Časté zastavování na procházkách

Havanský psík
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Juli_Juli

7.4.2023 15:03
Juli_Juli

XXX.XXX.114.194

Dobrý den, máme první štěně havanského psíka. Jsou jí 3 měsíce. Měla bych jenom takovou otázku. Zastavuje se na procházkách každé 2 metry a čichá. Vím, že je štěně a všechno ji zajímá, ale přijde mi, že je to až moc často. Když je na volno a a začuchá se, na zavolání přijde. Ale na vodítku mě ignoruje a tahat ji moc nechci, i když to prostě občas nejde jinak. Chtěla bych vědět, jestli ji to přejde, nebo nějaké tipy, které by mi pomohly to zlepšit.

7.4.2023 16:20
lupus4

XXX.XXX.205.61

Je ve fázi objevování, tak ji nechte objevovat ...
Hlavně ji netahejte jak kačera ...
Možná by neškodilo něco nastudovat (třeba Šustu), abyste se něco dozvěděla o způsobech učení...

8.4.2023 01:13
Trickyvoo

XXX.XXX.132.165

Jojo, taky jsem nechávala čuchat, pořád nechávám. Prostě jsm s tím počítala, že potřebuje čuchat. Teď jí je rok a půl a pořád nechávám čichat, ale někdy jí už i popoženu.

8.4.2023 02:40
Doron

XXX.XXX.30.194

Berte ji co nejvíc na místa, kde může být na volno.
Já teda už od malička rozlišuju povel kdy se přemisťujeme, a kdy je volno.
Když je "volno"používejte dlouhé vodítko ( třeba deset metrů), pokud ji nemůžete pustit úplně.
Klidně bych používala i flexi vodítko, zbytečně se proti němu brojí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.4.2023 07:04

Doron napsal(a):
Berte ji co nejvíc na místa, kde může být na volno.
Já teda už od malička rozlišuju povel kdy se přemisťujeme, a kdy je volno.
Když je "volno"používejte dlouhé vodítko ( třeba deset metrů), pokud ji nemůžete pustit úplně.
Klidně bych používala i flexi vodítko, zbytečně se proti němu brojí.

Možná zbytečně, ale čerti mě berou, když jdu ve městě po chodníku, pes litá ze strany na stranu a páník nic. Posledně takhle dostal naprosto nechtěně nějaký bull mojí plnou taškou po hlavě, prostě mi do ní vběhl. A nebo na náměstí nějaké menší plemeno očůrávalo jedinou památkově chráněnou budovu, která tam stojí, a majitelka mě ještě požádala, jestli bych psa obešla. Na flexi už jsem alergická.

8.4.2023 07:18
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Možná zbytečně, ale čerti mě berou, když jdu ve městě po chodníku, pes litá ze strany na stranu a páník nic. Posledně takhle dostal naprosto nechtěně nějaký bull mojí plnou taškou po hlavě, prostě mi do ní vběhl. A nebo na náměstí nějaké menší plemeno očůrávalo jedinou památkově chráněnou budovu, která tam stojí, a majitelka mě ještě požádala, jestli bych psa obešla. Na flexi už jsem alergická.

Tak ono by to u těhle lidi bylo stejný i kdyby psa měli na dlouhý šňůře. Za to flexi nemůže 🙂

8.4.2023 07:30

Každé dva metry. :-) To je vtipný pés.
Teda mimino. Však na štěkanátko se dá volat mnoha způsoby. Zatleskat, plácat se do nohy, pískací hračkou.
Co říká Doron, je nejlepší. Procházka pro psa - dělej si, co chceš, jsme venku kvůli tobě.
Někam musíme dojít - jdeme.
Když po takové pobídce ujde metr, velká pochvala, odměna.
Chce to hrát si s tím aj venku. Aby si mě ten pes všímal, naučil se čekat, že něco zajímavého nastane a taky že něco budu chtít.
Někam se dojde, celých 200 cm. :-) A tam sundám vodítko a hraje se. Nasadím vodítko a jdeme ještě za lepší zábavou.
Já vyrábím zábavný život štěněte.
Je to ještě mini verze psa, nechtějte moc.

8.4.2023 07:40

Huskyjanina napsal(a):
Tak ono by to u těhle lidi bylo stejný i kdyby psa měli na dlouhý šňůře. Za to flexi nemůže 🙂

Tak jasně, že flexi za to nemůže, blbí jsou lidi.

8.4.2023 14:00
Fatia

XXX.XXX.205.210

Já takhle večer za tmy autem dojela na roh ulice, na chodníku stály dvě paní a povídaly si. Až na poslední chvíli jsem si všimla malého psíka na druhé straně ulice... a nezřetelného tenkého černho provázku mezi psem a zapovídanou paní. Mohlo být po psovi, v horším případě bych si pod kola za ten špagát strhla i tu paní. A ještě bych měla rozbité světlo. Taky nemám ráda flexiny :D

8.4.2023 15:26
Doron

XXX.XXX.162.50

Tak musí se používat s rozumem, jako všechno přece.
Ale tyhle experty potkavám často 😅.
Lidi ho spíš odsuzujou proto, že se na něm pes prý naučí tahat.
Používám ho teď s šeltijkou poprvé v životě, když jdeme takovou cestou, která je poblíž silnice.
Když má dlouhou couračku, ostatní psi mu jí někdy přišlápnou a to ho rozhodí.
Ta flexina se dá zaaretovat v určité délce, ale vypadá to, že to každej neví 🤣.

Přidejte reakci

Přidat smajlík