Sypu si popelník na hlavu a podávám hlášení:
Naše smečka se v noci na sobotu rozrostla o 7 nových šelmiček - 4 kluci a 3 holky:
Uživatel s deaktivovaným účtem

.....velikánská gratulace a mamince I ňuníkům vše nej
Samozřejmě gratuluji mamince, má ve tváři takový ten výraz - bylo to hodně práce, ale stálo to za to!
Letadélko je velká ségra, téda. Já se z toho vůbec nemůžu vzpamatovat. Je divné, že mě ty fotky dojaly?
Ty pacinky, ta očička, ty čumáčky! To jsou úplní tlamatí mimískové, tedy asi tlamískové.
Kolik si jich můžu vzít?
Vždyť jsou úplní andílci v kožichu.
Přeji jim jen to nejlepší, bezvadné páníčky, dostatečně velkou nástěnku na medaile a prostornou vitrínu na poháry, tu nejbožejší smečku už mají, to je vidět. Ať jejich tapinky natlápou statisíce kilometrů po těch nejkrásnějších cestičkách, ať uloví každý aspoň nednoho pošťáka, ať aportují domů samé krásné předměty (chcíplého zajíce, leklou rybu, pošlého kosa a tak) a pěkně je zahrabou do peřin - ale hlavně ať nepřerostou, nebo jejich chovatelka bude k Bohnicím zase o krůček blíž.
Teď jdu hledat prase, které nepíská, ale chrochtá. To je nutnost.

A je to tu zase... Opět sama sebe podrobím psychorozboru, abych si náležitě vysvětlila, že to fakt nejsou pséci pro mě. A opět mě to bude mrzet, jsou to božani
Sedmá fotka a tlapátka s něžnými drápky, to mě dostává nejvíc.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Sypu si popelník na hlavu a podávám hlášení:
Naše smečka se v noci na sobotu rozrostla o 7 nových šelmiček - 4 kluci a 3 holky:
Takže další piraně?
Gratulace převeliká!
napsal(a):
A je to tu zase... Opět sama sebe podrobím psychorozboru, abych si náležitě vysvětlila, že to fakt nejsou pséci pro mě. A opět mě to bude mrzet, jsou to božani
Sedmá fotka a tlapátka s něžnými drápky, to mě dostává nejvíc.
Ten Ťapík jde za krytí, a další takto barevný tam není, takže se Vaše dilema vyřešilo samo😉

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ten Ťapík jde za krytí, a další takto barevný tam není, takže se Vaše dilema vyřešilo samo😉
A ten vytuhlík pod Ťapíkem? S bílou prsénkou?

Varaxi
napsal(a):
Samozřejmě gratuluji mamince, má ve tváři takový ten výraz - bylo to hodně práce, ale stálo to za to!
Letadélko je velká ségra, téda. Já se z toho vůbec nemůžu vzpamatovat. Je divné, že mě ty fotky dojaly?
Ty pacinky, ta očička, ty čumáčky! To jsou úplní tlamatí mimískové, tedy asi tlamískové.
Kolik si jich můžu vzít?
Vždyť jsou úplní andílci v kožichu.
Přeji jim jen to nejlepší, bezvadné páníčky, dostatečně velkou nástěnku na medaile a prostornou vitrínu na poháry, tu nejbožejší smečku už mají, to je vidět. Ať jejich tapinky natlápou statisíce kilometrů po těch nejkrásnějších cestičkách, ať uloví každý aspoň nednoho pošťáka, ať aportují domů samé krásné předměty (chcíplého zajíce, leklou rybu, pošlého kosa a tak) a pěkně je zahrabou do peřin - ale hlavně ať nepřerostou, nebo jejich chovatelka bude k Bohnicím zase o krůček blíž.
Teď jdu hledat prase, které nepíská, ale chrochtá. To je nutnost.
To jste měla vidět mě, když mi majitel feny co kryl můj pes psal, že začala rodit. Já normálně bulela dojetím, celý den visela na mobilu a hltala každé nové info
Gratuluji k prckum, ať dělají jen radost
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Dejte fotky 😊
Jsou to takové myšky ještě a mě fotografické umění stojí za prd

Rezzzy
napsal(a):
Jsou to takové myšky ještě a mě fotografické umění stojí za prd
A maminka. Jak se tváří veledůležitě.

Teď jsem to rozklikla...a přidávám se ke gratulantům. Jsou to ňuňánci . Já si vždycky u štěňat malin vybavím ta videa, kde už jsou to piraně, co se na člověka sesypou a kousajó...si pak říkám, jak to ti chovatelé ve zdraví přežijí...
Už se těším na fotečky, jak prckové porostou
Trickyvoo
napsal(a):
To je nějaká rasa ta krásně naprdnutá kočka?
Ta by Vám dala, naše šampionka. Sibiřská kočka to je. Tady je jako kotě, napadly výraz s tím mrčivým flekem
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
A ten černý obojek, co leží pod Ťapíkem, to je ten z druhé fotky? Ten se pozdává pro změnu mně.
Náprsenku odpustím, když ji bude dostatečně často nastavovat k drbání.
Varaxi
napsal(a):
A ten černý obojek, co leží pod Ťapíkem, to je ten z druhé fotky? Ten se pozdává pro změnu mně.
Náprsenku odpustím, když ji bude dostatečně často nastavovat k drbání.
Jj, zatím nevím, který zůstane doma - uvidím, jak se budou projevovat a jak budou vypadat, ale chci hodného psa - jeden blázen stačí 😉.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jj, zatím nevím, který zůstane doma - uvidím, jak se budou projevovat a jak budou vypadat, ale chci hodného psa - jeden blázen stačí 😉.
A nebude to potom moc nuda? Jsou to bobani všichni, já bych měla problém si vybrat. Těším se na další fotky jak porostou. A ne, Ronja je taková hravá trumpeta.

Koukám zamilovaně na ta štěňátka (taky černý obojek, možná i zelený)a pravím manželovi, jestli si taky někdy koupíme belgičáka, manžel takhle deset vteřin ukazoval po bytě a nábytku prstem, dělal u toho svištivý zvuk, občas zastavil nad gaučem, vyplázl jazyk a zadýchal... a pak řek NE . Tím chtěl naznačit změnu temperamentu na rozdíl od naší "přemýšlivé" buli RONJI

Varaxi
napsal(a):
A nejdůležitější otázka - bude se jeden z nich jmenovat Evaraxi? Mohl by, ne? Bylo by to cool jméno...
Myslím, že jméno Espiro se přímo nabízí
A heleme seee, heleme seee, Gang Banditůch zabijáckejch je zde! Vítejte! Trošku to Inšpektórce vosolte, aby se moc nenudila, Akvaristka už je velká, musíte převzít štafetu.
Ta houska na tý první samostatný fotce, to bé vlkodlak, to je vidět hnedle. Ešče, že bydlíme tak daleko, sežere šécky, jakmile kukadla votevře.
Inšpektórová - gratulíruju, jsou krásný. A ta předposlední fotos , to je normálně mateřskej kýč!
Varaxi
napsal(a):
Vrh Dé byl přece ten minulý, odkud pohází Desík (letadlo, akvaristka). Ale uvažte, o co by to jméno bylo krásnější, kdyby se jmenovala Daraxi. :D
No.....................jako.........jak tetkon mám zakamuflovat, že sem Doňa Debilita, která nezná kterak písmenka za sebou v abecedě dou?
To mi asi jako neporadíte, když jste nemohla taktně pomlčet, že jo jako!
Daraxi, Daraxi - co to máš za praxi?By na ni volali.
A vona by jim řekla
Daraxi má praxi v fšežrafci, takže tebe taky sežeru!
Drzavci - to by bylo taky pěkná varianta.

Zrzavci
napsal(a):
No.....................jako.........jak tetkon mám zakamuflovat, že sem Doňa Debilita, která nezná kterak písmenka za sebou v abecedě dou?
A vona by jim řekla
Udělala jste mi hned veselejší odpoledne
Zrzavci
napsal(a):
A vona by jim řekla
Drzavci jsou všichni. Teda za předpokladu, že to znamená DRZí sAVCI. :)
Ukazovala jsem fotky kolegyním, všechny, vč. těch z předchozího vlákna. Komentovaly to tak, že by štěníci už neměli tolik strkat čumáky do komína, aby neměli přičmoudlé obličeje. :D

Rezzzy
napsal(a):
Já mám vrh B, se úplně bojím něco vymyslet
Hlavně se neptejte tady, páč první návrh bude Baraxi
Edit: Skoro jsem to stihla
Varaxi
napsal(a):
Drzavci jsou všichni. Teda za předpokladu, že to znamená DRZí sAVCI. :)
Ukazovala jsem fotky kolegyním, všechny, vč. těch z předchozího vlákna. Komentovaly to tak, že by štěníci už neměli tolik strkat čumáky do komína, aby neměli přičmoudlé obličeje. :D
Drzí savci - no jasně! Šikovnáá!
no bacha s těma přičmoudlejma vobličejema. Aby pak nemuseli držet úhel.

Rezzzy
napsal(a):
Já mám vrh B, se úplně bojím něco vymyslet
Po tom všem, co bylo psáno výše ...jsem se odbourala já teď

K tomu jménu na "B" bych klidně i měla návrh
Jakože... nechci naznačovat...
napsal(a):
Koukám zamilovaně na ta štěňátka (taky černý obojek, možná i zelený)a pravím manželovi, jestli si taky někdy koupíme belgičáka, manžel takhle deset vteřin ukazoval po bytě a nábytku prstem, dělal u toho svištivý zvuk, občas zastavil nad gaučem, vyplázl jazyk a zadýchal... a pak řek NE . Tím chtěl naznačit změnu temperamentu na rozdíl od naší "přemýšlivé" buli RONJI
😂😂😂👍

Elaka nezní také vůbec špatně...

napsal(a):
Elaka nezní také vůbec špatně...
Enspektor případně Ešišvor a přihodíme Erxese

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ovšem Evaraxi i Espiro je hodně dobré 👍
Teda Inšpektórová, já jsem až uronila kroupu...

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ne, to jsou fakt fajnová jména - já už jsem seznam jmen zveřejnila, ale přiznám se, že chvilku jsem měla cukání ho ještě zrevidovat.
Tak vybalte ta, co předčila Espiro a Evaraxi, páč taková si teda neumím představit
Rezzzy
napsal(a):
Ok, tak máme Baraxi, Buggyra a další 2 mám, já pěkně děkuji
BUGGINÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!! že se bude jedno ščenátko jmenova Buggina, že jo?
Bludička, to taky nejni marný.
A Bouuubéééééééééél! To pro to nejklusčí ščenátko z vrhu.
https://youtu.be/ZojaWSwo4NA

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Kluci:
Excalibur, El Diablo, Esperanto, Exceed and Excel
holky:
Espresso, Esprit, Empire
Excalibur
Dej jí todle
https://www.franzjosefkaiser.cz/wp-content/uploads/2021/06/Tuna-steak-80g-FJK_R_NEW-600x600.png
to by jí mohlo uspokojit.

pan bílá náprsenka bude zůstávat doma??

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Kluci:
holky:
Espresso, Esprit, Empire
Moc hezká jména!

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Nene, ten jde za krytí - majitelka otce měla hned jasno😂
Upřímně, taky by byl můj favorit.
To jsou boží puclata a maj fakt hezký jména. Mně by se pro kluka líbilo Effect, ale tak co už... ¨¨
Paní Zrzavá, vy si fakt přesedněte. Nejen, že máte problém s alfabetou, ale ještě navíc jste nejspíš nepostřehla, že Rezzzy má koťata
napsal(a):
To jsou boží puclata a maj fakt hezký jména. Mně by se pro kluka líbilo Effect, ale tak co už... ¨¨
Paní Zrzavá, vy si fakt přesedněte. Nejen, že máte problém s alfabetou, ale ještě navíc jste nejspíš nepostřehla, že Rezzzy má koťata
provedla sem, nepomohlo to - jako že zatim se nestalo nic. Myslíte, že to někdy přijde? Jako to změna?
No ale i kočenka může bejt Buggina, Buggati či ta BOOOUBÉÉL!

napsal(a):
Jo, a když by na něj byli naštvaní, říkali by mu Defekt

Mimochodem, "Buggyra" se čte "bagýra", kdyby to někdo jako fakt chtěl použít.
Na kotě se i hodí, protože je to podle Baghíry - levharta z Knihy džunglí.
napsal(a):
Můj taky, ale on je klon svého otce a je pro jeho paničku prostě osudovej.

Zrzavci
napsal(a):
Jakože fakt? To by mě nenapadlo spojit s mým oblíbencem Baghírou, děkuju,
Buggyra je "stáj" závodních tahačů. Už jezdí i Dakar.
Mají ve znáčku pantera ve skoku :-)

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Kluci:
holky:
Espresso, Esprit, Empire
Eulálie

napsal(a):
Eulálie
Od toho je jen kousek k Echolálii…
Zrzavci
napsal(a):
Chudera matka nebohá, jak vo ní hnusně mluvíš! Za to aby Tě stohlavý stádo zubatejch piraní po poli honilo a pěkně bez ringáče, ne, že se budeš chránit.
Matka zase tak nebohá není, nese to i výhody - dostává jídlo 3x denně v obřích dávkách a může úplně legálně žrát 💩!
... takže než ti červotoči vytasí zuby a začnou škodit, má zatím úplný ráj na zemi 😉
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Matka zase tak nebohá není, nese to i výhody - dostává jídlo 3x denně v obřích dávkách a může úplně legálně žrát 💩!
... takže než ti červotoči vytasí zuby a začnou škodit, má zatím úplný ráj na zemi 😉
Taky si to ale zaslouží! Dyk chuderu, co jí čeká pak! Peklo na zemi!
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Kluci:
holky:
Espresso, Esprit, Empire
Nomen omen!
Rozhodně bych se teda vyhnula El Diablovi a mojí jednoznačnou volbou by byla Esprit :)!
Kdysi jsem měla Uzi( jako ten izraelskej samopal), od tý doby si dávám na jména pozor:))).
Nádherný jména, nádherný štěňata !
Doron
napsal(a):
Nomen omen!
Rozhodně bych se teda vyhnula El Diablovi a mojí jednoznačnou volbou by byla Esprit :)!
Kdysi jsem měla Uzi( jako ten izraelskej samopal), od tý doby si dávám na jména pozor:))).
Že jo, že jo s těma jménama? Kamarádka si pojmenovala a to i do papírůch - svoje ohaří ščenátko Dante. Snažila jsem se jí varovat, že to nejni dobrej nápad
Doron
napsal(a):
Nomen omen!
Ano, přesně Nomen omen o něm napsala majitelka a jméno si vybrala svoje - El Diablo 😂
Zrzavci
napsal(a):
Že jo, že jo s těma jménama? Kamarádka si pojmenovala a to i do papírůch - svoje ohaří ščenátko Dante. Snažila jsem se jí varovat, že to nejni dobrej nápad
Jj, s těma jména je to pravda pravdoucí a už si taky dávám bacha - např. v B jsem dala Boomerang a on se mi ve 2 letech vrátil 😂.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Kluci:
holky:
Espresso, Esprit, Empire
Mně se ta jména celkem líbí. Akorát Empire bych pojmenovala Empress (=císařovna), zní mi to ženštěji, že z toho je poznat, že je to fenka.
Exkalibur ňafatý
prokousl mi kalhoty.
El Diablo ďáblíček
ožvýkl mi malíček.
Esperanto za šera
rozbil vázu, příšera.
Exceed zas rád a vášnivě
sežral knížku o výživě.
Excel malý maličký
chytrý za dvě hlavičky
roztrhal mi punčochy
- není nic pro slabochy.
Espresso pak na koberce
vyzvracela zvláštní vzorce.
Esprit přitom hravě
ohlodává hrábě.
Empire je dáma,
proto právě sama
elegantně, důstojně
počůrala boty mně.
Matka leží v pelíšku:
podrbej mě na bříšku!
Podrbej mě, ukliď tady,
míchej mlíko, slyš mé rady.
Makej pěkně zvesela,
dostala jsi, cos chtěla!
Dávej pozor, vždyť mé dítě
ožvýkává rybí sítě,
druhé moje milé dítko
žere tu kuchyňské sítko,
otevřelo si šuplíček,
spadlo šipkou do rybiček.
Další moje miminko
rozdrbalo malinko
tvoji drahou kabelku
- ne že se dáš do breku.
A ty tvoje obrazy,
ty tu jenom zavazí,
tak je vlastně záslužné,
že štěňátka poslušně
jeden či dva zahubila;
ty se flákáš, moje milá!
Celé je to tvoje vina,
nestaráš se o mimina.
Musíš se víc snažiti,
neb tě kousnu do ři-pozadí.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jj, s těma jména je to pravda pravdoucí a už si taky dávám bacha - např. v B jsem dala Boomerang a on se mi ve 2 letech vrátil 😂.
Tak to mohu potvrdit, v D jsem dal Dead bird (mrtvý pták=žaludská devítka, byl po holandským psovi , přerostl a byl monorchid) takže chov neobohatil a celý život (14,5), díky své velikosti, nosil pracovní jméno Pinďa
PS. v té době jsem 1x týdně jezdil hrát licitovaný mariáš a odtud byla ta inspirace
nechávat si psa z "E", tak by to byl určitě Emil
Varaxi
napsal(a):
Mně se ta jména celkem líbí. Akorát Empire bych pojmenovala Empress (=císařovna), zní mi to ženštěji, že z toho je poznat, že je to fenka.
Exkalibur ňafatý
prokousl mi kalhoty.
El Diablo ďáblíček
ožvýkl mi malíček.
Esperanto za šera
rozbil vázu, příšera.
Exceed zas rád a vášnivě
sežral knížku o výživě.
Excel malý maličký
chytrý za dvě hlavičky
roztrhal mi punčochy
- není nic pro slabochy.
Espresso pak na koberce
vyzvracela zvláštní vzorce.
Esprit přitom hravě
ohlodává hrábě.
Empire je dáma,
proto právě sama
elegantně, důstojně
počůrala boty mně.
Matka leží v pelíšku:
podrbej mě na bříšku!
Podrbej mě, ukliď tady,
míchej mlíko, slyš mé rady.
Makej pěkně zvesela,
dostala jsi, cos chtěla!
Dávej pozor, vždyť mé dítě
ožvýkává rybí sítě,
druhé moje milé dítko
žere tu kuchyňské sítko,
otevřelo si šuplíček,
spadlo šipkou do rybiček.
Další moje miminko
rozdrbalo malinko
tvoji drahou kabelku
- ne že se dáš do breku.
A ty tvoje obrazy,
ty tu jenom zavazí,
tak je vlastně záslužné,
že štěňátka poslušně
jeden či dva zahubila;
ty se flákáš, moje milá!
Celé je to tvoje vina,
nestaráš se o mimina.
Musíš se víc snažiti,
neb tě kousnu do ři-pozadí.
Ty jsi neskutečná!!!🌹👍
Zrzavci
napsal(a):
promiň, jako chápu, že to není situace k smíchu, ale to nešlo.
Ale joo, ono to tak mělo být - kdyby se mi nevrátil, tak si žije v utajení na zahradě, běhá po lese a chodí s pánečkem na ryby.
Takto dostal šanci ukázat se světu - stihl ještě IGP 3, ZVV3, ZPO1, stát se klubovým pracovním psem roku a předat i nějakou tu genetickou informaci dál...😉. Jeho sourozenci v ČR jsou služební, takže do chovu nezasáhnou.
Omlouvam se Inspektorce za plevel. Já teď poslouchám stále podcasty o psech, včera večer v práci jsem to zaslechla poprvé a říkám si, to jsme se přeslechla, tak jsme si to pustila znovu.Je to tam, rada, když se štěně vyčůrat venku chválit, když doma, dejte mu tam čumák. Je to nový podcast od Ecanis. Co to je?
Já vzpomínám na jezevčíka Ukulele. Jestli měl hudební nadání, netuším. Volalo se na něj Ukíku a někdy i Trumpeto. :)
Jinak E je ještě dobré písmenko, to F mi přijde náročnější.
Jsou chovatelské plány s Desíkem? Předpokládám, že na ni padne to eFko, takže hned přispěchávám se svým návrhem jmen:
Fidorka, Filoména, Fialka, Flexipass, Fridolín, Fraucimor, Formaldehyd a Flank steak.
(Chudáci štěňátka! Ještě že nechovám.)
Rezzzy
napsal(a):
Omlouvam se Inspektorce za plevel. Já teď poslouchám stále podcasty o psech, včera večer v práci jsem to zaslechla poprvé a říkám si, to jsme se přeslechla, tak jsme si to pustila znovu.Je to tam, rada, když se štěně vyčůrat venku chválit, když doma, dejte mu tam čumák. Je to nový podcast od Ecanis. Co to je?
Voni stopro mysleli ten svůj čumák k tý jeho louži. Ichtilové
Rezzzy
napsal(a):
To je prosím pěkně fascinující fekál.
Varaxi
napsal(a):
Já vzpomínám na jezevčíka Ukulele. Jestli měl hudební nadání, netuším. Volalo se na něj Ukíku a někdy i Trumpeto. :)
Jsou chovatelské plány s Desíkem? Předpokládám, že na ni padne to eFko, takže hned přispěchávám se svým návrhem jmen:
Fidorka, Filoména, Fialka, Flexipass, Fridolín, Fraucimor, Formaldehyd a Flank steak.
Jj, F vychází buď na Des nebo její sestru Discovery (není naše, ale odchov bude mít na nás).
Nejdříve jí ale čeká pracovní kariéra, takže na vymýšlení honosných jmen budete mít ještě dostatek času 😉

Varaxi
napsal(a):
Fretka, Fermež, Folikul, Fixa, Flegmona a samozřejmě Faraxi... vono by se to dokupy dalo

Fedora! Fodetta!

Fištrón! A pokud plati nomen omen, tak to nebude k zahození.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jj, F vychází buď na Des nebo její sestru Discovery (není naše, ale odchov bude mít na nás).
Nejdříve jí ale čeká pracovní kariéra, takže na vymýšlení honosných jmen budete mít ještě dostatek času 😉
Už mám.
František Dobrota a tim pádem tam bude mít i písmenko po mamince, jako že z úcty k ní.

bassrock
napsal(a):
Já jsem pojmenovala psa Brutus - bylo to nejroztomilejší štěňátko z vrhu - než přišla puberta a no, prostě to bylo brutální
JInak Fidorka se jmenuje máma mý kobyly a má drahá se zove Oplatka, byl ročník Óček a co jiného mohla Fidorka povít, že
Oreo. 🤣
Varaxi
napsal(a):
No, "Varaxi", to nemyslíš vážně, že ne??
Písmeno "F" a obtížné??!
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Nee, to poslední je jeden Exceed and Excel
Jj, to jsem pochopila, ale až teď, co jsem byla upozorněna - já myslela, že Exceed je jeden a Excel je druhý, ale když už mi fíkovnice řekla, že je jich tam víc, tak mi došlo, že ten poslední se jmenuje Exceed and Excel. :)
Jak se jmenuje černý obojek? A jak se jmenuje Ťapík?
Varaxi
napsal(a):
Jj, to jsem pochopila, ale až teď, co jsem byla upozorněna - já myslela, že Exceed je jeden a Excel je druhý, ale když už mi fíkovnice řekla, že je jich tam víc, tak mi došlo, že ten poslední se jmenuje Exceed and Excel. :)
A já se přidám - jak se jmenuje ten na čtvrté fotce - tuším ze včerejška - ten s tlapátkama a bílou prsénkou?
Varaxi
napsal(a):
Ťapík je El Diablo A zbytek ještě přiřazená jména nemají, ale můj bude Exceed and Excel.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Je to australský plnokrevný plemeník - mj
Gr.1 vítěz a to jméno dává i smysl 😉.
Chtěla jsem z koňského světa dala Eclipse, ale jeden náš příbuzný už Eclipse je a je to chovný pes, tak v tom lidem nechci dělat hokej😉
Tak to jo 🙂. Tipovala jsem, že se narodil první....
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Nechybí - máme Espresso 😇
Si sedim na vedení? Já v tom trošku vidim rozdíl
https://m.smedata.sk/api-media/media/image/fici/0/22/2279840/2279840_625x.jpeg?rev=3
vs.
https://www.nespresso.com/ecom/medias/sys_master/public/12137933668382/responsive-pdp-main-6272x2432.jpg?impolicy=productPdpSafeZone&imwidth=1238
Zrzavci
napsal(a):
Si sedim na vedení? Já v tom trošku vidim rozdíl
https://m.smedata.sk/api-media/media/image/fici/0/22/2279840/2279840_625x.jpeg?rev=3
vs.
https://www.nespresso.com/ecom/medias/sys_master/public/12137933668382/responsive-pdp-main-6272x2432.jpg?impolicy=productPdpSafeZone&imwidth=1238
Když dáte normálnímu vlaku napít espressa, vznikne z něj expres. A to je ta souvislost.
Varaxi
napsal(a):
No nádherná! Určitě má oči po mamince, postavu po tatínkovi, povahu po prababičce a pracovní vlohy po nějakém pracovně úspěšném předku.
Akorát, jestli dobře vidím, asi nemá ideální postavení uší...
Uši má úplně na prd, to je teda pravda. Jinak Baraxi se daří moc dobře, pěkně přibírá
Rezzzy
napsal(a):
Uši má úplně na prd, to je teda pravda. Jinak Baraxi se daří moc dobře, pěkně přibírá
Och! Vy jste pojmenovala svůj odchov po mně? Slzím dojetím! Červenám se a jsem nadšena. To je ale pocta!
Taková krásná rybyčka, no to je jasné, to má uši po mně! Já taky nemám úplně standardní ucho, ale zatím mi to všichni odpustili.
Rezzzy
napsal(a):
No a teď si vemte,že mi chovatelka nabídla,že bych mohla mít slovo ve výběru jména štěněte, úplně se bojím cokoliv vymyslet. On to někde říkal i Šusta, že se má dávat pozor na jména, že to ta zvířata často ovlivní.
Synovci (5 a 6 let) říkají Poslušník a Hodněnka. :D

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
...
A za jak dlouho se z nich stanou ty piraně? Za čtyři, pět týdnů?
A budou fotky mládeži nepřístupné?

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
🥰
No taková hodná hajací štěňátka Ťuťátka miličkatý

A bozínku, to je zase infantilního šišlání po ránu. To já nemožu, na to koukat v práci. Vypadám jak po mrtvici - hlavu nakloněnou, v obličeji výraz rozněžnělé trubky a žvatlám na monitor. Já, takový pragmatický drsoň Ale ty štěkaňata s těmi jazýčky mě prostě dostávají.
napsal(a):
A bozínku, to je zase infantilního šišlání po ránu. To já nemožu, na to koukat v práci. Vypadám jak po mrtvici - hlavu nakloněnou, v obličeji výraz rozněžnělé trubky a žvatlám na monitor. Já, takový pragmatický drsoň Ale ty štěkaňata s těmi jazýčky mě prostě dostávají.
No a hnědáček si narval pupek ta, že nemože spát ani na bříšku, má vydutej pupek vytrčenej vzhůru, ani připažit nemože, jak je klustej.
Zrzavci
napsal(a):
No a hnědáček si narval pupek ta, že nemože spát ani na bříšku, má vydutej pupek vytrčenej vzhůru, ani připažit nemože, jak je klustej.
To je černý obojek - fotka zkresluje 😉
... ale mistrem relaci je Ťapin😂

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tenhle Božmen má normálka srdce okolo... nádobíčka

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
A to jsem ani nemusela lobbovat za to nejlepší jméno 🙃🐾

fikovnice
napsal(a):
"Inspektorko", ten název vlákna je naprosto výstižný!!!
Právě jsem se přistihla, že prohlížím další fotky štěkaňátek a přiblble se usmívám...
...jsem na tom stejně..zítra v práci jsem si sem zajít zakázala aby kolega nekoukal ják něžním nad kazdou fotkou mimi....
napsal(a):
...jsem na tom stejně..zítra v práci jsem si sem zajít zakázala aby kolega nekoukal ják něžním nad kazdou fotkou mimi....
Že?
Kuky na mě udiveně čučel, co to vyvádím, ptž já tak pološeptem zírajíc na monitor: "Ale jetiti..."
Prostě jsem tu začala šišlat!

fikovnice
napsal(a):
Že?
Kuky na mě udiveně čučel, co to vyvádím, ptž já tak pološeptem zírajíc na monitor: "Ale jetiti..."
Prostě jsem tu začala šišlat!

napsal(a):
Tenhle Božmen má normálka srdce okolo... nádobíčka
Taky jsem si hnedka všimla nádobíčka uprostřed srdce...bude to milovník 🐶😄
Varaxi
napsal(a):
Nejspíš se moc nevyspí. Určitě se ozve s novou dávkou emocí, jak bude příležitost.
Doufám, že je vše v nejlepším pořádku.
Jj, všechno je v pořádku - fufíci už mají očíčka a začali trénovat vopravdickou chůzí po 4, takže zítra už musím zvýšit ohrádku, aby se mi nerozutekli po pokojíčku jak švábi.
Jinak u nás Havaj.
A dnes čekáme velmi váženou návštěvu, takže budete mít informace z první ruky 😇.

Havaj nemá chybu I ta hmotnost je přímo ukázkové číslo pěkné k zapamatování. Tak přeji i nadále zcela bezproblémové žití s bandou piraní a mamině hodně sil a mlíčka
Tak přátelé, dnes jsme měli velevzácnou rozmazlovací návštěvu a přehodnotila jsem jména štěňátek - všichni se budou jmenovat E'Varaxi 1-7!
A akvaristika se teď nově bude jmenovat D'Varaxi, protože dostala epesní prase na které dokáže chrochtat úplné chorály...😂
Tak zdravím, konečně jsem se dostala z dovolené domů, tak můžu podat hlášení. :)
Pokud se někdo bojí piraňat, tak mohu odpovědně prohlásit, že dvoutýdenní piraňata jsou ta nejhebčí, nejvoňavější a nejněžnější stvoření na světě. Ta krásná ouška, takové malé trojúhelníčky to jsou. A tlapičky jsou hebkost sama, ani novorozeně nemá tak heboučké a ňuňavoučké ručičky jako piraní štěňátko. Mají voňavé kožíšky a roztomilé ocásky, lesklá očka a něžné výrazy. Ani když si hrají na gremlins, nevypadají ani náznakem nedostatečně kouzelně.
A štěkají! Ňafají! Je to tak rozkošné ňaf, to si neumíte představit.
Je to prostě něha a roztomilost sama, lidi, berte Pišišvorovou útokem, běžte se mazlit, za týden už budou mít zuby, tak šup, ať to stihnete. Potřebujete socializovat (a Modrý prý taky, takže Pišišvorová bude ještě ráda). :D
Desíček byla krásná, hravá, elegantní, moudrá a celkově nádherná. Má vrozenou měkkost ke gumovým prasatům, takže prase vydrželo celou půlhodinu bez úhony, což uznejte, je velmi vysoká výdrž. :D
Návštěva byla super, milá a naprosto dokonalá - jen potřebujete přítele, který bude tolerovat přiblblý úsměv a blábolení o něžnosti, hebkosti a voňavosti štěňátek po celý zbytek dne. Já ho musela cestou uplácet pamlsky.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Varaxi, kecá - žádné pamlsky jí nezbyly, protože všechny nechala u nás. Zase vykoupila zverimex a kytice, co přinesla pro maminku štěňátek stála víc než moje nové auto!😱
No, já dostala taky pamlsky - bez nich by to přítel asi nevydržel. Když jsem si posedmnácté povzdechla taková krásná ouška! nebo a co teprve ty tlapičky!, začal mít tik v oku, což je při řízení ne úplně vhodné. Tak jsem mu dala Oreo bonbon, abychom nebourali; nevím, co v těch bonbonech je, ale zabralo to.
Kytice je obyč z Lidlu - já měla vyzvednout normální z květinářství (3 růžové květy za holčičky a 4 fialové za chlapečky, jako minule), ale to bych musela přijet podle původního plánu, v sobotu už by nebyla hezká. Naštěstí se našla nadšenkyně do kytiček, která si ji vyzvedla místo mě. :)
Tím chci říct, že až tolik jsem toho nepřivezla.
Ještě jsem zapomněla zmínit právě onu hrdnou matku, která se opravdu tváří jako reklama na hlad z koncentráku. Ta by sežrala mamuta plněného hrochem a stejně by si řekla o nášup. Fakt jsem před ní nemohla jíst, protože její pohled sděloval, že umírá hlady a já jsem krkavčí teta, když jí okamžitě, ale okamžitě nedám všechno, co mám na talíři. Člověk by jí dal poslední rohlík, a až by nebyl ani rohlík, usekl by si ruku, aby ji nakrmil.
Opravdu jsem se skvěle bavila, poučila, poňuchňala jsem si sedm hebkých kožíšků, užila si nádhernou procházku a celkově to bylo naprosto super.
Děkuju za návštěvu, každý okamžik stál za to.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.201
Varaxi
napsal(a):
No, já dostala taky pamlsky - bez nich by to přítel asi nevydržel. Když jsem si posedmnácté povzdechla taková krásná ouška! nebo a co teprve ty tlapičky!, začal mít tik v oku, což je při řízení ne úplně vhodné. Tak jsem mu dala Oreo bonbon, abychom nebourali; nevím, co v těch bonbonech je, ale zabralo to.
Kytice je obyč z Lidlu - já měla vyzvednout normální z květinářství (3 růžové květy za holčičky a 4 fialové za chlapečky, jako minule), ale to bych musela přijet podle původního plánu, v sobotu už by nebyla hezká. Naštěstí se našla nadšenkyně do kytiček, která si ji vyzvedla místo mě. :)
Tím chci říct, že až tolik jsem toho nepřivezla.
Ještě jsem zapomněla zmínit právě onu hrdnou matku, která se opravdu tváří jako reklama na hlad z koncentráku. Ta by sežrala mamuta plněného hrochem a stejně by si řekla o nášup. Fakt jsem před ní nemohla jíst, protože její pohled sděloval, že umírá hlady a já jsem krkavčí teta, když jí okamžitě, ale okamžitě nedám všechno, co mám na talíři. Člověk by jí dal poslední rohlík, a až by nebyl ani rohlík, usekl by si ruku, aby ji nakrmil.
Opravdu jsem se skvěle bavila, poučila, poňuchňala jsem si sedm hebkých kožíšků, užila si nádhernou procházku a celkově to bylo naprosto super.
Děkuju za návštěvu, každý okamžik stál za to.
3 růžové květy za holčičky a 4 fialové za chlapečky, jako minule
Tak ja nevim, ale neni tech kytek na fotce nejak moc? Na miste pani psove bych si to vzala velmi osobne, jako kritiku, ze tech mimin melo byt vic
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
3 růžové květy za holčičky a 4 fialové za chlapečky, jako minule
Tak ja nevim, ale neni tech kytek na fotce nejak moc? Na miste pani psove bych si to vzala velmi osobne, jako kritiku, ze tech mimin melo byt vic
To je oblastní zvyk - u nás novopečené matce a oběma babičkám nosí tatínek kytice. Babičkám v podstatě jakoukoli, ale mamince by měl přinést kytici růží za dceru a bez růží za syna. Původně za syna nosili otcové karafiáty, ale pak se z toho stala pohřební kytka, takže už stačí jakákoli kytice bez růží.
No a já si to přizpůsobila - jednak nejsem otec, ale teta, jednak fenka má prakticky pokaždé jak fenečky, tak pejsky.
A takovou kytici jsem měla objednanou, jenže osud tomu chtěl, že jsme se s novopečenou maminkou setkaly neplánovaně později - a to už by objednaná kytice nebyla hezká. Tak jsem zavolala kamarádce, která je kytkomil, ať si ji vyzvedne, že já si koupím nějakou jinou. A v sobotu jsem nepotkala cestou na návštěvu žádné slušné květinářství a do Brna se mi kvůli tomu zajíždět nechtělo, tak holt matka nafasovala, co bylo.
Pravda je, že jen ňufla a hned věděla, že tohle ke žrádlu není, tak ztratila zájem. :D Takže to doufám tolik nevadí a snad i tak potěšila.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.201
Varaxi, dekuju za osvetleni mistnich zvyku, to vzdycky ocenim.
Ja vubec nepochybuju, ze ta krasna kytka potesila, ale asi spis Inspektorku nez pani psovou.
Mozna by to chtelo prizpusobit jeste trochu. Tak nejak stylem "za kazdeho pejska jednoho burta, za kazdou fenku jeden parek"
Jinak Desicek (= Akvaristka? = Letadylko??) je nadherna, nemuzu se na ni vynadivat, ten sibalsky pohled, to premyslive celo, uplna filozofka
Ta kytice je krásná a přinesla nám spolu s Varaxi jaro do domu 🌷.
Jinak trpaslíci byli dnes poprvé venku na sluníčku a jejich strejda to tam dozoroval.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jj, vždycky vezmu zrcadlovku a ze 180 fotek jich výjde 15 publikovatelných😂
Já bych taky měla vyfotit nějak kloudně koťata, než začnou zdrhat. Já bych si asi na štěňata netroufla, ale je to krásný,to zase jo.
Taky jsem si ale nikdy nemyslela, že budu chovat kočky.
Za chvíli se má narodit mě štěně, ale zatím nevím, jestli to bude kluk či holka, ale v mých představách je kluk. Holek se bojím, hárání, náladovost,teď při rodičáku mám brigádu na veterine a skoro každý den je tam fenka se zánětem dělohy, tak jsme z toho vystrašená.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak přátelé, dnes jsme měli velevzácnou rozmazlovací návštěvu a přehodnotila jsem jména štěňátek - všichni se budou jmenovat E'Varaxi 1-7!
A akvaristika se teď nově bude jmenovat D'Varaxi, protože dostala epesní prase na které dokáže chrochtat úplné chorály...😂
Můžu vědět, proč je "akvaristika", jako od jakého jména je to odvozeno nebo zkrátka proč používáte tento výraz?
Teda teď už ne...
fikovnice
napsal(a):
Můžu vědět, proč je "akvaristika", jako od jakého jména je to odvozeno nebo zkrátka proč používáte tento výraz?
Teda teď už ne...
Akvaristka, protože své dětství strávila hypnózou rybiček, lovením šneků a rostlinek a schováváním jich do postele pod polštář 😂
Rezzzy
napsal(a):
Já bych taky měla vyfotit nějak kloudně koťata, než začnou zdrhat. Já bych si asi na štěňata netroufla, ale je to krásný,to zase jo.
Taky jsem si ale nikdy nemyslela, že budu chovat kočky.
Za chvíli se má narodit mě štěně, ale zatím nevím, jestli to bude kluk či holka, ale v mých představách je kluk. Holek se bojím, hárání, náladovost,teď při rodičáku mám brigádu na veterine a skoro každý den je tam fenka se zánětem dělohy, tak jsme z toho vystrašená.
Ať všechno výjde tak jak má 🍀
A těšíme se, ať tu budeme slintat nad dalším štěňátkem!
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Žiš Pišišvore - Varaxi - to jsou boží fotos!! A uďály mi veleden. Musím dnes místo dovolený hákovat a tak tohle bylo zapotřebííí. Jak se tváří ta matka na tý první fotce!! Hotová mučednice Sv. Malina z Moravé! a Akvaristka D´Varaxi na tý první fotos.....jako.......... vono todo do toho mozku, podle fotky zatim ešče moc nedoputovalo co? Ale třebas ji vezmou do Filharmónyje, když jim zaduje na prase
Varaxi
napsal(a):
Ale tak děvčata, neperte se o mně. Já sice vím, že jsem prakticky dokonalá. Přesto se svěřím s drobným nedostatkem:
Když jsem byla malá, bývala jsem namyšlená.
Zato teď už nemám chybu.
Varaxi je skromná diva,
tak jak to už někdy bývá
Skromnost, ta jí crčí u uší,
ví už dneska, co se sluší.
Varaxi
napsal(a):
A víte, že tu je povinnost sdílet fotky štěňátek, že jo? :D
Držím palce. Ono to štěně je tak trochu záhul, ale stojí to za to.
Já taky preferuji psy před fenami, takže chápu. Fenku bych asi nechtěla - jako kdyby šla kolem
Já jsem taky nikdy fenku nechtěla. Jednak proto, že si myslím, že jim nerozumím tak dobře jako psím hošíčkům a druhak přesně z toho důvodu - zánětu a spol. A proto mi osud teď narval do života rovnou dvě. Že abych dostala co si zasloužim. Furt vykřikuju, že fenu už nikdy. A proto přišla i ta druhá
Varaxi
napsal(a):
Já taky preferuji psy před fenami, takže chápu. Fenku bych asi nechtěla - jako kdyby šla kolem
To se neboje, to já je sem dám,, těším se jak malý dítě. Ještě +- dva týdny a bude na světě.Zahul to bude,ale menší stres než daně 😂
Rezzzy
napsal(a):
To se neboje, to já je sem dám,, těším se jak malý dítě. Ještě +- dva týdny a bude na světě.Zahul to bude,ale menší stres než daně 😂
Jen se těšte.
Dokud to jde.
Pak přijde domů drak
a to nebude jen tak
Utrhne vám nožičku
vyrobí hned loužičku.
Nebudete spát
a na tiché dny budete jen vzpomínat
Pořízení štěněte je masochistický počin a jako takový bývá zpravidla i potrestán

Rezzzy
napsal(a):
a než bude štěník na světě (a budou mimifotky), tak rychle sem s fotkama koťátek...

paní matka má na všech zatím ukázaných fotkách neuvěřitelné oči - obrovské, zářící
Varaxi
napsal(a):
Ježiš, koukám, že se mi to neposlalo celé.
Psala jsem, že kdyby šla kolem, zabušila mi na vrata a řekla, dobrý den, teď jsem vaše, tak bych si ji nechala. Ale radši bych psa, no. :)
Varaxi
napsal(a):
Psala jsem, že kdyby šla kolem, zabušila mi na vrata a řekla, dobrý den, teď jsem vaše, tak bych si ji nechala. Ale radši bych psa, no. :)
takhle přesně jsem kdysi taky začínala.
Už máte evidentně našlápnuto.
edit - ale v podstatě všechny ty tři feny šly pravda kolem.....kolem přes útulek

Tak to k nám zas nesmí žádnej pinďour. Máme radši holky, protože maj ty svoje nálady a vlastní názory a tak, prostě s nima neni nuda. U kobyl to platí taky, ale stonásobně, s kobylou se člověk fakt nenudí

Mně kobyla teda nesmí do baráku
Kamarádka má hned dvě, a je to na palici, stačí mi si to jen půjčovat, jako děti....
Varaxi
napsal(a):
No já si tehdy, před lety jela do útulku pro holku, ale pak tam byl ten můj trouba a bylo

napsal(a):
Mně kobyla teda nesmí do baráku
Kamarádka má hned dvě, a je to na palici, stačí mi si to jen půjčovat, jako děti....
No a mě to fakt baví, že s nima musim pořád diskutovat. Valach byl každej den stejnej, dost nuda

napsal(a):
No a mě to fakt baví, že s nima musim pořád diskutovat. Valach byl každej den stejnej, dost nuda
Já jsem takovej autoritář, mám ráda situaci pod kontrolou, nemám ráda překvapení, a mám co dělat sama se sebou a svými náladami, tak jsem ráda, že mi ten koňouš dělá takovej pevnej bod ve vesmíru

Zrzavci
napsal(a):
No a tak mi teda někdo vysvětlete, proč se začátečníkům doporučujou vždycky samičky, že je s nima lepčí pořízení
U koní se právě nedoporučujou, teda pokud už někdo řeší pohlaví :-)
Ale u rottweilera mi teda taky doporučovali fenu, to je pravda.

Zrzavci
napsal(a):
No a tak mi teda někdo vysvětlete, proč se začátečníkům doporučujou vždycky samičky, že je s nima lepčí pořízení
Taky nevím, z čeho pramení tento omyl. Pes, samec, chlap, je přece mnohem jednodušší, méně vynalézavý, nenáladový a tím snadnější na výchovu,... jen je většinou větší a silnější než fena a má nezanedbatelnou nevýhodu - je vlastně celý rok auf, protože feny hárají po celý rok...
napsal(a):
Taky nevím, z čeho pramení tento omyl. Pes, samec, chlap, je přece mnohem jednodušší, méně vynalézavý, nenáladový a tím snadnější na výchovu,... jen je většinou větší a silnější než fena a má nezanedbatelnou nevýhodu - je vlastně celý rok auf, protože feny hárají po celý rok...
No jednodušší ne, přímočařejší. Vynalézavost bych jim teda neupírala, když to vezmu podle svých tří vzorků. Nenáladovost, že nemají, tak to je fakt, to souhlasím. A ta nevýhoda kvůli hárání fen - tak tam taky nemůžu souhlasit. Fšicí moji psí hošíci byli učení vnímat a poslouchat i v přítomnosti háravý feny- což se mi posléze vyplatilo, když jsem přivedla domů první útulkajdu. Takže pokud člověk nemá tu smůlu a nenarazí na erotomana, což jasný, že taky lze, tak se ten pes naučí fungovat v pohodě - výhoda velkoměsta teda. jak to budu učit v dalším případku, když jsme přesunutí na vidiek, to zatím nevím. Nicméně, normálně mi vždycky psi opravdu fungovali.
A právě ta chybějící nenáladovost mi třeba dává větší možnost v tom, jak se psem pracovat, co všechno ho naučit. A plus u mě teda - nemůžu říct, zda je to obecně, ale já si tuhle kartu vytáhla u fenky zatím vždy - určitá zbrklost a následně přetáčivost, když něco děláme - ne v poslušnosti, ale pokud učím něco složitějšího. Když nedosáhnou hned výsledku, jde učení trošku do kopru, chtějí mít ten výsledek hned a když se jim nedaří, rozrušej se mocinky moc.. Je možný - vzhledem k tomu, že už je to třetí ze tří, ale pravda, žádná od štěněte - že je chyba u mě, že si s tím neumím poradit. Ale ani jeden pes-samec mi tohle nedělal, že by byl takhle zbrklej a hrrrrr a když to nejde, tak to vezmu silou nebo ještě větší silou .
napsal(a):
U většiny plemen asi ano, ale u těch průbojnějších, které mají sklon k agresivitě a rvačkám je pes pro začátečníka dost velké sousto.
Upřímně - já samce jen tak někomu neprodám, protože je to prostě o průšvih. Fena je u malin uživatelsky mnohem příjemnější a člověk s ní snáz zvládne vyřešit případnou krizovou situaci.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
U většiny plemen asi ano, ale u těch průbojnějších, které mají sklon k agresivitě a rvačkám je pes pro začátečníka dost velké sousto.
Upřímně - já samce jen tak někomu neprodám, protože je to prostě o průšvih. Fena je u malin uživatelsky mnohem příjemnější a člověk s ní snáz zvládne vyřešit případnou krizovou situaci.
Aj... tak to vypadá, že s největší pravděpodobností tahle poučka vznikla u plemen ostřejšího rázu a nejspíš pracovního zařazení a pak se prostě rozšířila? No... možná se mi konečně uleví na duši, že jsem vyřešila jednu ze svých životních záhad