Uživatel s deaktivovaným účtem

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
U většiny plemen asi ano, ale u těch průbojnějších, které mají sklon k agresivitě a rvačkám je pes pro začátečníka dost velké sousto.
Upřímně - já samce jen tak někomu neprodám, protože je to prostě o průšvih. Fena je u malin uživatelsky mnohem příjemnější a člověk s ní snáz zvládne vyřešit případnou krizovou situaci.
Chápu. Já bych si třeba na psa malinu netroufla a u feny bych se rozmýšlela, ale na psa tervíka nebo gréna bych si troufla (pokud by mně neodradilo něco jiného). Jako mnohem mladší jsem se o gréna vážně zajímala. Všechno dopadlo jinak, ale to je jiná věc. Pro mě je malina výjimečné plemeno, které by - podle mého názoru - mělo patřit do rukou jen lidem, kteří s ním budou vážně pracovat, a hlavně do ozbrojených složek.
Jako začátečník bych si netroufla spíš na plemeno než na určité pohlaví. Mně je bližší pes a vždycky byl, mamka zase chtěla feny ale ne kvůli povaze, ale proto, aby jí psi neobčurávali výpěstky. Tak máme holt další fenu...
napsal(a):
Chápu. Já bych si třeba na psa malinu netroufla a u feny bych se rozmýšlela, ale na psa tervíka nebo gréna bych si troufla (pokud by mně neodradilo něco jiného). Jako mnohem mladší jsem se o gréna vážně zajímala. Všechno dopadlo jinak, ale to je jiná věc. Pro mě je malina výjimečné plemeno, které by - podle mého názoru - mělo patřit do rukou jen lidem, kteří s ním budou vážně pracovat, a hlavně do ozbrojených složek.
Jako začátečník bych si netroufla spíš na plemeno než na určité pohlaví. Mně je bližší pes a vždycky byl, mamka zase chtěla feny ale ne kvůli povaze, ale proto, aby jí psi neobčurávali výpěstky. Tak máme holt další fenu...
"Balu", myslím, že máme podobné preference - já vždy byla pro psa - samce. Nebo se pletu - a Vy míváte fenky?
Edit: Na konci příspěvku to píšete.

fikovnice
napsal(a):
"Balu", myslím, že máme podobné preference - já vždy byla pro psa - samce. Nebo se pletu - a Vy míváte fenky?
Edit: Na konci příspěvku to píšete.
Měla jsem postupně tři psy a jednu fenu, a ta fena to byla vlastně náhoda, neplánovala jsem ji.
napsal(a):
Já bych si obecně na malinu netroufla. Myslím, že jsou plemena, kde nestačí jen hora lásky. Možná proto jsme měli vždy vestaje. Tam zas nikdy nikdo neví, co z něj vyroste. A jak jsem zde již psala, nepovedl se jen jeden - chronický zabíječ koček, bohužel zabil i kotě, které si teta přinesla domů, když je našla opuštěné a vyhozené kdesi v lesích.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Kr. pole, ale fyzicky už v Brně 16 let nebydlím (není tam prostor na zvěřinec).
Ahááá, děkuji.
Ale i tak bychom byly od sebe relativně daleko - já směrem na výpadovku na Vídeň. I když, co je v Brně velká vzdálenost, že jo...
Zajímavé bylo, jak "balu" odhalila podle OC, kam chodím nakupovat, kde bydlím...

fikovnice
napsal(a):
Ahááá, děkuji.
Ale i tak bychom byly od sebe relativně daleko - já směrem na výpadovku na Vídeň. I když, co je v Brně velká vzdálenost, že jo...
Zajímavé bylo, jak "balu" odhalila podle OC, kam chodím nakupovat, kde bydlím...
Tak ty indicie byly dost výmluvné.

fikovnice
napsal(a):
No ale já to tehdy fakt nevěděla. Že Interspar byl jen na dvou místech v Brně...

Zrzavci
napsal(a):
No a tak mi teda někdo vysvětlete, proč se začátečníkům doporučujou vždycky samičky, že je s nima lepčí pořízení
Mě zase tak nějak přijde, že inteligentní a vymýšlivá fena začátečníkovi i tak trochu pomáhá...lecos vymyslí za páníka "hele Pepo, mám takovej návrh, co kdybychom to dělali takhle"...zatímco pes řekne "tak co Pepo...nevíš?? No tak to jsme dva, já taky ne".
Prostě takovej pocit, že to fena...a neříkám, že je to pravidlo...to vezme tak trochu do svých pacek, aby to fungovalo. A tím, jak je ...z mého pohledu...důvtipnější, tak se prostě dovtípí, co tím chtěl básník (páník) říci.
Já když koukám na to trdlo makový...našeho Matýska a vzpomenu na minulý trdlo makový Jackulínečka, tak to prostě jeden vedle druhýho žádnej myslitel není a člověk musí všechno vymyslet za ně. Zatímco u feny tahle práce odpadá a naopak fena všechno vymyslí za mě.
Třeba u pastevce bych si na psa samce netroufla, právě proto, že vím, jakej boj to byl v pubertě s Ginou, kdy jsem opravdu potřebovala kolikrát fyzickou sílu a při představě, že mám psa, který je třeba o 20 kilíček těžší a větší a nastane nějaká krizovka, jako jsem měla těch pár měsíců se Sárou, než jsme to zvládly, tak si na to prostě netroufnu.
napsal(a):
Mě zase tak nějak přijde, že inteligentní a vymýšlivá fena začátečníkovi i tak trochu pomáhá...lecos vymyslí za páníka "hele Pepo, mám takovej návrh, co kdybychom to dělali takhle"...zatímco pes řekne "tak co Pepo...nevíš?? No tak to jsme dva, já taky ne".
Prostě takovej pocit, že to fena...a neříkám, že je to pravidlo...to vezme tak trochu do svých pacek, aby to fungovalo. A tím, jak je ...z mého pohledu...důvtipnější, tak se prostě dovtípí, co tím chtěl básník (páník) říci.
Já když koukám na to trdlo makový...našeho Matýska a vzpomenu na minulý trdlo makový Jackulínečka, tak to prostě jeden vedle druhýho žádnej myslitel není a člověk musí všechno vymyslet za ně. Zatímco u feny tahle práce odpadá a naopak fena všechno vymyslí za mě.
Třeba u pastevce bych si na psa samce netroufla, právě proto, že vím, jakej boj to byl v pubertě s Ginou, kdy jsem opravdu potřebovala kolikrát fyzickou sílu a při představě, že mám psa, který je třeba o 20 kilíček těžší a větší a nastane nějaká krizovka, jako jsem měla těch pár měsíců se Sárou, než jsme to zvládly, tak si na to prostě netroufnu.
Já měla kluka, vořecha, byl to strašný trouba, táta měl zase erdela a to byl myslitel, je fakt, že znám víc psích kluků, co jsou troubové.Taky jsme viděla dostkrát klučičí poměřování víte čeho a jednu rvačku fenek, to bylo teda děsivý.Fenek já se bojím, ale kdo ví, jak to za pár týdnů dopadne a pak budu žádat na Ifaune o radu, co mám dělat, že nás chce štěně sežrat 😂
I na kočkách ten rozdíl je vidět, kluci jsou takový mazlivý dacani a holky náladové a vyčůrané potvůrky.
Rezzzy
napsal(a):
Já měla kluka, vořecha, byl to strašný trouba, táta měl zase erdela a to byl myslitel, je fakt, že znám víc psích kluků, co jsou troubové.Taky jsme viděla dostkrát klučičí poměřování víte čeho a jednu rvačku fenek, to bylo teda děsivý.Fenek já se bojím, ale kdo ví, jak to za pár týdnů dopadne a pak budu žádat na Ifaune o radu, co mám dělat, že nás chce štěně sežrat 😂
I na kočkách ten rozdíl je vidět, kluci jsou takový mazlivý dacani a holky náladové a vyčůrané potvůrky.
Jj, ve rvačce jsou psi normálnější - vypadá to na pohled hrůzostrašně, ale u normálních neBull plemen je to většinou jen měření pindíků a pak je klid.
U fen je to masakr.
Já mám celkem slušný fotky ve foťáku, ale nejsou lidi aby to dali do PC, tak aspoň takhle, Baraxi a Buggyra

Rezzzy
napsal(a):
Já mám celkem slušný fotky ve foťáku, ale nejsou lidi aby to dali do PC, tak aspoň takhle, Baraxi a Buggyra
Teď jsem otevřela faunu a vidím tady ty fotečky koťátek....komentovat to nebudu neb ze mě vycházejí pouze žvatlavé a šišlavé zvuky, ani nevím, jak bych to převedla do psanýho textu.....v každém případě mi to hned po ránu zvedlo náladu...ťuťátka nynaný maličkatý

Zrzavci
napsal(a):
Jeditííííí, ten prostřední, jak spí na vzpěrače!
edit - a já teda nechci jako moc nic řikat, ale paní matka - soudě dle pohledu - se tváří značně...... jak to taktně říct??
Třeba nasířeně? Když nechci napsat nasra..

Varaxi
napsal(a):
Oh, taková tlapička - hebkost sama!
Stříhat tolik drápečků na tlapičkách, aby tyto heboučké zůstaly - radost sama!

A bude hůř... Každopádně moc pěkní pupíci, těším se na další fotky.
Lupus
Mně vyvrhovala teroška pro početný vrh štěňat.
lupus4
napsal(a):
Jen zvědavost - vyvrhujou vám feny štěndům ?
u Evči Š. to holanďanky nedělají (ani jedna z variet, hrubo / hladko)
moje SH to dělaly všechny
Mně vyvrhují všechny - i když jsou to larvy nenažraný, tak od toho 4. týdne je hodinu po krmení nemůžu vůbec pustit ke štěňatům, protože jím to všechno vyhodí.
fikovnice
napsal(a):
"Inspektorko", úplně se to bojím napsat...že mě "Varaxi" zabije.
Moje první asociace totiž byla rhinophyma... Raději nepřekládám a "Varaxi" se dopředu omlouvám!
Pokus o vtípek...
Mezi rizikové faktory patří především nadměrná konzumace alkoholu, používání mastných krémů a přípravků obsahujících alkohol, dále pak pití horkých nápojů, konzumace kořeněných ostrých jídel, mytí obličeje horkou vodou, navštěvování sauny, nadměrné slunění.
:D Jo ták, už jsem to pochopila, Ty mě podezříváš z alkoholismu. :D
Tak na to se napiju!
Varaxi
napsal(a):
Mezi rizikové faktory patří především nadměrná konzumace alkoholu, používání mastných krémů a přípravků obsahujících alkohol, dále pak pití horkých nápojů, konzumace kořeněných ostrých jídel, mytí obličeje horkou vodou, navštěvování sauny, nadměrné slunění.
Tak na to se napiju!
Ježiš, Ty jsi tady...?!
Varaxi
napsal(a):
Tak na to se napiju!
A co piješ? Připila bych symbolicky s Tebou...ale beru ta ATB, tak jen tak imaginárně!
Varaxi
napsal(a):
Tak na to se napiju!
Jo, a způsobila jsi, že se tu culím jak pablb, fakt!
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Mně vyvrhují všechny - i když jsou to larvy nenažraný, tak od toho 4. týdne je hodinu po krmení nemůžu vůbec pustit ke štěňatům, protože jím to všechno vyhodí.
Jj, to mi jednou vykládala kamarádka, která měla čistokrevnou malou kníračku, která byla z ničeho nic březí. Otec se nikdy nezjistil.
No ale jak se se štěňaty nikdy nepočítalo, tak kamarádka neměla moc nastudováno. Takže vůbec nepočítala s tím, že by její čistotná fenečka, která obešla každou kaluž a nikdy by nevzala do tlamky nic ze země, mohla udělat něco takového. Štěňata byla v obýváku na koberci, matka se elegantně nasytila, došla k nim a celé to tam vrhla, načež to začala s mrňaty požírat.
Přítel kamarádky, nějaký umělec a lumbersexuál s načančanou patkou a dřevěným motýlkem, chvíli vypadal, že omdlí, ale ustál to a radši vrhl hned vedle. Pak se s omluvou, že tohle nedá, odporoučel do koupelny, kde se zamkl a objímaje záchodovou mísu čekal, až se situace vyřeší sama. Než stihla kamarádka něco udělat, ty malé bestie to stihly zapatlat do koberce, všech škvír a spárů a jeden do druhého. Smrdělo to tam ještě celkem dlouho, protože jak se v tom ti satani rochnili, dokázali to nějak dostat i do květináče s fíkusem, na což se přišlo až za týden.
No příběh měl dobrý konec - všechna štěňata si do nových milujících domovů přinesla veselou historku, přítel se střetl s nejhorším zážitkem svého života, takže když si pak pořídili dvounohé mládě, už věděl, do čeho jde, a kamarádka zvládla při úklidu nikoho nezabít, i když prý proklínala přítele, štěňata i fenu do tisícího kolene.
Varaxi
napsal(a):
Jj, to mi jednou vykládala kamarádka, která měla čistokrevnou malou kníračku, která byla z ničeho nic březí. Otec se nikdy nezjistil.
No ale jak se se štěňaty nikdy nepočítalo, tak kamarádka neměla moc nastudováno. Takže vůbec nepočítala s tím, že by její čistotná fenečka, která obešla každou kaluž a nikdy by nevzala do tlamky nic ze země, mohla udělat něco takového. Štěňata byla v obýváku na koberci, matka se elegantně nasytila, došla k nim a celé to tam vrhla, načež to začala s mrňaty požírat.
Přítel kamarádky, nějaký umělec a lumbersexuál s načančanou patkou a dřevěným motýlkem, chvíli vypadal, že omdlí, ale ustál to a radši vrhl hned vedle. Pak se s omluvou, že tohle nedá, odporoučel do koupelny, kde se zamkl a objímaje záchodovou mísu čekal, až se situace vyřeší sama. Než stihla kamarádka něco udělat, ty malé bestie to stihly zapatlat do koberce, všech škvír a spárů a jeden do druhého. Smrdělo to tam ještě celkem dlouho, protože jak se v tom ti satani rochnili, dokázali to nějak dostat i do květináče s fíkusem, na což se přišlo až za týden.
No příběh měl dobrý konec - všechna štěňata si do nových milujících domovů přinesla veselou historku, přítel se střetl s nejhorším zážitkem svého života, takže když si pak pořídili dvounohé mládě, už věděl, do čeho jde, a kamarádka zvládla při úklidu nikoho nezabít, i když prý proklínala přítele, štěňata i fenu do tisícího kolene.
"...dokázali dostat i do květináče s fíkusem..."
Varaxi
napsal(a):
Ale to je krásná historka, hned mi to zlepšilo den. A to jsme ve vlaku o hodinu dříve než bylo v plánu. Dnes je s dcerou plánovaný výlet do Prahy, ja jsme si zapomněla dát budík, ale dcera ne. Tak mě vzbudila, takže vše honem honem, do auta na nádraží, tam ní došlo, že jedeme o hodinu dřív. No nic, bude to dlouhý den.
A nevím jak Varaxi, ale Varaxi bude mít nejspíš zelené oči, po tatínkovi.

Varaxi
napsal(a):
Děkuji za pobavení a obohacení mého slovníku o lumbersexuála.

fikovnice
napsal(a):
Také jsem neznala...
Já taky ne. A jsem strašně ráda, že tato lumbersexuální "infekce" nezachvátila moje syny.

Buggyra je krásně chlupaté koťátko, to bude pořádný nordický typ! Ta se v lese neztratí
Akvaristika se poprvé setkala se svými polosourozenci a hned je adoptovala🥰

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jsou moc krásní! Jak mimina, tak jejich polosestra. A vůbec maliny....
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To jsou krásný bobani, hned bych si poňuňala, já byla na Fór Pets a úplně se bojím myslet na to, kolik jsme utratila . Byla tam nádherná přehlídka psů různých tvarů, velikosti, ras a celkem dost malin.

Od fotky něžné měkké sametové tlapičky s drápátkama už se to tu bojím otevřít. Mám totální hypoštěněčnost...

Zrzavci
napsal(a):
Když viděl Akvaristku, došlo mu jak bude jednou vypadat, až bude velkej . Doteď si myslel, že je malej pudlik, co bé líhávat u tydlevíze na gauči a tetkon zjistil, že ho čeká pěkná šichta
Jo!! Přesně tohle probíhá za těma vykulenejma knoflikama

Rezzzy
napsal(a):
Matka na to prdí, ta se válí na okně,tak zaskočila teta
Tak ještě, že má zastání...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jee, to je jak u nás - taky už s matkou nemám žádné fotky, ale se ségrou akvaristikou jich mám milion😂
Tohle měla vychytaný chovatelka mého psa. Psí tetě se spustilo i mlíko, takže měla sice doma 11 štěňat, ale byly na ně dvě fenky co krmily a staraly se. Pohodička 😃.
https://www.novinky.cz/clanek/muzi-umi-zpacifikovat-agresivniho-cloveka-a-najit-drogy-tyhle-ctyrnohe-mazlicky-byste-nechteli-nastvat-40428955#source=hp&seq_no=9&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=abtest217_krokovy_redesign_feedu_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
To jsem opravdu nevěděla, že většina psů ve věznicích po šichtě chodí domů s psovodem.
Pamatuju si správně, že jedna z feneček má před sebou tuhletu zářnou kariéru?
Zrzavci
napsal(a):
Náhodou, tak vůbec nevypadá. Spíš jako kdyby byla ostražitá a přitom spokojená sama se sebou.
Vypadá jako služební/pracovní/sportovní pes na mateřské dovolené, pořád to v ní dříme, ale je vidět, že je momentálně v režimu kousání do lidí vypnuto.
Oproti tomu Letadlo pořád vypadá trochu jako trdlo. Má na to nárok, samozřejmě, ale je vidět v tom výrazu strašný rozdíl, je jasné, že ta kolečka v hlavinkách oběma pracují úplně jinak. Ne víc, ne míň, jen zkrátka jinak.
Varaxi
napsal(a):
Třetí fotka je Tyrkysová? To je ta, co půjde do té basy? Jestli jo, tak ta to tam postaví do latě, to je už teď jasně vidět. :D
(Myslím z druhé sady fotek.)
Která je Červená? Takhle z těch fotek nemůžu poznat délku chlupů.
Ano, ta třetí je tyrkysová, ale ještě se neví která kam půjde - největší čůza je červená, tak bych byla raději, kdyby šla ona.
Červená má bílý proužek a nestojí jí žádné ucho.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ano, ta třetí je tyrkysová, ale ještě se neví která kam půjde - největší čůza je červená, tak bych byla raději, kdyby šla ona.
Červená má bílý proužek a nestojí jí žádné ucho.
Hm, na jedné fotce se mi zdá, že má trochu delší srst, ale na ostatních fotkách ani ne.
Jak to vidíš Ty, bude z ní tervice, nebo nebude?
Varaxi
napsal(a):
Asi Ti nejsou tervíci souzeni. Vždyť přece pokud má vlohu pes i fena, 1/4 vrhu by měla být dlouhosrstá... No, že se v příbuzenstvu vyskytli, zase automaticky neznamená, že mají tu vlohu, že.
Na druhou stranu dobrý pes nemá špatnou barvu ani typ srsti, takže až tak na tom nezáleží.
Já nevím, jestli zrovna oni mají vlohu pro chlupy - oba mají předky, co chlupáče dali, ale asi zrovna jim nebylo dáno 😔

Děkuji za zpříjemnění pracovního odpoledne krásnými fotečkami psích ňuňátek...pracuju a občas juknu na faunu a teda hned mi teď půjde práce líp od ruky a hlavně s úsměvem...
@Zrzavci
fikovnice
napsal(a):
Bombastická nááádhera!
Píšu jako kočkařka (i jako pejskařka)!
Děkuji. Tak jsme koukala do počítače a fotit neumím, Buggyra, Bugatti a ten poslední Yoda je Baraxi

lenocka
napsal(a):
Taková krása! Dnes fenka přišla 51.den o štěňátka, tak jen se slzou v oku závidím (přejícně).
Užívejte krásné chvíle Inspektorko ❤️
Je mi to moc líto🥺, nedovedu si takovou situaci vůbec představit...držte se!🌷fenečka je dobrá?
napsal(a):
Je mi to moc líto🥺, nedovedu si takovou situaci vůbec představit...držte se!🌷fenečka je dobrá?
Zatím v rámci možností ano, bohužel císař skončil kastrací. Naštěstí jsme na to přišli opravdu včas, tak snad to bude dobré. Střídavě nadávám na osud a děkuji aspoň za fenku 😢
lenocka
napsal(a):
Taková krása! Dnes fenka přišla 51.den o štěňátka, tak jen se slzou v oku závidím (přejícně).
Tohle je mi opravdu moc líto 😔.
Co se stalo?
Já jsem před 3 lety přišla v 35.dni o štěňátka a pak i o fenku, tak držíme všechny tlapy, ať to zvládnete a je už jen dobře!🍀🍀🍀
Děkuji ❤️
Včera měla jednorázový krvavý výtok. Sono podezřele klidné. Dnes na výkonnějším sonu vše mrtvé. Po otevření u všech odloučené placenty a děloha mizerná, tak raději kastrace. Pitva nebude, teď už je to jedno. Jsem z toho dost mimo, tohle jsem nečekala, ještě včera si hrála, žrala, teplota optimální. Ach ach 😖
Nikomu to nepřeju. Naopak všem přeju krásná veselá miminka a spokojené maminky.. ❤️
lenocka
napsal(a):
Děkuji ❤️
Včera měla jednorázový krvavý výtok. Sono podezřele klidné. Dnes na výkonnějším sonu vše mrtvé. Po otevření u všech odloučené placenty a děloha mizerná, tak raději kastrace. Pitva nebude, teď už je to jedno. Jsem z toho dost mimo, tohle jsem nečekala, ještě včera si hrála, žrala, teplota optimální. Ach ach 😖
Nikomu to nepřeju. Naopak všem přeju krásná veselá miminka a spokojené maminky.. ❤️
A tuší se, co mohlo být příčinou?
Hlavně ať se feňule dá do pořádku 🍀🍀🍀

lenocka
napsal(a):
Děkuji ❤️
Je mi to moc líto. Ať je aspoň fenka v pořádku. Držte se.

lenocka
napsal(a):
Děkuji ❤️
..je to moc smutné, ale fenečka je naštěstí snad v pořádku...moc držím palce aby už bylo jenom dobře..
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
A tuší se, co mohlo být příčinou?
Hlavně ať se feňule dá do pořádku 🍀🍀🍀
Můj domácí doktor tipuje herpes, na klinice tipovat vůbec nechtějí a pitvu/rozbor mi spíš nedoporučili, že možných příčin je příliš mnoho a vzhledem ke kastraci už nemá smysl. Radši za ty peníze koupím něco fence.
Bohužel se nám připojila i gastritida, možná to má spojitost, každopádně máme před sebou neveselé dny ještě.
Děkuji všem za podporu, je to pro nás obě těžký, první vrh, hodně nadějný a troufám si říct nadstandartní a všechno pryč. Brečela bych kdyby na to byl prostor.. 😖

lenocka
napsal(a):
Můj domácí doktor tipuje herpes, na klinice tipovat vůbec nechtějí a pitvu/rozbor mi spíš nedoporučili, že možných příčin je příliš mnoho a vzhledem ke kastraci už nemá smysl. Radši za ty peníze koupím něco fence.
Bohužel se nám připojila i gastritida, možná to má spojitost, každopádně máme před sebou neveselé dny ještě.
Děkuji všem za podporu, je to pro nás obě těžký, první vrh, hodně nadějný a troufám si říct nadstandartní a všechno pryč. Brečela bych kdyby na to byl prostor.. 😖
Herpes je sfiňa. Kamarádka takhle přišla o hříbě.
Vím, že vám to nepomůže.

Lenocko, držte se, vůbec si to neumím představit, je mi to moc líto a připojuju se k ostatním… hlavně, že to přežila čubina a ať je co nejdříve v pořádku
fikovnice
napsal(a):
Jenže já jsem už pár let víc kočkařka než pejskařka...
Ale je pravda, že nemám plemena nějak extra nastudovaný.
Já jsem to začala studovat až po tom, co mi jeden vet nakukal, když jsem nechala uspat útulkáče s FIP, že u koček s PP neni FIP. Dcera byla v háji, ještě donedávna si občas s pláčem vzpomněla na psa, co už není, pak umřel kocourek, práce, školka, dojíždění, malý byt, tak jsem začala koukat na plemena koček. Teď si na ně vzpomene,ale už nebrečí, jen zavzpomíná. Chtěla jsme původně kočku jen na mazlíčka, ale narazila jsme na super chovatelku, která mě zlanařili to zkusím.
Tak už se mi narodilo štěně, je jich 7, 5 holek a 2 kluci. První se budou vybírat 2 kousky na záchranářinu, tak jsme zvědavá, co nakonec budu mít já. Fotky jsme viděla, ale je mi hloupé to sem dávat bez dovolení, ještě nejsou nikde veřejné na netu a taky je mi hloupé se ptát, jestli je můžu dát na ifaunu. Je to 7 krásných black tricolor
Děkuji všem za účast, dneska už jsem i měla prostor to obrečet, je to strašná rána. Fenka se potýká s nevolnostmi, není to úplně fajn, ale lepší než včera…tak snad bude klidnější noc než včerejší problinkaná.
Tak a teď dost smutku, nechci tohle krásně optimistické téma kazit, mi to jen včera ulítlo v přetlaku emocí, omlouvám se!
Šup sem s dalšími krásnými chlupatými miminky! ❤️

lenocka
napsal(a):
Děkuji všem za účast, dneska už jsem i měla prostor to obrečet, je to strašná rána. Fenka se potýká s nevolnostmi, není to úplně fajn, ale lepší než včera…tak snad bude klidnější noc než včerejší problinkaná.
Tak a teď dost smutku, nechci tohle krásně optimistické téma kazit, mi to jen včera ulítlo v přetlaku emocí, omlouvám se!
vypsat se z toho patri k zivotu, nemusite se omlouvat...
tohle proste nikdo nechce zazit.
jen, bohuzel, se to proste v tom chovu deje.
A cim vice se snazite... no, taky bych mohla vypravet
Pisisvor to urcite unese, to se nebojte.
Strasne drzim palce at je fena v poradku. To je ted nejdulezitejsi. Ta regenerace po takovehle operaci muze byt narocnejsi.
lenocka
napsal(a):
lenocka
napsal(a):
Lenočko, je mi to moc líto. Věřím, že to musí být hrozný. Moc a moc přeju, aby se fenka co nejdříve dala do kupy. A Vám přeju hodně síly.
Zavsivenec

XXX.XXX.47.171
Rezzzy
napsal(a):
Já jsem to začala studovat až po tom, co mi jeden vet nakukal, když jsem nechala uspat útulkáče s FIP, že u koček s PP neni FIP. Dcera byla v háji, ještě donedávna si občas s pláčem vzpomněla na psa, co už není, pak umřel kocourek, práce, školka, dojíždění, malý byt, tak jsem začala koukat na plemena koček. Teď si na ně vzpomene,ale už nebrečí, jen zavzpomíná. Chtěla jsme původně kočku jen na mazlíčka, ale narazila jsme na super chovatelku, která mě zlanařili to zkusím.
Jak je to vlastně teda s tou aktuální léčbou FIP? Od teď se teda podle nějakých nařízení umírat nebude?
Rezzzy
napsal(a):
Děkuji. Tak jsme koukala do počítače a fotit neumím, Buggyra, Bugatti a ten poslední Yoda je Baraxi
trocha štěňátek od Evči Š.
https://www.facebook.com/watch?v=783424803198174
Zavsivenec

XXX.XXX.40.252
Rezzzy
napsal(a):
Jaká nařízení, kdo chce může léčit, kdo nechce, nechce
Jako že dřív to bylo nelegální a zlegalizovalo se to až nedávno.
Zrzavci
napsal(a):
Taklenc mladý a už takový gauneři! Banda jedna zločinecká!
Eva se jim věnuje maximálně, jsou i vyváženi na prochajdy do lesa
lupus4
napsal(a):
Eva se jim věnuje maximálně, jsou i vyváženi na prochajdy do lesa
Já je nevozím do lesa, protože je to o hubu a teď na jaře jsou všude mláďata, tak mi to nepřijde fér pustit tak nekoordinovanou smečku štěňat, ale zato s tetama (např. i s Libuko😉) chodíme od 6 týdne po dvojičkách normálně na prochazky, na cyklostezku apod.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
My máme 4 týdny a trénujeme aportování ...
Už ho uplně vidim toho borca na první fotce, jak o nějaký ty měsíce později, nese na zkouškách žůůžovej plyšovej aportik
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já je nevozím do lesa, protože je to o hubu a teď na jaře jsou všude mláďata, tak mi to nepřijde fér pustit tak nekoordinovanou smečku štěňat, ale zato s tetama (např. i s Libuko😉) chodíme od 6 týdne po dvojičkách normálně na prochazky, na cyklostezku apod.
Jj, teta už chystá tu expresní dlouhou širokou sukni, aby měli prdelky zábavu 😜.
Sn7

XXX.XXX.16.83
Zrzavci
napsal(a):
Yoda Youda:D
fikovnice
napsal(a):
Představte si, že já si dokonce googlila Něvskou Maškarádu!
A líbí se Vám? Toto je ta teda,
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Nejsem kočkař, ale tohle je nádherné zvíře 🥰.
A mimochodem: akvaristka trvá na tom, že chce vidět ty rybičky, které před ní schováváte!!!
Děkuji a prosím vyřiďte Akvaristce, že se rybičky strašně blbě fotí
Varaxi
napsal(a):
Rybičky řikáš... Hm...
(Varaxi se poťouchle pochechtává a kuje pikle.)
taklenc nějak ,
https://d25-a.sdn.cz/d_25/c_img_gW_b/7tFLpx.jpeg
Vážení, dám Vám radu. Když si budete objednávat smradlavé sušené pamlsky, neobjednávejte si je do práce.
Když je objednáte do práce, neotvírejte je.
Když je otevřete, nerozsypejte je.
A když je rozsypete, tak se nedivte.
Smrdí to strašně. Celou recepcí se táhne smrad sušených střívek. Nejhorší to je samozřejmě u firemní kuchyňky. Večer mě čeká cesta metrem a pak hodina vlakem. Nemám mikrotenový sáček, jen obyčejné pytlíky od pečiva, které ten pach pustí. Je to čut fakt všude.
Ještě že je pátek a nikdo z vedení tu není. :D Všichni, kdo jdou kolem, se ptají, co to je, a já jim s vážnou tváří vykládám, že se vyváží septik. :D

Varaxi
napsal(a):
Vážení, dám Vám radu. Když si budete objednávat smradlavé sušené pamlsky, neobjednávejte si je do práce.
Smrdí to strašně. Celou recepcí se táhne smrad sušených střívek. Nejhorší to je samozřejmě u firemní kuchyňky. Večer mě čeká cesta metrem a pak hodina vlakem. Nemám mikrotenový sáček, jen obyčejné pytlíky od pečiva, které ten pach pustí. Je to čut fakt všude.
Ještě že je pátek a nikdo z vedení tu není. :D Všichni, kdo jdou kolem, se ptají, co to je, a já jim s vážnou tváří vykládám, že se vyváží septik. :D
pamlsky sušené... hučí mi tu právě teď sušárna a suší se jemné hovězí plátečky... Nesmrdí, voní, psíček nasává... a říká, že poslechne úplně pokaždé, když bude hovězí v kapsičce...
Varaxi
napsal(a):
Ale septik smrdí trochu jinak...
Rezzzy
napsal(a):
Já je om hlásím, že koťata máme úplně, ale úplně všude,nebojí se děti a i jejich řevu, spíš jak je slyší, vylézají z úkrytů.
A příští týden se jedu kouknout na štěňata, mám hračky, nějaké mlsky a beru ještě kafe, co myslíte, dobrý?
Jj, dobrý 👍, a očekáváme fotky z návštěvy!😊
Rezzzy
napsal(a):
Já je om hlásím, že koťata máme úplně, ale úplně všude,nebojí se děti a i jejich řevu, spíš jak je slyší, vylézají z úkrytů.
A příští týden se jedu kouknout na štěňata, mám hračky, nějaké mlsky a beru ještě kafe, co myslíte, dobrý?
Já můžu porovnávat jen s tím, když jsem se jela poprvé kouknout na Elsu (MCO) a vezla jsem téměř to stejné, co Vy.
Jo a věděla jsem, že chovatelka má malé děti, tak jsem jim vezla nějaké sladkosti.
Rezzzy
napsal(a):
Já jenom aby to tu nezapadlo, Inspektorko, dlouho nebyla žádná fotka
Mrkněte na starší vlákno, pár novějších fotek je tam. ( https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3736762/zacatecnik-v-chovu-vyber-kryciho-psa-stanoveni-krycich-dnu-feny-a-tak-dal/strana/6#a4048466/ )
Ňufáci malí, už brzo půjdou do nových domovů - co já si bez nich počnu?
Edit: Nejde mi ten odkaz vložit tak, aby neodkazoval na můj komentář, což teda nebylo cílem. Fotky jsou o pár příspěvků výš.
Z fotografií mě nejvíc pobavila jedná dnešní - chudák páv se u výběhu naparoval a myslel si, že ho všichni obdivují a přitom pro ně to je obyčejná 🐔, které už dávno spočítali nutriční hodnotu 😂
Varaxi
napsal(a):
Mrkněte na starší vlákno, pár novějších fotek je tam. ( https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3736762/zacatecnik-v-chovu-vyber-kryciho-psa-stanoveni-krycich-dnu-feny-a-tak-dal/strana/6#a4048466/ )
Ňufáci malí, už brzo půjdou do nových domovů - co já si bez nich počnu?
Edit: Nejde mi ten odkaz vložit tak, aby neodkazoval na můj komentář, což teda nebylo cílem. Fotky jsou o pár příspěvků výš.
Děkuju, tam jsme to viděla, ale tady to bylo pěkné pohromadě
Doron
napsal(a):
❤️
Taky bych chtěla být majitel :)!
Miluju psy, kteří jsou ještě psi 😘.
Jj, čím dál víc si uvědomuju, jak důležité je, aby si psi i v dnešní době uchovali své původní vlastnosti, instinkty a vyrůstali v "nezkaženém" psím světě.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jj, čím dál víc si uvědomuju, jak důležité je, aby si psi i v dnešní době uchovali své původní vlastnosti, instinkty a vyrůstali v "nezkaženém" psím světě.
Měla jsem na psy vždycky štěstí, a dokonce i moji dva velký podvraťáci, co teď mám, jsou povahově skvělí a navíc fyzicky zdatný a podle mě i fešáci :)
Přeju prckům krásný život a Vás si moc vážím, kéž by bylo víc takových kynologů, jako jste Vy!🌷
Taky se u nás před týdnem urodilo 😊
10 budoucích atletů - 6 holek, 4 kluci

marushka
napsal(a):
velká gratulace

marushka
napsal(a):
Gratuluji!
Prozraďte, jakého jsou plemena, prosím. Jestli jste to někde psala, tak si to nepamatuji.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Broučci 🥰
Jsou tak nádherní!
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Broučci 🥰
Pak to nemaj bejt takový zabijácí, dyž se to krmí syrovým masem! Budíš v nic agresívitu! Záměrně, já vim!
A koukám, na další fotce, kde nebohá matka dělá mlíčnej bar, že sou to pěkný obezitóni, pupky narvaný, zadnice masivní........... krása pohledět chudera nebohá matka, jest mi ji z plného srdce líto, dyk voni ji vysávaj za živa! Buřti nenažraní!!
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
😂😂😂👍
Na ty žuby se prosim Tě koukni, vypadá to, že odbornik se zpravidla nemýlí.
co by za to jiní dali, mít svýho kynológickýho dentistu!
Já teda mívala, tomu dělával dentální hygijénu tadykle jeho přítel, kterýho vozil na hlavě :D
Jé hele - prdon, nesouvisí to vůbec s tématem, ale ta fotka na mě vyskočila a mně se zaleskla slza v oku - trénovali jsme tady s kostičíkem aportování kufříku
tak jsem se tak nějak musela vzpomínkově podělit. Inšpektorová si možná na Kos´tu vzpomene
Doron
napsal(a):
Měla jsem na psy vždycky štěstí, a dokonce i moji dva velký podvraťáci, co teď mám, jsou povahově skvělí a navíc fyzicky zdatný a podle mě i fešáci :)
Přeju prckům krásný život a Vás si moc vážím, kéž by bylo víc takových kynologů, jako jste Vy!🌷
Nene, žádné takové další kynology nepotřebujeme - to bych se strhala, kdybych je měla všechny objet, když mají štěňata.

marushka
napsal(a):
Ano, evropský saňový pes. Na facebooku nás najdete pod stránkou “Ševelovic stáj”, kdyby měl někdo zájem nás sledovat 😅
Díky! Ať rostou a sílí a dělají vám radost!

Ještě, že ty prasata ti naši miláčci mají 🤗🙈
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já jí nutně potřebuju!🥰
Je to fakt bombice, a tady je nejhorší (typově) z vrhu

je tmavší, má tmavší nos... ale proč je horší ?, Líbí se mi snad i víc. Ale kočkám vůbec nerozumím
napsal(a):
je tmavší, má tmavší nos... ale proč je horší ?, Líbí se mi snad i víc. Ale kočkám vůbec nerozumím
To je asi stejný jako u psů - taky si nechávám doma úplně nevýrazného a na první pohled nezajímavého pejska, protože i když ostatní jsou na první pohled nádherní, mohutní, tak tento je z hlediska exteriéru nejlepší v typu.
Jako on se vyloupne a bude to hezký pes (doufám), ale teď na něm není nic, z čeho by člověk padl na zadek.
To, že pro mláďata je to prasárna, která zvíře nevratně poškodí jak fyzicky, tak psychicky je všeobecné známo a doloženo.
U koček je to chovateli jedno, co bude s odchovem ? Divná morálka i praxe. Hlavně si asi nepokazit kšefty .
Já chápu, že u nechovných micin je mrouskání silně obtěžující a kastrace je na místě a prospěje i tej kočce, ale u pár měsíčních koťat je to hnus. A že je to "zažitá praxe" není omluva. To bylo i topení koťat na vsi. Je mi jasný, že s tím nic neudělám, ale docela to osvětluje podivnou "lásku" chovatelů PP koček ke svým odchovům. To je ťuťu ňuňu a pak najednou "jsi ASI jiná" pudeš ve 3měsících na kudlu a co to s mickou udělá , je fuk.
lupus4
napsal(a):
To, že pro mláďata je to prasárna, která zvíře nevratně poškodí jak fyzicky, tak psychicky je všeobecné známo a doloženo.
U koček je to chovateli jedno, co bude s odchovem ? Divná morálka i praxe. Hlavně si asi nepokazit kšefty .
Já chápu, že u nechovných micin je mrouskání silně obtěžující a kastrace je na místě a prospěje i tej kočce, ale u pár měsíčních koťat je to hnus. A že je to "zažitá praxe" není omluva. To bylo i topení koťat na vsi. Je mi jasný, že s tím nic neudělám, ale docela to osvětluje podivnou "lásku" chovatelů PP koček ke svým odchovům. To je ťuťu ňuňu a pak najednou "jsi ASI jiná" pudeš ve 3měsících na kudlu a co to s mickou udělá , je fuk.
Já se hádat nebudu, každý má na to svůj názor.
Zažité je taky to, že fena/kočka musí mít jednou mladý.
Znám brzy kastrovaných koček dost, poškozené nejsou. Navíc koťata to lépe snaží a lépe se zotavují.
lupus4
napsal(a):
Lupusi, to je asi na jinou debatu jinde - smyslem tohoto vlákna je od začátku pozitivní terapie, tak proč to tady všem ostatním kazit?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To je asi stejný jako u psů - taky si nechávám doma úplně nevýrazného a na první pohled nezajímavého pejska, protože i když ostatní jsou na první pohled nádherní, mohutní, tak tento je z hlediska exteriéru nejlepší v typu.
Jako on se vyloupne a bude to hezký pes (doufám), ale teď na něm není nic, z čeho by člověk padl na zadek.
Mně se líbil moc. Ne tolik jako Černý, ale mnohem víc než Ťapík. Ale já byla vždycky divná, no. :D
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Lupusi, to je asi na jinou debatu jinde - smyslem tohoto vlákna je od začátku pozitivní terapie, tak proč to tady všem ostatním kazit?
ale jo máte pravdu, je to OT a taky píšu , že s tím nic nenadělám...
a ani nemíním vyvracet jim jejich přesvědčení na uchlácholení svědomí "jak je to pro koťata bezva", jen si myslím svoje...
tak dáme něco veselejšího , je dost zábava luštit jejich krásně šílený jména
viz Gumídek
https://www.facebook.com/eva.stemberova/videos/240163215273458
https://www.facebook.com/eva.stemberova/videos/184787601075631
touží-li někdo po holanďanovi (hoooodně umírněná malina) ještě je asi nějaký kluk volný
lupus4
napsal(a):
ale jo máte pravdu, je to OT a taky píšu , že s tím nic nenadělám...
a ani nemíním vyvracet jim jejich přesvědčení na uchlácholení svědomí "jak je to pro koťata bezva", jen si myslím svoje...
tak dáme něco veselejšího , je dost zábava luštit jejich krásně šílený jména
viz Gumídek
https://www.facebook.com/eva.stemberova/videos/240163215273458
https://www.facebook.com/eva.stemberova/videos/184787601075631
touží-li někdo po holanďanovi (hoooodně umírněná malina) ještě je asi nějaký kluk volný
Já mám zájem 🙋!
Doron
napsal(a):
Já mám zájem 🙋!
jestli doopravdy, tak
https://stemberova.cz/?fbclid=IwAR1z_QDXx0tGRe5nxzcbUWOWSN528VDlv_c0ZM590xW90u3pkySc_2RZgDI
nebo
https://www.facebook.com/eva.stemberova
myslím , že ještě 2,0 hladkých má volné možná i hrubo
Rezzzy
napsal(a):
Já se hádat nebudu, každý má na to svůj názor.
Zažité je taky to, že fena/kočka musí mít jednou mladý.
Znám brzy kastrovaných koček dost, poškozené nejsou. Navíc koťata to lépe snaží a lépe se zotavují.
Já jsem kočkařka a jsem tedy také proti raným kastracím. "Rezzzy", nechcete to udělat tak, jako to udělala majitelka CHS mně s Elsou. Chtěla mi ji prodat jako kastrované kotě. Já:
a) nesouhlasila a slíbila, že na vlastní náklady ji nechám vykastrovat
b) nechala jsem si zadržet PP do doby, než jsem doložila, že je Elsa po kastraci.
No, anebo třeba natrefíte rovnou na někoho, komu budete plně věřit... Přála bych to Vám i kotěti!

Rezzzy
napsal(a):
Je to fakt bombice, a tady je nejhorší (typově) z vrhu
..nádherná.....

fikovnice
napsal(a):
Že?
A "Rezzzy" ji označuje jako nejméně povedenou...
..tak oni chovatele mají trochu jiné oko než mazlíčkáři
fikovnice
napsal(a):
Já jsem kočkařka a jsem tedy také proti raným kastracím. "Rezzzy", nechcete to udělat tak, jako to udělala majitelka CHS mně s Elsou. Chtěla mi ji prodat jako kastrované kotě. Já:
a) nesouhlasila a slíbila, že na vlastní náklady ji nechám vykastrovat
b) nechala jsem si zadržet PP do doby, než jsem doložila, že je Elsa po kastraci.
No, anebo třeba natrefíte rovnou na někoho, komu budete plně věřit... Přála bych to Vám i kotěti!
Byla bych moc ráda, kdyby to vyšlo.Bohuzel se stává, že pak lidí mrskaj bez PP, když se nedoloži, i když se jevili jako slušní lidé.Taky se mi líbí ten nápad, že by u mě kočka byla déle a počkala by u mě, nebo nejlépe někomu, komu věřím. Je to můj 2 vrh, první byly jen dvě koťata, kluk holka a oba šly do chovu lidem, kteří jsou ověření a nedělají prasárny, posílají fotky a info a tak jsme za to moc ráda
Rezzzy
napsal(a):
Byla bych moc ráda, kdyby to vyšlo.Bohuzel se stává, že pak lidí mrskaj bez PP, když se nedoloži, i když se jevili jako slušní lidé.Taky se mi líbí ten nápad, že by u mě kočka byla déle a počkala by u mě, nebo nejlépe někomu, komu věřím. Je to můj 2 vrh, první byly jen dvě koťata, kluk holka a oba šly do chovu lidem, kteří jsou ověření a nedělají prasárny, posílají fotky a info a tak jsme za to moc ráda
Já navázala s chovatelkou, myslím si, dobrý vztah...ale evidentně mi úplně stoprocentně nevěřila. Jinak by mi dala PP při uskutečnění prodeje.
No a já pak pořád natahovala a protahovala věk Elsy, než jsem ji dala ke kastraci. Tuším tedy vyloženě kvůli mně byla ve smlouvě douška, že ji nechám vykastrovat do věku 6 měsíců. Jenže i to se mi zdálo málo... Byla jsem ale s chovatelkou pořád v kontaktu, posílala jí fotky, tak na mě nijak netlačila. Navíc ona na tom finančně vydělala. Nabídla jsem jí, ať cenu ponechá původní, že prostě kastrace půjde finančně za mnou. A to v Brně tehdy stála kastrace kočky určitě kolem 1500,- Kč, přesně si to už nepamatuji.
Až tady jsem se pak dozvěděla, že nepředání PP od chovatelky ale nebylo správné. Na druhou stranu byla mezi námi ústní dohoda (je ale jasné, že právnicky asi nemá žádnou relevanci).
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
ale teď na něm není nic, z čeho by člověk padl na zadek.
NO DALA BYCH SI POZÓRA!
Zrzavci
napsal(a):
ale teď na něm není nic, z čeho by člověk padl na zadek.
NO DALA BYCH SI POZÓRA!
No, on už se dvakrát pokusil udělat ze mě to stejné - jednou, když jsem mu chtěla zakázat ojíždět mi nohu a podruhé , když už jsem si chtěla vzít na klín jiné štěně!
... ale ustála jsem to! Říkala jsem si: " jseš Alfa, jseš Alfa"! Povalila jsem jeho impozantních 6,5 kg na záda a kousla ho do jeho obrovského 1x1 cm velikého nosu!😊
Zrzavci
napsal(a):
...jednou, když jsem mu chtěla zakázat ojíždět mi nohu a podruhé , když už jsem si chtěla vzít na klín jiné štěně!...
aaaa poďooor panáček je vostrobřit, béš mít doma zábavičku
6,5 kg na záda a kousla ho do jeho obrovského 1x1 cm velikého nosu!.....
a kolik vočí a uší Ti zvostalo?
Zatím jsem v celku, ale my se nějak domluvíme 😇
Zrzavci
napsal(a):
Tož o to já se u Tebe nebojim
On mě asi miluje, protože dělá jen žárlivý scény, jinak je hodnej🥰
Zrzavci
napsal(a):
Ty jo a mně se líbí víc, než ta bombice, je výraznější . Je to kvůli tomu přísnýmu pohledu?
Přísný pohled nevidím, ale to je asi tím, že paní matka se stále tváří jak se tváří. Krásný jsou všechny, já mám ještě k tomu na moury slabost, ale standard říká, žádná špičatá papulka.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To tak mají všichni, když přelínávají z toho štěněcího chmýří - my tomu říkáme čára ponoru😂.
Jinak on chce vypadat seriózně jako Richard Gere, protože ví, že nejsem na 🐰 - proto si ty šedý chlupy pěstuje 🤫
To je ale šikovné štěně, Richardovi ta šedivá taaak sluší
A já se dnes jedu zase kouknout na pucliky, beru sebou celý dětský gang.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To tak mají všichni, když přelínávají z toho štěněcího chmýří - my tomu říkáme čára ponoru😂.
Jinak on chce vypadat seriózně jako Richard Gere, protože ví, že nejsem na 🐰 - proto si ty šedý chlupy pěstuje 🤫
tvl čára ponoru!! výborný!! jehehééé!
No tak Ričrd bude evidentně snaživej, bé se snažit udělat Ti co na očích uvidí!
Rezzzy
napsal(a):
Přísný pohled nevidím, ale to je asi tím, že paní matka se stále tváří jak se tváří. Krásný jsou všechny, já mám ještě k tomu na moury slabost, ale standard říká, žádná špičatá papulka.
Na tý prostřední se tváří stejně jako moje profesorka germánštiny, když jsem neuměla slovíčka
Tak koukám ale špičatýho nevidim nic, nemám na to oko. Je krásná ale.
Taky mám na moury slabost, zvlášť, když jsou to sekáči, jako tenhle magor: