Štěňátka NO

Prodám Německého ovčáka - Odčervená očkovaná čipovaná vhodné k výcviku, soc...
8000 KčNikča234
XXX.XXX.208.117
Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně 6ti měsíčního štěněte NO. Chodíme dosti často na procházky a všechno je hodně fajn dokud nezahlédne jakého koliv psa… V tu ránu mě přestane registrovat a je absolutně v jiném světě… Ježí se, štěká a tahá. Dá se říct, že je agresivní na jakého koliv psa co prochází i na druhé straně chodníku a já už nevím co s tím. Vím, že by psovi i přes tohle chování nic neudělal, ale nejde mi do palice jak s ním v tomhle stavu začít pracovat aby se to zlepšilo. Aby mě začal vnímat a nebyl tak agresivní. Je to můj druhý NO a s takovým chováním jsem se ještě u žádného nesetkala… Také je problém, že když jdeme se psem (S kámošema) na prochajdu tak mě nevnímá… A má jen a jen psy … Když si ho upnu na vodítko tahá za nima a opět neposlouchá, když se jen trošku vzdalí od nás např: zastavím se a ostatní i se psy pokračují, tak začne hrozně pištět a chce za nima letět … Zkoušela jsem všechno co by mohlo pomoc, ať už pomalu je docházet a obměňovat ho když poslechne, nebo prostě čekat dokud se neuklidní, nebo ho zaměstnat míčkem(peškem) a hračkama který má rád nic nejde. Jakmile jsou prostě psy já jdu stranou a jak kdyby neslyšel a nic. Budu ráda za jakoukoliv radu ohledně obou incidentů …
Nikča234
napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně 6ti měsíčního štěněte NO. Chodíme dosti často na procházky a všechno je hodně fajn dokud nezahlédne jakého koliv psa… V tu ránu mě přestane registrovat a je absolutně v jiném světě… Ježí se, štěká a tahá. Dá se říct, že je agresivní na jakého koliv psa co prochází i na druhé straně chodníku a já už nevím co s tím. Vím, že by psovi i přes tohle chování nic neudělal, ale nejde mi do palice jak s ním v tomhle stavu začít pracovat aby se to zlepšilo. Aby mě začal vnímat a nebyl tak agresivní. Je to můj druhý NO a s takovým chováním jsem se ještě u žádného nesetkala… Také je problém, že když jdeme se psem (S kámošema) na prochajdu tak mě nevnímá… A má jen a jen psy … Když si ho upnu na vodítko tahá za nima a opět neposlouchá, když se jen trošku vzdalí od nás např: zastavím se a ostatní i se psy pokračují, tak začne hrozně pištět a chce za nima letět … Zkoušela jsem všechno co by mohlo pomoc, ať už pomalu je docházet a obměňovat ho když poslechne, nebo prostě čekat dokud se neuklidní, nebo ho zaměstnat míčkem(peškem) a hračkama který má rád nic nejde. Jakmile jsou prostě psy já jdu stranou a jak kdyby neslyšel a nic. Budu ráda za jakoukoliv radu ohledně obou incidentů …
Je fajn, že máte k dispozici kámoše se psy - tedy "cvičební nářadí". Domluvte se s kámošema, aby Vám pomohli v tom duchu, že to prostě nějakou dobu vydrží, že je potřebujete k nácviku.
Přicházíte a ještě ve vzdálenosti, kdy Vás pes vnímá, ho posadíte a vyžádáte si oční kontakt (nacvičit nutno před tím doma, pak v nerušném prostředí, pak v rušném, pak s cizími psy ve velké dálce a tak), pes se na vás podívá, dívá a pokud je v klidu, pochválíte a dáváte se na pochod ke kámošům - tzn. dostává se mu odměny za chování, které vy jste požadovala. A takhle to budete cvičit tak, až to zmákne natolik, že ten oční kontakt budete moci vyžadovat postupně v menší a menší vzdálenosti. Protože vzdálenost to je ta pro Vás důležitá veličina. Až budete pejsu učit doma ten oční kontakt, chtějte ho -až ho bude zvládat "jen tak" , tak třeba v situaci, kdy máte v ruce nějakou dobrotu, míček,hračku, vodítko, někdo zvoní, upadlo vám jídlo na zem.. a pak s tím vyražte ven a zase to celý zrychleně projeďte venku v místě, kde jste jen vy dva, až vám to půjde tam, popojděte směr civilizace a ty psy přidejte až nakonec a v takové vzdálenosti, kdy nevyvádí.
rady už máte :-)
Jen z mé zkušenosti: s kamarády pejskaři zajeďte na bezpečné místo a nechte ho vyřádit v partě. Možná mu chybí psí společnost. Teprve potom cvičit.
Předpokládám, že přivolání máte. Obecně doporučuji se hodně "schovávat" a mrňous si oční kontakt bude hlídat dobrovolně. I teď sem tam v lese skočím za strom, ať si hlídá rodinu.