední příspěvek prostě hnul žlučí, proto jsem napsala, co jsem napsala.

Ano, přesně tak.
Tyhle typy vyloženě oblibuju.

3.4.2023 14:56
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ale já jim nenadávám. Řekla jsem, že se nesnažili vůbec o nic, ani použít zbytky rozumu,
lidově - děláte si legraci, že ani nevíte jméno obchodu, kam si jdete něco koupit,
ale diskuzi o dotyčném obchodu najdete hned, jakmile se vám ukrajují ušetřené peníze?
Nikdo se nesnažil ani najít, co ten pes je zač, je to prolezlé nemocemi tak, že už brzy zmizí z této planety.
Takže já nenadávám proto, že si někdo koupil psa a že byl pes za málo korun. Říkám, že si koupil psa, o kterém neví vůbec nic.
Říkám, že je ten kupující hloupý, protože být jen vyčůraný, tak obchod neproběhnul, takže je hloupý a vyčůraný, prostě chtěl přečůrat šílený trh s papírovými čokly.
Dobře, nadávám.
Co nadělám. 🙃

Přesně tak. Kolik se tu najde dotazů - vybírám si štěně, narazil jsem na osobu XY, nevíte někdo? vs. Koupil/a jsem si štěně od XY, je to celý divný, nevíte někdo?

A znovu zdůrazním, že dneska už se toho o množkách ví mnohem víc, než když se to rozjíždělo, no a stejně bezmozek jde a koupí.Protože se nezajímá. Teda zajímá, o peněženku.

3.4.2023 15:20

Zrzavci napsal(a):

Přesně tak. Kolik se tu najde dotazů - vybírám si štěně, narazil jsem na osobu XY, nevíte někdo? vs. Koupil/a jsem si štěně od XY, je to celý divný, nevíte někdo?

A znovu zdůrazním, že dneska už se toho o množkách ví mnohem víc, než když se to rozjíždělo, no a stejně bezmozek jde a koupí.Protože se nezajímá. Teda zajímá, o peněženku.

A kavalíra může koupit leda sebevrah. To mě praštilo do vočí, že takového psa zrovna.
Takže jsem praštěná.
Končím.

3.4.2023 17:18
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Zrzavci napsal(a):

Jenže já jsme tady na Ifaune viděla, odpovědi na prd. Někdo se ptal na CHS na určitě plemeno, jakou kdo doporučí a odpověď mu bylo, hledej na internetu, což je odpověď fakt super pro někoho, kdo prostě neví nepozná, nebi na co koukat, protože je CHS a CHS a nebyl to ojedinělý případ.
Ale jinak co se množek týká, i toho gaučoveho množení, je to děs. Už před lety mě varoval můj otec, když jsme chtěla psa. Říkal buď si našetřit a kup s PP od dobře CHS nebo jsi do útulku, no byla jsme chudý student, ale i tak si žil jak kral.

3.4.2023 22:06
Zrzavci

XXX.XXX.43.96

A kavalíra může koupit leda sebevrah. To mě praštilo do vočí, že takového psa zrovna.
Takže jsem praštěná.
Končím.

No tady budu já tolerantní, tohle už je třeba o schod výš, to nemusí tušit každý, že tohle plemeno má tolik zdravotních problémů, že vybírat je nutno fakt pečlivě.

3.4.2023 22:10
Zrzavci

XXX.XXX.43.96

Rezzzy napsal(a):
Jenže já jsme tady na Ifaune viděla, odpovědi na prd. Někdo se ptal na CHS na určitě plemeno, jakou kdo doporučí a odpověď mu bylo, hledej na internetu, což je odpověď fakt super pro někoho, kdo prostě neví nepozná, nebi na co koukat, protože je CHS a CHS a nebyl to ojedinělý případ.
Ale jinak co se množek týká, i toho gaučoveho množení, je to děs. Už před lety mě varoval můj otec, když jsme chtěla psa. Říkal buď si našetřit a kup s PP od dobře CHS nebo jsi do útulku, no byla jsme chudý student, ale i tak si žil jak kral.

No jasně, ale to bych si tipla, že je u plemen, který tu nikdo nechová, naopak si pamatuju že zrovna Pišišvorová nějaký odkazy dávala, stejně jako SArah. Ale ten člověk se ptá, zjišťuje, dost často se tu třeba i psalo - zajít na výstavu a tam si pozjišťovat. Mám za to, že třeba u labrošů??? se tu někdo na někoho ptal a dostalo se mu tehdy varování. Ale to nevím, jestli si pamatuju přesně.
Pan otec byl prosíravý.

3.4.2023 22:32
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Zrzavci napsal(a):
No jasně, ale to bych si tipla, že je u plemen, který tu nikdo nechová, naopak si pamatuju že zrovna Pišišvorová nějaký odkazy dávala, stejně jako SArah. Ale ten člověk se ptá, zjišťuje, dost často se tu třeba i psalo - zajít na výstavu a tam si pozjišťovat. Mám za to, že třeba u labrošů??? se tu někdo na někoho ptal a dostalo se mu tehdy varování. Ale to nevím, jestli si pamatuju přesně.
Pan otec byl prosíravý.

Oni vůbec rodiče jsou jiný druh, když se na jejich názory na zvířata a výživu dívám zpětně, mama vesnička holka vždycky byla pro kastrace koček, oba pro krmení masem, že granule max jako příloha. Já to brala jako standard, až život mi ukázal, že ve své době byli unikát.
Jinak už nevím, jakých plemen se to týkalo, ale viděla jsme to několikrát. Ale na druhou stranu, v dnešní době internetu, diskusi, soc. sítí se dá zjistit mnoho, pak osobní kontakt, mě osobně to zabralo asi 3 měsíce, najít to, co hledám.
Každopádně mě ta nezodpovědnost lidí, kteří nemyslí a koupi od množky pěkně víte co, ale bojím se, že je to marný

3.4.2023 22:36
Zrzavci

XXX.XXX.43.96

Rezzzy napsal(a):
Oni vůbec rodiče jsou jiný druh, když se na jejich názory na zvířata a výživu dívám zpětně, mama vesnička holka vždycky byla pro kastrace koček, oba pro krmení masem, že granule max jako příloha. Já to brala jako standard, až život mi ukázal, že ve své době byli unikát.
Jinak už nevím, jakých plemen se to týkalo, ale viděla jsme to několikrát. Ale na druhou stranu, v dnešní době internetu, diskusi, soc. sítí se dá zjistit mnoho, pak osobní kontakt, mě osobně to zabralo asi 3 měsíce, najít to, co hledám.
Každopádně mě ta nezodpovědnost lidí, kteří nemyslí a koupi od množky pěkně víte co, ale bojím se, že je to marný

Hezký , že to takhle měli rodiče nastavený .

Ono tady, kde se už dávno neschází hodně lidí různých plemen se prostě nedá obecně poradit ohledně chovky, ale věřím, že když se zadá jméno, místo, plemeno, tak množina množíren vyplave na povrch. Jen se prostě musí člověk snažit.

Obávám se, že marný to je, stát - společnost nekoná kroky, který by vedly k tomu, aby množáci dostali ránu za krk, jen se cintá na pentli a když se něco udělá, zpravidla se to obrátí proti slušným.

3.4.2023 22:54
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Zrzavci napsal(a):
Hezký , že to takhle měli rodiče nastavený .

Ono tady, kde se už dávno neschází hodně lidí různých plemen se prostě nedá obecně poradit ohledně chovky, ale věřím, že když se zadá jméno, místo, plemeno, tak množina množíren vyplave na povrch. Jen se prostě musí člověk snažit.

Obávám se, že marný to je, stát - společnost nekoná kroky, který by vedly k tomu, aby množáci dostali ránu za krk, jen se cintá na pentli a když se něco udělá, zpravidla se to obrátí proti slušným.

Así nejefektivnější by byly kontroly z finančáku, ale to by chtělo spešl oddělení asi na to, to by nemusela být ani úprava zákona nic, jelo by se po inzerátech, to by jich asi moc nezůstalo, si myslím

4.4.2023 07:48
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Rezzzy napsal(a):
Así nejefektivnější by byly kontroly z finančáku, ale to by chtělo spešl oddělení asi na to, to by nemusela být ani úprava zákona nic, jelo by se po inzerátech, to by jich asi moc nezůstalo, si myslím

No ano, kdyby byl zájem ze strany státu - vůbec nechápu, proč si nechá utíkat tolik peněz - bylo by supr by efektivně hlídat inzeráty a nakráčet tam.

4.4.2023 08:11
Fiona.Praha

XXX.XXX.70.142

Rezzzy napsal(a):

Nebylo by tak jednoduché prokázat, že se štěňata z inzerátů prodala a opravdu za částku, která byla v inzerátu uvedená.
Neexistují smlouvy, platí se hotově a nové majitele štěňat bohužel nic nemotivuje, aby nekupovali, natož aby vyžadovali smlouvy a ještě je dali finančáku k dispozici.

4.4.2023 08:39
Rezzzy

XXX.XXX.112.57

Fiona.Praha napsal(a):
Nebylo by tak jednoduché prokázat, že se štěňata z inzerátů prodala a opravdu za částku, která byla v inzerátu uvedená.
Neexistují smlouvy, platí se hotově a nové majitele štěňat bohužel nic nemotivuje, aby nekupovali, natož aby vyžadovali smlouvy a ještě je dali finančáku k dispozici.

To je taky fakt, ale myslím že by to dost lidí i tak odradilo

4.4.2023 10:01

stačí volavka a tv

4.4.2023 10:01
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

stačí volavka a tv

Hlavně by musel být zájem konat a ne cintat.

4.4.2023 10:55

Zrzavci napsal(a):
Hlavně by musel být zájem konat a ne cintat.

Myslím, že konají; netušíme, co dělají. Docela jsem koukala, co vše dělá obch. inspekce. Asi se nudí, tak probírají inzeráty.

Mám návrh. Inzerce, prodej psů jen se zveřejněným reg. číslem, IČ, něco tak,
s povin. registrací - tam se můžu podívat, kolik těch psů už chovatel prodal, čísla čipů...
Bez všech údajů inz. nemožné vložit, smazat.
Zas tolik příbuzných a kamarádů každý nemá
a pes není věc, takže by měl mít zvláštní zacházení i v obchodování.

Jděte to někdo říct tomu, co má bazos, já nemůžu, mám alergii.

Věřím, že sbazar by si říct dal. Ale od jiných to teda nečekám.
Co ifauna, už jde příkladem? Kolikrát jsme se o tom bavili, že by ten super etický web měl začít jako první, když teda zvíře jako žrádlo se tu prodávat nesmí?
A nic, že?

4.4.2023 12:29
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Myslím, že konají; netušíme, co dělají. Docela jsem koukala, co vše dělá obch. inspekce. Asi se nudí, tak probírají inzeráty.

Mám návrh. Inzerce, prodej psů jen se zveřejněným reg. číslem, IČ, něco tak,
s povin. registrací - tam se můžu podívat, kolik těch psů už chovatel prodal, čísla čipů...
Bez všech údajů inz. nemožné vložit, smazat.
Zas tolik příbuzných a kamarádů každý nemá
a pes není věc, takže by měl mít zvláštní zacházení i v obchodování.

Jděte to někdo říct tomu, co má bazos, já nemůžu, mám alergii.

Věřím, že sbazar by si říct dal. Ale od jiných to teda nečekám.
Co ifauna, už jde příkladem? Kolikrát jsme se o tom bavili, že by ten super etický web měl začít jako první, když teda zvíře jako žrádlo se tu prodávat nesmí?
A nic, že?

No já netuším co dělají, teď jsem zase dělala já- šlo o zvířata dlouhodobě v péči na prt, celý týden bez dodaného krmení, voda v té době zamrzlá. Výsledek? Slíbili se ozvat. Ticho.
Takže lze volat tak leda na ministerstvo haraburdí a výsledek bude stejný.

4.4.2023 13:27
arosek

XXX.XXX.130.20

Zrzavci napsal(a):
No já netuším co dělají, teď jsem zase dělala já- šlo o zvířata dlouhodobě v péči na prt, celý týden bez dodaného krmení, voda v té době zamrzlá. Výsledek? Slíbili se ozvat. Ticho.
Takže lze volat tak leda na ministerstvo haraburdí a výsledek bude stejný.

Ono hrozne zalezi kdo kde sedi.

Viz posledni kauza, do ktere jsem trochu stourala.

Madam dva baraky plny psu v dezolatnim stavu. Kazdy barak v jinem okrese. Jedna KVS poslala info ze provedou kontrolu tehdy a tehdy, takze madam prevezla ty nejhorsi pripady do druheho baraku. Poslali jsme podnet na druhou KVS ( o tyden pozdeji) a ejhle - kontrola probehla bez oznameni, dokonce driv, nez v prvnim baraku.

Protoze pripad uz byl hodne medializovan, obe KVS rozhodly o odebrani casti psu a hezky to prepinkly na OZP. A tam (ac byla moznost odebrat vsechny psy a postarat se o ne tak, aby to obce nestalo ani kacku), urednici rozhodli o dani moznosti napravy. Inu co by ... temer po roce psi stale zivori, je jich tam jeste vic nez pred tim. Urednici nic neodebrali, madam se parkrat odvolala a pak to hezky vysumelo do ztracena :(

4.4.2023 13:36

To jsme tu měli také... "farma", koně létali po vsi, krávy, psi utekli, jejich konec neznáme,
několikrát kontrola, že prý lhůta k nápravě,
zvířata že patří matce, otci, oba pak radši umřeli, pokuty nikdy nezaplacené,
nakonec se mrtvé a nafouklé krávy válely v bahně, jiné žraly kdeco lidem po okolí, dokonce migrovaly po okrese,
nikdo tam nikdy žádné zvíře neodebral, ženská prostě zbytek prodala a odstěhovala se.
Boží mlýny melou, má teď šílené zdravotní problémy, nevyléčitelné.

Naproti tomu hrozný problém, že u cesty pálíte dřevo a listí a kontrola kanystru s vodou, jestli to není benzin.
Šikanování dětí, které sedí u kulturáku před začátkem kroužku a legitimace a hrozba odvedení na stanici, jenže těm dětem nebylo 15, jaksi nemají občanku.

My jsme nej okres.

4.4.2023 13:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Zrzavci napsal(a):
No ano, kdyby byl zájem ze strany státu - vůbec nechápu, proč si nechá utíkat tolik peněz - bylo by supr by efektivně hlídat inzeráty a nakráčet tam.

Bohužel jim neprokážeš, kolik měli štěňat a ani není vůle - vozit se po chovatelích s PP, kde je všechno naservirované na stříbrném podnose je pro kontroly všeho druhu mnohem jednodušší 👎

5.4.2023 01:59
fikovnice

XXX.XXX.61.134

Možná se tady poprvé neshodneme...
Mně už to také přišlo vůči zadavatelce jako urážky ad hominem (i když tam někde ze začátku jsem si taky mírně rýpla).
Miluju zvířata, vím, jak se někteří takylidi dokáží ke zvířatům "chovat", ale tady souhlasím třeba se "šutříkem" a jinými... Smysl má ASI pořád dokola trpělivě vysvětlovat. Nadávkami se toho mnoho nezmůže - můj názor.

6.4.2023 17:19

fikovnice napsal(a):
Možná se tady poprvé neshodneme...
Mně už to také přišlo vůči zadavatelce jako urážky ad hominem (i když tam někde ze začátku jsem si taky mírně rýpla).
Miluju zvířata, vím, jak se někteří takylidi dokáží ke zvířatům "chovat", ale tady souhlasím třeba se "šutříkem" a jinými... Smysl má ASI pořád dokola trpělivě vysvětlovat. Nadávkami se toho mnoho nezmůže - můj názor.

To nejsou nadávky. Jenom povzdech(y), že i přes spoustu informací koupí lidi štěně z množírny. A pak se tu diví a urážejí.

7.4.2023 09:23
fikovnice

XXX.XXX.62.55

To nejsou nadávky. Jenom povzdech(y), že i přes spoustu informací koupí lidi štěně z množírny. A pak se tu diví a urážejí.

"Kometo", přečtěte si to ještě jednou...
To nebyly jen povzdechy, fakt ne.
Na obsahu Vaší repliky nezpochybňuji vůbec nic, ani na obsahu ostatních...
Jenže kvůli té formě zadavatelka odešla, podle mě uražená, možná znechucená a zda přes tu urážku uvidí i pointu těch vzkazů zde, si nejsem jistá.

7.4.2023 09:44

fikovnice napsal(a):
"Kometo", přečtěte si to ještě jednou...
To nebyly jen povzdechy, fakt ne.
Na obsahu Vaší repliky nezpochybňuji vůbec nic, ani na obsahu ostatních...
Jenže kvůli té formě zadavatelka odešla, podle mě uražená, možná znechucená a zda přes tu urážku uvidí i pointu těch vzkazů zde, si nejsem jistá.

Jani, ale většina zdejších reagovala až poté, co začala zadavatelka urážet. Pokud nevím, s kým mám tu čest, tak se chovám slušně. A možná taky nebudeš souhlasit, ale jsou lidi, od kterých i když s nimi budeš jednat v rukavičkách, se žádné sebereflexe nedočkáš a tahleta paní mi přišla jako jedna z nich. Prioritou je co nejlevněji si pořídit "čistokrevnýho" psa, na nic jinýho se ohled nebere a už vůbec ne na tu matku, která rodí jak na běžícím pásu a dost možná je hodně nemocná. Jinak to štěně může být vzhledem k plemeni taky dost postižené a je hodně pravděpodobné, že majitelé budou na veterině jen solit a ve výsledku by na to štěně s PP určitě měli.
A ručím ti za to, že zlobit se budou v prvé řadě na toho člověka, co jim to štěně prodal, dost možná půjdou i na policii a všude budou nadávat, jak je podvedl, ale že oni porušili při pořízení živýho tvora kdeco, to už brát v potaz vůbec nebudou. Vždyť oni ho přece zachránili z hrozných podmínek. Alibismus jak hrom a já už v tomto případě neumím být v klidu.

7.4.2023 09:53
fikovnice

XXX.XXX.62.55

Jani, ale většina zdejších reagovala až poté, co začala zadavatelka urážet. Pokud nevím, s kým mám tu čest, tak se chovám slušně. A možná taky nebudeš souhlasit, ale jsou lidi, od kterých i když s nimi budeš jednat v rukavičkách, se žádné sebereflexe nedočkáš a tahleta paní mi přišla jako jedna z nich. Prioritou je co nejlevněji si pořídit "čistokrevnýho" psa, na nic jinýho se ohled nebere a už vůbec ne na tu matku, která rodí jak na běžícím pásu a dost možná je hodně nemocná. Jinak to štěně může být vzhledem k plemeni taky dost postižené a je hodně pravděpodobné, že majitelé budou na veterině jen solit a ve výsledku by na to štěně s PP určitě měli.
A ručím ti za to, že zlobit se budou v prvé řadě na toho člověka, co jim to štěně prodal, dost možná půjdou i na policii a všude budou nadávat, jak je podvedl, ale že oni porušili při pořízení živýho tvora kdeco, to už brát v potaz vůbec nebudou. Vždyť oni ho přece zachránili z hrozných podmínek. Alibismus jak hrom a já už v tomto případě neumím být v klidu.

Ali, pokud paní začala urážet jako první, tak se omlouvám. Četla jsem to pár dní zpět. A teď se na začátek diskuze už nevracím...
Ale nepsala ta paní "Inspektorce" něco v tom smyslu, co ona ví o její sebereflexi? Takto nějak si to pamatuji, a to mi jako urážka nepřijde. A to píšu s vědomím toho, že mám "Inspektorku" velmi ráda a vážím si jí.
Pokud tam bylo urážek více, beru svá slova zpět.

Jinak jak jsem se včera večer ptala za tu kamarádku na toypoodla nebo jiného společenského psíka, tak jedna z prvních věcí, co mi sdělila, bylo, že PP nepotřebuje!! Tak jsem se snažila dělat osvětu... Dokonce jsme spolu otevíraly různé inzertní weby. Je pravda, že u těch módních a in společenských plemen se ceny pohybují hodně vysoko, až jsem sama zírala. A to, celkem logicky, i u bPP. Jenže u kamarádky mám pocit, že finančně nestrádá, tak jsem jí hučela do duše. Navíc máš pravdu v tom, že třeba by ušetřila v té úvodní investici, ale pak nechala desítky tisíc Kč (i více) na veterině. Bohužel se s tímto názorem ("Já PP nepotřebuji!") setkávám strašně často. A hodně i u mých přátel... Vzpomínáš, jak dcerce mojí asi nejbližší přítelkyně zakousl pes tu její čivavku, přímo, když ji malá venčila? No, a přes mé naléhání, už mají čívu novou, a samozřejmě bez PP...

7.4.2023 10:39

" Navíc máš pravdu v tom, že třeba by ušetřila v té úvodní investici, ale pak nechala desítky tisíc Kč (i více) na veterině."

tak s tímto argumentem bych fakt šetřila.......

7.4.2023 13:13
Lily2

XXX.XXX.133.234

fikovnice napsal(a):
Ali, pokud paní začala urážet jako první, tak se omlouvám. Četla jsem to pár dní zpět. A teď se na začátek diskuze už nevracím...
Ale nepsala ta paní "Inspektorce" něco v tom smyslu, co ona ví o její sebereflexi? Takto nějak si to pamatuji, a to mi jako urážka nepřijde. A to píšu s vědomím toho, že mám "Inspektorku" velmi ráda a vážím si jí.
Pokud tam bylo urážek více, beru svá slova zpět.

Jinak jak jsem se včera večer ptala za tu kamarádku na toypoodla nebo jiného společenského psíka, tak jedna z prvních věcí, co mi sdělila, bylo, že PP nepotřebuje!! Tak jsem se snažila dělat osvětu... Dokonce jsme spolu otevíraly různé inzertní weby. Je pravda, že u těch módních a in společenských plemen se ceny pohybují hodně vysoko, až jsem sama zírala. A to, celkem logicky, i u bPP. Jenže u kamarádky mám pocit, že finančně nestrádá, tak jsem jí hučela do duše. Navíc máš pravdu v tom, že třeba by ušetřila v té úvodní investici, ale pak nechala desítky tisíc Kč (i více) na veterině. Bohužel se s tímto názorem ("Já PP nepotřebuji!") setkávám strašně často. A hodně i u mých přátel... Vzpomínáš, jak dcerce mojí asi nejbližší přítelkyně zakousl pes tu její čivavku, přímo, když ji malá venčila? No, a přes mé naléhání, už mají čívu novou, a samozřejmě bez PP...

Přitom zrovna čivava s PP se pohybuje kolem 15 000 a bez PP za 8. To mi nepřijde jako takový obrovský rozdil, že by se vyplatilo riskovat.

7.4.2023 13:18
Lily2

XXX.XXX.133.234

" Navíc máš pravdu v tom, že třeba by ušetřila v té úvodní investici, ale pak nechala desítky tisíc Kč (i více) na veterině."

Tak záleží na co je plemeno testované. Díky tomu se člověk vyhne alespoň něčemu. Ale jinak PP sice nejsou zárukou zdraví. Ale je to zárukou, že stěně bude očkované. Rozmohlo se totiž falešné očkování v očkovacích. Takže stěně odchází "naočkované" a něčím povzbuzené. Teď nedávno dávala veterina stěně jorkšíra s tímhle problémem. Za den u nového majitele se hrozně zhoršilo a na veterině umřelo i přes snahu o léčbu.

Plus samozřejmě, že člověk u PP má jistoty, že si bere opravdu dané plemeno, že rodiče jsou rodiče. Pokud má pochybnosti, tak se to dá řešit.

Nikdy bych si stěně bez PP nekoupila, max adoptovala.

7.4.2023 13:18

Záleží na tom, od koho koupí a jaký plemeno, určitě na více faktorech, ale každopádně se může stát (nemusí), že koupí zajíce v pytli. A že to třeba toypoodle vůbec nebude, až vyroste.
Nevím, no, ale když jsem kdysi chtěla psa a neměla jsem na něj moc peněz, tak jsem buď šla do útulku, nebo si osvojila psa od lidí, kteří se stěhovali nebo se u dětí objevila alergie. A ve dvou případech jsem je měla dokonce zadarmo a jako daný plemeno aspoň vypadali.

7.4.2023 14:11
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Ono je to těžký a je to začarovaný kruh. Prostě chci psa/kočku a to hned tak kouknou na inzeráty a koupí, osvěta se dostane jen k lidem, kteří mají zájem, protože Mařka od vedle taky koupila bez PP a je to super pes, neví o genetice nic, nemocech, rizicích, ... nepřipouštějí si možnost že by je mohl napálit množitel, protože množky chovají jen v klecích, ale Piňda vyrostl v obýváku, vždyť koupit zvíře není žádná věda, ale výběr elektroniky je důležitý, tam je Heureka a recenze, tam se může být špatný foťák, velká spotřeba, ... Ale co se rozbít na zvířeti? Je to smutný, ale bohužel je to tak. EU i naše vláda vymýšlí hovadiny, co mnoha lidem vadí, komplikuje a ztěžuje život, ale došlápnout si na množky, redukovat týrání, to je vedlejší, to nikoho nezajímá.

7.4.2023 14:14

Rezzzy napsal(a):
Ono je to těžký a je to začarovaný kruh. Prostě chci psa/kočku a to hned tak kouknou na inzeráty a koupí, osvěta se dostane jen k lidem, kteří mají zájem, protože Mařka od vedle taky koupila bez PP a je to super pes, neví o genetice nic, nemocech, rizicích, ... nepřipouštějí si možnost že by je mohl napálit množitel, protože množky chovají jen v klecích, ale Piňda vyrostl v obýváku, vždyť koupit zvíře není žádná věda, ale výběr elektroniky je důležitý, tam je Heureka a recenze, tam se může být špatný foťák, velká spotřeba, ... Ale co se rozbít na zvířeti? Je to smutný, ale bohužel je to tak. EU i naše vláda vymýšlí hovadiny, co mnoha lidem vadí, komplikuje a ztěžuje život, ale došlápnout si na množky, redukovat týrání, to je vedlejší, to nikoho nezajímá.

Jde se po tom, co je pro úředníky jednodušší. Ne vždy, ale mnohdy a u KVS to snad platí všude. Bohužel.

9.4.2023 21:50
RRJessy

XXX.XXX.207.38

Když budu chtít bezpapíráka, zajedu do útulku. Když budu chtít psa určitého plemene, tak si zjistím informace , obvolám, popřípadě objedu více CHS, abych věděla co a jak. Pokud nemá člověk výstavní ambice tak se dají sehnat i nestandartní štěňata na mazla za míň peněz

Přidejte reakci

Přidat smajlík