Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.4.2023 17:40
Doron

XXX.XXX.2.79

Moje kynologické ego je uraženo!
Mám na hlídání ročního kluka šeltie, jeho panička je v nemocnici, vyštěkal jí pomoc, šikula.
Hned jak přijel, se na mě navázal.
Naučil se za tři týdny hodně věcí, doma a na procházce má dobrý přivolání, začlenil se do smečky, je milej, přátelskej, možná trochu opatrnější, ale žádný vyložený labil.
Pracuju v domě, kde bydlíme, někdy jsou psi v práci se mnou, někdy to nejde.
A tady nastává problém.
Když je volám dovnitř, abych je zavřela do domu, vždycky pozná, co se chystá, uteče a schová se na zahradě.
Je v tu chvíli v takovým divným módu, trochu v panice, jakoby neměl kapacitu mě vnímat.
Prý to dělal už doma, je vidět, že má to chování hluboce zažitý.
Vypadá, že čeká, že ho budu honit , to teda nedělám, když zajdeme s ostatními psy dovnitř, trvá někdy i čtvrt hodiny než přijde, jinak se nás drží jako klíště.
Co byste si o tom mysleli?
Jak byste postupovali?
Byli s paničkou téměř neustále spolu, nejdřív brečel, když mě ztratil z očí, teď už to nedělá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.4.2023 17:58

Bych ho nevolala domů, ale někam do zahrady, na vodítko, ještě něco obejít, očůrat a až pak, na tom vodítku domů
například

3.4.2023 18:28

Vaše kynologické ego nemusí být uraženo, zažitý zlozvyk nepředěláte za tři týdny. Přivolávala bych psa průběžně a často na zahradě, postupně i blíž ke dveřím, pamlsek, odměna, hra a zase volno. Jste mi připomněla známou, ta naučila svou fenu také bezva hru na honěnou. Jakmile vezme fena něco do huby, ozve se "Co to máááš?" a začne lov.

3.4.2023 20:16

Kromě toho, co už tu je...
Musíte ho z přivolání od těch dveří hodně rychle zase pustit pryč. Půl vteřiny a běž. Po přivolání klik, odměna, volno. Vteřina. Takhle stokrát. Pak tam bude vteřin pět, minutu, ale vždy ho pustíte zpět.
Po přivolání zkrátka nepřichází zavření do domu. Tento vzorec se vymaže.

Nevolejte do domu, abyste ho tam zavřela. Tam můžete dělat něco jiného.

Proběhnout skrz futra s něčím v tlamě pes zkoušel? Jakože v zápalu hry si nevšimne.. bych ho jako vůbec nevolala domů. :D
Cca: hodím aport do chodby a zahlásím konec hry, všici na místo/jíst/... ...esi jsem naučila, co je konec hry.

Tak nějak stejně, jako když se psík nechce nechat přivolat od kamarádů, hračky, ..., protože ví, že ho zapnete na vodítko a je po legraci/jde se domů.

Miriam33

3.4.2023 20:35
Miriam33

XXX.XXX.227.2

Dělala mi to sestřina fenka, když byla u nás na hlídání. Přes den, doma i venku v pohodě fungoval a večer toto. Po několika dnech nahánění jsem ze zoufalství v zavolala "sedni". Pes bez zaváhání sedl, chytla jsem ho za obojek a odvedla dovnitř. Přerušila jsem jeho hru něčím nečekaným. Druhá možnost byla "Na". Vyslovit "Ke mně" nebo "Pojď sem" večer nešlo.

3.4.2023 21:42
Doron

XXX.XXX.2.79

On normálně do domu z domu chodí.
Přivolat se nechá.
Ale nějak dokáže poznat, že jdu do práce i když se snažím se přetvařovat a dělat jakože nic.
Má na to nějakej šestej smysl.
Přitom se neoblíkam, kabelku si neberu, klíče taky ne , žádný takový věci, podle kterejch se psi obvykle řídí.
Prostě si chce vynutit, aby byl se mnou.
No, a musím říct, že se mu to už několikrát povedlo 🙈, protože jsem byla v časovým presu. Když otevřu dveře do práce, hned je tam😬.
Když cvičíme nanečisto je vzornej.
Proto mi srazil ego, prostě vyhrál a přečůral mě 😬.
Musim se mu asi víc věnovat samostatně, nevím, jak dlouho u nás bude a tohle mě fakt nebaví, jsem nezažila aby se mi pes na přivolání vzdaloval 😅.

3.4.2023 21:53
fikovnice

XXX.XXX.62.175

Doron napsal(a):
On normálně do domu z domu chodí.
Přivolat se nechá.
Ale nějak dokáže poznat, že jdu do práce i když se snažím se přetvařovat a dělat jakože nic.
Má na to nějakej šestej smysl.
Přitom se neoblíkam, kabelku si neberu, klíče taky ne , žádný takový věci, podle kterejch se psi obvykle řídí.
Prostě si chce vynutit, aby byl se mnou.
No, a musím říct, že se mu to už několikrát povedlo 🙈, protože jsem byla v časovým presu. Když otevřu dveře do práce, hned je tam😬.
Když cvičíme nanečisto je vzornej.
Proto mi srazil ego, prostě vyhrál a přečůral mě 😬.
Musim se mu asi víc věnovat samostatně, nevím, jak dlouho u nás bude a tohle mě fakt nebaví, jsem nezažila aby se mi pes na přivolání vzdaloval 😅.

No jo, jenže, když už jsi párkrát povolila a byl s Tebou v práci, tak teď bude těžší jej přesvědčit, že má zůstávat doma. A nemůžeš jej tedy brát do práce pravidelně?
Chudák, paničku má ve špitále, tak asi psychicky strádá...

3.4.2023 21:56

No tak pak použijte první radu od hmn, zvesela na zahradě připnout, pošourat ještě a šup domů. Jestli u vás nebude natrvalo, netrapte se tím. OT - jak se daří prasklé análce, pan pes srůstá, hojí se?

3.4.2023 22:13

Jen takovy pribeh ze zivota
Kdyz jsem mela dve feny a haraly tesne po sobe -ta mladsi rikala, ze proste nechce byt zavrena doma. Den, dva ji nevadil -za mokra byvaly zavrene. Ale pri tom harani to byl i mesic. A jinak maji pristup ven.

A hrali jsme pak hru kazde rano - nenapadne te zavru v dome i kdyz vim, ze ty chces byt venku....Nic jineho v tom nebylo. Proste chtela byt i na zahrade.
jakmile zjistila, ze uz fakt jedu -zmizela venku.
Cele rano byly dvere dokoran, psi chodi sem a tam, ja po byte, do auta, zpet.
Bylo jedno, ze ma nachystane krmeni - i prestala zrat a zmizela, kdyz to stihla.
Jo, ja ji zavolam - je moje - ale... kazdym porem davala najevo, ze nechce

Trvalo mi dlouho, nez jsem zjistila, co ji rekne, ze fakt uz odchazim...
Kafe v termohrnku
Jak jsem ho vzala do ruky, vedela, ze uz fakt jdu.
A -zmizela...
Pak kdo u koho bydli

3.4.2023 22:29
Doron

XXX.XXX.2.79

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No tak pak použijte první radu od hmn, zvesela na zahradě připnout, pošourat ještě a šup domů. Jestli u vás nebude natrvalo, netrapte se tím. OT - jak se daří prasklé análce, pan pes srůstá, hojí se?

On se v téhle situaci nenechá připnout!!!😬
Je to vychcánek největší!
Jinak poslouchá jak hodinky.

Děkuju za optání, zrovna jsem to chtěla napsat.
Teď jsme se vrátili z veteriny.
Je to lepší, ale ne dobrý.
Pokračujeme antibiotika, každý druhý den kontrola, vymačkávání, čištění, proplachování, nějaký hojivý enzym.
Vet říkala, že operace je až poslední možnost.
Nafukovací obojek mi omylem poslali místo XL M, takže zatím trychtýř:(
Nicméně Gučák je mnohem veselejší a dnes ho na veterině obdivovali, že vyskočil z místa na na vysoký stůl.

3.4.2023 22:40
Doron

XXX.XXX.2.79

A náš malý vyčůránek s nejlepším kámošem Doronkem:)

3.4.2023 22:40

To ráda čtu, tak ať se pěkně hojí.
On se v téhle situaci nenechá připnout!!
Tak ho připnu dřív, než vypustím na zahradu. Aneb dlouhá šňůra, za kterou si ho pak případně přitáhnu, dočasníka bydlícího...
Občas si říkám, že psi mi čtou myšlenky. Sedím, čtu si, nehýbu se, stačí si ale jen pomyslet "půjdeme se projít". V tu chvíli mám čokle na hlavě. Změním dechovou/tepovou frekvenci? Netuším, jak tohle detekují.

3.4.2023 23:14
Doron

XXX.XXX.2.79

Právě, je až moc intuitivní:)
Já to umím režimově zvládnout, ale nikdy jsem se k tomu nemusela uchýlit :))
Couračka a klikr vždycky byly pro mě sprostý slova :))
Holt, přišla bída na kozáky:)).
Zkusím vložit fotku toho malýho vyčůránka.

3.4.2023 23:28

Mini Lassie. On chce chodit do práce a Vy mu to zakážete. Kdo to kdy viděl...

Nešlo by mezi práci a domácí prostor dát něco průhledného? Že by viděl, ale nelez tam. Dozor. Říditel provozu :-)

3.4.2023 23:45
Doron

XXX.XXX.2.79

fikovnice napsal(a):
No jo, jenže, když už jsi párkrát povolila a byl s Tebou v práci, tak teď bude těžší jej přesvědčit, že má zůstávat doma. A nemůžeš jej tedy brát do práce pravidelně?
Chudák, paničku má ve špitále, tak asi psychicky strádá...

No, to máš pravdu:)
Oni jsou se mnou obvykle v práci, ale někdy to nejde, někdo má alergii, někdo se psů bojí..
Jsem na něj hodná, to se neboj, spí se mnou v posteli:).
Je sám max hodinu , ale stejně to špatně snáší, je to závislák:(.
A to má velkou oporou v Doronkovi.
Jsou to fakt jemný duše, ty šeltinky.

3.4.2023 23:51
Doron

XXX.XXX.2.79

Jen takovy pribeh ze zivota
Kdyz jsem mela dve feny a haraly tesne po sobe -ta mladsi rikala, ze proste nechce byt zavrena doma. Den, dva ji nevadil -za mokra byvaly zavrene. Ale pri tom harani to byl i mesic. A jinak maji pristup ven.

A hrali jsme pak hru kazde rano - nenapadne te zavru v dome i kdyz vim, ze ty chces byt venku....Nic jineho v tom nebylo. Proste chtela byt i na zahrade.
jakmile zjistila, ze uz fakt jedu -zmizela venku.
Cele rano byly dvere dokoran, psi chodi sem a tam, ja po byte, do auta, zpet.
Bylo jedno, ze ma nachystane krmeni - i prestala zrat a zmizela, kdyz to stihla.
Jo, ja ji zavolam - je moje - ale... kazdym porem davala najevo, ze nechce

Trvalo mi dlouho, nez jsem zjistila, co ji rekne, ze fakt uz odchazim...
Kafe v termohrnku
Jak jsem ho vzala do ruky, vedela, ze uz fakt jdu.
A -zmizela...
Pak kdo u koho bydli

To je ono:))!
Musím zjistit, co je moje kafe v termohrnku..

4.4.2023 07:38

"On se v téhle situaci nenechá připnout!!!"
Doron, však ty "tuto situaci" musíš zrušit
to je podstata

4.4.2023 09:41
Doron

XXX.XXX.2.79

"On se v téhle situaci nenechá připnout!!!"
Doron, však ty "tuto situaci" musíš zrušit
to je podstata

Jakou situaci ale myslíš?
Tu, že když vidí( vytuší), že chci odejít, tak zdrhne, respektive nepřijde?
Nebo tu, že ho naháním?
Protože já ho rozhodně nehoním, to jsem rychle pochopila, že právě na to byl zvyklý.
Když je volám domů, používám takové obecné přivolání "pojďte kluci domů", které normálně funguje, ovšem jen za předpokladu, že usoudí, že tam nezůstanou sami.
"Ke mě"v týhle situaci ani nepoužívám, protože vím, že by stejně neposlechl a nechci mu to kazit.
Venku má přivolání krásný, rychlý a nadšený, s takovým tím dobžďovacím skluzem:).
Ze začátku měl tendenci se na procházce nenechat připnout na vodítko, uskakoval.
To jsme odbourali rychle, on je fakt šikula.
Myslím, že je tady ve hře asi separační úzkost či co, protože on v týhle situaci sklopí ouška, stáhne ohůnek a takovým jakoby strojovým chodem odbíhá v panice.
Dneska to teda udělám tak, že je nechám doma tak hodinu předem, abych tomu předešla.
Tys to asi myslela tak, že by tohle chování mělo úplně vyhasnout, jestli to dobře chápu?

4.4.2023 11:02

Nemůžete do práce chodit vnitřkem domu? Jako že by pes zjistil, že venku mu to moc nepomůže, stejně se jde přes byt, takže dokud nebude v bytě, stejně s vámi nikam nepůjde...

Případně zavést jiný rituál - před odchodem do práce se všichni sejdeme doma. Žádný že ze zahrady se jde rovnou do práce.

4.4.2023 11:07
lupus4

XXX.XXX.205.61

A co vzbudím se, vypustím psy...
mytí, příprava snídaně , zavolám psy "na snídani"...posnídáme a zmizím

4.4.2023 14:05
Doron

XXX.XXX.162.50

Děkuju za rady, jste hodní !
Vnitřkem domu to nejde, mám to oddělený a pracovní dobu mám nepravidelnou, je u nás docela šrumec, přichází mámy ošetřovatelka, děti, vnoučata, moji klienti, otvírají se vrata.., takže potřebuju od psů součinnost.

Teď jsem to s ním nacvičovala a udělali jsme pokrok, musím s ním ale mluvit, jako když másla ukrajuje, takový to moje halekání na psy nebo pískání na prsty, to pro něj není, tak se musím krotit.

Taky se bojí gesta, který na svoje psy bezděčně dělám, rozpřáhnu ruce, poceeem a pak se drbe.
On prý doma hodně kradl jídlo ze stolu a i jiný věci a pak ho asi panička honila, aby to vrátil, si myslím:)

Dneska jsme s ní měli videohovor, a nakláněl hlavičku a vrtěl, když ji slyšel:)

Já ho původně nic učit nechtěla, brala jsem to , že je u nás na prázdninách, ale jeho pobyt u nás se nějak protahuje, tak se mu budu víc věnovat a přecvičíme to.

4.4.2023 14:18

"Když je volám domů,"
tohle jsem myslela

4.4.2023 18:50
Doron

XXX.XXX.2.79

Mini Lassie. On chce chodit do práce a Vy mu to zakážete. Kdo to kdy viděl...

Nešlo by mezi práci a domácí prostor dát něco průhledného? Že by viděl, ale nelez tam. Dozor. Říditel provozu :-)

Jsem Váš příspěvek úplně přehlídla.
Ještě se ho zastávejte 🤣.
On se mnou nechce chodit jen do práce, chce se mnou chodit úplně všude .
I na záchod:).
I když na zahradu si chodí hrát s Dorem i beze mě, máme psí dvířka, tak můžou ven, kdy chtějí.
Teď odpoledne se mi s ním něco fakt povedlo, musím se pak pochlubit:)!

4.4.2023 18:56

To ráda čtu, tak ať se pěkně hojí.
On se v téhle situaci nenechá připnout!!
Tak ho připnu dřív, než vypustím na zahradu. Aneb dlouhá šňůra, za kterou si ho pak případně přitáhnu, dočasníka bydlícího...
Občas si říkám, že psi mi čtou myšlenky. Sedím, čtu si, nehýbu se, stačí si ale jen pomyslet "půjdeme se projít". V tu chvíli mám čokle na hlavě. Změním dechovou/tepovou frekvenci? Netuším, jak tohle detekují.

Znám od koček. V den, kdy mají jet na kastraci, je zaručeně neuvidíte. I když jindy o ně zakopáváte několikrát denně.

Prostě to VĚDÍ.

4.4.2023 23:15
Doron

XXX.XXX.2.79

Znám od koček. V den, kdy mají jet na kastraci, je zaručeně neuvidíte. I když jindy o ně zakopáváte několikrát denně.

Prostě to VĚDÍ.

Já vím, že jsou to telepati.
Ale snad i telepat by mohl sakra poslouchat, si myslím 🤣!
Taky toho pro něj hodně dělám🤣!
Zdá se, že máme pokrok, jestli to bude fungovat i zítra, napíšu.
Tyhle debaty jsou skvělý, podnítí člověka k přemýšlení:).

5.4.2023 01:38
fikovnice

XXX.XXX.61.134

Doron napsal(a):
Právě, je až moc intuitivní:)
Já to umím režimově zvládnout, ale nikdy jsem se k tomu nemusela uchýlit :))
Couračka a klikr vždycky byly pro mě sprostý slova :))
Holt, přišla bída na kozáky:)).
Zkusím vložit fotku toho malýho vyčůránka.

Ten kocour jak si vzadu v klídku vychrňuje!

5.4.2023 09:35
Doron

XXX.XXX.2.79

fikovnice napsal(a):
Ten kocour jak si vzadu v klídku vychrňuje!

To je Lilinka:)
Šeltík byl z domova zvyklej hodit kočky, už ani nechodily domů.
A víš, co udělala Lilinka, když na ní naběhnul?
Vůbec nic🤣🤣🤣.

5.4.2023 12:44
assil

XXX.XXX.121.3

Doron napsal(a):
Já vím, že jsou to telepati.
Ale snad i telepat by mohl sakra poslouchat, si myslím 🤣!
Taky toho pro něj hodně dělám🤣!
Zdá se, že máme pokrok, jestli to bude fungovat i zítra, napíšu.
Tyhle debaty jsou skvělý, podnítí člověka k přemýšlení:).

Zkuste klikr, tyhle povahy na něj dobře reagujou. Jinak svýho závisláka mám prostě naučenýho na povely kde má bejt jako Hlídej je že zůstává venku a já jdu domů, Jdem dom oba jdeme domů, Jdi se vyčůrat, jde sám z domu ven a tak. Tak třeba s klikrem zkusit zapracovat na nějakých povelech.
Taky občas pracuju doma a to máme povel Spinkej, jako že nemá otravovat a má zůstat kde je, třeba na chodbě.

5.4.2023 15:21
fikovnice

XXX.XXX.60.222

Doron napsal(a):
To je Lilinka:)
Šeltík byl z domova zvyklej hodit kočky, už ani nechodily domů.
A víš, co udělala Lilinka, když na ní naběhnul?
Vůbec nic🤣🤣🤣.

5.4.2023 16:49
Doron

XXX.XXX.2.79

assil napsal(a):
Zkuste klikr, tyhle povahy na něj dobře reagujou. Jinak svýho závisláka mám prostě naučenýho na povely kde má bejt jako Hlídej je že zůstává venku a já jdu domů, Jdem dom oba jdeme domů, Jdi se vyčůrat, jde sám z domu ven a tak. Tak třeba s klikrem zkusit zapracovat na nějakých povelech.
Taky občas pracuju doma a to máme povel Spinkej, jako že nemá otravovat a má zůstat kde je, třeba na chodbě.

Já asi ten klikr nakonec vyzkouším, i když jsem se tomu bránila:).
Snad s ním budu umět a nebudu ho ztrácet.
Chtěla bych něco naučit i slepice a taky kozy, až je budu mít:).

Ten šeltík už umí hodně povelů, jsem jím docela nadšená.
Včera se mi poprvé povedlo prolomit ten blbej stereotyp.
Zase je volám domů "Gučo, Doronku!", šeltík běžel s nima.
Dva metry přede mnou se otočil, zase ocásek mezi nožky, a už šupajdil za dům do zahrady.
A já: " To je hodnýý!".
To ho docela zmátlo🤣 , ohlídnul se a já rychle: " Běž zahnat slepičky, hodnýý!"( to je pokyn pro psy, že mají vyhnat slépky z terasy, pokud možno jemně) a ukazuju rukou do zahrady v tom směru kterým zdrhá.
Hele, a on ocásek nahoru, oběhnul terasu a s takovým hrdým výrazem si běžel pro pochvalu:)
Šel se mnou v klidu domů,(bez vodítka) rozdala jsem masíčko a odešla.

Dneska je jeho panička na operaci, tak snad to dobře dopadne 👃.

6.4.2023 21:46
assil

XXX.XXX.121.3

Doron napsal(a):
Já asi ten klikr nakonec vyzkouším, i když jsem se tomu bránila:).
Snad s ním budu umět a nebudu ho ztrácet.
Chtěla bych něco naučit i slepice a taky kozy, až je budu mít:).

Ten šeltík už umí hodně povelů, jsem jím docela nadšená.
Včera se mi poprvé povedlo prolomit ten blbej stereotyp.
Zase je volám domů "Gučo, Doronku!", šeltík běžel s nima.
Dva metry přede mnou se otočil, zase ocásek mezi nožky, a už šupajdil za dům do zahrady.
A já: " To je hodnýý!".
To ho docela zmátlo🤣 , ohlídnul se a já rychle: " Běž zahnat slepičky, hodnýý!"( to je pokyn pro psy, že mají vyhnat slépky z terasy, pokud možno jemně) a ukazuju rukou do zahrady v tom směru kterým zdrhá.
Hele, a on ocásek nahoru, oběhnul terasu a s takovým hrdým výrazem si běžel pro pochvalu:)
Šel se mnou v klidu domů,(bez vodítka) rozdala jsem masíčko a odešla.

Dneska je jeho panička na operaci, tak snad to dobře dopadne 👃.

Já používat klikr moc neumím, používám ho prostě jako potvrzovač, mám dojem, že tihle psi s měkkou povahou fakt hodně reagujou na tón hlasu a to člověk moc neuhlídá a klikr je v tomhle neutrální a pořád stejný.

11.4.2023 15:42
Doron

XXX.XXX.162.50

Tak hlásíme velký pokrok!
Abíček je úžasnej, s tím zdrháním přestal úplně, učí se vůbec strašně rychle.

Klikr zatím nemám, používám takovej, až úlisnej, tón hlasu:)).

Teď mám jinej problém, bude se mi po něm stýskat :(.
Hodně jsme se skamarádili, a taky s Doroušem jsou opravdu nerozluční přátelé.
A starší Gučák zase oceňuje, že si mladý vyhrajou a on má klid.

Paničce dopadla operace dobře👍, tak se tak za dva týdny rozloučíme 😢.

Snad mu to u nás i prospělo, je takovej samostatnější, jako stín už za mnou chodí jen večer a v noci.

Je to až neuvěřitelný, jak rychle se mění, jsou opravdu inteligentní, tyhle šeltinky.
Ještě přemýšlím, že bych ho naučila přivolání na píšťalku, to by s paničkou určitě užili.

Moc všem děkuju za rady a zájem 🌷.

11.4.2023 16:32

Doron napsal(a):

Snad mu to u nás i prospělo, je takovej samostatnější, jako stín už za mnou chodí jen večer a v noci.

Je to až neuvěřitelný, jak rychle se mění, jsou opravdu inteligentní, tyhle šeltinky.
Ještě přemýšlím, že bych ho naučila přivolání na píšťalku, to by s paničkou určitě užili.

Opravdu krásné, jací jsou kamarádi....třeba byste se mohli občas potkat, nebo šeltička bydlí daleko?
Moc pěkné fotky, mluví beze slov 🐾🐾

12.4.2023 00:12
Doron

XXX.XXX.162.50

Opravdu krásné, jací jsou kamarádi....třeba byste se mohli občas potkat, nebo šeltička bydlí daleko?
Moc pěkné fotky, mluví beze slov 🐾🐾

Děkuju :), určitě se potkávat budeme :).
Ale bojím se, že se klukům bude stýskat.
Opravdu si padli do noty.
A nebo si to pletu, a bude se stýskat mně 🤣.

13.4.2023 13:10
assil

XXX.XXX.225.195

Doron napsal(a):
Děkuju :), určitě se potkávat budeme :).
Ale bojím se, že se klukům bude stýskat.
Opravdu si padli do noty.
A nebo si to pletu, a bude se stýskat mně 🤣.

Tak pořídit vlastní šeltičku?

13.4.2023 19:54
fikovnice

XXX.XXX.63.66

Doron napsal(a):

Teda "Doron", ten je tak krásnej, že jsem se asi zamilovala!!!

13.4.2023 22:52
Doron

XXX.XXX.29.41

fikovnice napsal(a):
Teda "Doron", ten je tak krásnej, že jsem se asi zamilovala!!!

Já bohužel taky :))
A Doronek jakbysmet :).

(P)a propos phíkovnice, postrádám pokračování palicolamů!
Proč pořád prokrastinuješ?
Pokračuj.
Prosím👃. :))

14.4.2023 14:37
fikovnice

XXX.XXX.60.106

Doron napsal(a):
Já bohužel taky :))
A Doronek jakbysmet :).

(P)a propos phíkovnice, postrádám pokračování palicolamů!
Proč pořád prokrastinuješ?
Pokračuj.
Prosím👃. :))

Pokusím, podvečer?
Právě potřebuji povyřizovat poštu, ponakupovat, protože polehávám plno půldní - Phíkovnice pomarodila...

22.4.2023 14:57
Doron

XXX.XXX.162.50

Tak Abíček včera odjel se svojí paničkou domů :).
Přivolání jsme krásně zvládli, poslední týden už z něj byl naprosto dokonalý pejsek.
Je mi po něm trochu smutno :(.
Ještě jednou děkuju všem za rady!
🌷🌷🌷

22.4.2023 14:59
Doron

XXX.XXX.162.50

23.4.2023 09:01
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

Doron napsal(a):
Poslední foto celé party.

Ten má krásnou sukýnku :)

23.4.2023 09:21
Doron

XXX.XXX.20.179

Huskyjanina napsal(a):
Ten má krásnou sukýnku :)

Ale řeknu Vám, že někdy je ten chlupatý zadek dosti nepraktický 😱.
To je tedy velké úskalí chovu dlouhosrstých pejsků 🤣.

23.4.2023 14:47
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Doron napsal(a):
Ale řeknu Vám, že někdy je ten chlupatý zadek dosti nepraktický 😱.
To je tedy velké úskalí chovu dlouhosrstých pejsků 🤣.

...i koček "Doron", Elsa jako MCO by mohla vyprávět...

23.4.2023 17:53
Doron

XXX.XXX.20.179

fikovnice napsal(a):
...i koček "Doron", Elsa jako MCO by mohla vyprávět...

Spíš Ty bys asi mohla vyprávět..
Ale nedělej to prosím 🙏🤣.
Měla jsem sibiřskýho kocoura a nechci na to vzpomínat 😅.

23.4.2023 19:20
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Doron napsal(a):
Spíš Ty bys asi mohla vyprávět..
Ale nedělej to prosím 🙏🤣.
Měla jsem sibiřskýho kocoura a nechci na to vzpomínat 😅.

Ne, neboj, nebudu!
Teda ona má bobky tvrdý, takže v tomto smyslu OK!
Ale to dredovatění - podvozek, "rajtky" a někdy si jídlo žbryndá na náprsenku. Je skoro výhradně granulová, takže to moc nechápu. Prostě občas lízne majdu z nějaké kapsičky, do toho se napije, jako správná Mainka je ještě stran vody hračička! Např. dostanou jako hračku žalud, ořech (nebo cokoli jiného menší), ona to popadne a hned šup s tím do fontány! Pak na to chvíli hledí, poté proběhne nějaká snaha o vylovení s vycákáním půlky vody z fontány ven...a posléze odkráčí pomalým vznešeným krokem pryč. Zmáčená ona, podlaha a hračky naházené ve vodě!

17.5.2023 23:22
Doron

XXX.XXX.30.49

Já si vám musím postěžovat, potřebuju politovat :).
Šeltík se k nám po týdnu vrátil, ale teď v pátek už definitivně odchází zpátky k paničce a mě je strašně smutno :(.
Za ty dva a půl měsíce už je tady doma, s Doroušem si neskutečně sedli a mít tři psy byla pohoda.
Dva mladí spolu celý dny blbli a Gučák byl rád, že má klid a dozoroval je vždycky z nějakýho vyvýšenýho místa :).
I vycházky byly takový zábavnější.
A stal se z něj vzorňák s úplně dokonalým přivoláním.
Tak se teď bojím, že se mu bude stýskat a nám taky.
A přemýšlím, jestli nepořídit Dorovi nějakýho kámoše, když se to také osvědčilo...
Co myslíte?

17.5.2023 23:24
Doron

XXX.XXX.30.49

A teď takhle spolu usnuli, ach jo :(.

18.5.2023 08:08

Když on si nový kamarád povahově s Doronem nemusí zrovna tak sednout jako tenhle, no...
Co navrhnout současné majitelce, jestli ona na něm třeba tak nelpí, aby si ona pořídila jiného pejska? (jako já vím, že je to úplně mimo dotaz, ale nedalo mi to se nezeptat - za zeptání člověk nic nedá)

18.5.2023 09:42
Doron

XXX.XXX.16.33

Když on si nový kamarád povahově s Doronem nemusí zrovna tak sednout jako tenhle, no...
Co navrhnout současné majitelce, jestli ona na něm třeba tak nelpí, aby si ona pořídila jiného pejska? (jako já vím, že je to úplně mimo dotaz, ale nedalo mi to se nezeptat - za zeptání člověk nic nedá)

No právě..
Měla jsem v životě řadu psů, vždycky spolu dobře vycházeli, ale takový hluboký psí přátelství jsem v životě neviděla .
Pořád spolu něco podnikaj, velká zahrada je konečně plně využitá, pečujou o sebe, hrajou si, všichni tři spolu hlídaj , spí spolu, všichni se respektujou u žrádla, prostě idyla..
I na mě si šeltík utvořil hodně silnou vazbu.
Myslím, že pro některý psy je psí společnost důležitější než pro jiný, u šetiček to prý tak je obecně a Dorouš je taky takovej.
Paničku asi nepřemluvím, má ho moc ráda :(.
Taky jsem si říkala, jestli bych ho nemohla vyměnit za nějakýho malinkýho roztomilýho pejska, nějakou čivavu nebo něco :))).
Teda já vám řeknu, já bych ta dočaskářka být nemohla !

18.5.2023 10:22
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Doron napsal(a):
No právě..
Měla jsem v životě řadu psů, vždycky spolu dobře vycházeli, ale takový hluboký psí přátelství jsem v životě neviděla .
Pořád spolu něco podnikaj, velká zahrada je konečně plně využitá, pečujou o sebe, hrajou si, všichni tři spolu hlídaj , spí spolu, všichni se respektujou u žrádla, prostě idyla..
I na mě si šeltík utvořil hodně silnou vazbu.
Myslím, že pro některý psy je psí společnost důležitější než pro jiný, u šetiček to prý tak je obecně a Dorouš je taky takovej.
Paničku asi nepřemluvím, má ho moc ráda :(.
Taky jsem si říkala, jestli bych ho nemohla vyměnit za nějakýho malinkýho roztomilýho pejska, nějakou čivavu nebo něco :))).
Teda já vám řeknu, já bych ta dočaskářka být nemohla !

Třeba by se nějaký vhodný kandidát dal najít na Šeltiích v nouzi, několikrát zajet na seznamovačku a vidělo by se.

18.5.2023 13:54
Doron

XXX.XXX.16.33

Zrzavci napsal(a):
Třeba by se nějaký vhodný kandidát dal najít na Šeltiích v nouzi, několikrát zajet na seznamovačku a vidělo by se.

Mně nejde o to, mít nějakou šeltii, my bysme chtěli toho " našeho" :))
Brala bych jinak i nějakýho velkýho psa klidně z útulku nebo i možná stěňe s PP, vždycky jsem si přála briarda..
Ještě to rozmyslím a uvidím, co osud přinese..

18.5.2023 13:55
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Doron napsal(a):
Mně nejde o to, mít nějakou šeltii, my bysme chtěli toho " našeho" :))
Brala bych jinak i nějakýho velkýho psa klidně z útulku nebo i možná stěňe s PP, vždycky jsem si přála briarda..
Ještě to rozmyslím a uvidím, co osud přinese..

Jo já vím, já jen že jste to tak trochu nadnesla - že by se k mlaďasovi hodil parťák.

19.5.2023 00:15
Doron

XXX.XXX.16.33

Zrzavci napsal(a):
Jo já vím, já jen že jste to tak trochu nadnesla - že by se k mlaďasovi hodil parťák.

Hodil, ale Dorouš má tak pětatřicet kilo, tak by mohl být i větší.
Je zvláštní, jak si při tom váhovým nesouladu dokážou tak pěkně hrát, šeltik váží dvanáct :).
V každým případě o parťákovi uvažuju.
Kdybys vás někdo napadnul, dejte vědět ,;).

19.5.2023 08:01
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Doron napsal(a):
Hodil, ale Dorouš má tak pětatřicet kilo, tak by mohl být i větší.
Je zvláštní, jak si při tom váhovým nesouladu dokážou tak pěkně hrát, šeltik váží dvanáct :).
V každým případě o parťákovi uvažuju.
Kdybys vás někdo napadnul, dejte vědět ,;).

Doron, to já bych si netroufla, číhněte na Pesweb, vyfiltrujte si tam zhruba, jakou má člověk předstvu - nevím, třeba takhle?

a pak už jen jedete. Na mě vykouknul potom tady Knoflik :-)

Příspěvek byl editován Adminem

19.5.2023 08:43
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Admine - můžu se zeptat, proč došlo k editaci a byl odstraněn odkaz na psa v útulku? Co je špatně?

19.5.2023 09:20

Nechcete rovnou dva sheltiacky? 😁

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/169052934/sheltie.php

19.5.2023 09:28

Zrzavci napsal(a):
Admine - můžu se zeptat, proč došlo k editaci a byl odstraněn odkaz na psa v útulku? Co je špatně?

Cenzura, asi předzvěst velkých změn.

19.5.2023 09:31
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Cenzura, asi předzvěst velkých změn.

ano, to jsem si taky říkala, ale sakryš proč zatrhnout zrovna tohle, když to může přispět k možnosti psu najít nový domov? Ne, nemyslím, že by po něm musela Doron skočit, ale mohl by případně oslovit někoho jinýho.
Jestli tohle je ten směr, který to tady čeká, tak holt asi mám smůlu a tohle nevydejchám. Je to škoda, opravdu poslední místo , tak jak to člověk znal. Chodila jsem sem od roku 2004. No tak halt to asi ani na kulatý výročí už nebude.

19.5.2023 10:14
impact

XXX.XXX.114.148

To je vtip, ne??? 🤦🏼‍♀️

19.5.2023 11:08

Střídavá péče by nestačila? :-)

19.5.2023 11:16
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

impact napsal(a):

To je vtip, ne??? 🤦🏼‍♀️

Omyl je to, jak psali na vzkazech pro Admina. A že můžu vložit odkazy znovu. Tak tedy znovu

vyfiltrovaní psi na peswebu, jak to napadlo mě - od 2 do osmi let, psí hošíčci a střední velikost.

https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?list_type=&pohlavi=pes&vek=2r-8r&barva1=&barva2=&plemeno=&fci=&link-utulek=

a
toho knoflika už nenajdu :-(

19.5.2023 11:32
19.5.2023 11:33
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Knoflík :-) https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci-detail-iframe?objid=73440

šikovná švadlena

19.5.2023 11:46
Doron

XXX.XXX.16.33

Teda!!!

19.5.2023 11:47
Doron

XXX.XXX.16.33

To by u nás bylo veselo ;).

19.5.2023 11:52
Doron

XXX.XXX.16.33

Knoflík :-) https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci-detail-iframe?objid=73440

Děkuju Zrzavci a Buggyra :)!
To bude trochu magůrek.
Já musím být opatrná kvůli Gučkovi , on má rád klid a soulad.
Aby nedopadnul jako impact fenečka, co z nervozity nemohla jíst.

19.5.2023 12:00
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Doron napsal(a):
Děkuju Zrzavci a Buggyra :)!
To bude trochu magůrek.
Já musím být opatrná kvůli Gučkovi , on má rád klid a soulad.
Aby nedopadnul jako impact fenečka, co z nervozity nemohla jíst.

Ne, vůbec Doron, já nevím, proč na mě vykouknul. Druhý nemůžou zpravidla jiným vybírat psa, když neznají jeho situaci, zázemí, schopnosti. To musí člověk sám. Musí tam fungovat vnitřní energie.
Mě třeba - musela bych být ale člověk na povahu pastevce - oslovil hodně Barney, tam by ta vnitřní energie fungovala. ač jindy bych jeho kartu ani neotevřela, právě proto, že nemám povahu pro pastevce, tak te´d jsem prostě musela.

https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=71780

19.5.2023 12:08
Doron

XXX.XXX.16.33

Zrzavci napsal(a):
Ne, vůbec Doron, já nevím, proč na mě vykouknul. Druhý nemůžou zpravidla jiným vybírat psa, když neznají jeho situaci, zázemí, schopnosti. To musí člověk sám. Musí tam fungovat vnitřní energie.
Mě třeba - musela bych být ale člověk na povahu pastevce - oslovil hodně Barney, tam by ta vnitřní energie fungovala. ač jindy bych jeho kartu ani neotevřela, právě proto, že nemám povahu pro pastevce, tak te´d jsem prostě musela.

https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=71780

Oooo, ten je překrásnej!

19.5.2023 12:23
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Doron napsal(a):
Oooo, ten je překrásnej!

Ano je, a podle mýho to musí bejt skvělej pes. Takovej ten pan pes. Mrzí mě, že na tuhle povahu nejsem naštelovaná, nebo bych se prostě bála, že něco pokazím, ale čistě teoreticky vím, že by to klaplo (a musely by k tomu být i podmínky jako třeba je pořádnej plot.

19.5.2023 13:05
Doron

XXX.XXX.16.33

Zrzavci napsal(a):
Ano je, a podle mýho to musí bejt skvělej pes. Takovej ten pan pes. Mrzí mě, že na tuhle povahu nejsem naštelovaná, nebo bych se prostě bála, že něco pokazím, ale čistě teoreticky vím, že by to klaplo (a musely by k tomu být i podmínky jako třeba je pořádnej plot.

Já si nejvíc rozumím s ovčáckými a pasteveckými psy.
Asi, že jsem že statku :).
Vy jste zřejmě původu šlechtického, tak proto ti lovečtí :)).

19.5.2023 13:09
Doron

XXX.XXX.16.33

Střídavá péče by nestačila? :-)

Mně by stačila, ale panička nechce, je smutná z toho, že se na mě tak navázal.
Nojo, mladej pejsek, byl tady dlouho, byla tady sranda, já za to fakt nemůžu :(.

19.5.2023 13:10
Doron

XXX.XXX.16.33

Už jsem tam volala :)!

19.5.2023 13:38

Doron napsal(a):
Už jsem tam volala :)!

A co jste se dozvěděla? Pojedete se na ně podívat? 🥰

Já jsem absolutní závislák na inzerátech psů (bazos, pesweb, ifauna…), mám vybraná plemena a teď se mi to ještě rozšíří o šeltie 🙈 Trénuju pevnou vůli tak, že si říkám: hlavně nesmíš nikam volat!!! Já bych je totiž brala všechny, ale doma by mi to neprošlo, achjo 🥹

19.5.2023 13:49

Zrzavci napsal(a):
Omyl je to, jak psali na vzkazech pro Admina. A že můžu vložit odkazy znovu. Tak tedy znovu

vyfiltrovaní psi na peswebu, jak to napadlo mě - od 2 do osmi let, psí hošíčci a střední velikost.

https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?list_type=&pohlavi=pes&vek=2r-8r&barva1=&barva2=&plemeno=&fci=&link-utulek=

a
toho knoflika už nenajdu :-(

Popcorn je boží.

19.5.2023 14:00
Doron

XXX.XXX.16.33

A co jste se dozvěděla? Pojedete se na ně podívat? 🥰

Já jsem absolutní závislák na inzerátech psů (bazos, pesweb, ifauna…), mám vybraná plemena a teď se mi to ještě rozšíří o šeltie 🙈 Trénuju pevnou vůli tak, že si říkám: hlavně nesmíš nikam volat!!! Já bych je totiž brala všechny, ale doma by mi to neprošlo, achjo 🥹

Inzerát dával sympatický pán, chovatel, na kterého se obrátil syn paní, která je dlouhodobě nemocná a lepší už to nebude.
Ještě si budeme volat a doufám, že se domluvíme na návštěvě.
Budu informovat.
Vezmu s sebou psy, abych viděla, jestli tam budou sympatie.
Místa mám hodně, ale procházky by musely být holt nadvakrát nebo ve dvou, než bych je všechny zkoordinovala :).
Uvidím, jací budou.
Pán trval na tom, aby šli spolu.

19.5.2023 18:29
Doron

XXX.XXX.162.50

Popcorn je boží.

Colin se mi líbí :)!

20.5.2023 19:35
Doron

XXX.XXX.16.33

Doron napsal(a):
Inzerát dával sympatický pán, chovatel, na kterého se obrátil syn paní, která je dlouhodobě nemocná a lepší už to nebude.
Ještě si budeme volat a doufám, že se domluvíme na návštěvě.
Budu informovat.
Vezmu s sebou psy, abych viděla, jestli tam budou sympatie.
Místa mám hodně, ale procházky by musely být holt nadvakrát nebo ve dvou, než bych je všechny zkoordinovala :).
Uvidím, jací budou.
Pán trval na tom, aby šli spolu.

Po druhém telefonátu jsem začala mít jisté pochybnosti :(.
Pod stejným tel. číslem na bazoši inzerují ještě merle štěně, kontakt na jméno Renata.
Šeltie prý pán chová čtyřicet let , ale ukázalo se, že jsou bez PP.
Pejsci jsou prý plaší, za týden si zvyknou.
Není také úplně jasné kde jsou, prý u nějakého souseda, když bysme přijeli, přivezl by je..
V telefonu velkej štekot.
Prostě se mi to celé připadá nějak podezřelé a odpískala jsem to.

20.5.2023 20:20
Terven

XXX.XXX.110.191

Doron napsal(a):
Pod stejným tel. číslem na bazoši inzerují ještě merle štěně, kontakt na jméno Renata.
Není také úplně jasné kde jsou, prý u nějakého souseda, když bysme přijeli, přivezl by je..

Takže klasika

20.5.2023 21:01
Doron

XXX.XXX.16.33

Terven napsal(a):
Takže klasika

Asi jo, viďte?

21.5.2023 00:06

Doron napsal(a):
Asi jo, viďte?

Mrzí mě to, asi jo 🙁

21.5.2023 14:04
fikovnice

XXX.XXX.60.10

Doron napsal(a):

Hmmm, to vypadá na množku...

21.5.2023 19:44
Doron

XXX.XXX.162.50

fikovnice napsal(a):
Hmmm, to vypadá na množku...

Nemám s tím zkušenosti.
Ale nějak se mi to nezdá.
Snad nejsem paranoidní..

21.5.2023 20:38
Terven

XXX.XXX.110.191

Doron napsal(a):
Nemám s tím zkušenosti.
Ale nějak se mi to nezdá.
Snad nejsem paranoidní..

Ne, to fakt nejste. Je to klasika, bohužel

21.5.2023 21:55
Doron

XXX.XXX.162.50

Terven napsal(a):
Ne, to fakt nejste. Je to klasika, bohužel

Děkuju za podporu🌷,
Jestli to tak je , tyhle lidi jsou fakt profíci ,:(.
Nikdy jsem se s tím nesetkala .

21.5.2023 22:29
Terven

XXX.XXX.110.191

Doron napsal(a):
Děkuju za podporu🌷,

Šmarjá, jasně, že jsou...klidně si i pronajímají byty k předávání štěňat, aby budoucí majitel neviděl, v čem skutečně žijou.
Je to obrovskej byznys

22.5.2023 08:07
assil

XXX.XXX.225.195

Doron napsal(a):
Děkuju za podporu🌷,

Je dobře, že jste to odpískala, u šeltií i v PP chovu je bázlivost dost častá, chce to fakt dobře vybírat štěně a u bezpapíráka, navíc to co popisujete, je to celkem jistota a fakt si za tejden nezvykne, to je celoživotní peklo pro majitele. Šeltie holt mají měkkou povahu a k tý bázlivosti mají blízko.

22.5.2023 09:24

aneb proč, když chci plemeno, jen s PP a hledat přes klub......

22.5.2023 09:42
Doron

XXX.XXX.162.50

assil napsal(a):
Je dobře, že jste to odpískala, u šeltií i v PP chovu je bázlivost dost častá, chce to fakt dobře vybírat štěně a u bezpapíráka, navíc to co popisujete, je to celkem jistota a fakt si za tejden nezvykne, to je celoživotní peklo pro majitele. Šeltie holt mají měkkou povahu a k tý bázlivosti mají blízko.

Já bych si bázlivý psy určitě nevzala, to není nic pro mě.
Mám přece jenom zkušenost a dobrá povaha je pro mě nejdůležitější kritérium.
Spíš by mě zajímalo, jestli celá ta historka o staré paní v nemocnici byla pravdivá, vzpomněla jsem si na to vlákno "pes od překupnice", vlastně stejný scénář..
Pán působil dost důvěryhodně, zarazilo mě až když jsem viděla ten druhej inzerát na sedmitýdenní štěně .
Jo, a ptal se mě, jestli mám odvoz, z toho usuzuju, že by byl připravenej psy přivézt.
No, asi jsem se poprvé v životě setkala s těmi překupníky ..
Funky fuj :(.

22.5.2023 10:28

Doron napsal(a):
Děkuju za podporu🌷,

Doron, můžu se zeptat prosím, jakým způsobem jste to odpískala? Řekla jste jim, že psí mimina z množky, které ani ještě nejsou k odběru, nechcete? Či jste to odmítnutí nějak zevšeobecněla?
Neryju, jen mě to fakt zajímá, jestli se aspoň 1x chytli za rypák.

22.5.2023 10:34
assil

XXX.XXX.225.195

Doron, můžu se zeptat prosím, jakým způsobem jste to odpískala? Řekla jste jim, že psí mimina z množky, které ani ještě nejsou k odběru, nechcete? Či jste to odmítnutí nějak zevšeobecněla?

Ale oni by se nechytli za rypák, na jedno takovýhle odmítnutí mají 10 dalších zájemců, kterým je to fuk a štěně koupí.

22.5.2023 10:41
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Je dobře, že jste poslechla svůj vnitřní hlas.

Upřímně, inzerování zvířat vedle bot - třeba, pořád nějak nechápu.
Ještě bych možná brala přiznanýho křížence z nehody a za náklady, ale u všeho ostatního bych asi viděla problém.
Já to beru tak, že buď adopce nebo, pokud tam nějakýho ťunťu jednou nenajdu, tak si budu muset vybrat plemeno a nastudovat PP chov, teď bych asi nepoznala PP množku?!

Ten správnej parťák pro Vás určitě přijde🌷

22.5.2023 11:21
Terven

XXX.XXX.103.178

Nebyly to mimina, ale dvouletí psi.

22.5.2023 11:21

asi jsem se poprvé v životě setkala s těmi překupníky .

a jak snadno by jim clovek skocil na spek, co?

22.5.2023 11:29

Terven napsal(a):
Nebyly to mimina, ale dvouletí psi.

A pokud dobře vidím v tom inzerátu, tak za ně chtěli za každého 10 tis.

22.5.2023 17:15
Doron

XXX.XXX.15.233

Odpískala jsem to pro sebe, neřekla jsem jim zatím nic.
Jsem ještě potřebovala, abyste mi potvrdili, že se nepletu ;))!

22.5.2023 17:40
Doron

XXX.XXX.15.233

asi jsem se poprvé v životě setkala s těmi překupníky .

a jak snadno by jim clovek skocil na spek, co?

Ano :(.
Teda já bych si psy nevzala, kdyby se mi to nezdálo .
Ale stejně si uvědomuju , že se pohybuju v sociální bublině slušných lidí a jsem na takový chování úplně nepřipravená , což je v mým věku smutný :(.
A mám pořád pochybnosti , zda jim nekřivdím a ti psi už mají v mojí mysli místo, dva opuštění pejsci nemocné paní, která si o ně dělá starosti v domově důchodců..
Hlavně, že jsem to tady v jiným vlákně psala, že tyhle lidi manipulujou pomocí soucitu .
Moc zajimavej psychologickej fenomén.
Zajímavý zažít.

22.5.2023 17:55

a jsem na takový chování úplně nepřipravená , což je v mým věku smutný :(.

neni.
mnohem smutnejsi by bylo zit cely zivot s pocitem, ze vsichni okolo jsou podvodnici.
tak se snad ani zit neda.

Moc zajimavej psychologickej fenomén

mohli by si vybrat neco jineho nez psy (zvirata) tedy, ale jo, je.

22.5.2023 20:31
Doron

XXX.XXX.15.233

Jinak mám dobré zprávy.
Šeltíkovi se u jeho paničky dobře daří, nestýská se mu, to se mi ulevilo..:).
Panička je překvapená, že poslouchá a přestal být nesnesitelně uštěkaný a taky jak má krásnou postavičku ( dost se osvalil).
Přes zoufalé protesty paní chovatelky zůstali u krmení syrovým masem.
Panička má zatím sílu jen na jednu procházku denně, ale mají zahrádku a poradila jsem různý čichací hry, takže dobrý dobrý, zaplať pánbůh ;)!
Já si teda hodně oblíbila :)).

22.5.2023 21:40

Doron napsal(a):
Jinak mám dobré zprávy.
Šeltíkovi se u jeho paničky dobře daří, nestýská se mu, to se mi ulevilo..:).
Panička je překvapená, že poslouchá a přestal být nesnesitelně uštěkaný a taky jak má krásnou postavičku ( dost se osvalil).
Přes zoufalé protesty paní chovatelky zůstali u krmení syrovým masem.
Panička má zatím sílu jen na jednu procházku denně, ale mají zahrádku a poradila jsem různý čichací hry, takže dobrý dobrý, zaplať pánbůh ;)!
Já si teda hodně oblíbila :)).

Skvělé zprávy 👏 u Vás to byl báječný psí ozdravný pobyt a tábor v jednom, s těmi nejlepšími výsledky. Jdu k Vám na turnus, taky potřebuju nasvalit po zimě 🙊 😀

22.5.2023 22:08
Doron

XXX.XXX.15.233

Skvělé zprávy 👏 u Vás to byl báječný psí ozdravný pobyt a tábor v jednom, s těmi nejlepšími výsledky. Jdu k Vám na turnus, taky potřebuju nasvalit po zimě 🙊 😀

Tak jo.
Budeme se spolu honit celý dny po zahradě ;))?

22.5.2023 22:10

Doron napsal(a):
Tak jo.

👍😀

23.5.2023 10:52
fikovnice

XXX.XXX.61.159

Doron napsal(a):
Tak jo.

Nezapomeň zahrnout i čmuchací hry!

23.5.2023 14:58
Doron

XXX.XXX.162.50

fikovnice napsal(a):
Nezapomeň zahrnout i čmuchací hry!

Při degustaci vína :)).

Přidejte reakci

Přidat smajlík