Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kokina007

22.3.2023 20:26
Kokina007

XXX.XXX.218.5

Dobrý večer, ráda bych se zeptala, jak řešíte štěkání u krátkosrsté kolie? A jak se intenzita mění s dospíváním. Máme 8 měsíční fenku KK. Přetáčí se nám v reakci na sousedovic psa, jak on začne štěkat, tak ona i doma štěkne, vyskočí se zvednutým ocasem a zježenou srstí začne kroužit a štěkat po něm. Dříve se nám dařilo ji uklidnit, hlavně hlasem, ale nyní do všeho šlape čím dál víc. Jinak tedy zastrašuje psy za plotem co na nás štěkají (chce je zahnat), problém je i když jsou přes silnici. Je reaktivní na psy i venku (chce za nimi a štěká, nebo je nervózní a štěká, nebo je chce zastrašit a štěká s výpady). Cca od 5 měsíce problém narůstá s tím jak dospívá, vždy se to trochu zlepší pak zase horší jak dospívá a mění se. Absolvovali jsme kurz 21 dní k pohodovějším procházkám a byli v mentoring klubu u K. Dostálkové. Koukla jsem na kurz puberťáci v koiře. Máme individuální lekce s trenérkou. Pracujeme se vzdáleností, hrajeme hry i podívej se na. Občas se nám zadaří, ale s věkem se intenzita stupňuje. Je chytrá rychle se učí. Není zlá, ale nejistá a je to koule emocí. U DK mi fungovalo přebírání odpovědnosti, tady bez šance. Je někdo koho byste mi doporučili na intenzivku nebo konzultaci? Případně budu ráda za tipy jak situace řešit. Děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík