Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.3.2023 17:56
Nikyyyc

XXX.XXX.246.80

Ahoj, chystám se se štěňátkem poprvé do vlaku. Vím, že se něco píše, jak se mají přepravovat, co musí mít apod.
ČD píšou, že buď musí mít pes náhubek a nebo cestovat v uzavíratelné tašce/přepravce.
Ve skutečnosti jsem ale ve vlaku s náhubkem potkala jen velké psy. V případě, že lidé cestovali se štěnětem, měli ho vždy buď jen na klíně nebo v takové té taško kabelce na psy, ale ani v jednom z případů nemělo štěňátko nebo malý pejsek náhubek a průvodčí s tím nikdy neměl problém.

Máte s tím nějaké zkušenosti, jestli jste cestovali se štěnětem? Mám pro něj přesně tu taško kabelku, kterou si dám na klín a ona tam okamžitě usne, opravdu je nutné takovému malému stvoření, které nikomu neublíží a bude na klíně, dávat náhubek?

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.3.2023 18:13

je to nutné.

respektive, spoléhat na to, že "nikdo" nebude mít problém taky může skončit vyloučením z přepravy. prostě zařiďte si to podle přepravních podmínek, platí pro všechny, dokonce i pro vás.

24.3.2023 18:37
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Já mám velkou tašku,
ne speciální na psa.
(starou termotašku, do autobusu i vlaku)

24.3.2023 18:51
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já se psem vždy nastupovala s nabubkem, ten jsem sundavala jen po dohodě s cestujícími v kupé, nebo když nebylo kupé, s lidma kolem. Kdyby průvodci chtěl, nebo měl problém někdo z cestujících, nebyl by problém košík nasadit.

24.3.2023 21:07

Vždycky jsme to měli podobně, jak s fenkou, tak se psem. Náhubek měli vždy na krku, při nástupu do vlaku jsem jim ho nasadila na čumák a až po dohodě s cestujícími nebo na vyzvání průvodčího jsem ho psům sundala. A mám většinou ty lepší zkušenosti, že to fakt lidem nevadí a ještě si psy pohladí a pokecáme si o psech, často i s průvodčími. Jen jednou mě vyzval jeden průvodčí ještě za kovidu, abychom si nasadili náhubek oba.

24.3.2023 21:16
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Osmitýdenní s náhubkem? Pudlík?

25.3.2023 02:08
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

S prvním psem se mi i stalo, že mě odmítli vzít do autobusu bez náhubku a jednou ve vlaku měl průvodčí dost nepříjemné řeči, ale nevyhodil mě a spoléhat na to, že budu mít kliku, se mi pak už přestalo chtít, a ten náhubek jsem psovi pořídila. Teď mám roční fenku a dostává náhubek už od mala. Nejdřív jen látkový, za což mě tady na Fauně moc nepochválili, ale účel splnil. Teď jí dávám už kovový. Chtěla jsem, aby si na něj zvykla a nebyla z něj pak později vykulená. Už ví, že jede autobus, vlak, tramvaj a dostane náhubek, stejně tak do mě šťouchne, když vystoupíme, že jí ho mám sundat.
No ale u tak malého štěňátka vám nějaká taškokabelka nejspíš projde, jen počítejte s tím, že né všichni lidi mají rádi psy a někdo prostě může mít kecy.
Pejsek mít vodítko bude ne?

25.3.2023 06:34
impact

XXX.XXX.32.95

Jestli to je nebo není nutné zjistíte až v momentě, kdy Vás jednoho krásnýho dne nechají stát na nástupišti...

25.3.2023 06:55
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

Svět fakt magoří. Poučovat někoho, kdo má dvouměsíční štěňátko pudla, jak má mít ve vlaku košík.😃 Zadavatelko, tipuju, že bude bohatě stačit ta taška. A spíš než, že vás budou vyhazovat, že štěně nemá košík, tak to bude "Jéé štěňátko, to je roztomilý, můžu si ho pohladit?" Kor jestli tam pojedou děti. 🙂

25.3.2023 07:05
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Zjihnou i dospělí.

25.3.2023 07:32

Chudák malinký pés zavřený v tašce pro psy, kde může klidně spát a třemi stěnami vidí ven.

Lidé zapomínají, že ty podmínky jsou tak nastaveny proto, že
až vlak narazí do mostu, záchranáři potřebují zachránit lidi
a žádný pes - ani ten mikro - nebude v tomto překážet a taky pes s náhubkem nebude panikařit a kousat kolem sebe.

Ohleduplné a slušné je psa naučit na košík, potřebujeme to i na veterině,
nebo mít psa v přepravce,
v autě připoutaný k postroji na zadní sedačce, nebo připoutaná přepravka, nebo kufr s přepážkou.

Je to normální.
Pes to bere normálně. Štěkanátko do přepravky, větší pes košík. I malý pes by se mohl vychovávat jako pes.

Člověk, který na následky myslí, je ohleduplný, docela rozumný, vychovaný.
Doufám, že Vás je hodně.

25.3.2023 08:44
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

To co píšete je pravda a řídí se tím snad každý slušný člověk, co má starší štěně, nebo dospělého psa. Zadavatelka má 8 týdenní štěňátko, které svou krvelačností nikoho neohrozí ani při nárazu do mostu. Zas není potřeba být papežtější než papež.

25.3.2023 08:57

Huskyjanina napsal(a):
To co píšete je pravda a řídí se tím snad každý slušný člověk, co má starší štěně, nebo dospělého psa. Zadavatelka má 8 týdenní štěňátko, které svou krvelačností nikoho neohrozí ani při nárazu do mostu. Zas není potřeba být papežtější než papež.

a to opravdu tak ublíží, když prostě pojede podle přepravních podmínek? štěně v tašce?

jakože fakt je to takový nepřekonatelný problém?

25.3.2023 09:03
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
a to opravdu tak ublíží, když prostě pojede podle přepravních podmínek? štěně v tašce?

jakože fakt je to takový nepřekonatelný problém?

A to je fakt takový problém si přečíst, že zadavatelka štěně v tašce bude mít a ptá se, jestli navíc ještě musí mít nahubek?

25.3.2023 09:18

Huskyjanina napsal(a):
A to je fakt takový problém si přečíst, že zadavatelka štěně v tašce bude mít a ptá se, jestli navíc ještě musí mít nahubek?

je opravdu takový problém rozlišovat tašku, ze které kouká hlava (= musí mít náhubek) a tašku, ze které nekouká nic (v podstatě přepravka)?

prostě jednou máme nějaké přepravní podmínky a fakt nevím, proč by člověk měl špekulovat nad tím, jestli to platí i pro štěně nebo malá plemena nebo ne pro blondýny.

25.3.2023 09:20
Doron

XXX.XXX.30.211

Jojo, kde jsou ty časy, kdy můj pes jezdil autobusem úplně sám:))
Občas za mnou přijel do školy.
Vlakem tady jezdil jeden pejsek pravidelně, ale jen jednu stanici:), ten zas vyzvedával páníčka každej den ve fabrice, jezdil v půl třetí. Znala jsem víc takových samostatných cestovatelů.
Kozu jsme vozili ke kozlovi v otevřeným kabrioletu( stará Felicie), protože jsme neměli na střechu, bradka jí vlála..
Přijde mi, že dneska je těch předpisů nějak moc..

25.3.2023 09:32

Průvodčí při cestě se štěnětem trval na tašce. Koukající hlava bez košíku mu byla fuk, nechtěl štěně na klíně kvůli případné loužičce. Kdyby vám štěně na klíně začlo čůrat, automaticky ho dáte na zem. Slušný cestovatel uklidí, ten méně slušný rozmázne-byl jeho argument.
Nevím, jak je to teď - dřív pes v pevné schránce nemusel mít jízdenku. Ve vlaku, v autobuse to neplatilo.
Když jsme u cestování - při cestě dálkovým autobusem ( který nemá psy vyloučené z přepravy ) je dobré koupit psovi místenku - nechat ho napsat na místenku svou. Pak má pes při přepravě přednost před jiným, dva psy do jednoho autobusu nenapíšou a zpravidla řidič druhého psa nevezme.
(Jezdívala jsem Liberec-Brno a několikrát se mi to vyplatilo)

25.3.2023 09:36
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

je opravdu takový problém rozlišovat tašku, ze které kouká hlava (= musí mít náhubek) a tašku, ze které nekouká nic (v podstatě přepravka)?

prostě jednou máme nějaké přepravní podmínky a fakt nevím, proč by člověk měl špekulovat nad tím, jestli to platí i pro štěně nebo malá plemena nebo ne pro blondýny.

Jak říkám, papežtější, jak papež. Víte, proč jsou ty přepravní podmínky? Aby pes někoho neohrozil, což 8 týdenní štěně pudla rozhodně způsobí obecní ohrožení. Přesně, jak psala Doron, kde jsou ty časy, kdy......no to se ještě lidi řídili selským rozumem.

25.3.2023 09:40

Je hodně psů. Někdy v létě se stane, že pět psů ve vlaku. Někteří štíplístkové mají i rozum a říkají - tady je pes, pojďte do druhého vozu. Spousta mi jich poví, ať košík sundám,
ale na co? Abych psovi pletla hlavu? Aby se lidé cítili nepohodlně?
Když budete vlakem jezdit vopravdicky, ne jen jednou za rok, zjistíte, že přepravka je super věc, protože ji zaparkujete někam... a máte volné ruce, nohy, mysl.
Můžu pracovat a tak.
Klíďo bych Megy dala do tašky, ale to asi jen do Ikeácké. A taky je jak těžká. Model brambora.

Zadavatelka - nevím, na co se ptá :-) Buď taška, ze které nekouká psí hlava, nebo košík. Není to složité. To jen já chtěla říct, že Megy je hrozně těžká a nevejde se do tašky.
A že naše příběhy z vlaku a busu jsou velmi veselé (i neveselé, třeba jak nastoupili experti bez koše, protože jen jednu stanici, a nebýt já ve střehu - dík za odpočinek ve vlaku - zas mám psa pokousaného)
a moje ostuda vydala by na tři životy, když pes se rozhodne, že jde za nějakou paní v sousedním voze, kterou vůbec neznáme, nebo jde s průvodkou prostě pryč, chce koukat z okna, ale jen tak, že zadní má na mně a přední na stolku,
ještě že ta debullní Ariva nemá stolky, koše (nemá ani místo, kde by si pes na zemi lehl...),
když vlak stojí, tak Megy hlásí odjezd a podobné jednomu písknutí to úplně není...
Zlaté štěně v tašce.

25.3.2023 09:41
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

Průvodčí při cestě se štěnětem trval na tašce. Koukající hlava bez košíku mu byla fuk, nechtěl štěně na klíně kvůli případné loužičce. Kdyby vám štěně na klíně začlo čůrat, automaticky ho dáte na zem. Slušný cestovatel uklidí, ten méně slušný rozmázne-byl jeho argument.
Nevím, jak je to teď - dřív pes v pevné schránce nemusel mít jízdenku. Ve vlaku, v autobuse to neplatilo.
Když jsme u cestování - při cestě dálkovým autobusem ( který nemá psy vyloučené z přepravy ) je dobré koupit psovi místenku - nechat ho napsat na místenku svou. Pak má pes při přepravě přednost před jiným, dva psy do jednoho autobusu nenapíšou a zpravidla řidič druhého psa nevezme.
(Jezdívala jsem Liberec-Brno a několikrát se mi to vyplatilo)

Přesně. Pes ve vlaku v přepravce, tašce do určitého rozměru nemusí mít jízdenku i teď. Ale co je sranda, i když máte psa podle přepravních podmínek a někdo z cestujících z vagonu řekne, že tam psa nechce, tak máte smolíka. Musíte se přemístit jinam a pokud není kam, tak vás s proplacením náhrady vysaděj.

25.3.2023 09:45
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

Je hodně psů. Někdy v létě se stane, že pět psů ve vlaku. Někteří štíplístkové mají i rozum a říkají - tady je pes, pojďte do druhého vozu. Spousta mi jich poví, ať košík sundám,
ale na co? Abych psovi pletla hlavu? Aby se lidé cítili nepohodlně?
Když budete vlakem jezdit vopravdicky, ne jen jednou za rok, zjistíte, že přepravka je super věc, protože ji zaparkujete někam... a máte volné ruce, nohy, mysl.
Můžu pracovat a tak.
Klíďo bych Megy dala do tašky, ale to asi jen do Ikeácké. A taky je jak těžká. Model brambora.

Zadavatelka - nevím, na co se ptá :-) Buď taška, ze které nekouká psí hlava, nebo košík. Není to složité. To jen já chtěla říct, že Megy je hrozně těžká a nevejde se do tašky.
A že naše příběhy z vlaku a busu jsou velmi veselé (i neveselé, třeba jak nastoupili experti bez koše, protože jen jednu stanici, a nebýt já ve střehu - dík za odpočinek ve vlaku - zas mám psa pokousaného)
a moje ostuda vydala by na tři životy, když pes se rozhodne, že jde za nějakou paní v sousedním voze, kterou vůbec neznáme, nebo jde s průvodkou prostě pryč, chce koukat z okna, ale jen tak, že zadní má na mně a přední na stolku,
ještě že ta debullní Ariva nemá stolky, koše (nemá ani místo, kde by si pes na zemi lehl...),
když vlak stojí, tak Megy hlásí odjezd a podobné jednomu písknutí to úplně není...
Zlaté štěně v tašce.

Megi, koho ohrozí 8 týdenní štěňátko pudla v tašce na klíně. I když mu bude koukat hlava?

25.3.2023 09:46

Huskyjanina napsal(a):
Jak říkám, papežtější, jak papež. Víte, proč jsou ty přepravní podmínky? Aby pes někoho neohrozil, což 8 týdenní štěně pudla rozhodně způsobí obecní ohrožení. Přesně, jak psala Doron, kde jsou ty časy, kdy......no to se ještě lidi řídili selským rozumem.

selský rozum je pěkný, když jste ve vlaku sama a cestujete známým spojem.

ale bude vám k prdu, když vás průvodčí prostě nechá stát na peronu.

25.3.2023 09:47

Huskyjanina napsal(a):
Přesně. Pes ve vlaku v přepravce, tašce do určitého rozměru nemusí mít jízdenku i teď. Ale co je sranda, i když máte psa podle přepravních podmínek a někdo z cestujících z vagonu řekne, že tam psa nechce, tak máte smolíka. Musíte se přemístit jinam a pokud není kam, tak vás s proplacením náhrady vysaděj.

Kde se to stalo?
Kdyby někdo řek, že alergie nebo se bojí, jdu zaparkovat jinam, mi to neva. Na ty, co se bojí, mám ještě jiný způsob... ale respektuji tyto problémy.

Ale ten cestující souhlasil s přepravními podmínkami - stejně jako já a pes - ve kterých je přeprava psů.
Tak si může vystoupit on. Podmínky platí pro všechny.

25.3.2023 09:48

Když jsem jela se psem, tázala jsem se, zda můžu přisednout. Jen jednou mi slečna řekla ( slušně ), prosím ne, jsem alergická.
Alergici jsou dnes velký problém, prská kde kdo a psa v okolí nechtějí.

25.3.2023 09:48
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

Doron napsal(a):
Jojo, kde jsou ty časy, kdy můj pes jezdil autobusem úplně sám:))
Občas za mnou přijel do školy.
Vlakem tady jezdil jeden pejsek pravidelně, ale jen jednu stanici:), ten zas vyzvedával páníčka každej den ve fabrice, jezdil v půl třetí. Znala jsem víc takových samostatných cestovatelů.
Kozu jsme vozili ke kozlovi v otevřeným kabrioletu( stará Felicie), protože jsme neměli na střechu, bradka jí vlála..
Přijde mi, že dneska je těch předpisů nějak moc..

Tak ono ty předpisy byly i dřív. Ale dřív asi byli lidi tolerantnější a hlavně neřešili každou blbost.

25.3.2023 09:49
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

Kde se to stalo?
Kdyby někdo řek, že alergie nebo se bojí, jdu zaparkovat jinam, mi to neva. Na ty, co se bojí, mám ještě jiný způsob... ale respektuji tyto problémy.

Ale ten cestující souhlasil s přepravními podmínkami - stejně jako já a pes - ve kterých je přeprava psů.

Jenže člověk je pořád brán víc než pes. Osobně se mi to nestalo, dočetla jsem se to ted na netu někde v přepravních podmínkách.

25.3.2023 09:50
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

selský rozum je pěkný, když jste ve vlaku sama a cestujete známým spojem.

ale bude vám k prdu, když vás průvodčí prostě nechá stát na peronu.

To může i tak.

25.3.2023 09:51

Huskyjanina napsal(a):
Megi, koho ohrozí 8 týdenní štěňátko pudla v tašce na klíně. I když mu bude koukat hlava?

Koukáte na to, koho kousne. Nikoho.
Otevřený zip znamená to, že kam se vešla hlava, vejde se celý psík,
říkám, je to kvůli nehodě. Ne jen že ho někdo může zašlápnout, ale on v panice uteče do polí. Třeba.
Jistě, moc nehod se nestává...

25.3.2023 09:51

Huskyjanina napsal(a):
To může i tak.

to může, tak proč tomu jít naproti tím, že tam naklusám jako primadona, pro kterou přepravní podmínky neplatí.

25.3.2023 09:52

Ještě snad dodám, že vlak je lepší než autobus. V autobuse je řidič neomezený pán ( tedy myslí si to ) a když vám řekne "chlupatiny nevozím" a nenechá vás nastoupit, je i košík na houby.

25.3.2023 09:53

Huskyjanina napsal(a):
Jenže člověk je pořád brán víc než pes. Osobně se mi to nestalo, dočetla jsem se to ted na netu někde v přepravních podmínkách.

Aha, to je zajímavé, věřím, že někdo pomatený to tam dát mohl.

25.3.2023 09:56
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

to může, tak proč tomu jít naproti tím, že tam naklusám jako primadona, pro kterou přepravní podmínky neplatí.

Proč jako primadona? Kvůli čemu jsou ty přepravní podmínky? Tipněte si.

25.3.2023 09:57

Huskyjanina napsal(a):
Proč jako primadona? Kvůli čemu jsou ty přepravní podmínky? Tipněte si.

víte,

je úplně jedno, proč tam jsou. kdyby tam přepravce napsal, že vozí jen lidi v růžovým tričku, tak si taky můžete myslet něco o hovně, ale v zelené mikině nenastoupíte.

prostě ty přepravní podmínky jsou smlouva. pokud tu smlouvu nechcete uzavřít, je to váš nárok, ale v tom případě šlapete pěšky.

25.3.2023 09:58
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

Koukáte na to, koho kousne. Nikoho.
Otevřený zip znamená to, že kam se vešla hlava, vejde se celý psík,
říkám, je to kvůli nehodě. Ne jen že ho někdo může zašlápnout, ale on v panice uteče do polí. Třeba.
Jistě, moc nehod se nestává...

V autobuse, vlaku opravdu nikdo o zabezpečení při nehodě nemyslí. Ty přepravní podmínky, jsou jen kvůli tomu, aby pes nikoho neohrozil. Ve smyslu toho nekousnul.

25.3.2023 10:00
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

víte,

je úplně jedno, proč tam jsou. kdyby tam přepravce napsal, že vozí jen lidi v růžovým tričku, tak si taky můžete myslet něco o hovně, ale v zelené mikině nenastoupíte.

prostě ty přepravní podmínky jsou smlouva. pokud tu smlouvu nechcete uzavřít, je to váš nárok, ale v tom případě šlapete pěšky.

Ale no tak, taková jednoduchá otázka

25.3.2023 10:02

Všechno záleží na lidech.
Jezdila jsem vlakem se psem hodně často, místním spojem takřka pravidelně. Většinou nebyl problém. Jednou sama v celém vagoně, košík jsem sundala a nasadila, když šla průvodčí pro jízdenku ( aby se nebála ), dostala jsem sprdunk, že ten pes bude mít košík trvale. Bylo mi to celkem fuk, jeli jsme kousek.

25.3.2023 10:05
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Tak nežijeme v době před třiceti nebo kolika lety. Je víc lidí a víc psů a víc hloupých a nezodpovědných lidí, spoléhat na to, že každá bábinka má naprosto suprově vychovanýho, socializovanýho pudlíčka, jezevčíčka...to fakt jde?
Ono není vidět na každým rohu, ve vet. čekárně...uštěkaný, uvrčený a urafaný psy?

Prostě přepravuju psa tak, jak vyžaduje přepravní řád.
Zatím to funguje tak, že z mýho psa si okolí nemusí sednout na zadek.
Co je na tom k řešení a přemejšlení, že za mejch mladejch let....

25.3.2023 10:10
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

Rronjabutterfly napsal(a):
Tak nežijeme v době před třiceti nebo kolika lety. Je víc lidí a víc psů a víc hloupých a nezodpovědných lidí, spoléhat na to, že každá bábinka má naprosto suprově vychovanýho, socializovanýho pudlíčka, jezevčíčka...to fakt jde?
Ono není vidět na každým rohu, ve vet. čekárně...uštěkaný, uvrčený a urafaný psy?

Prostě přepravuju psa tak, jak vyžaduje přepravní řád.
Zatím to funguje tak, že z mýho psa si okolí nemusí sednout na zadek.
Co je na tom k řešení a přemejšlení, že za mejch mladejch let....

Ale tady se neřeší dospělej pes.

25.3.2023 10:10

Huskyjanina napsal(a):
V autobuse, vlaku opravdu nikdo o zabezpečení při nehodě nemyslí. Ty přepravní podmínky, jsou jen kvůli tomu, aby pes nikoho neohrozil. Ve smyslu toho nekousnul.

Dobrá, tak se vykašleme na to, proč a kdo podmínky psal.

Já chci, abych mohla ve vlaku být v klidu, pracovat, aby můj pes nebyl pro nikoho něco nepříjemného, divného, aby měl pohodlí a pod sebou čisto,
a kdyby se nedejbože stalo něco blbého, abych psa našla.

25.3.2023 10:21
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

Já chci, abych mohla ve vlaku být v klidu, pracovat, aby můj pes nebyl pro nikoho něco nepříjemného, divného, aby měl pohodlí a pod sebou čisto,

Megi, ale tady přece nikdo neřeší dospělýho psa. Jinak při tý nehodě, vlak jezdí rychlostí přes 100km v hodině. Při nárazu budeš mít naprosto jiný starosti, než kam ti poletí nepřipoutanej pes, byt v tašce se schovanou hlavou. Při troše štěstí snad někomu při tom tu hlavu neurazí.

25.3.2023 10:28
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Huskyjanina napsal(a):
Ale tady se neřeší dospělej pes.

Já to chápu. Je to ale přeci jedno, ten řád není rozdělenej na prťata a dospělce.

V tašce mít koš nemusí, mimo tašku ho mít pes má. Že se celý kupéčko z chlupáčka poondí a přidá se k tomu i průvodčí, to je jejich věc.
Třeba se k nim přidá i nějaká nadšená kontrola, nebo třeba dostane pokutu.
Když nechci řešit, že je strašný vyžadovat po mimískovi koš, tak ho mám mít v tý tašce.

25.3.2023 10:41
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Nedávno to psal někdo na FB, že mu bylo řečeno, že je jedno kolik psovi je že přepravní podmínky platí pro všechny

25.3.2023 11:15
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Kde se to stalo?

Já teda musím říct, že z Maliny jsou od mala tak půl na půl nadšení. Že bych narážela jen na pozitivní reakce, to teda fakt ne. Proto ani neriskuji. Lidi jsou různí a občas se prostě najde člověk, kterého neobměkčí ani štěně. Náhoda je blbec.

25.3.2023 11:51
Doron

XXX.XXX.30.211

Věřím, že přepravka je pro psa pohodlná, ale já mám moc velký psy:(
Tuhle jsem jela úplně narvaným vlakem že Špičáku, a byla to cesta hrůzy.
Měla jsem místenku, ale v kupé právě sedělo dítě s alergií, stáli jsme teda na chodbičce, pořád jsem musela Doroušovi zastrkovat ocas pod břicho, aby mu ho někdo nepřišlápnul a pak ho nějaká malá holčička ještě z nudy chtěla kopat nožickou :(.

25.3.2023 11:58
impact

XXX.XXX.32.95

Rezzzy napsal(a):
Nedávno to psal někdo na FB, že mu bylo řečeno, že je jedno kolik psovi je že přepravní podmínky platí pro všechny

Já sice už pár let nejezdím vlakem, ale byly doby, kdy jsem jezdila denně a kdy jsem jezdila i se čtyřma nudlema. A opravdu nepamatuju, že by jakýkoliv přepravce rozlišoval štěně a dospělého psa. A taky si dobře pamatuju, když mě nechali stát na nástupišti s tou psí taškou, ze které leze psovi hlava.

25.3.2023 12:33
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

impact napsal(a):
Já sice už pár let nejezdím vlakem, ale byly doby, kdy jsem jezdila denně a kdy jsem jezdila i se čtyřma nudlema. A opravdu nepamatuju, že by jakýkoliv přepravce rozlišoval štěně a dospělého psa. A taky si dobře pamatuju, když mě nechali stát na nástupišti s tou psí taškou, ze které leze psovi hlava.

Já jezdila MHD, vlakem taky celkem často, košík jsme měla vždy sebou, na psovi, ve vlaku po dohodě s cestujícími kolem nás jsme ho sundavala, jen v metru v Anglii se mě lidi ptali, jestli je tak moc agresivní, že musí mít košík, všichni na nás tak divné koukali, tak jsme mu ho tam sundala a byl klid, už si nás nikdo nevšímal

25.3.2023 13:50

Rezzzy napsal(a):
Já jezdila MHD, vlakem taky celkem často, košík jsme měla vždy sebou, na psovi, ve vlaku po dohodě s cestujícími kolem nás jsme ho sundavala, jen v metru v Anglii se mě lidi ptali, jestli je tak moc agresivní, že musí mít košík, všichni na nás tak divné koukali, tak jsme mu ho tam sundala a byl klid, už si nás nikdo nevšímal

to se nám stalo kdysi dávno s první dogou v Holandsku cestou trajektem na ostrov Texel. Já jí normálně narazila kovový košík (byla zvyklá z vlaků, lanovek, autobusů...) a lidi nás tak divně okukovali... Pak se jedna paní odhodlala a lámanou angličtinou se zeptala, kolik psů a nebo snad lidí už pokousala. Když jsme odpověděli, že nikoho, ale že se to u nás musí - rozesmála se a SUNDALA jí košík než jsem se zmohla na cokoli. Skoro jsem byla ráda, že ho nehodila do vln pod námi...
Před pěti lety chtěli košík (no - používali jsme formálně ohlávku nezapojenou na vodítko) na Nighta v archeologických areálech na Sicílii... letos na Yodu nikdo nic nechtěl (měla jsme ohlávku s sebou v batohu)

Přidejte reakci

Přidat smajlík