Havanský psík s PP

Prodám Havanského psíka - Nabízíme k rezervaci na štěňátka Havanského psíka...
DohodouJuli_Juli
XXX.XXX.114.194
Dobrý den, máme první štěně havanského psíka. Jsou jí 3 měsíce. Měla bych jenom takovou otázku. Zastavuje se na procházkách každé 2 metry a čichá. Vím, že je štěně a všechno ji zajímá, ale přijde mi, že je to až moc často. Když je na volno a a začuchá se, na zavolání přijde. Ale na vodítku mě ignoruje a tahat ji moc nechci, i když to prostě občas nejde jinak. Chtěla bych vědět, jestli ji to přejde, nebo nějaké tipy, které by mi pomohly to zlepšit.
Berte ji co nejvíc na místa, kde může být na volno.
Já teda už od malička rozlišuju povel kdy se přemisťujeme, a kdy je volno.
Když je "volno"používejte dlouhé vodítko ( třeba deset metrů), pokud ji nemůžete pustit úplně.
Klidně bych používala i flexi vodítko, zbytečně se proti němu brojí.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Doron
napsal(a):
Berte ji co nejvíc na místa, kde může být na volno.
Já teda už od malička rozlišuju povel kdy se přemisťujeme, a kdy je volno.
Když je "volno"používejte dlouhé vodítko ( třeba deset metrů), pokud ji nemůžete pustit úplně.
Klidně bych používala i flexi vodítko, zbytečně se proti němu brojí.
Možná zbytečně, ale čerti mě berou, když jdu ve městě po chodníku, pes litá ze strany na stranu a páník nic. Posledně takhle dostal naprosto nechtěně nějaký bull mojí plnou taškou po hlavě, prostě mi do ní vběhl. A nebo na náměstí nějaké menší plemeno očůrávalo jedinou památkově chráněnou budovu, která tam stojí, a majitelka mě ještě požádala, jestli bych psa obešla. Na flexi už jsem alergická.
napsal(a):
Možná zbytečně, ale čerti mě berou, když jdu ve městě po chodníku, pes litá ze strany na stranu a páník nic. Posledně takhle dostal naprosto nechtěně nějaký bull mojí plnou taškou po hlavě, prostě mi do ní vběhl. A nebo na náměstí nějaké menší plemeno očůrávalo jedinou památkově chráněnou budovu, která tam stojí, a majitelka mě ještě požádala, jestli bych psa obešla. Na flexi už jsem alergická.
Tak ono by to u těhle lidi bylo stejný i kdyby psa měli na dlouhý šňůře. Za to flexi nemůže 🙂
Každé dva metry. :-) To je vtipný pés.
Teda mimino. Však na štěkanátko se dá volat mnoha způsoby. Zatleskat, plácat se do nohy, pískací hračkou.
Co říká Doron, je nejlepší. Procházka pro psa - dělej si, co chceš, jsme venku kvůli tobě.
Někam musíme dojít - jdeme.
Když po takové pobídce ujde metr, velká pochvala, odměna.
Chce to hrát si s tím aj venku. Aby si mě ten pes všímal, naučil se čekat, že něco zajímavého nastane a taky že něco budu chtít.
Někam se dojde, celých 200 cm. :-) A tam sundám vodítko a hraje se. Nasadím vodítko a jdeme ještě za lepší zábavou.
Já vyrábím zábavný život štěněte.
Je to ještě mini verze psa, nechtějte moc.
Huskyjanina
napsal(a):
Tak ono by to u těhle lidi bylo stejný i kdyby psa měli na dlouhý šňůře. Za to flexi nemůže 🙂
Tak jasně, že flexi za to nemůže, blbí jsou lidi.
napsal(a):
Já takhle večer za tmy autem dojela na roh ulice, na chodníku stály dvě paní a povídaly si. Až na poslední chvíli jsem si všimla malého psíka na druhé straně ulice... a nezřetelného tenkého černho provázku mezi psem a zapovídanou paní. Mohlo být po psovi, v horším případě bych si pod kola za ten špagát strhla i tu paní. A ještě bych měla rozbité světlo. Taky nemám ráda flexiny :D
napsal(a):
Tak musí se používat s rozumem, jako všechno přece.
Ale tyhle experty potkavám často 😅.
Lidi ho spíš odsuzujou proto, že se na něm pes prý naučí tahat.
Používám ho teď s šeltijkou poprvé v životě, když jdeme takovou cestou, která je poblíž silnice.
Když má dlouhou couračku, ostatní psi mu jí někdy přišlápnou a to ho rozhodí.
Ta flexina se dá zaaretovat v určité délce, ale vypadá to, že to každej neví 🤣.